Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Монтаж котельні і теплої підлоги + продаж обладнання і матеріалів (10 км від Львова)

romamys

Рекомендовані повідомлення

Добрий день. Шукаю спеціалістів для монтажу обв'язки котла і бойлера, теплої підлоги і радіаторів.

Прошу вказувати ціни окремо на кожен тип робіт.

Також розгляну пропозиції по продажу обладнання:

 

  • Котел орієнтовно димохідний VIESSMANN VITOPEND 100 (потужність 23/27 КВт). Розгляну також інші альтернативи (Baxi, Vaillant), але з наведене ними аргументами стосовно їх переваги.
  • напольний бойлер косвенного нагріву на 150/200л з можливістю рециркуляції (орієнтовно Drazice)
  • Труба Pex для теплої підлоги 600/700 метрів в залежності від кроку укладки труб (Giacomini, Valtec,…)
  • Колектор на 9-10 виходів + можливо ще один на 2 виходи для цокольного поверху.
  • Колектор для радіаторів на 4 виходи.
  • Радіатори алюмінієві Global.

Інформація про об'єкт

 

  • Розташування обєкта:10 км від Львова в Стрийському напрямку.
  • Будинок : цоколь + 1-й поверх + мансарда.
  • Стіни з керамзитобетону, поштукатурені
  • Перекриття плитами, стяжок ще нема.
  • Опалювальна площа 180м2
  • Котельня знаходиться в цокольному поверсі.
  • Період виконання робіт – травень – серпень (узгодиться процесі переговорів)
  • Додаю Плани поверхів

Що треба зробити

 

  • Проконсультувати і допомогти підібрати обладнання для котельні і теплої підлоги.
  • В котельній встановити одно-контурний настінний котел + напольний бойлер + вся обвязка: розширювальні баки, насоси, групи безпеки, вихід труб опалення, ГВС, рециркуляції ГВС і т.д. (розводку труб ГВС скоріш за все будемо робити самі).
  • Монтаж і опресовка колекторів і труб теплої підлоги на підготовану основу з пінопласту (підготовку основи і заливку стяжки будемо робити самі)
  • Монтаж радіаторів в мансарді і на сходах (приблизно 5-6 штук Global). В мансарді планується колекторна розводка.

Тепла підлога (опалення без радіаторів)

 

  • 2 вітки в цокольному поверсі, колектор в самій котельній (гардероб, коридор + можливо пару витків від пеьлі з коридору в котельній).
  • 8 віток на першому поверсі, колектор на цьому ж поверсі
  • 1 вітка на мансарді (в ванній для комфорту), по можливості підключення до колектора на першому поверсі. Можливо потрібно буде підключити «воздухоотводчик» і регулятор у самій ванній.
  • Тип укладки – ракушка з послідовно підключеними контурами у краєвій зоні. (можлива змійка у краєвій зоні.)
  • Крок укладки 200/150 мм (150 у краєвій зоні) (спочатку розглядав варіант 150/100, на форумі прочитав що і 300/150 буде давати необхідний результат, вирішив взяти середнє значення.) Додаю приблизні схеми контурів.
  • Довжина віток при кроці 200/150 становить 35м-65м (найдовша у кабінеті, найкоротша - одна з віток вітальні)
  • Вітальня - 4 вітки
  • душ+ коридор - одна вітка
  • Додаю приблизні схеми контурів.

 

Регулювання опалення

 

  • Теплу підлогу з часом планую підключити до сервопривода з датчиком зовнішньої температури. + терморегулятор на першому поверсі
  • Термоголовки на радіаторах, можливо з часом поставлю електронні терморегулятори у кожній кімнаті.

Запитання

 

  • Яку потужність котла підібрати? Думаю для опалення буде достатньо і 23 КВт, але можливо краще взяти 27 КВт для більш оптимальної роботи бойлера.
  • Якого об’єму вибрати бойлер? Спочатку буде проживати 3-є дорослих + дитина, з часом – 2-є дорослих + 2-3 дітей. Точки водозабору – кухня, душова на першому поверсі, ванна на мансарді.
  • Чи можливо використати один змішувальний вузол і насос у котельній на 2 колектори цокольного і першого поверху, чи потрібно все таки ставити по одному на кожен поверх? І які умови для цього потрібно виконати (однакова довжина всіх віток, додаткова потужність насоса і т.д.). Як краще регулювати температуру на різних поверхах у такому випадку?
  • Чи можливо вивести вітку для ванни на мансарді з колектора першого поверху?
  • Чи не буде колекторна шафа на першому поверсі псувати інтер'єр у холі. Можливо розмістити його у більш схованому місці?

floor0.thumb.jpg.50cc7b47a358614d3caddca5c2b28229.jpg

floor1.thumb.jpg.7cfbacedcb7612ac67168de8f36ce8da.jpg

floor2.thumb.jpg.2207335f73eb127c12cc3a5605a7e909.jpg

150-100.thumb.JPG.a2deb265cf3d30871c150db77de34cae.JPG

tp.thumb.JPG.38885106d6a604be6572b675d8559e9f.JPG

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Стосовно радіаторів. Планую ставити по 10 секцій Global 500 у кожній спальні і по 6 секцій Global на сходивих клітках. По розрахунках виходила менша кількість секцій, але вирішив поставити з запасом і щоб краще поєднувалосяз розмірами вікон (у спальнях ширина віконних проємів 120 см, на сходах -75 см). Чи нормальний такий варіант?

Не знаю чи ставити радіатор на мансарді у ванній кімнаті, оскільки там буде тепла підлога і рушникосушка. До речі, також потрібна буде рушникосушка у душову, ще не визначився які саму буду ставити, так-що по них теж приймаю пропозиції і рекомендації.

І ще хотілося б якось гарно попідключати радіатори, бачив десь як з допомогою спеціальної трубки з нержавійки робили нижнє підключення секційного радіатора. Можливо є якісь альтернативні хороші рішення?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Опять сотые витопенды.... да, любит Львов никому не нужную экзотику.

 

Яку потужність котла підібрати? Думаю для опалення буде достатньо і 23 КВт, але можливо краще взяти 27 КВт для більш оптимальної роботи бойлера.

 

Думаю, хватит 24ки, хотя надо посчитать. И весьма желательно поставить конденсационник.

 

Якого об’єму вибрати бойлер? Спочатку буде проживати 3-є дорослих + дитина, з часом – 2-є дорослих + 2-3 дітей. Точки водозабору – кухня, душова на першому поверсі, ванна на мансарді.

 

150-200литров будет достаточно и оптимально

 

Чи можливо використати один змішувальний вузол і насос у котельній на 2 колектори цокольного і першого поверху, чи потрібно все таки ставити по одному на кожен поверх? І які умови для цього потрібно виконати (однакова довжина всіх віток, додаткова потужність насоса і т.д.). Як краще регулювати температуру на різних поверхах у такому випадку?

 

Можно один на всех. Условие одно - приложить чуточку мозга, выбрать нормальную автоматику управления.

 

Чи можливо вивести вітку для ванни на мансарді з колектора першого поверху?

 

Вполне, очень даже можно.

 

Чи не буде колекторна шафа на першому поверсі псувати інтер'єр у холі. Можливо розмістити його у більш схованому місці?

 

Шкаф можно разместить почти в любом месте.

 

І ще хотілося б якось гарно попідключати радіатори, бачив десь як з допомогою спеціальної трубки з нержавійки робили нижнє підключення секційного радіатора. Можливо є якісь альтернативні хороші рішення?

 

Теми же удлинителями резьбы или нержавеющими трубками на цангу для меди. Это не так уж и сложно, арматуры для таких задач полно, вплоть до дизайнерских решений.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую за відповіді.

Опять сотые витопенды.... да, любит Львов никому не нужную экзотику.

А можна більш детально по цьому пункту? Особливого фанатизму при виборі цього котла в мене не було. Крім VIESSMANN також розглядав Vaillant i Baxi. Почитав форум, пишуть, що всі вони не погані, що треба вибирати по наявності сервісу поблизу. Вибрав VIESSMANN, так як назва частіше маячила у всяких оголошеннях по сервісу, і бачив їхній салон у Львові.

 

І ще стосовно колекторної шафи. Вчора переглядав сайт з ревізійними люками під плитку і покраску, і з'явилася ідея використати щось подібне для колектора в коридорі-столовій. Чи можете щось порадити по цьому питанню? Є такі колекторні шафи, чи треба комбінувати? Можливо є якась подібна тема з обговоренням цього питання на форумі.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А можна більш детально по цьому пункту?

 

В Ваш дом хорошо вписывается конденсационник, дальше встаёт вопрос бюджета: есть 20-25К грн на пакет котла, бочки и всей автоматики - покупаем. Нету - не покупаем.

 

Плюсы глобальны - экономия. При должном утеплении, управлении и правильном параде планет есть шанс даже не выпасть из тарифа 2500кубов.

 

Выбор модели и производителя я бы оставил на совести монтажника - они работают с этим оборудованием чаще, ньансов знают много, во многих случаях отношения с сервисом строятся на личных контактах монтажника и сервисного центра, а не на бюрократических процедурах, которые все заказчики пытаются рассмотреть и систематизировать. В большинстве случаев это бесполезно: хорошо работающий сервис марки А из Харькова не означает такой же пряморукости во Львове.

 

Шкаф: по сути это ниша. Главное, чтобы при необходимости к нему был нормальный доступ покрутить гаечки, подвигать краники. А как Вы ее разукрасите и оформите, какого цвета, формы или стиля будет дверца - второстепенный вопрос.

 

Прийдет монтажник - согласуете. И место установки, и размеры, и удобство.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Стосовно котла я ще буду думати. А які конденсаційники ви б порадили?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Это вопрос бюджета и необходимости определенных функций.

Покамест я не вижу задачи целиком, поэтому трудно говорить о каких-то более точных рекомендациях.

Смотрите в сторону вайлантов, будерусов - не ошибетесь.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А як краще підключити вітку на мансарді від колектора на першому поверсі. Мені треба буде вест труби вверх. Підключати їх як і інші вітки і вигнути вгору, чи докрутити додаткові елементи збоку і зразу направити їх вверх. І якими трубами вести цю ділянку, тими самими що і петлі теплої підлоги чи жорсткими трубами?

 

Як я розумію, у самій ванній мені треба буде поставити вузол регулювання як на зображеннях. Колись зустрічав готові блоки Uponor Unibox, але тоді ще не розумів для чого вони. Я правильно розумію, це те саме?

 

П.С. На всі ці запитання мені зможе відповісти монтажник, але спершу ми думали робити все самі і я вже багато в чому розібрався сам, а залучити людину вирішили для економії часу і нервів. Та й всього необхідного інструменту і навиків для підключення труб до колектора у нас немає. Але поки монтажник не вибраний, хотілося б продовжити свої дослідження цієї теми. Хтозна, можливо частину роботи прийдеться робити самим. Крім того, буде легше пояснити монтажнику, що я хочу, коли буду в курсі справи. Та й монтажники різні бувають, контролювати все одно прийдеться.

PC237807.thumb.JPG.3279e85dcf1b6817a1d53840be455a18.JPG

129670741.thumb.jpg.379717acdc8f4cc9058e5d896c267c09.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не нужны унибоксы для таких задач. Ставьте простую развоздушку в верхней точке - и спите спокойно.

 

Контролировать монтажника? Ню-ню...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вже зрозумів стосовно юнібокса - це змішувальний вузол, мені він дійсно не потрібен ще один. Дякую.

Не нужны унибоксы для таких задач. Ставьте простую развоздушку в верхней точке - и спите спокойно.

 

Контролировать монтажника? Ню-ню...

:D Ну дай Бог щоб не прийшлося. Я тільки за. Якщо це буде монтажник з такою репутацією як у вас, тоді можна спати спокійно. Можливо порадите когось у моєму регіоні?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Унибокс - это далеко не смесительный узел. Правильней сказать - ограничительный...

 

Ну я могу монтаж сделать. Это несложно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Унибокс - это далеко не смесительный узел. Правильней сказать - ограничительный...

 

Ну я могу монтаж сделать. Это несложно.

 

Напишіть мені, будь ласка, в приват, або на пошту ваші умови і розцінки.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...