medovik Опубліковано: 9 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2015 А как их хранить? Моль их не любит? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 9 жовтня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2015 А как их хранить? Моль их не любит? Пока не знаю. У меня первый в жизни урожай подсолнечника. Разберусь - расскажу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
trik Опубліковано: 9 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2015 Жарю и кушаю. Думаю что с семечками тоже могут получиться интересные варианты. ОФФ! А пылесосит кто?:D А я люблю разных орехов и семок, кураги и чернослива начистить в тарелку и ложку меда туда. С утра бахнул после завтрака ложечку другую, холодной водичкой запил и бодрячком целый день. Ну очень толковый энергетик, да еще и безопасный для организма. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 9 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2015 Просушенный подсолнечник хорошо хранится в дышащих мешках либо, если его много, навалом. Жаренная семечка начинает горчить через 3 месяца и терять вкус Добавлено через 3 минуты А вы можете мне на след. сезон порекомендовать Рекомендую поискать сорт "Лакомка". Будете рады. Мы стараемся работать с ним. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
UUlik Опубліковано: 9 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2015 предложить со своего производства И масло горчичное, и муку, и макароны))))))) Саша, а где ж производство и магазин при нем? есть в Василькове? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 9 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 9 жовтня 2015 Саша, а где ж производство и магазин при нем? есть в Василькове? Не, 700 км в одну сторону. Объемы небольшие, расходятся по месту. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mariamihno Опубліковано: 10 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2015 Доброго дня! Ми теж у Черкаській області, Чигиринський район. Дуже ваш ліс на нашу сосну схожий. Якщо для вас ще актуально, можу поділитися досвідом білування стін. Якщо вже ні, поділіться ви своїм, чим врешті мазали по рудій глині? І ще кілька питань. 1. Що означає "купили пай"? У кого саме цей пай в оренді? Яка площа паю?(холдинг, фермер, на який термін договір оренди?) 2. Чи з"ясовували реальну можливість приєднання додаткової потужності по електриці? Чи переоформлювали договір електропостачання на себе? У нас взагалі одна фаза. Лічильник старезний, поки не купили на базарі потужніші чорні радянські "пробки", чайник і болгарка в дуеті вибивали світло. Думаємо, що робити далі. 3. Чи робили аналіз води з колодязя? Чомусь я так зрозуміла, що свердловину ви не хочете робити принципово. У нас вода в колодязі руда-руда, але від чого саме руда - стандартний аналіз на нітрати-нітрити-жорсткість не показує. Нам навіть посуд рекомендували ополіскувати чистою водою після миття. Воду питну беремо поки в сусідів, дай Бог їм здоров"я, у них хороша свердловина - чи не одна така хороша на всю вулицю. Ну і дозволю собі трохи лікбезу... Балками в наших з вами краях називають колоди, що є основою перекриття стелі. Балки здебільшого видно тільки на горищі, а іноді й не видно, якщо вони накриті шаром очерету або замазані глиною і соломою. Балки, які підтримують стелю, називають сволоками. У селі так і кажуть: "хата під сволоки". Вони такі хати не поважають і зашивають стелю пінопластовою плиткою або гіпсокартоном. Поперечний брус у стелі з хмизу або очерету називається слиж. Слижі лежать на сволоках, перпендикулярно їм. Щоб було зрозуміліше, я на своєму фото попідписувала. Термінологія - це важливо, бо я довго не могла порозумітися з сусідами, вони ніяк не могли второпати, про які балки я питаю. Коли вчора натрапила на вашу гілку, побачила в темі фото шикарнячого сволока, крутішого, ніж у мене (пост №59). Його наче зашили вагонкою. Таку красу! Я тільки заради такого сволока купила б хату, і не тільки я... Це фактично музейний експонат. Моя хата - теж антикваріат, 1947-го року побудови. А ще погріб ваш один в один з нашим. А наш приблизно 1917-го року побудови. Якщо не захочете відповідати на форумі, буду рада повідомленню від вас.стеля.doc 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 10 жовтня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2015 Доброго дня! Ми теж у Черкаській області, Чигиринський район. Дуже ваш ліс на нашу сосну схожий. Якщо для вас ще актуально, можу поділитися досвідом білування стін. Якщо вже ні, поділіться ви своїм, чим врешті мазали по рудій глині? І ще кілька питань. 1. Що означає "купили пай"? У кого саме цей пай в оренді? Яка площа паю?(холдинг, фермер, на який термін договір оренди?) 2. Чи з"ясовували реальну можливість приєднання додаткової потужності по електриці? Чи переоформлювали договір електропостачання на себе? У нас взагалі одна фаза. Лічильник старезний, поки не купили на базарі потужніші чорні радянські "пробки", чайник і болгарка в дуеті вибивали світло. Думаємо, що робити далі. 3. Чи робили аналіз води з колодязя? Чомусь я так зрозуміла, що свердловину ви не хочете робити принципово. У нас вода в колодязі руда-руда, але від чого саме руда - стандартний аналіз на нітрати-нітрити-жорсткість не показує. Нам навіть посуд рекомендували ополіскувати чистою водою після миття. Воду питну беремо поки в сусідів, дай Бог їм здоров"я, у них хороша свердловина - чи не одна така хороша на всю вулицю. Ну і дозволю собі трохи лікбезу... Балками в наших з вами краях називають колоди, що є основою перекриття стелі. Балки здебільшого видно тільки на горищі, а іноді й не видно, якщо вони накриті шаром очерету або замазані глиною і соломою. Балки, які підтримують стелю, називають сволоками. У селі так і кажуть: "хата під сволоки". Вони такі хати не поважають і зашивають стелю пінопластовою плиткою або гіпсокартоном. Поперечний брус у стелі з хмизу або очерету називається слиж. Слижі лежать на сволоках, перпендикулярно їм. Щоб було зрозуміліше, я на своєму фото попідписувала. Термінологія - це важливо, бо я довго не могла порозумітися з сусідами, вони ніяк не могли второпати, про які балки я питаю. Коли вчора натрапила на вашу гілку, побачила в темі фото шикарнячого сволока, крутішого, ніж у мене (пост №59). Його наче зашили вагонкою. Таку красу! Я тільки заради такого сволока купила б хату, і не тільки я... Це фактично музейний експонат. Моя хата - теж антикваріат, 1947-го року побудови. А ще погріб ваш один в один з нашим. А наш приблизно 1917-го року побудови. Якщо не захочете відповідати на форумі, буду рада повідомленню від вас. Да, делитесь опытом побелки стен это актуально, мы еще не белили. 1. Про пай - имелось ввиду выкупил урожай полученный человеком за пай. Речь не о земле, а о пшенице которую выдавали. 2. Изучал возможность, техвозможность есть - плати и подключат. Но у меня три фазы по 3 кВт каждая, мне достаточно, больше реально не нужно. 3. Анализ воды из колодца не делал, дело в том что мы пьем Моршинскую столовую питьевую воду, мне она вкуснее всех других, и чай и кофе роскошные из этой воды. Так что мне проще раз в месяц купить сотню бутылок воды чем превращать воду из колодца в питьевую. Может быть поставлю фильтр обратного осмоса, но пока до этого руки не дошли. Да, название сволоки (сволока) я слышал, и наверное вы правы. Но в русском языке балки которые держат "сволока" называют обвязочный брус. А вот балки на которых уже лежит потолок называют балками. Думаю что здесь смешались и два языка - русский и украинский, плюс локальный суржик, плюс общая неграмотность в плане строительства, поэтому такая путаница в разных терминах. Сейчас у меня эти балки выглядят так как на фото, мы их доской обшили для эстетики. Мы еще не закончили подшивку потолка гипсокартоном, никак не решу как с освещением поступить. Думаю не делать верхнее, а только локальное освещение монтировать - бра, подсветки, лампы и т.п. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mariamihno Опубліковано: 10 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 10 жовтня 2015 У плані термінів раджу повірити місцевим мешканцям. Села на Черкащині - це не які-небудь радгоспи (якщо у вас, звісно, село). Там живуть справжні аборигени, що ходили під лісу (вже знаєте, що таке ліса?), мали погріб з катрагою, черпали зерно корцем, лагодили клепки. Не дарма Тарас Шевченко з Черкащини. Якщо добре розбалакаєтеся з місцевими, почуєте багато цікавих слів. Там для філологів і досі купа матеріалу. Я перевіряла тлумачення слів сволок і слижі у словнику - збігається. Я розумію, що для вас у селі головне - господарство, чисті продукти. Але якщо ви захочете навчити дітей чи навчитися самі чистої мови - то там ви зможете зробити це найкраще. Вибачте, що не по темі. Так от. Спробую бути корисною. У нашій хаті стіни були густо помазані білою глиною-маслянкою. Вона на вигляд трохи лосниться, щоб вмазатися в неї, треба цілеспрямовано тертися об стіну. Такою самою глиною було помазано між слижами. Цю глину, як казала мені мама, раніше продавали цигани по селах. В одній кімнаті, що була дуже закопчена, ми зішкребли і змили водою все біле, до рудої глини. Спочатку повапнували. Купили вапно, затворили у воді до консистенції густої сметани, добре перемішали, процідили через марлю (обов"язково!!!!), великою малярною щіткою (якою зазвичай на євроремонтах грунтують поверхні) нанесли розчин на поверхню. Обов"язкові моменти: 1. Вапно (білу глину, фарбу, будь-що) треба замішувати одразу на всю кімнату або що ви там вапнуєте. Купити два однакові мішки вапна чи вапняної пасти нереально (нам не зустрічалося ще ні разу). Різниця у відтінку може бути колосальна. 2. Вапно (білу глину, гіпс) треба наносити щіткою рухами спочатку впоперек стіни, а потім вздовж (можна навпаки, але мені так більше сподобалося, кімната ніби стає вища). 3. Можна працювати й валиком, тоді мазків зовсім не буде видно, але щіткою мені чомусь було зручніше, плюс розчин постійно осідає і щіткою його легше збовтувати. Процедура нескладна, робиться за кілька годин однією людиною, але пов"язана з дуже інтенсивним випаровуванням вологи - почуваєшся, як у сауні. Чому вапно? Нам радили його як основу для білування, оскільки воно глибоко проникає в глину, діє як грунтовка і як антисептик. Природний матеріал, недоргий. Але вапно береться. Не так, як крейда, але все одно береться. І на вигляд воно мені не дуже сподобалося, немає в нього лоску, приємності на дотик. Плюс у нас виліз нюанс, якого у вас не може бути. Коли ставили хату, до глини з соломою додавали кізяки, і ці натуральності проступили через два шари вапна рудими розводами і плямами з 5-копійчану монету. Далі буде... Добавлено через 1 час 30 минут Те, що питання саме в кінському гної, це 100%, бо в тих місцях, де ми перетерли стіни глиною з піском (де були великі тріщини), рудих плям не було. Далі почалися експерименти. Робили розчин вапна з білою водоемульсійною фарбою - не сподобалося, жовтизну не прибрало, фарба через сильне розведення втратила фактуру, тільки фарбу зіпсували. Робили розчин вапна із сатенгіпсом. У принципі, сподобалося, наноситься добре, закриває руде або темне, але береться (гіпс є гіпс). Врешті-решт між слижами вийшов такий пиріг: 1. 2 шари вапна 2. вапно + сатенгіпс (щоб закрити руді плями) 3. 2 шари водоемульсійної фарби. Брали Альпіну матлатекс (якось вона зараз трохи інакше називається, ми цю фарбу в квартирі використовували, подобається). Вона чудово собі дихає, пропускає пару, але все-таки її можна витерти в разі чого і для стелі вона хороша, біленька. У кухні, де було найбільше експериментів, по вапну просто двічі пройшлися білою глиною. Її шматки лишилися від попередніх господарів, наших родичів. Це не зовсім глина-маслянка, яку я б хотіла, але в неї дуже приємна текстура, хоча вона не біло-біла, а трохи сірувата. Нею плануємо підмазувати в кухні в подальші роки. Де брати, коли скінчиться, поки не знаю. Ще я точно знаю, що по дереву не можна наносити гіпсові шпаклівки. Вони відшаровуються, якщо не одразу, то через рік-два точно. А от фарбувати водоемульсійною фарбою дерево або фанеру можна. На фото в документі, який я викладала, сволок і слижі пофарбовані теж Альпіною, тільки колорованою. Як усе наше мазання триматиметься, я не знаю. У нас інші умови експлуатації (опалення тільки булер"яном, може, будуть конвектори колись). Взимку хата стоятиме холодна. З приводу тріщин по глині - вони будуть, принаймні мікротріщинки, це вважається нормальним. Нас одразу всім селом попереджали: "Клейте шпалери". Щоб тріщинок не було, фінальний розчин має бути дуже в"язким і пластичним. Яким саме - не знаю. Вапно взагалі від них не рятує, водоемульсійна фарба в цьому плані краща, але по ній теж можуть піти. У нас хата стояла 60 років на стовпах, без класичного фундаменту, тому тріщини для неї - норма. Зараз фундамент підлитий точечно (по кутах, під вікнами), але все одно щось кудись рухатиметься. Ми не переживаємо - підмажемо, та й діла. Наче все. Добавлено через 8 минут До речі, про освітлення - реально зі сволоками це проблема. Я вже купу картинок з інтер"єрами передивилася, важко знайти щось прийнятне в плані дизайну. Ми теж на такому рішенні зупинилися - робити світильники на стінах. Парочку вже купили. 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Tsoy Опубліковано: 12 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2015 Газовая груба имела свой собственный дымоход с момента постройки как я понимаю. Ведь объединяли люди наверное если две дровяные грубы были. А тут дрова, а там газ, нельзя это делать (ну или по крайней мере нет смысла). Да специальная горелка стоит вместо верхней дверцы. Нижнее поддувало как обычно в грубах/печах, дверка. Да, наверное дровами ее протопить тоже можно будет, но я не уверен как там колосник есть ли, по идее для газа то он не нужен. .....Полный комплект автономности так сказать. Опять я. :D Докапываюсь до правды. Вот эта позволю себе не согласиться. Дом был построен раньше чем газ дошел до села. Смотрю на сельские домики, и становится понятна и логична традиционная схема. Два источника дровяного отопления: Грубка, и печь в разных концах дома, что обогревают смежные помещения. А дымоходы сведены на чердаке в один по центру, и выходит через конек. Ваш грибочек-вентиляция тому подтверждение. Очевидно, когда дом газифицировали, прежние владельцы решили совместить старое доброе и нововеяния, и интегрировали в существующую грубку газовую горелку. Дымоход пришлось перекроить чтобы не смешивать выхлопы и сделали просто прямоток непосредственно над грубкой. Так что, я думаю, дровами ее при желании топить можно будет. Ну то такое. А нет ли у вас часом фотографий как нержавейный утепленный дымоход через перекрытия проходит и через шифер? Может контакты сохранились где трубу эту покупали? Кажется мне тоже такое предстоит. Спасибо. Цой ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 12 жовтня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2015 А нет ли у вас часом фотографий как нержавейный утепленный дымоход через перекрытия проходит и через шифер? Может контакты сохранились где трубу эту покупали? Кажется мне тоже такое предстоит. Есть фото. Прикладываю. Там сендвич еще через гильзу/ы пропускали, и дополнительно базальтовой ватой изолировали. Это Дима Дымоход может лучше рассказать, я его попрошу прокомментировать как там сделано. Покупал дымоход я у Димы, и монтировал он же. Его контакты: Дмитрий (dima dimohod) 095 311 77 07 067 94 307 74 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Елена А. Опубліковано: 12 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2015 белая глина - каолин , которую использовали раньше по всем селам для отделки стен копалась практически по всему югу Украины , лучшие залежи в Днепропетровской обл. но там помоему они совсем в убитом состоянии ( в смысле гоки). На вскидку вот на пром.юа kiev.prom.ua/p98534586-kaolin-marki-dostavka.html пожалуйста. Извините что в вашей теме вставляю 5 копеек. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ukrainian Опубліковано: 12 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 12 жовтня 2015 Спасибо за ваши вопросы Наташа. Да, у меня 4 х 8м. Трубы асбоцементные 100 мм. Прогибы есть, но некритичные. Фотки прикладываю сегодняшние, как обещал - рабочий сделал фотографии, теперь вы можете посмотреть текущее состояние. Больше деталей по стройке этого навеса в моем блоге. Закупка материалов platonvillage.blogspot.com/2012/10/blog-post_4.html Строительство навеса platonvillage.blogspot.com/2012/10/blog-post_5.html Окончание работ platonvillage.blogspot.com/2012/10/blog-post_26.html Сарай шедевр Очень жаль что не сохранилось чертежей. Интересно а почему отдали предпочтение ондулину А не шиферу или профнастылу К стати комментарий по колуну Fiscars Как ведет себя он на корявых поленьях? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samakat Опубліковано: 14 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 14 жовтня 2015 Вспомнил что видел у вас в теме,то что предстоит делать мне. А именно пост 27 (на странице 2). Утепление пола в старых деревенских домах. Есть ли у вас больше фотографий данного процесса? Есть ли какие то рекомендации или советы после вашего опыта,которые вы могли бы дать? Как бы вы делали или не делали, чтобы бы изменили или добавили в этом процессе, если бы пришлось делать подобное еще раз в своем доме! Буду благодарен. Можно в ЛС. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 Уважаемый ТС! Уборка урожая подошла к концу? Подскажите, пожалуйста, как Вы храните морковку и свеклу? Дома в погребе у родителей в песочке хранилась вседа такая продукция, потом как-то в опилках пробовали. А в квартире как это можно сделать? Холодильник - не вариант. А так даже картошки много не запасешь, быстро вянет, родители высылают по мере необходимости. А морковки и бурячков как-то сейчас хотелось бы припасти... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ValVal Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 Уважаемый ТС! Уборка урожая подошла к концу? Подскажите, пожалуйста, как Вы храните морковку и свеклу? Дома в погребе у родителей в песочке хранилась вседа такая продукция, потом как-то в опилках пробовали. А в квартире как это можно сделать? Холодильник - не вариант. А так даже картошки много не запасешь, быстро вянет, родители высылают по мере необходимости. А морковки и бурячков как-то сейчас хотелось бы припасти... пока ТС молчит, отвечу про свой опыт. морква чрезвычайно сложна в хранении, если нет погреба. нормальная температура для хранения - от 0 до +1 градуса. можно еще хранить в ямах в земле, в т.н. буртах. но тут понятное дело - объем должен быть огого.. на тыщи 2 кроликов.. поэтому мое имхо - моркву не хранить никак, если нет подходящих условий. будет дороже выбрасывать вялую, чем покупать по мере необходимости по зимней цене. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 Спасибо. А между тем морква на нашем рынке сегодня уже по 15 грн. кило. Дешевле, конечно, есть, но если привезти ее - так и получится 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lika_n Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 я тру и морожу.. сколько влезит( уже не влазит.. так я блинами морожу) так еще влазит 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 Ой, Лика, для меня уже не вариант, в морозилке все под завязку. А морковка сейчас такая большая и очень оранжевая, прямо красавица! Эххх! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lika_n Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 у меня тоже не влазит) но блинами.. очень тонко разложить.. влазит.. может там ящики сами расширяются))понятно, что кг 5 уже будет проблема.. но хотя бы по чуть чуть.. я моркови по корейски наделала.. и синих( квашен) морковкой нафаршировала.. уже пристроила) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
medovik Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 Я сушила немного, но больше уже нельзя, электричество нынче не дешевое Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Algebra Опубліковано: 18 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 18 жовтня 2015 Сама так не хранила, но мои соседи роют ровчик, глубиной 90-120 см ( точно не знаю), засыпают немного песком и бросают туда морковь. Засыпают землей, втыкивают палочки, чтобы не забыть, где у них там морковка. Морковь по мере необходимости откапывают. Я ела - нормальная морковка ;) 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Clodia Опубліковано: 20 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2015 можно еще хранить в ямах в земле, в т.н. буртах. но тут понятное дело - объем должен быть огого.. на тыщи 2 кроликов.. Мы так как-то сделали. Эту нашу схованку нашел крот (точнее водяная крыса) и половину уташил/ла. Утащила и ладно, но таким образом эта гадость открыла для себя наш огород. Больше мы морковки не видали. Добавлено через 2 минуты у меня тоже не влазит) но блинами.. очень тонко разложить.. влазит.. может там ящики сами расширяются))понятно, что кг 5 уже будет проблема.. но хотя бы по чуть чуть.. я моркови по корейски наделала.. и синих( квашен) морковкой нафаршировала.. уже пристроила) Мама сделала еще заправку: сельдерей корневой, петрушка, морковь все натерли на терку, посолили и закрыли в банки (не законсервировали) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
2234424 Опубліковано: 20 жовтня 2015 Автор Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2015 Уважаемый ТС! Уборка урожая подошла к концу? Подскажите, пожалуйста, как Вы храните морковку и свеклу? Дома в погребе у родителей в песочке хранилась вседа такая продукция, потом как-то в опилках пробовали. А в квартире как это можно сделать? Холодильник - не вариант. А так даже картошки много не запасешь, быстро вянет, родители высылают по мере необходимости. А морковки и бурячков как-то сейчас хотелось бы припасти... Да, уборка урожая закончилась. Уже и чеснок озимый посеяли. И сидераты везде посеяли где можно было. Морковь и свеклу так и храню - в погребе в влажном песке в ящике. В квартире не храню, нет условий, да и места толком нет. Просто каждые неделю или две мне присылают сумку из села. Добавлено через 2 минуты Сарай шедевр Очень жаль что не сохранилось чертежей. Интересно а почему отдали предпочтение ондулину А не шиферу или профнастылу К стати комментарий по колуну Fiscars Как ведет себя он на корявых поленьях? Да какой там шедевр. Навес как навес... Почему ондулин? Не знаю, как-то так получилось, мог быть шифер. Профлист не люблю - гремит ужасно когда дождь идет, металл гулкий. По колуну рабочий сказал что колун лучший из того чем он колол, но не волшебный. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ValVal Опубліковано: 20 жовтня 2015 Поділитись Опубліковано: 20 жовтня 2015 Мы так как-то сделали. Эту нашу схованку нашел крот (точнее водяная крыса) и половину уташил/ла. Утащила и ладно, но таким образом эта гадость открыла для себя наш огород. Больше мы морковки не видали. чтобы не лазила всякая зараза по буртам, яму необходимо обкладывать со всех сторон осокой. именно осокой, а не сеном/соломой и т.д. - она режет рот злодеям подземным. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз