Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Фундамент і чорнозем

Mendor

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня, почав копати фундамент невеличкої хатинки 10.8 х 8.40 вилізла перша байда, з одніє сторони на 1.30 чернозем чорний, глиною і не пахне, от і сижу зараз рєпу чухаю що робити. Участок 20 х 46 м з невеликим уклоном в сторону дороги, перепад на фундаменті 25 см. на 8.40 м. в іншій частині фундамента суглинок (світліший грунт з якого можна скрутити червячка, і сильно липне до лопати) починається десь з 50 см. Почитав вчора про всякі сваї ростверки і плити і думаю може поки не пізно перенести фундамент на три метра вище по участку там вже походу починається суглинок
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

На какой же глубине начнется суглинок, если на 1,3 м "и не пахнет"? (1,3 - 0,5)-0,25=0,55, т.е. на длине фундамента 8.4 м пласт суглинка имеет перепад минимум 0,55 м, много!!! Если фундамент всё же на этом месте, то нужно докопаться до суглинка по всему периметру и заглубиться в него МИНИМУМ на 20 см, естественно при горизонтальном дне траншеи. Чтобы не лить столько бетона, можно сделать замену грунта до уровня "глубина промерзания" + 20 см. Или делайте фундамент в другом месте. Это всё ИМХО.

1205931709_.thumb.JPG.00af3fcee199d4ea5b3e6c4f710c21de.JPG

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Фундамент должен передавать нагрузку от вышерасположенных конструкций на прочное основание - грунты с органическими включениями в качестве такого основания абсолютно не годятся (органика перегнивает и основание дает осадки (часто неравномерные)). Докопайтесь до минеральных грунтов как выше советовал Mendor, потом выполните песчанную/щебеночную послойно виброуплотненную подушку и на ней можно смело возводить фундамент.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вчора продовжив копати усюди в принципі на 1.2 вже стабільний жовтий суглинок крім одного вугла, там на 1.5 земля стала сірою трохи пластичною і з білими прожилками, тверда.

Питання перше, чи потрібно прокопувати весь фундамент на 1.5 по рівню чи можна зробити якусь сходинку і замінити на цьому участку грунт на припустимо щебінь?

Питання друге, якщо я прорию весь фундамент на 1.5 то яким чином і чим його підсипати правильно щоб пішло менше бетона?

 

Ще забув сказати що у фундаменті плануються два армопояси нижній і верхній перевязані між собою по вуглах і на довгих ділянках.

Змінено користувачем Mendor
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зробив вчора геологію, звіт ще не забрав але по словам геолога заглублятися потрібно до глибини 2-1.7 м. Там вже непросадочний супісок і це буде нормальною основою. Ставити на чорнозем геолог сказав не варіант. Грунтові води сказав що далеко. Які я бачу шляхи вирішення:

 

1. Вирити на задану глибину, підсипати 10-15 см. піска, втрамбуувати, положити армопояс і залити все бетоном до рівня землі, загальна довжина фундаменту 50 м. отже 34 куба до землі це для мене Зажирно.

 

2.(Так робив один з сусідів) Вкладаємо бут в траншею до рівня промерзання зверху кладемо армопояс і заливаємо це все бетоном. Простий спосіб, економний але мабуть має свої мінуси, а вдруг кудись не затече.

 

3. Дідівський спосіб, заливаємо бетон в траншею і одночасно кидаємо туди бут. потім на рівні промерзання вкладаємо армопояс і заливаємо вже просто бетон

 

4. Як вище радили робимо заміну грунту до рівня промерзання. Подушка з піску і щебня 1 м. чи не забагато? + поки що проблема з водою так що треба придумати як трамбувати пісок.

 

Попрошу порадити який з варіантів найоптимальніший, і не судити строго бо я не будівельник але є велике бажання будуватися.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

хорошо бы увидеть геологию и понимать какой дом, а потом уже давать советы. зарывать ленту на 2 м, просто неоправданно
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...