Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Складчина по удобрениям. 2015.

POZITIFF

Рекомендовані повідомлення

• 2 тижні потому...

Доброго дня!

1.Кислий лонг - 1 кг

2.Грін (Granusol 17+10+17+12CaO+...) -1кг.

3.електронні кишенькові міні ваги, 500 г *0,01г(silver)

4.Укорінювач - 1 кг

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, ccv78 сказал:

Доброго дня!

1.Кислий лонг - 1 кг

2.Грін (Granusol 17+10+17+12CaO+...) -1кг.

3.електронні кишенькові міні ваги, 500 г *0,01г(silver)

4.Укорінювач - 1 кг

Пишу в особисті.

Посилання на коментар

• 11 місяців потому...

Щось посилання на рекомендації з витратами добрів з першого повідомлення неактивні. Я зазвичай кожну весну дивлюся таблиці й вношу добрива згідно рекомендацій ТС. Безумовно щось я й сам пам'ятаю - наприклад кінську норму до 200гр на кущ для вінограду, але на жаль всього не пам'ятаю. Олександре, де ще подивитись потрібні таблиці?

Все знайшов. Дякую. Був наляканий)

Змінено користувачем Vikctor
  • Лайк 1
Посилання на коментар

В 11.03.2025 в 14:02, Vikctor сказал:

наприклад кінську норму до 200гр на кущ для вінограду

Це, насправді, далеко не кінська, я би сказав навіть дуже мала норма.

Писав її, щоб не лякати людей.

При плановій врожайності 30 кг ягоди на кущ та нормативам залучення кущем для формування 1 кг ягоди 6 г азоту, 2 г фосфору, 8 г калію в діючій(!!!) речовині, на 30 кг ягоди в рік виходить до 1 кг різноманітних добрив.

Поживні речовини на формування пагонів при цьому не враховуються, хоча вони теж "виносяться" за межи ділянки.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, ccv78 сказал:

Олександр,  доброго дня!

Чи планується продаж добририв цієї весни?

Ні, цього року не буде.

• Сумно 1
Посилання на коментар

2 часа назад, POZITIFF сказал:

Це, насправді, далеко не кінська, я би сказав навіть дуже мала норма.

Писав її, щоб не лякати людей.

При плановій врожайності 30 кг ягоди на кущ та нормативам залучення кущем для формування 1 кг ягоди 6 г азоту, 2 г фосфору, 8 г калію в діючій(!!!) речовині, на 30 кг ягоди в рік виходить до 1 кг різноманітних добрив.

Поживні речовини на формування пагонів при цьому не враховуються, хоча вони теж "виносяться" за межи ділянки.

Так, помилився - в таблиці від 200 до 800г на кущ). Чесно кажучи я не готовий по 800г під кущ сипати, бо досі мої врожаї вінограду це не виправдали б. Ще гірше приклад, коли в минулому році насипав добріва, а в травні зворотні нічні морози геть знищіли будь-який врожай. Виявляється що віноград найтиндітниший зі всіх фруктових/ягідних рослин. Тому в цьому році добріва під віноград вноситиму в середині травня, хоч вони й 9-місячні)

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 минут назад, POZITIFF сказал:

Ні, цього року не буде.

Моя лохина засумувала...

• Лайк 1
Посилання на коментар

6 часов назад, Vikctor сказал:

Чесно кажучи я не готовий по 800г під кущ сипати, бо досі мої врожаї вінограду це не виправдали б.

2 кг із планових 30 кг врожаю закривають витрати по добриву.

Посилання на коментар

9 часов назад, POZITIFF сказал:

2 кг із планових 30 кг врожаю закривають витрати по добриву.

Я не задля спору і не знаю як ти рахуєш, але 2-5кг з куща я зберу навіть без добрів напевно.) Я звичайно не пробував, але 150-200г добрів на кущ давали до 8-10кг врожаю в гарний рік. Проблема в конкретно моєму випадку, що умовно 5 з 9 кущів дають вищевказані врожаї, а 4 дають хіба що спробовати ягідки. І я не впевнений що підгодувавши їх скажемо 800г добрів я змушу ці кущі нарешті працювати як слід. Схиляюсь до більш радікальних дій - викорчувати ці холості кущі й посадити нові.

• Лайк 1
Посилання на коментар

57 минут назад, Vikctor сказал:

І я не впевнений що підгодувавши їх скажемо 800г добрів я змушу ці кущі нарешті працювати

Так, успіх це не лише добрива.

Важливо все в системі - вибір сорту, посадка, формування, шпалера, полив, добрива, зелені операції, нормування, обрізка тощо.

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, POZITIFF сказал:

Так, успіх це не лише добрива.

Важливо все в системі - вибір сорту, посадка, формування, шпалера, полив, добрива, зелені операції, нормування, обрізка тощо.

В мене до кожной рослини однаковий підхід. Фруктовим/ягідним приділяю більше уваги за декоративні. Всі дії стосовно догляда за рослиною схожі. Але якщо скажемо абрикоси/сливи/яблука/груши/черешні/агрус/малина дають щорічно сталі врожаї з тенденцією до збільшення по мірі зростання рослин, то віноград дає лишень гарантовані щотижневі клопоти з обрізанням пагонів. Я в принципі на жодну іншу рослину не витрачаю стільки часу скільки на віноград і співвідношення витрачених зусиль до врожаю явно не на користь вінограду.

Спойлер

1426876250_.thumb.png.371e41a7df058deddaf2a00bb4fd26ec.png

Цього врожаю вистачило на те, щоб сливи їсти до середини грудня, груши до НР, а яблука до середини лютого. Віноград нічого подібного не дає.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

52 минуты назад, Vikctor сказал:

Я в принципі на жодну іншу рослину не витрачаю стільки часу скільки на віноград і співвідношення витрачених зусиль до врожаю явно не на користь вінограду

Я ж кажу важливо все. Вибір сорту, вибір шпалери.

Ну а зберегти виноград до нового року та ще задача.

Можна організувати конвеєр зі споживання свіжого винограду на 3-3,5 місяці та й все😊

З яблуками все набагато простіше.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...