POZITIFF Опубліковано: 11 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 11 березня 2024 Скінчились 1 кг упаковки. Будуть до кінця тижня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 13 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 березня 2024 В 11.03.2024 в 12:09, Alen сказал: Дякую! Написав у приват. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ccv78 Опубліковано: 25 березня 2024 Поділитись Опубліковано: 25 березня 2024 Доброго дня! 1.Кислий лонг - 1 кг 2.Грін (Granusol 17+10+17+12CaO+...) -1кг. 3.електронні кишенькові міні ваги, 500 г *0,01г(silver) 4.Укорінювач - 1 кг Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 25 березня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня 2024 2 часа назад, ccv78 сказал: Доброго дня! 1.Кислий лонг - 1 кг 2.Грін (Granusol 17+10+17+12CaO+...) -1кг. 3.електронні кишенькові міні ваги, 500 г *0,01г(silver) 4.Укорінювач - 1 кг Пишу в особисті. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 11 березня Поділитись Опубліковано: 11 березня (змінено) Щось посилання на рекомендації з витратами добрів з першого повідомлення неактивні. Я зазвичай кожну весну дивлюся таблиці й вношу добрива згідно рекомендацій ТС. Безумовно щось я й сам пам'ятаю - наприклад кінську норму до 200гр на кущ для вінограду, але на жаль всього не пам'ятаю. Олександре, де ще подивитись потрібні таблиці? Все знайшов. Дякую. Був наляканий) Змінено 11 березня користувачем Vikctor 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня В 11.03.2025 в 14:02, Vikctor сказал: наприклад кінську норму до 200гр на кущ для вінограду Це, насправді, далеко не кінська, я би сказав навіть дуже мала норма. Писав її, щоб не лякати людей. При плановій врожайності 30 кг ягоди на кущ та нормативам залучення кущем для формування 1 кг ягоди 6 г азоту, 2 г фосфору, 8 г калію в діючій(!!!) речовині, на 30 кг ягоди в рік виходить до 1 кг різноманітних добрив. Поживні речовини на формування пагонів при цьому не враховуються, хоча вони теж "виносяться" за межи ділянки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ccv78 Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня Олександр, доброго дня! Чи планується продаж добририв цієї весни? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня 1 час назад, ccv78 сказал: Олександр, доброго дня! Чи планується продаж добририв цієї весни? Ні, цього року не буде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня 2 часа назад, POZITIFF сказал: Це, насправді, далеко не кінська, я би сказав навіть дуже мала норма. Писав її, щоб не лякати людей. При плановій врожайності 30 кг ягоди на кущ та нормативам залучення кущем для формування 1 кг ягоди 6 г азоту, 2 г фосфору, 8 г калію в діючій(!!!) речовині, на 30 кг ягоди в рік виходить до 1 кг різноманітних добрив. Поживні речовини на формування пагонів при цьому не враховуються, хоча вони теж "виносяться" за межи ділянки. Так, помилився - в таблиці від 200 до 800г на кущ). Чесно кажучи я не готовий по 800г під кущ сипати, бо досі мої врожаї вінограду це не виправдали б. Ще гірше приклад, коли в минулому році насипав добріва, а в травні зворотні нічні морози геть знищіли будь-який врожай. Виявляється що віноград найтиндітниший зі всіх фруктових/ягідних рослин. Тому в цьому році добріва під віноград вноситиму в середині травня, хоч вони й 9-місячні) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 17 березня Поділитись Опубліковано: 17 березня 10 минут назад, POZITIFF сказал: Ні, цього року не буде. Моя лохина засумувала... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 17 березня Автор Поділитись Опубліковано: 17 березня 6 часов назад, Vikctor сказал: Чесно кажучи я не готовий по 800г під кущ сипати, бо досі мої врожаї вінограду це не виправдали б. 2 кг із планових 30 кг врожаю закривають витрати по добриву. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 9 часов назад, POZITIFF сказал: 2 кг із планових 30 кг врожаю закривають витрати по добриву. Я не задля спору і не знаю як ти рахуєш, але 2-5кг з куща я зберу навіть без добрів напевно.) Я звичайно не пробував, але 150-200г добрів на кущ давали до 8-10кг врожаю в гарний рік. Проблема в конкретно моєму випадку, що умовно 5 з 9 кущів дають вищевказані врожаї, а 4 дають хіба що спробовати ягідки. І я не впевнений що підгодувавши їх скажемо 800г добрів я змушу ці кущі нарешті працювати як слід. Схиляюсь до більш радікальних дій - викорчувати ці холості кущі й посадити нові. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 57 минут назад, Vikctor сказал: І я не впевнений що підгодувавши їх скажемо 800г добрів я змушу ці кущі нарешті працювати Так, успіх це не лише добрива. Важливо все в системі - вибір сорту, посадка, формування, шпалера, полив, добрива, зелені операції, нормування, обрізка тощо. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 3 минуты назад, POZITIFF сказал: Так, успіх це не лише добрива. Важливо все в системі - вибір сорту, посадка, формування, шпалера, полив, добрива, зелені операції, нормування, обрізка тощо. В мене до кожной рослини однаковий підхід. Фруктовим/ягідним приділяю більше уваги за декоративні. Всі дії стосовно догляда за рослиною схожі. Але якщо скажемо абрикоси/сливи/яблука/груши/черешні/агрус/малина дають щорічно сталі врожаї з тенденцією до збільшення по мірі зростання рослин, то віноград дає лишень гарантовані щотижневі клопоти з обрізанням пагонів. Я в принципі на жодну іншу рослину не витрачаю стільки часу скільки на віноград і співвідношення витрачених зусиль до врожаю явно не на користь вінограду. Спойлер Цього врожаю вистачило на те, щоб сливи їсти до середини грудня, груши до НР, а яблука до середини лютого. Віноград нічого подібного не дає. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 52 минуты назад, Vikctor сказал: Я в принципі на жодну іншу рослину не витрачаю стільки часу скільки на віноград і співвідношення витрачених зусиль до врожаю явно не на користь вінограду Я ж кажу важливо все. Вибір сорту, вибір шпалери. Ну а зберегти виноград до нового року та ще задача. Можна організувати конвеєр зі споживання свіжого винограду на 3-3,5 місяці та й все😊 З яблуками все набагато простіше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз