Vikctor Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 4 часа назад, АлександрБ. сказал: Поэтому минус такой операции - потеря внешнего вида покрытия в очень незначительной степени. Це не так - зовнішність бруківки спотворюється. Це я пишу з досвіду, бо різав при укладці багато сотен камнів, але у всіх випадках різані грані не вкладалися у видиму площіну. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 4 часа назад, Offroad сказал: IMHO на звичайну болгарку такий диск не стане - не вистачить глибини посадочного штока Узяв перше-ліпше фото, для пояснення принципу кріплення, що таке фланець. Можливо, не той розмір самого диску. Але, стопроцентів, такі диски у 230-му розмірі існують, і їх легко можна придбати. Особисто стер багато таких, з різними конструктивами флянців. Вони бувають : - або з виштампованим поголибленням у самому корпусі диску, - або з накладним алюмінієвим флянцем, на гвинтиках. І усе чудово стає, диск лягає усією площиною, можна шлифувати пласкі поверхні з каменю. Болгарка звичайна, класичної компоновки. Ось, знайшов : . . Змінено 1 година тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 5 часов назад, Vikctor сказал: Це не так Можливо, я не досить коректно описав, а можливо, Ви не повністю зрозуміли суть... Тому поясню на папірцеві (нижче): Висоти виступаючих горбочків я навмисне намалював нереально високими, для наглядності. Насправді, там усе набагато менше. Я пропонував варіант Ⅰ. У цьому випадку диском тільки торкаються поверхні, водячи болгаркою зі сторони в сторону. Це зовсім неважко, адже диск сам вибирає площину різання, тільки торкаючись найвищих горбочків та спираючись на них, як на базу. При цьому зрізаються тільки найбільш виступаючі шишки, і сумарна площа видимого зрізаного каменю - мізерна. А щоби заглибитись диском, та почати зрізати більший слой, - треба вже прикладати силу, придавлюючи болгарку донизу. Лезу лопати, завширшки, наприклад 40 см, достатньо двох опорних (зрізаних) точок на цій відстані, щоби мати можливість ковзати. А далі будуть зустрічатися інші точки опори. Ви ж, ймовірно, вирішили, що потрібно зрізАти набагато більше поверхні, щоби отримати більш пласку поверхню. Це може виглядати, як варіант Ⅱ. Зрозуміло, що у такому випадку пиляної поверхні буде набагато більше. Звичайно, то буде геть недобре. . . Змінено 1 година тому користувачем АлександрБ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 49 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 49 хвилин тому 31 минуту назад, АлександрБ. сказал: Можливо, я не досить коректно описав, а можливо, Ви не повністю зрозуміли суть... Тому поясню на папірцеві (нижче): Висоти виступаючих горбочків я навмисне намалював нереально високими, для наглядності. Насправді, там усе набагато менше. Я пропонував варіант Ⅰ. У цьому випадку диском тільки торкаються поверхні, водячи болгаркою зі сторони в сторону. Це зовсім неважко, адже диск сам вибирає площину різання, тільки торкаючись найвищих горбочків та спираючись на них, як на базу. При цьому зрізаються тільки найбільш виступаючі шишки, і сумарна площа видимого зрізаного каменю - мізерна. А щоби заглибитись диском, та почати зрізати більший слой, - треба вже прикладати силу, придавлюючи болгарку донизу. Лезу лопати, завширшки, наприклад 40 см, достатньо двох опорних (зрізаних) точок на цій відстані, щоби мати можливість ковзати. А далі будуть зустрічатися інші точки опори. Ви ж, ймовірно, вирішили, що потрібно зрізАти набагато більше поверхні, щоби отримати більш пласку поверхню. Це може виглядати, як варіант Ⅱ. Зрозуміло, що у такому випадку пиляної поверхні буде набагато більше. Звичайно, то буде геть недобре. . . Я описував саме перший варіант. Другий я не знаю хто розглядає. Навіть перший варіант буде дуже помітним, якщо спилювати горби скажемо на кожному п'ятому камені. Це я вже мовчу що то дурна справа і в принципі проблема трохи надумана. Повірте цієї зими я вдосталь намахався лопатою, коли чистив сніг на бруківці. Десь 200м2 кожного разу.Ні за що вона (лопата) не зачипалася. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 32 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 32 хвилини тому 11 минут назад, Vikctor сказал: Повірте цієї зими я вдосталь намахався лопатою, коли чистив сніг на бруківці. Десь 200м2 кожного разу.Ні за що вона (лопата) не зачипалася. Можливо саме для Вас проблема надумана. Але ж я відповідав іншому колезі, для котрого це важливо. Мабуть, поверхні бруківки у вас різні. Думаю, він сам прийме рішення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз