DmiVady Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого (змінено) Дел Змінено 6 лютого користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 6 лютого Поділитись Опубліковано: 6 лютого (змінено) 9 годин тому, Фрай сказав: Викликає повагу таке захоплення, а от чи багато з бажаючих мати пістолети будуть такі як ви і будуть витрачати гроші на вгамування пристрасті у тирі, а не на вулиці при зʼясуванні хтокогоповажає чи на пікніку по пляшкам після надмірного вживання шашликів? Бо ваші 20 к пострілів це лише по набоям більше 8 тис $, а ще ж аренда тиру та інші накладні витрати, на що мало хто з табору бажаючих буде згоден. Я тому і сказав, що Канада лояльно відноситься: ліцензія "2-3 дні тренінг + тест", бо того дуже мало, і тут час потрібен не для того, щоб попадати у ціль (моя донька вже на другому занятті впевнено попадала з мого карабіна в залікову зону, та з Глока та Рюгера під 22лр теж мала гарні результати). Час потрібен для накатати у голові безпечне поводження зі зброєю, а це навіть не 10 занять. Шуткують, що практична стрільба безпечніше за шахи, але це завдяки суворому дотриманню правил поводження зі зброєю. Тому було б розумно дозволяти володіння будь-якою зброєю через екзамен (під камеру) і після обов'язкового курсу навчання ( для тих хто вже володіє екзамен екстерном, але не менш суворий). А не так, як зараз, навіть з першою одиницею: закинув у магазин гроші, потім заїхав за зеленкою, а потім звозив у НДЕКЦ на відстріл і все, красунчик хоч .50 BMG володій 😉 Навчитися гарно стріляти це дійсно недешево ... бо спочатку вчимося безпечного поводження (і про нього будуть нагадувати весь час), стійки, вкладки, влучати в нерухому ціль, потім теж саме з маніпуляціями зброєю (зміна магазина, усунення затримок тощо), потім в кілька нерухомих цілей, потім в кілька нерухомих цілей з маніпуляціями, потім все теж, але рухаючись відносно цілей, і далі ускладнення позицій, зміна рук, незручні позиції, рухомі цілі ... По грошах тренінг з пістолетом дешевше карабіна, бо витрачаєш менше набоїв і набої дешевше (навіть 9мм, а якщо 5,45, 0,223, 7,62 та 0,308 то значно дешевші) зараз у тирі Ібіса з усіма знижками і своїм пістолетом стандартне тренування на 150 набоїв(української "альфи") і десь годину-півтори виходить під 2700 +інструктору, торік було десь 2200 ... Карабін 9 мм за той же час тренування, це 250-300 набоїв, торік менше 4к (українським набоєм, бо імпортним дорожче) не виходило. Тому так ... ціна зброї на фоні ціни на експлуатацію то є мізер. Для впевненого володіння тре прикинути ресурси (не тільки грошви, а і часу, бо дома теж тре холостити) А для галочки (як люблять продавці казати, для захисту оселі): купити за 300 баксів "пімпу" 12к, один раз бахнути у приміщенні, а потім чухати потилицю де взяти нові барабанні перетинки собі та родині ... но то путь дивних людей ... 9 годин тому, Фрай сказав: А постійні тренування потрібні інакше втрачаєш навички і сам стаєш потенційною небезпекою для оточуючих. Я роблю свої висновки з багаторічного спілкування у колі власників зброї і свого аналізу відомих мені нещасних випадків чи дурних наслідків. Так, без постійних тренувань буде деградація, навіть, у самих досвідчених стрільців: впаде швидкість та точність повторних пострілів, перенесення, маніпуляцій тощо. Особливо швидко це з пістолетом: пару тижнів не тренував(а це і холостіння вдома) ... і явно видно за результатами на таймері та мішенях ) Для мене, з пістолетом, щоб підтримувати та неквапно підіймати рівень зазвичай це одне "гаряче" (у тирі) тренування на тиждень, та 2-3 холостих коротких тренувань вдома (маніпуляції та інше). Серйозні дядьки та тітоньки кажуть, що розподіл 20% гарячого тренування на 80% холостіння то є гарно, але в них ресурс часу великий ))) Щоб підіймати рівень швидше я б собі робив тренування раз в 4 дні (так було коли здобував перші навички), і обов'язково раз на тиждень-два міні матч (короткі неформальні змагання в тирі стрільців різного рівня, в нас кожної неділі) ... реально це зайняло (і займало свого часу, коли здобував навички карабіна та пістолета) б багато часу, та й грошей теж ... Карабін, для підтримання навичок, зараз у тир беру раз на місяць (добре було б, звісно, два), але дома про холостіння не забуваю, бо теж можна деградувати. Бенельку на стрільбище вигулюю пару раз на рік (все не находжу часу навчитися стріляти по тарілках), ну й іноді, дуже рідко, під настрій, холощу зі спеціальними набоями, та інше. Але навичка карабіна, трохи підтримує навички рушниці, тому явно не деградую, але й рівень поводження з дробовиком в мене був значно менше чим з карабіном та пістолетом. Якось так, і дуже важливо, як і в усякому навчанні : досвічений інструктор, бо сформувати невірні навички це швидко (особливо з пістолетом) а ось потім перевчитися ... Змінено 6 лютого користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого 06.02.2025 в 23:56, DmiVady сказав: но то путь дивних людей Тоді я та сама "дивна людина", бо маю досвід нападу на моє помешкання. Маю пістолет, але повірте на слово, що вигляд штурмової помпо-рушниці в руках власника домівки попускає нападаючих значно швидше та надійніше))) Тому рушниця в будинку обов'язково. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого (змінено) 1 годину тому, kwadrat сказав: Тоді я та сама "дивна людина", бо маю досвід нападу на моє помешкання. Маю пістолет, але повірте на слово, що вигляд штурмової помпо-рушниці в руках власника домівки попускає нападаючих значно швидше та надійніше))) Тому рушниця в будинку обов'язково. Не повірю) Ну, і перед тим як взяти у руки рушницю для "самозахисту" у приміщені (і не тільки) тре надягнути навушника на себе і всю родину, а також домашніх тварин 😉 можна й нападникам запропонувати 😉 Рушницю маю, не "штурмову", а звичайну Бенеллі М2 комфортеч, але для якщо постріляти у хаті, то тримаю карабін 9мм с саундмодератором. Маєте пістолет: можна навчитись швидко і влучно стріляти. Рік тренувань з тямучим інструктором, 10-15к набоїв, і ви за 1 - 1,5 секунди з кобури зможете привести зброю до бою, і точно поцілити в коло 15 см на 3-7 метрів хоч з просоння, хоч на адреналіні (зазвичай навички стрільця при сильному стресі опускаються до базових, тому тренуватись потрібно довго, з чим завгодно, накатувати нейронні зв'язки) Але справа суто ваша, я не наполягаю) Змінено 10 лютого користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого 1 годину тому, DmiVady сказав: Не повірю Ваше право, ваша справа. Я лише констатую факт. 1 годину тому, DmiVady сказав: тре надягнути навушника на себе і всю родину Це вже не про виживання. Коли загроза реальна - пох на все. 1 годину тому, DmiVady сказав: Маєте пістолет: можна навчитись швидко і влучно стріляти Я не тільки вчився, але й приймав регулярно участь у змаганнях - стріляю добре, виконую практичні комплекси в русі (у стрибках, з платформ на підвісах, тощо), добре стріляю на ходу з квадроцикла і т.д. Ще раз, пістолет в руках захисника родини/будинку - це не так справляє враження, як штурмова помпо-рушниця. Це не мої особисті висновки, є маса досліджень на ці теми в країнах, де на кожну родину доводиться в будинку по 3-5 стволів. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого Карабін з глушником справляє менше враження?) І вуха цілі, бо барабанні перетинки не востанавлюються. Пістолет мені в вузьких проходах дверей квартири бистріше та зручніше (коли тренуюсь), але кожному - своє. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого 13 хвилин тому, DmiVady сказав: Карабін з глушником справляє менше враження?) Так. Не повірите, але за опитуваннями на інших людей справляє враження не те, що Ви знаєте про Вашу зброю, а (наприклад) чисто кіношний звук перезаряду помпи. 15 хвилин тому, DmiVady сказав: І вуха цілі, бо барабанні перетинки не востанавлюються То Ви (припускаю) не працювали штурмовою помпою в закритих приміщеннях на змаганнях - все норм, все цілі. 16 хвилин тому, DmiVady сказав: Пістолет мені в вузьких проходах дверей квартири бистріше та зручніше Ви правильно написали - ВАМ він зручніший. Це не має ніякого відношення до ставлення нападаючого(их) до Вашої зброї. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 10 лютого Поділитись Опубліковано: 10 лютого Я не знаю, що воно таке, "штурмова помпа", а з рушницями ( у тому числі і помповими) в закритому тирі практикувався, звісно, в навушниках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 15 годин тому, DmiVady сказав: Я не знаю, що воно таке, "штурмова помпа" Світова мережа в поміч)) Почитайте про Remington-870, Stevens-320 та багато інших - помпи, що стоять на озброєнні спецслужб та спецназу багатьох країн Світу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 15 годин тому, kwadrat сказав: пістолет в руках захисника родини/будинку - це не так справляє враження, як штурмова помпо-рушниця А 9 картечин у кожному пострілі мають набагато кращий ефект ніж один у пестику. 71см довжини ствола М2 робить її не такою зручною у самозахисті як у помпах з 51см і з подовженим магазином. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 6 хвилин тому, Фрай сказав: А 9 картечин у кожному пострілі мають набагато кращий ефект ніж один у пестику Саме так. А ще "трохи" відрізняється ефект від попереджувального пострілу пєстіком і попереджувального пострілу помпою. Нагадаю, що такий постріл є обов'язковим, навіть якщо тебе вже вбивають нападники. Зазвичай після попереджувального помпою ситуація продовження вже не потребує - проблема вирішена. "Ой, винесло на*рін двері сарая? або відкинуло і продавило 200-літрову металеву діжку?" - ну нічого, нічого...))) Змінено 11 лютого користувачем kwadrat 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 33 хвилини тому, Фрай сказав: 71см довжини ствола М2 робить її не такою зручною у самозахисті як у помпах з 51см і з подовженим магазином. На М2 є чудовий ствол (циліндр) 47см з ціликом та мушкою, до речі, він непогано так себе показав в змаганнях світового рівня (але в руках росіянина) ну і цівка "під тактику" щоб закрити подовжувач на "багато набоїв" та навішати цяцьок, цівка теж розроблена росіянином-спортсменом, але я її вже бачив в імпортних лабазах. Я по тому (короткому стволу та цівці) не заморочувався, бо в шаговому доступі (якби мені захотілося побігати з 12к) є чудовий Fabarm SDASS (мені і його вкладка заходить), але я пам'ятаю, скільки важив ящик з набоями, який я з "фабармом", на початку війни, забирав до себе на зберігання ))) До речі в доступі є і "смерть прєдседателя" 20к, прикольна іграшка, налякати хуліганів. Після напілінгу можна користуватись без збоїв. 36 хвилин тому, kwadrat сказав: Світова мережа в поміч)) Почитайте про Remington-870, Stevens-320 та багато інших - помпи, що стоять на озброєнні спецслужб та спецназу багатьох країн Світу. Чого там читати, я оперував Ремом, коли відпрацьовував стрільбу з помпи "впреднатяг" бо він просто є в тирі, а "фабарм" було ліньки чистити ))) але мені трошки короткуватий стоковий приклад, добротна гарна рушниця. Але це просто помпова рушниця, легенда помп, але без усяких там "штурмових" ))) Змінено 11 лютого користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 41 хвилину тому, Фрай сказав: А 9 картечин у кожному пострілі мають набагато кращий ефект ніж один у пестику. З пістолета не стріляють по одному набою)))) але то таке ... бо пересічним пістолет поки що дома мати то екзотика , а резиностріл то зовсім інше і не таке ефективне. Альтернатива карабін 9мм: правильно тренований стрілець за секунду випускає 5-7 куль точно в невеличку ціль (15см) на 10-15 метрів, ну і закривати дистанцію 50-70 метрів можна впевнено (але це вже не про самозахист), дробовик потребує менше часу на освоєння, але має нюанси: вага БК та гуркіт. * але, якщо б зараз тре було їхати по справах близько до 0 , то я б взяв свою Бенеллі, та ще й ствол 76 см до неї б докупив ))) Тільки попередньо тиждень-два тре було б постріляти по блюдцях, бо цієї навички не маю ( Змінено 11 лютого користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 19 хвилин тому, DmiVady сказав: але без усяких там "штурмових" ))) тоді все ж таки інет в поміч. Або вірите на слово спецназівцю, або читайте. Ремом володів раніше. Зараз серед іншої власної зброї маю Стівенс-320 Сек'юріті. 12 хвилин тому, DmiVady сказав: але це вже не про самозахист Так ото ж бо))) я теж читаю Вас і не розумію, де тут самозахист. 13 хвилин тому, DmiVady сказав: резиностріл то зовсім інше і не таке ефективне Це все теорія. На практиці я краще влуплю нападнику гумою і залишу його живим, а себе на волі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 26 хвилин тому, kwadrat сказав: ))) тоді все ж таки інет в поміч. Або вірите на слово спецназівцю, або читайте. Ремом володів раніше. Зараз серед іншої власної зброї маю Стівенс-320 Сек'юріті. Не тримав я такого, але з 12 к, те що спеціалізоване "для спецназу", мені сподобалась у роботі БенелліМ4: й конструктив надійний, й чистити часто не потрібно, як би я брав "дробовик для самозахисту" то зупинився б на ній. 26 хвилин тому, kwadrat сказав: Це все теорія. На практиці я краще влуплю нападнику гумою і залишу його живим, а себе на волі. На практиці нормальні пістолети (не спорт) тренують: ближня ціль 2 у центр масс (або 2 у цм+1голова) далі перехід на менш вагому ціль. А резинострели тренують по іншій методі, я спостерігав за такими тренуваннями, але ніколи не мав бажання таскати з собою резинострел, тому й не вдавався до подробиць). Живий нападник при гарному адвокаті стає потерпілим, але це вже інша історія ) Змінено 11 лютого користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 11 хвилин тому, DmiVady сказав: Живий нападник при гарному адвокаті стає потерпілим, але це вже інша історія ) Хм 53 хвилини тому, DmiVady сказав: правильно тренований стрілець Все так, але ці акценти не про пересічного користувача, в реальному житті все навпаки та й ми ж зараз обговорюємо не на спеціалізованому форумі. бо наявність великої кількості зброї у власника зовсім не свідчить про його підготовку і навички користування. Ви ж по собі всіх не рівняйте. Також погоджусь з вашим опонентом, що в побуті люди менше бояться пестиків, вважаючи їх за пневму/газ/гуму і реально бздять йти проти короткої помпи та одразу вмикають задню. До того ж при живому нападнику буде мати велике значення кваліфікація вашої зброї - нарізна чи гладкоствольна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 27 хвилин тому, Фрай сказав: Все так, але ці акценти не про пересічного користувача, в реальному житті все навпаки та й ми ж зараз обговорюємо не на спеціалізованому форумі. бо наявність великої кількості зброї у власника зовсім не свідчить про його підготовку і навички користування. Ви ж по собі всіх не рівняйте. Також погоджусь з вашим опонентом, що в побуті люди менше бояться пестиків, вважаючи їх за пневму/газ/гуму і реально бздять йти проти короткої помпи та одразу вмикають задню. До того ж при живому нападнику буде мати велике значення кваліфікація вашої зброї - нарізна чи гладкоствольна. З "опонентом" це ви якось ... ) люди висловлюють судження та приводять ті чи інші аргументи, на своєму досвіді (сподіваюсь, не з інтернетів). Пересічний користувач зброї цілком може виділити 2 години на тиждень у тирі та 2-3 рази по пів години на тиждень вдома, і через рік-два мати гарну та впевнену навичку поводження зі своєю зброєю (чи то дробовик, чи то інше). Ще раз наголошу: у критичній ситуації навички стрільця падають до базових, а базові навички це правильна методика тренувань та час (навіть "швидка" ізраїльська школа потребує часу). На навичку водити авто всі ж витрачали колись час та гроші? В мене середні навички і я дуже лінивий (+ два роки приводжу до ладу спину та плече), рівень міг бути значно вищим, але то таке ... А самооборона зі зброєю (хоч резинка, хоч Барретт) в теорії така: Самооборона та її межі: як захистити своє життя і не потрапити за грати. На практиці(в нашій країні) вирішують адвокат, гроші та горизонтальні та вертикальні зв'язки. Змінено 11 лютого користувачем DmiVady Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого (змінено) 2 години тому, DmiVady сказав: З "опонентом" це ви якось ... ) Мав на увазі того хто має протилежну погляд, не більше. 2 години тому, DmiVady сказав: На навичку водити авто всі ж витрачали колись час та гроші? Шикарний приклад! Бо не перестаю дивуватись коли їду у якості пасажира. До війни кожен рік проводив мисливські змагання, стрільба по тарілочкам, кульова «Кабан, що біжить» і дивувався результатам. та що казати! От уявіть собі, коли ти не будучи спортсменом регулярно займаєш призове місце і в один рік виходиш і вражаєш 1 тарілочку з 10!!! 😂 я тоді від сорому не знав що й казати. )) А один хвастун, який нібито за одне тренування на Сапсані випалював по 1000 набоїв!!! не попав по жодній! До речі з ЦКіБовської МЦ-хи! І навпаки, скільки разів вигравали ті, хто на стенд не їздить. так то змагання, а то надзвичайні умови коли свідомість працює зовсім по іншому, одні концентруються, інші впадають у ступор, забувають про все. та досить згадати проблему запобіжників на зброї, всі знають правила, відпрацьовують навички, а насправді маєм те, що маєм. Змінено 11 лютого користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 годину тому, Фрай сказав: 😂 А один хвастун, що нібито за одне тренування на Сапсані випалював по 1000 набоїв!!! 🤣 ))))))))))))) крутий перець)))))))) майстер "титанове плече" з тренуванням в 5-10 годин))))))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kwadrat Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 5 годин тому, DmiVady сказав: резинострели тренують по іншій методі Так, але ніхто ж не заважає тренуватися по будь-якій програмі. 5 годин тому, DmiVady сказав: Живий нападник при гарному адвокаті стає потерпілим Само собою, але він припиняє бути нападником, а Ви не стаєте вбивцею. 3 години тому, Фрай сказав: До війни кожен рік проводив мисливські змагання 3 години тому, Фрай сказав: кульова «Кабан, що біжить» В голову кабану стріляв спеціально - просто приколовся, бо на призові вже точно не йшов))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 5 годин тому, Фрай сказав: <...> До війни кожен рік проводив мисливські змагання, стрільба по тарілочкам, кульова «Кабан, що біжить» і дивувався результатам. та що казати! От уявіть собі, коли ти не будучи спортсменом регулярно займаєш призове місце і в один рік виходиш і вражаєш 1 тарілочку з 10!!! 😂 я тоді від сорому не знав що й казати. )) А один хвастун, який нібито за одне тренування на Сапсані випалював по 1000 набоїв!!! не попав по жодній! До речі з ЦКіБовської МЦ-хи! І навпаки, скільки разів вигравали ті, хто на стенд не їздить. так то змагання, а то надзвичайні умови коли свідомість працює зовсім по іншому, одні концентруються, інші впадають у ступор, забувають про все. та досить згадати проблему запобіжників на зброї, всі знають правила, відпрацьовують навички, а насправді маєм те, що маєм. Так, спочатку змагання викликають неабиякий стрес, цим і корисні. Окрім цього чітко показують твій рівень підготовки. Я пригадую, яке завдання було на мій перший мініматч: не отримати дискваліфікацію (правила безпеки МКПС дуже суворі), постаратися не виходити за "альфу"(максимальна залікова зона мішені), швидкість неважлива ... потім дивився і розбирав помилки, зразу стало видно над чим працювати. Потім частина мініматчей стали робити в формі тренування-семінара, з розбором помилок по ходу. Але іноді заруби йдуть по "гамбурзькому рахунку". Змагання у колі однодумців, це гарне та корисне проводження часу у вихідний, на мій погляд, на жаль пропустив багато часу. Зараз, гадаю, відновився, і за пару місяців знов буду бігати з хлопцями, але ... півтора року, глянув крайні записи матчів: щоб отримати пристойний хіт-фактор тре буде гарно-гарно попотіти ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 11 лютого Поділитись Опубліковано: 11 лютого 1 година тому, DmiVady сказав: Змагання у колі однодумців, це гарне та корисне проводження часу у вихідний, на мій погляд, на жаль пропустив багато часу. Ех, мені хлопці з фронту пишуть як вони сумують по тим зустрічам, душевно й насичено проводили час в спілкуванні. А якщо повернутись до теми то на що хочу звернути увагу; після змагань завжди посиденьки, звичайно що до шурпи завжди по-псят, дарма їхали з усієї України чи що? і от коли вже добряче посиділи то завжди видно хто як собою володіє, ми друг друга за багато років добре знаємо і стрьомних немає, але ж люди й гостей з собою запрошують, там і бувають різні питання. От наче ж дорослі, навіть поважні люди, а після зайвої «чашки чаю» чомусь тягнуться до зброї, спочатку похвалитись, а потім і постріляти. Особливо якщо це не рушниця, а пєстік чи ще якийсь короткий ствол на кшталт «смерті прєдсєдатєля» чи сучки. не буду переказувати, але саме такі спостереження дають особисто мені підгрунтя вважати, що наш народ не дозрів до короткостволів. Бо коли погані і недіючі закони не в змозі захистити тебе ні від довбодятла-власника зброї, ні від нападника чи інших судових переслідувань то мені пєстік не потрібнийі не хочу аби хто завгодно його мав у кишені. Те що «хто завгодно» буде мати першим за тебе навіть не сумніваюсь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 12 лютого Поділитись Опубліковано: 12 лютого Фрай, суто мені дуже не заходять оті твердження по типу "народ не дозрів", "тож наші люди" тощо. Суспільство дуже різношарове, хтось дозрв, хтось ніколи не дозріє, але це не означає, що його тре перетворювати на відро з крабами, та заохочувати до вивченої безпомічності. Я прихильник того, щоб люди тягнулися за кращим, ніж затягували у болото тих, хто підіймає голову. Наш "народ", точніше те ядро, яке забезпечує рух суспільства, давно дозріло, і має самоповагу та велику здатність до самоорганізації, і 14-й рік, і 22-й це показали наочно. Те, що потім народ пошивають у дурні, то вже таке ... обговорювати довго та і не в рамках цієї теми. Наразі пересічний громадянин має всі засоби захистити свою оселю (дробовики, карабіни), але не має законодавства про самозахист що працює. Дозвіл короткоствола (перші роки зберігання без права носіння, з перевезенням по типу 622-го для довгої зброї) мало що змінить, на дорогах не почнеться стрілянина, але дасть можливість звикнути суспільству до того, що пістолет це не "привілей людини зі зв'язками" а звичайна річ, яку може купити кожний психічно здоровий і не судимий (наскільки пам'ятаю зброю громадянам з судимістю у нас не продавали) громадянин. Бухашка ... це не привід, якщо людина дурна, то вона і за кермом бухає ... тут все просто: "якщо ти бик, то на тебе батіг" ... закони які виконуються. Є досвід багатьох країн-сусідів, в яких короткий законно носять, нормальний досвід який вивчено. Зараз прийняття нового(вірніше першого, бо до цього був тільки 622-й) Закону про зброю на паузі й (як бабусі на лавці казали) залежить від кількох осіб в ОП (МВС, до речі, не проти), тож чекаємо на весну ... якщо скасують обов'язкову довжину ствола та загальну довжину не менше 800мм то йой) я знаю, і з деяких стріляв, багато ПП, від яких волосся у поліції стане дибом) Як воно буде, хз, бо з ментальним здоров'ям суспільства біда, яку тре буде лікувати роками та десятиріччями, були ідеї й військовим не дозволяти мати зброю без комісії, але то вже таке ... Ну і трошки несерйозного ) https://www.youtube.com/shorts/Nca_Ex-aZUA Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 12 лютого Поділитись Опубліковано: 12 лютого 3 години тому, DmiVady сказав: Фрай, суто мені дуже не заходять оті твердження по типу "народ не дозрів", "тож наші люди" тощо. Бо ви хочете вважати, що всі так само відповідальні як ви, а то далеко не так, та ви й самі це бачите 4 години тому, DmiVady сказав: Як воно буде, хз, бо з ментальним здоров'ям суспільства біда, яку тре буде лікувати роками та десятиріччями Бо не можна відокремлювати менталітет, звички та поведінку більшості в своїй масі від корупційної складової стосовно дозволів. 4 години тому, DmiVady сказав: Бухашка ... це не привід, якщо людина дурна, то вона і за кермом бухає ... тут все просто: "якщо ти бик, то на тебе батіг" ... закони які виконуються. Так, це не привід, але та складова яка знімає з індивідуума власника зброї запобіжник після якого він стає небезпечним для суспільства. Для декого навіть бухати не треба, достатньо отримати порцію «недостатньої поваги» до себе і запобіжник зірваний. От коли реально будуть працювати закони і кожен довбень з пєстіком не зможе відмазатись тоді мені особисто буде фіолетово на менталітет народу, досить буде кількох гучних покарань і «менталітет» васікотрогопоганоповажають дуже швидко буде змінюватись у кращий бік. Я так думаю. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 12 лютого Поділитись Опубліковано: 12 лютого Ні на що не натякаю, просто сьогодні на тренуванні зачитали ) Збили з ритму ))) ускладнили розминку ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз