Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Допоможіть зпроектувати санвузол та кухню в старому будинку

Dmitriy8345

Рекомендовані повідомлення

Є старий будиночок з пічним паровим опаленням з батареями. План прикріплено. Вода не підведена. Є криниця, знаходиться 10 м на захід, та 2 м на південь від лівого нижнього кута будинку.

Ломаю голову де краще зробити санвузол та кухню. Дві південні спальнні хочу зробити не прохідними, замурувавши двері між ними. 

Варіант 1. Дуже хочеться щоб ванна кімната була тепла. Тому думав зробити її в одній кімнаті з пічкою. Але мені не подобається той маленький коридорчик. Тепло від печі буде слабо йти в інші кімнати... Та й не бачив ніколи щоб ванна була з пічкою в одній кімнаті. Буде воняти димом? 

Варіант 2. Зробити санвузол в веранді, пересунувши стінку кладовки. Але тоді вона буде холодна, без опалення. Топити доведеться електрикою, але кімната одразу буде контачити з верандою, то все тепло буде туди виходити.

Варіант 3. Такий же як 2, тільки кухню зробити у вітальні. 

Каналізацію можна вивести на північ, схід або південь, там всюди вулиці, хата кутова.

 

Якщо воду заводити в кімнату з пічкою, як тоді вести каналізацію та воду з неї далі щоб не було видно труби? Копати під піч чи продовбувати дірку між пічкою та стіною?

 

plan_unchanged.jpg

plan_opalennia.jpg

plan_variant1.jpg

plan_variant2.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

З південної(на малюнку знизу). Завантажувати дрова можна зверху, там відсувні кільця. Але так, якщо добудовувати там стіну то стає менше місця для доступу до дверцят, 50-70 см.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я би якось так робив, щоб завантаження пічки було не з санвузла, але тоді двері в лівій спальні треба буде перенести вправо, ну і "Г" подібний санвузол чи буде вам зручно

Безымянный.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вариант 2 (касаемо санузла). Пару месяцев назад аналогичное делал в деревне, даже с трапом в полу. Просто утеплить снаружи веранду пенопластом 100 мм нужно (это самый бюджетный вариант). И теплый пол под плитку. На сегодня, минимальные температуры были около 0, пока все отлично. Если не будет хватать, всегда можно добавить какую нить панельку.

 

photo_2022-10-17 23.02.25.jpeg

photo_2022-10-17 23.06.33.jpeg

photo_2022-10-17 23.06.59.jpeg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, DimaF сказал:

А куда люк в ведет?)

Был типа мини подвал. Теперь там просто разводка воды и канализации. Таким образом обошлись "малой кровью" при заведении воды и канализации в дом.

Змінено користувачем BAV_Lug
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...