Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Гибридный инвертор powMr 3.2 кВт — возможно кто то пользовался?

Buek

Рекомендовані повідомлення

19 хвилин тому, Вадим Седов сказав:

Спробую ввечері. Але в мене інша думка є.  Для ліферов флоатінг нафіг не потрібен, або його треба поставити більше. Наприклад стільки же, скількі й Булк. Або навпаки поставити наприклад 22. Короче треба експеріментувати

звідки у вас інфа про непотрібність floating? він потрібен. просто відірізняеться від свинця. на відміну від свинця майже не споживає енергії.

і виставляеться він на рівні напруги зарядженого акб у стані спокою... це 3,35В. якщо встановите нижче, то буде недозаряд.  якщо вище, то це вплине на ресурс акб. 

стосовно налаштувань. у інвертора може бути своя логіка в налаштуваннях. наприклад, різниця напруг bulk і float   не може бути менше ніж 1В... встановивши меншу різницю ви порушили логіку налаштувань інвертора і він заряджае не так як ви хочете.  

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

звідки у вас інфа про непотрібність floating? він потрібен.

А навіщо він Ліферу? ПО логиці після заряду до умовних 28 вольт, заряд треба просто відключити. 

А с приводу логики інвертора, думаю десь воно так і є. Є якийсь алгоритм, який я не знаю. Але це ж ручне налаштування! Гадський китаєць повинен працювати так, як я йому виставлю. поекспериментую

• Лайк 1
Посилання на коментар

14 хвилин тому, Вадим Седов сказав:

А навіщо він Ліферу? ПО логиці після заряду до умовних 28 вольт, заряд треба просто відключити. 

А с приводу логики інвертора, думаю десь воно так і є. Є якийсь алгоритм, який я не знаю. Але це ж ручне налаштування! Гадський китаєць повинен працювати так, як я йому виставлю. поекспериментую

як ви відключите заряд на батареї підключеній до інвертору?  відключити можна тільки у випадку відключення від інвертору. і на справді при зарядженій акб заряд не відбуваеться, йде компенсація саморозряду. це якщо встановити правильну напругу floating  

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

15.11.2024 в 15:44, Александр Аврамчук сказав:

к ви відключите заряд на батареї підключеній до інвертору?

Да я і маю на увазі, шо  інвертор повинен просто відключити заряд батареї після заряду до повної. Ліфер це не кислотка, йому флоатинг не потрібен.  Там саморазряд дуже низький.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 15.11.2024 в 15:44, Александр Аврамчук сказал:

як ви відключите заряд на батареї підключеній до інвертору? 

Це можливо зробити, у БМС зарядні та розрядні Мосфети можно вмикати и вимикати незалежно

Посилання на коментар

1 година тому, Star1111 сказав:

Це можливо зробити, у БМС зарядні та розрядні Мосфети можно вмикати и вимикати незалежно

інвертор видасть помилку нема АКБ. сенс в вимиканні заряду? виробники інверторів по вашому гірше розбираються в питанні нж ви? 

Посилання на коментар

1 час назад, Александр Аврамчук сказал:

інвертор видасть помилку нема АКБ

не видасть бо розрядні мосфети увімкнені та інвертор бачить батарею (перевірено)

сенс в вимиканні заряду?

Не знаю який сенс, Ви спитали

В 15.11.2024 в 15:44, Александр Аврамчук сказал:

як ви відключите заряд на батареї підключеній до інвертору? 

я Вам відповів, якій в цьому сенс це друге питання

виробники інверторів по вашому гірше розбираються в питанні нж ви?

Дивлячись в якому питанні

Змінено користувачем Star1111
  • Лайк 1
Посилання на коментар

16 годин тому, Александр Аврамчук сказав:

виробники інверторів по вашому гірше розбираються в питанні нж ви? 

В нашому інверторі нема режиму LiFePo4, але є ручний. Floating більш пристосований під свінцеві аккуми.

Але, повертаючись до алгоритмів роботи PowMr 3,2, я зробив декілька тестів із параметрами, але не стану робити передчасних висновків. Треба ще декілька тестів. В мене були готові висновки, але я звернув увагу на те, що після розряду до 25,5 вольт, а потім заряду до вказаних параметрів, трапився дісбаланс комірок. Коли інвертор відключив заряд на 27,5 вольт, 3 комірки були по 3,67, а інші приблизно по 3,45. Звісно, заряд зупинився. В мене активний балансир Daly на 1А, та і він  декілька годин балансував це... Хочу подивитися коли саме трапляється дисбаланс, при розряді, ци зарядці.

Плюс, після завершення балансування, вольтаж впав до 27 вольт, та я вмикнув на заряд. І на інверторі вискочила помилка 08 і він випав в захист. Таке вже було. Після цього батарею треба розрядити десь до 60% чи нижче і зарядка буде в штатному режимі. На розряд  при цієї помилці інвертор працює норм. 

Посилання на коментар

12 хвилин тому, Вадим Седов сказав:

В нашому інверторі нема режиму LiFePo4, але є ручний. Floating більш пристосований під свінцеві аккуми.

Але, повертаючись до алгоритмів роботи PowMr 3,2, я зробив декілька тестів із параметрами, але не стану робити передчасних висновків. Треба ще декілька тестів. В мене були готові висновки, але я звернув увагу на те, що після розряду до 25,5 вольт, а потім заряду до вказаних параметрів, трапився дісбаланс комірок. Коли інвертор відключив заряд на 27,5 вольт, 3 комірки були по 3,67, а інші приблизно по 3,45. Звісно, заряд зупинився. В мене активний балансир Daly на 1А, та і він  декілька годин балансував це... Хочу подивитися коли саме трапляється дисбаланс, при розряді, ци зарядці.

Плюс, після завершення балансування, вольтаж впав до 27 вольт, та я вмикнув на заряд. І на інверторі вискочила помилка 08 і він випав в захист. Таке вже було. Після цього батарею треба розрядити десь до 60% чи нижче і зарядка буде в штатному режимі. На розряд  при цієї помилці інвертор працює норм. 

3.67В для акб вже критично. по бмс яка напруга в налаштуваннях? треба відбалансувати батарею малим струмом заряду 1-2А, щоб інвертор не вимикав заряд.   

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Александр Аврамчук сказав:

3.67В для акб вже критично. по бмс яка напруга в налаштуваннях? треба відбалансувати батарею малим струмом заряду 1-2А, щоб інвертор не вимикав заряд.   

По БМС так і стоїть 3,67. ТОму і видрубило. Балансування, я ж пишу, вібдулося. Автивним балансиром на 1А. 

Посилання на коментар

51 хвилину тому, Вадим Седов сказав:

По БМС так і стоїть 3,67. ТОму і видрубило. Балансування, я ж пишу, вібдулося. Автивним балансиром на 1А. 

судячи по розбалансу не до кінця... чи відбалансувалося повністю? 

Посилання на коментар

24 хвилини тому, Александр Аврамчук сказав:

судячи по розбалансу не до кінця... чи відбалансувалося повністю? 

Повністю. Утром було 0,02 між найвищим та найнижчим. Це норм.

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Вадим Седов сказав:

Повністю. Утром було 0,02 між найвищим та найнижчим. Це норм.

0,01В краще. але в принципі 0,02В вистачить.  

Посилання на коментар

15.09.2024 в 21:27, Шамрай Александр сказав:

Питання по вольтажу. 4 varta agm батареї. Дефолт у powmr 6.2 - 56.4/54в, а в специфікації батареї (www.varta-automotive.com/bg-bg/Поддръжка/charging/how-to-charge-a-car-battery) 14.8/13.8, тобто 59.2/55.2. Чи має сенс міняти?

підкажіть будь ласка

Посилання на коментар

13 годин тому, Шамрай Александр сказав:

4 varta agm батареї... Чи має сенс міняти?

Не зрозуміло, що на що міняти... Однозначно АГМ-акумулятори НЕ купувати по можливості, та ще й 4 штуки...

Це хіба що "дуже треба пережити цю зиму"...

Змінено користувачем sanyas15
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 15.11.2024 в 15:20, Александр Аврамчук сказал:

звідки у вас інфа про непотрібність floating? він потрібен. просто відірізняеться від свинця. на відміну від свинця майже не споживає енергії.

і виставляеться він на рівні напруги зарядженого акб у стані спокою... це 3,35В. якщо встановите нижче, то буде недозаряд.  якщо вище, то це вплине на ресурс акб. 

стосовно налаштувань. у інвертора може бути своя логіка в налаштуваннях. наприклад, різниця напруг bulk і float   не може бути менше ніж 1В... встановивши меншу різницю ви порушили логіку налаштувань інвертора і він заряджае не так як ви хочете.  

сьогодні грався з цим. Не буде заряджати вище floating навіть якщо еквалізація вимкнена. Поставив на 0.2 нижче bulk і все запрацювало. Параметр floating використовується тільки для кислотних (гель чи заливний) під час еквалізації і лиферу точно нафіг не потрібен, але так зроблено китайцями та й усе. Точно так і охолодження , яке гуде на повну в bipass  без зарядки, хоча грітися там немає чому.

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

охолодження, шум, інвертор powmr 3200w 24v pow-hvm 3.2h-24v

так що зараз працює?

плата зміни обертів? але кажуть помилки

в розрив термостат KSD-01F-H45C запаралелений з резистором 100 Ом.

Сам не грався, оце читаю, не знаю з чого почати. Є досвід у місцевих?

Посилання на коментар

12 годин тому, Владимир Абрамович сказав:

сьогодні грався з цим. Не буде заряджати вище floating навіть якщо еквалізація вимкнена. Поставив на 0.2 нижче bulk і все запрацювало. Параметр floating використовується тільки для кислотних (гель чи заливний) під час еквалізації і лиферу точно нафіг не потрібен, але так зроблено китайцями та й усе. Точно так і охолодження , яке гуде на повну в bipass  без зарядки, хоча грітися там немає чому.

в дорогущому victron, deya і інших брендових теж просто так зробили float режим? не було часу доопрацювати? чи погано розбираються в цьому питанні? 

тут з 35 хв про налаштування 

Посилання на коментар

1 година тому, wojda сказав:

охолодження, шум, інвертор powmr 3200w 24v pow-hvm 3.2h-24v

так що зараз працює?

плата зміни обертів? але кажуть помилки

в розрив термостат KSD-01F-H45C запаралелений з резистором 100 Ом.

Сам не грався, оце читаю, не знаю з чого почати. Є досвід у місцевих?

плата регулювання обертів найліпше. треба знати як зробити. 

Посилання на коментар

Я питання шума вирішив простіше. Виніс всю конструкцію в тамбур. В мене він на 3 квартири, та сусіди адекватні. В квартиру його зовсім не чути.

• Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

В 18.11.2024 в 09:32, Александр Аврамчук сказал:

Перестал инвертор заряжаться от генератора.... Может баян, но подскажите ....

Змінено користувачем Александр Блощицкий
Посилання на коментар

1 годину тому, Александр Блощицкий сказав:

Перестал инвертор заряжаться от генератора....

А раніше заряджався? То згадайте, що могло йому тепер завадити?!

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Підкажіть. Повмр 3000вт. Чи нормально заряджати АКБ коли сам інвертор вимкнений кнопкою. Не знав що таке можливо) Перевіряв все наче працює штатно. Просто хочу ставити на зарядку його через смарт автомат після 23.00 на дві години і вимкнути подачу 220. Якщо він буде ввімкнений на зарядці, то потім буде брати в простої ці 30-40вт/год.

Посилання на коментар

16.11.2024 в 18:31, Вадим Седов сказав:

Да я і маю на увазі, шо  інвертор повинен просто відключити заряд батареї після заряду до повної. Ліфер це не кислотка, йому флоатинг не потрібен.  Там саморазряд дуже низький.

Є багато тестів CC\CV для LFP. Сенс використовувати CV є, якщо є час. У разі високих струмів заряду сенсу більше.

Andy вже робив такі тести - можливо й порахувати відсотки й порівняти зміни заряджанням різним струмом.

Змінено користувачем Mr. D
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...