Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Як задіяти закритий камін (з насосом) по максимуму у такий скрутний час

revix

Рекомендовані повідомлення

Всім привіт. Здивован, що в такий час зовсім нема обговорення по камінам закритого типу (які працюють з насосом).

Зараз все майже підв'язано під електрику, як кажуть знав би куди впадешь, підложив би соломинку. Зараз маю камін з водяною рубашкою, окремо стоїть автоматика та насос. Стараюсь максимально у самі скрутні часи підтоплювати каміном, для цього придбав термометр кулінарний з звуковим сигналом, задаю на ньому температуру, при якій повинен вмикатися насос. Коли насос проганяє, вимикаю ДБЖ і чекаю знову звиковий сигнал. Тобто роблю я це, щоб максимально економити акумулятори. Економія приблизно рази в чотори, як би ДЖБ робило постійно.

Можливо хто по іншому викручуєтся в такий час, можливо є у кого ідеї? давайте допомагати один одному!

Змінено користувачем revix
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 місяць потому...

ідея добра, якщо сам ДБЖ бере багато холостого ходу, але це небезпечно як на мене, краще акумів додати. а так по ідеї автоматика має сама вкл-викл насосом в діапазоні 55-75 градусів, ну або налаштувати вручну так контроллер. без насоса просто включене воно бере копійки взагалі типу пару ватт.

тут ще багато залежить від обвязки водяного контуру та обігрівачів. якщо наприклад тепла підлога чи радіатори ізольовані від водяного контуру каміну, треба мінімум два насоси качати, якщо ще теплоакумулятор, то і всі три. я при протопці від ДБЖ, коли світла нема, просто грію теплоакум одним насосом. Тримаю на гарячу воду (самотік від гідроакумів), або потім як світло є використовую на підлогу, якщо температура менше 40 градусів у ТА, все рівно гарячий душ не приймеш без бойлера.

і тут таке діло - світло буде по графіку типу 4/4 чи його не буде дві неділі взагалі? якщо дві неділі, це смикання тудим сюдим лише трошки продовжить неминучу агонію

Змінено користувачем newbee2020
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...