Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Пристрій плавного пуску та реле напруги

Notarius1976

Рекомендовані повідомлення

Є трифазний насос (реле контролю фаз та плавний пуск стоїть) вирішив поставити три реле напруги (на кожну фазу окремо одне реле) на вході в будинок. Виникла проблема - при високій напрузі реле спрацьовує, все добре але коли напруга повертається до потрібного значення то пристрій плавного пуску насосу не вмикається, вмикається тільки відключенням та включенням вимикача на щитку. Що це може бути і як вирішити?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, Notarius1976 сказав:

вирішив поставити три реле напруги (на кожну фазу окремо одне реле) на вході в будинок.

Якщо у вас є трифазні споживачі, то для них має бути трифазне реле напруги, тобто якщо щось не так хоча б з однією фазою, то вимикаються відразу всі. У вас фази вимикаються не одночасно і пристрій плавного старту (або може реле контролю фаз) розцінює це як аварію, яку треба усунути шляхом вимикання і вмикання всіх фаз. Дивно правда, що цим не займається реле контролю фаз.

Якщо у вас вже є трифазне реле контролю фаз, то ніяких РКН, а тим більше однафазних, перед ним ставити не треба.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую за відповідь, просто трифазний споживач лише один - насос, а напруга зараз гуляє часто в основному по одній з фаз - тому і поставив три реле напруги а не одне трифазне - щоб весь будинок не відключався коли наприклад на одній фазі кілька годин 260 вольт, я правильно зрозумів що реле контролю фаз при пропаданні однієї з них а потім при її появі повинно само включити плавний пуск? При пропаданні фази на ньому горить два зелених світлодіода і внизу один червоний, при появі зниклої фази - всі три зелені, червоний пропадає - але плавний пуск не включається якщо автоматом на насос не вимкнути та ввімкнути вручну

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...