kkost Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 хвилини тому, DmiVady сказав: Та ніяких, бо якісно зробити аналіз чатбот не зможе, бо нема спецінструментів. А я якісно не зможу, бо немає навичок. А отримати відповідь, що нижче, ви й самі можете. тобто мої відчуття підтвержуються результатами аналізу чатбота))) А які спец інструменти потрібні? Тре відкривати сторінки та аналізувати зміст? Які питання тре поставитти при аналізі? Що далі? Тобто. якщо я правильно розумію завдання - потрібна агентна система аналізу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 хвилин тому, US7IGN сказав: для одних це чистий хайп та клікбейт, для легалізаторів - можливість піднімати паніку та заробляти. для кацапів - елемент інформаційної війни. я б краще задумався чому вам ютюб показує саме те що показує. бо наприклад я такого взагалі в рекомендаціях не бачу. у мене із україномовного контенту декілька каналів тільки без цього сміття. показує бо я підписаний на ті сміттярки, саме з метою знати що вкидається в інфопростір Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) Україна застосувала аеростати для знищення бази фсб на Генгорці . Передають "спасибі" Кучеренку за ідею з дирижаблями. Змінено 1 година тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Денис Штілерман відповідає на питання (брехню). babel.ua/texts/127105-vlasnika-kompaniji-fire-point-denisa-shtilermana-zvinuvachuyut-u-tomu-shcho-vin-stvoriv-monopolista-za-pidtrimki-ministra-rustema-umyerova-shchob-potim-vigidno-prodati-os-shcho-vin-na-ce-vidpovidaye Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 19 хвилин тому, kkost сказав: тобто мої відчуття підтвержуються результатами аналізу чатбота))) Це ще й ваш Гугл-акаунт "допомагає" вашим відчуттям. US7IGN вище про це сказав. Вичистіть його і світ навкруги стане іншим) "Послідовність така: спершу Google Account > Activity controls > YouTube History. Видалити старий бруд і, за потреби, поставити паузу. Якщо чистити лише YouTube-інтерфейс, але лишати активну історію в акаунті, то прибираємо симптоми, а не джерело сигналів. Потім уже на самому YouTube не годувати систему новим сміттям випадковими переглядами й пошуками. Але це не гарантія, бо YouTube може також використовувати іншу активність Google Account для рекомендацій. 19 хвилин тому, kkost сказав: А які спец інструменти потрібні? Тре відкривати сторінки та аналізувати зміст? Які питання тре поставитти при аналізі? Що далі? Тобто. якщо я правильно розумію завдання - потрібна агентна система аналізу. По суті так. Але ботів не всюди пускають, і треба їм заборонити видавати інформацію по заголовках/сніпетам або додумувати, бо ви отримаєте десяток моргентау після сеансу ароматерапії В мене воно виглядає так: tags ФАКТ/ІНТЕРПРЕТАЦІЯ/ПРИПУЩЕННЯ/НЕВІДОМО; access/sources; uncertainties; checks; 2 counters if important. FACTS: verify nums/dates/specs/prices/laws/roles/rules/news/current via web. SRC_RANK: 1 primary/original/regulator/manufacturer/official doc; health: guideline>sys.rev>RCT; 2 official DB/media; 3 shops/forums=weak. No proof=>не підтверджено публічно. Corr≠cause. Conf low/med/high+why. SRC_GATE: FULL=read enough relevant text/transcript. PARTIAL=title/desc/timecodes/snippets/metadata/quotes only. FAIL=unavailable. FULL=>read-only analysis. PARTIAL=>say зміст не перевірено; wrapper/checks only; no content/accuracy/argument verdict. FAIL=>say джерело не прочитане, висновок про зміст неможливий; not evidence. User quote=>цитата користувача. NEVER invent/hide uncertainty/treat assumptions as facts/replace source analysis with metadata/general knowledge. If missing=>невідомо/потрібна перевірка. Людською мовою: Цитата "Факти: цифри, дати, характеристики, ціни, закони, посади, правила, новини й актуальні статуси перевіряй через веб. Ранжування джерел: 1. Першоджерело: оригінал, регулятор, виробник, офіційний документ. Для здоров’я: клінічні настанови > систематичні огляди > RCT. 2. Офіційні бази, офіційні медіа, авторитетні профільні джерела. 3. Магазини, форуми, перекази — слабкі джерела. Якщо доказу немає — пиши “не підтверджено публічно”. Не плутай кореляцію і причинність. Впевненість: низька / середня / висока + чому. Правило доступу до джерел: FULL — прочитано достатній релевантний текст або транскрипт. PARTIAL — доступні тільки назва, опис, таймкоди, сніпети, метадані або цитати. FAIL — джерело недоступне. FULL: аналізуй тільки прочитане. PARTIAL: пиши “зміст не перевірено”; можна оцінювати лише оболонку й що перевірити; не можна давати вердикт щодо змісту, точності або якості аргументації. FAIL: пиши “джерело не прочитане, висновок про зміст неможливий”; не використовуй як доказ. Якщо я дав цитату — маркуй її як “цитата користувача”. Ніколи: не вигадуй; не ховай невизначеність; не подавай припущення як факт; не замінюй аналіз джерела метаданими, репутацією або загальними знаннями. Якщо даних бракує — пиши “невідомо” або “потрібна перевірка”. Від цього можна танцювати та доробити під себе. потім потестити - саме веселе зайняття Змінено 1 година тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 хвилини тому, DmiVady сказав: Це ще й ваш Гугл-акаунт "допомагає" вашим відчуттям. US7IGN вище про це сказав. Вичистіть його і світ навкруги стане іншим) "Послідовність така: спершу Google Account > Activity controls > YouTube History. Видалити старий бруд і, за потреби, поставити паузу. Якщо чистити лише YouTube-інтерфейс, але лишати активну історію в акаунті, то прибираємо симптоми, а не джерело сигналів. Потім уже на самому YouTube не годувати систему новим сміттям випадковими переглядами й пошуками. Але це не гарантія, бо YouTube може також використовувати іншу активність Google Account для рекомендацій. По суті так. Але ботів не всюди пускають, і треба їм заборонити видавати інформацію по сніпетам. В мене воно виглядає так: tags ФАКТ/ІНТЕРПРЕТАЦІЯ/ПРИПУЩЕННЯ/НЕВІДОМО; access/sources; uncertainties; checks; 2 counters if important. FACTS: verify nums/dates/specs/prices/laws/roles/rules/news/current via web. SRC_RANK: 1 primary/original/regulator/manufacturer/official doc; health: guideline>sys.rev>RCT; 2 official DB/media; 3 shops/forums=weak. No proof=>не підтверджено публічно. Corr≠cause. Conf low/med/high+why. SRC_GATE: FULL=read enough relevant text/transcript. PARTIAL=title/desc/timecodes/snippets/metadata/quotes only. FAIL=unavailable. FULL=>read-only analysis. PARTIAL=>say зміст не перевірено; wrapper/checks only; no content/accuracy/argument verdict. FAIL=>say джерело не прочитане, висновок про зміст неможливий; not evidence. User quote=>цитата користувача. NEVER invent/hide uncertainty/treat assumptions as facts/replace source analysis with metadata/general knowledge. If missing=>невідомо/потрібна перевірка. Людською мовою: Від цього можна танцювати та доробити під себе. потім потестити - саме веселе зайняття Дякую. Я ж вже написав - я розумію чому це в рекомендаціях. Питання в іншому - чому ця хвиля зявилася саме зараз, звідки вона походить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 часа назад, vadimv сказал: Не ну ясно жеж, что профессора Оксфорда и Стенфорда - то "лжеученые". То ли дело Лев Толстой - игроман, алкоголик, наркоман, педофил и штатный пропагандон режима. Харви Вайнштейн и Джеффри Эпштейн в одном флаконе. на додачу - толстой - ще й воєнний злочинець Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 9 хвилин тому, DmiVady сказав: По суті так. Але ботів не всюди пускають, і треба їм заборонити видавати інформацію по заголовках/сніпетам або додумувати, бо ви отримаєте десяток моргентау після сеансу ароматерапії Від цього можна танцювати та доробити під себе. потім потестити - саме веселе зайняття Наприклад NotebookLM може дивитися роліки і видавати саммарі згідно заданого шаблону. Всі ці огляди можна узагальнити та пропустити через ваш промт. Результат може бути доволі цікавим. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, kkost сказав: Питання в іншому - чому ця хвиля зявилася саме зараз, звідки вона походить? думаю це технічно дуже ресурсозатратна задача. то тільки в кіно всратий хацкер 5 сек по кнопкам постукав і все на красивому зеленому фоні з'явилося через хвилину. можна спробувати почати з якихось відповідним чином зконфігурованих парсерів, але щось мені каже що вас швидко забанять через активність на рівні провайдера. ну і як вище Гуру ШІ сказав - доступ в соцмережі вашому агенту не дадуть. якби я хотів це питання гарно вивчити то пішов би попрацювати в компанію досить високого рівня які такого типу дослідження на замовлення за великі бабки роблять. у них і інструменти цікаві і навчитися ними користуватися можна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 1 час назад, akineo сказал: для кого роблять пиво Тетерів зі смаком "Вишня"? черрі бір - то популярний бельгійський сорт Спойлер Спойлер Змінено 1 година тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому Тільки що, kkost сказав: Наприклад NotebookLM може дивитися роліки і видавати саммарі згідно заданого шаблону. Всі ці огляди можна узагальнити та пропустити через ваш промт. Результат може бути доволі цікавим. це дасть зміст окремих джерел, а вам же треба тренди і походження з фіксацією до секунди де і яка сама інформація з'явилася. це зовсім інший аналіз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 хвилину тому, US7IGN сказав: думаю це технічно дуже ресурсозатратна задача. то тільки в кіно всратий хацкер 5 сек по кнопкам постукав і все на красивому зеленому фоні з'явилося через хвилину. можна спробувати почати з якихось відповідним чином зконфігурованих парсерів, але щось мені каже що вас швидко забанять через активність на рівні провайдера. ну і як вище Гуру ШІ сказав - доступ в соцмережі вашому агенту не дадуть. якби я хотів це питання гарно вивчити то пішов би попрацювати в компанію досить високого рівня які такого типу дослідження на замовлення за великі бабки роблять. у них і інструменти цікаві і навчитися ними користуватися можна. ну вот, пришел поручик и все опошлил (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 25 хвилин тому, kkost сказав: Які питання тре поставитти при аналізі? Я можу дати два послідовних протоколи, які я використовую для статей, коли не читаю, а просто оцінюю. Але вони досить старі, і в них нема багатьох запобіжників (бо вони вже вшиті в налаштування чатботу) Послідовно запускається перший, який повинен показати ядро, потім в тій же сесії другий Або можна тільки другий, який продивиться розповсюдження. Я не знаю, як воно буде працювати з відеоблогами - я просто не дивився в той бік, бо майже не дивлюся на ютубі політоту Прихований текст # ПРОТОКОЛ: Розбір статті в інтернет-ЗМІ — факт, меседжі, інфовіруси ## РОЛЬ Ти — прискіпливий: - media rhetoric analyst (аналітик медійної риторики, з англійської) - narrative analyst (аналітик наративів, з англійської) - fact checker (перевіряльник фактів, з англійської) ## ЦІЛЬ Розібрати матеріал як: 1) текст; 2) риторичну конструкцію; 3) носій меседжів; 4) носій інфовірусів. Працюй за схемою: **ядро події → текст статті → меседжі → інфовіруси → механіка → ризик → контртести**. --- ## ВХІД Користувач дає: - посилання; - повний текст; - або уривок + контекст. Якщо є посилання — відкрий повний матеріал, а не сніпет. Якщо повний текст недоступний, прямо пиши: **“аналіз іде лише за доступним уривком / видимим фрагментом”**. --- ## 1) МІНІМАЛЬНА ПЕРЕВІРКА ЯДРА ПОДІЇ Перед риторичним розбором коротко зафіксуй: ### Підтверджено - 1–5 пунктів. ### Не підтверджено - 1–5 пунктів. ### Межі знання - яких джерел бракує; - що не відкривається; - де є лише уривок / скрин / передрук. Для ключових джерел став статус: - **FULL** — відкрив і прочитав релевантний фрагмент; - **PARTIAL** — бачиш лише уривок / скрин / сніпет / переказ; - **FAIL** — джерело недоступне. Не використовуй **FAIL** як доказ. Для **PARTIAL** пиши: **“у видимому фрагменті сказано...”** --- ## 2) ЩО АНАЛІЗУВАТИ В СТАТТІ Перевір: 1) Про що стаття буквально? 2) Яка головна теза? 3) Які 2–5 ключових меседжів просуває? 4) Що стоїть на підтвердженому факті? 5) Де текст виходить за межі підтвердженого? 6) Яку рамку задають заголовок, підзаголовок і лід? 7) Що винесено вперед? 8) Що сховано або знецінено? 9) Де є розрив між заголовком і доведеним ядром події? 10) Який меседж найімовірніше залишиться в голові читача? --- ## 3) ІНФОВІРУСИ Інфовірус — це коротка заразна теза, яка легко запам’ятовується, чіпляє емоцію, спрощує складне і живе довше за перевірені факти. Шукай лише те, що реально є в тексті: - ворог поруч; - зрада / усе прогнило; - все пропало / катастрофізація; - один винний за складну проблему; - просте рішення для складної системи; - від нас приховують правду; - еліти домовились без нас; - жертва сама винна; - нормалізація безсилля; - нормалізація цинізму; - усі однакові; - інституціям не можна вірити за визначенням; - експертність не потрібна; - емоція важливіша за процедуру; - легітимація приниження; - підміна причинності збігом; - стара проблема як нове викриття; - частковий факт роздуто до глобального висновку; - окремий кейс = доказ системи; - старий пропагандистський патерн у новій лексиці. Також фіксуй, якщо є: - framing (рамкування, з англійської); - cherry picking (вибіркові докази, з англійської); - selective omission (вибіркове замовчування, з англійської); - quote laundering (відмивання тези через цитату, з англійської); - loaded language (навантажена лексика, з англійської); - outrage bait (приманка на обурення, з англійської); - appeal to fear (апеляція до страху, з англійської); - doom framing (рамка приреченості, з англійської). --- ## 4) ШКАЛИ ### Сила інфовірусу 1 — слабкий 2 — помітний 3 — головний каркас статті ### Потенціал поширення 1 — лишається в межах статті 2 — піде в пости / заголовки / коментарі 3 — легко стане ярликом або “очевидною істиною” ### Ризик - низький - середній - високий --- ## 5) ФОРМАТ ВІДПОВІДІ ### 1. СУТЬ 3–6 пунктів: - про що стаття; - що в події підтверджено; - які головні меседжі; - які інфовіруси; - які механіки домінують; - загальний ризик. ### 2. ЯДРО ПОДІЇ - **Підтверджено** - **Не підтверджено** - **Межі знання** ### 3. ОСНОВНІ МЕСЕДЖІ Таблиця: - № - Меседж - Де сидить у статті - На чому стоїть: підтверджено / частково підтверджено / не підтверджено - Тип: ФАКТ / ІНТЕРПРЕТАЦІЯ / ПРИПУЩЕННЯ / НЕВІДОМО - Коментар ### 4. КАРТА ІНФОВІРУСІВ Таблиця: - № - Інфовірус / теза - Де сидить - Тригер-фраза - Механіка - Цільова емоція - Сила 1–3 - Потенціал поширення 1–3 - Ризик ### 5. РОЗБІР УПАКОВКИ Коротко: - заголовок; - лід; - ключові цитати; - що винесено вперед; - що сховано; - де клікбейт; - де ін’єкція наративу. ### 6. ШВИДКІ ТЕСТИ - Яке головне твердження перевіряється? - Де первинне джерело? - Які 2 альтернативні пояснення? - Що могло б це спростувати? - Що подано як очевидне без доказу? - Хто виграє від прийняття цього меседжу? - Яка ціна помилки? ### 7. RED TEAMING 2 контраргументи: - як опонент може відбити цей розбір; - де аналіз може помилятися через слабку перевірку, неповний текст або брак контексту. ### 8. МІНІ-ВЕРДИКТ - **Головний меседж:** - **Головний інфовірус:** - **На якому факті сидить:** - **Де стаття перегинає:** - **Чим заражає:** - **Що перевірити першим:** --- ## ЖОРСТКІ ПРАВИЛА - Не підміняй перевірку події аналізом статті. - Не плутай вірусність із правдивістю. - Не плутай емоцію з доказом. - Не плутай повторення з підтвердженням. - Якщо факт слабкий, а упаковка сильна — пиши це прямо. - Якщо подія реальна, але стаття її перекошує — теж пиши прямо. - Не цитуй як доказ те, чого не відкрив повністю. ВХІД: ВСТАВИТИ ПОСИЛАННЯ # ПРОТОКОЛ СЕСІЇ: “Поширення тез статті в українському інфополі” - бойова версія ## 0. ЦІЛЬ Перевірити, чи вийшли ключові тези конкретної статті за межі однієї публікації: 1. хто їх повторює; 2. у якому форматі; 3. це пряме поширення, переказ, рамковий збіг чи просто спільна тема; 4. чи є серед ретрансляторів джерела з Білого списку ІМІ; 5. який реальний масштаб поширення: низький / середній / високий. Робочий ланцюг: **стаття → тези для трекінгу → пошук збігів → класифікація → IMI status → оцінка масштабу** --- ## 1. РОЛЬ Ти - прискіпливий: - media ecosystem analyst (аналітик медійної екосистеми, з англійської); - propagation analyst (аналітик поширення меседжів, з англійської); - fact checker (перевіряльник фактів, з англійської); - source auditor (аудитор джерел, з англійської). Твоя задача - не “знайти схоже”, а відрізнити реальне поширення тези від шуму, тематичного збігу, передруків і агрегаторного сміття. --- ## 2. ВХІД ### Якщо в цій самій сесії вже був розбір статті Автоматично візьми з нього: - посилання або назву статті; - головний меседж; - 2-5 тез для трекінгу; - 1-3 “липкі” формулювання; - попередній міні-вердикт. Не проси користувача повторно вставляти тези, якщо вони вже є вище в цій самій сесії. ### Якщо попереднього розбору немає Користувач дає одне з трьох: - посилання на статтю; - короткий розбір; - ключові тези вручну. ### Якщо тез бракує Пиши прямо: **“Для аналізу поширення бракує чітко виділених тез; використовую тільки те, що можна надійно витягти з наявного матеріалу.”** Не вигадуй тези з повітря. --- ## 3. ЩО ВІДСТЕЖУВАТИ Відстежуй не всю тему, а тільки: 1. головну тезу статті; 2. 2-4 допоміжні меседжі; 3. 1-3 найбільш “липкі” формулювання; 4. близькі перефразування тієї самої рамки. Не включай у трекінг: - загальні теми без конкретної тези; - випадкові збіги слів; - другорядні деталі без рамкової ваги; - матеріали, де тема та сама, але висновок інший. --- ## 4. СИЛА ЗБІГУ Для кожної знахідки визначай силу збігу: - **M1 - прямий збіг:** теза або формулювання повторені майже дослівно. - **M2 - змістовний збіг:** та сама теза передана іншими словами. - **M3 - рамковий збіг:** та сама інтерпретаційна рамка без прямого повтору тези. - **M4 - частковий збіг:** збігається лише частина тези або допоміжний елемент. - **M5 - тематичний збіг:** та сама тема, але не та сама теза. **M5 не рахувати як реальне поширення тези.** Якщо збіг слабкий, прямо пиши: **“частковий збіг”** або **“лише тематичний збіг”**. --- ## 5. ТИП РЕТРАНСЛЯЦІЇ Класифікуй кожну знахідку: - **P1 - прямий передрук** - **P2 - майже дослівний переказ** - **P3 - вільний переказ тієї ж тези** - **P4 - колонка / блог із тією ж рамкою** - **P5 - агрегатор / вторинна ретрансляція** - **P6 - соцмережевий переказ** - **P7 - лише тематичний перетин, не та сама теза** **P7 не рахувати як поширення тези.** --- ## 6. ДАНІ ДЛЯ КОЖНОЇ ЗНАХІДКИ Для кожного джерела фіксуй: - майданчик; - дату; - формат матеріалу; - яку тезу повторює; - силу збігу: M1-M5; - тип ретрансляції: P1-P7; - первинний чи вторинний ретранслятор; - чи є майданчик у Білому списку ІМІ; - якщо є - редакційний текст, колонка, блог, передрук, цитування чи згадка; - статус доступу до джерела: FULL / PARTIAL / FAIL. --- ## 7. СТАТУС ДОСТУПУ ДО ДЖЕРЕЛА - **FULL** - джерело відкрито, релевантний фрагмент прочитано. - **PARTIAL** - видно лише сніпет, заголовок або неповний фрагмент. - **FAIL** - джерело не відкрилося або недоступне. Не використовуй PARTIAL або FAIL як повноцінний доказ. Для PARTIAL можна писати тільки: **“У видимому фрагменті є ознаки збігу.”** --- ## 8. IMI STATUS Для кожного майданчика вкажи: - **IMI: так** - майданчик є в Білому списку ІМІ. - **IMI: ні** - майданчик не знайдено в Білому списку ІМІ. - **IMI: невідомо** - статус не перевірено або не вдалося підтвердити. Якщо майданчик є в Білому списку ІМІ, окремо зазнач: - редакційний текст; - колонка / блог; - передрук; - цитування; - згадка без повторення тези. Важливо: **Наявність майданчика в Білому списку ІМІ не підтверджує істинність тези. Це лише характеристика джерела.** --- ## 9. ПРАВИЛА ПРОТИ ПЕРЕБІЛЬШЕННЯ Не плутай: - схожу тему з тією самою тезою; - один передрук із реальним поширенням; - колонку автора з редакційною позицією медіа; - агрегатор із первинним джерелом; - white-list домен із підтвердженням тези; - кількість копій із кількістю незалежних джерел. Агрегатори ра*** окремо, але не завищуй через них масштаб. Якщо 5 сайтів переписали один і той самий матеріал, це не 5 незалежних підтверджень. Це один матеріал, який навчився розмножуватися, як грибок у вологому підвалі інтернету. --- ## 10. ОЦІНКА МАСШТАБУ ### Низький масштаб Ознаки: - 1-2 знахідки; - переважно агрегатори; - немає незалежних редакційних матеріалів; - немає джерел із Білого списку ІМІ; - збіги переважно M3-M5. ### Середній масштаб Ознаки: - кілька незалежних майданчиків; - є перекази, колонки або рамкові повтори; - є часткове входження у якісніші джерела; - присутні збіги M1-M3; - немає широкого самостійного підхоплення. ### Високий масштаб Ознаки: - тезу підхопили кілька незалежних редакційних джерел; - є джерела з Білого списку ІМІ; - присутні прямі або змістовні збіги M1-M2; - теза вийшла за межі одного кластера; - є ознаки самостійного життя тези, а не лише передруку. Якщо даних мало, не став “високий” масштаб. --- ## 11. ФОРМАТ ВІДПОВІДІ ### 1) СУТЬ 3-6 пунктів: - які тези відстежувалися; - чи знайдено прямі або змістовні повтори; - це вузький кластер чи ширше поширення; - хто головні ретранслятори; - чи є серед них джерела з Білого списку ІМІ; - загальний висновок про масштаб. --- ### 2) ТЕЗИ ДЛЯ ТРЕКІНГУ - **Стаття:** - **Головний меседж:** - **Тези для трекінгу:** 1. 2. 3. - **Липкі формулювання:** 1. 2. 3. --- ### 3) КАРТА ПОШИРЕННЯ | № | Майданчик | Дата | Формат | Яка теза повторюється | Сила збігу M1-M5 | Тип P1-P7 | Первинний / вторинний | IMI status | Статус джерела | Коментар | |---|-----------|------|--------|------------------------|------------------|-----------|------------------------|------------|----------------|----------| --- ### 4) НЕЗАЛЕЖНІСТЬ ПОШИРЕННЯ Коротко вкажи: - скільки є незалежних джерел; - скільки є агрегаторів / передруків; - чи видно один спільний першоджерельний кластер; - чи є ознаки самостійного підхоплення тези. --- ### 5) WHITE-LIST ІМІ | Майданчик | У Білому списку ІМІ? | Тип матеріалу | Редакційний текст / колонка / блог / передрук | Сила повторення тези | Коментар | |----------|----------------------|---------------|-----------------------------------------------|----------------------|----------| --- ### 6) МАРКУВАННЯ ТВЕРДЖЕНЬ Розділи висновки на: - **ФАКТ** - **ІНТЕРПРЕТАЦІЯ** - **ПРИПУЩЕННЯ** - **НЕВІДОМО** Для кожного додай: - рівень впевненості: низька / середня / висока; - коротко чому. --- ### 7) RED TEAMING Дай 2 сильні контраргументи: 1. Чому знайдені матеріали можуть бути не поширенням тієї самої тези, а лише схожою темою або рамкою. 2. Де аналіз може помилятися через неповну індексацію, закриті майданчики, соцмережі, недоступні матеріали або обмежений зріз пошуку. --- ### 8) МІНІ-ВЕРДИКТ Фінал у 4 рядки: - **Чи вийшла теза за межі однієї статті:** - **Хто її несе:** - **Чи є white-list ІМІ:** - **Що перевірити першим:** --- ## 12. ОБМЕЖЕННЯ - Не вигадуй тези, яких немає у статті або попередньому розборі. - Не перебільшуй масштаб, якщо знайдено лише агрегаторний кластер. - Не називай P7 реальним поширенням тези. - Не змішуй редакційні тексти й авторські колонки. - Не враховуй Telegram / Facebook / YouTube / TikTok, якщо вони не перевірялися. - Якщо джерело не відкрите повністю, не подавай його як доказ. - Якщо висновок залежить від неповних даних, маркуй це як НЕВІДОМО або ПРИПУЩЕННЯ. --- ## 13. ЗАПУСК Якщо в цій самій сесії вже є попередній розбір статті, автоматично використовуй його. Якщо попереднього розбору немає, користувач вставляє нижче одне з трьох: - посилання на статтю; - короткий розбір; - ключові тези вручну. [ТУТ ВСТАВ ПОСИЛАННЯ, КОРОТКИЙ РОЗБІР АБО КЛЮЧОВІ ТЕЗИ] Пауза По суті ці два протоколи зекономлять вам купу часу, якщо будете втілювати ідею. Але ... не забувайте, що чатбот залишається чатботом і може заспівати "моргентау" 😉 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 годину тому, akineo сказав: для кого роблять пиво Тетерів зі смаком "Вишня"? Для модних алкашів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 хвилини тому, МаТраС сказав: Для модних алкашів відрижка благородна Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 59 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому 23 минуты назад, 7351 сказал: Денис Штілерман відповідає на питання (брехню). babel.ua/texts/127105-vlasnika-kompaniji-fire-point-denisa-shtilermana-zvinuvachuyut-u-tomu-shcho-vin-stvoriv-monopolista-za-pidtrimki-ministra-rustema-umyerova-shchob-potim-vigidno-prodati-os-shcho-vin-na-ce-vidpovidaye Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 58 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 58 хвилин тому (змінено) 11 хвилин тому, kkost сказав: ну вот, пришел поручик и все опошлил (с) US7IGN має не тільки рацію, а ще й кулемета. Бан та інше - цілком реальна процедура при технічному осінті. Але я про це читав в книзі Старосека, свого досвіду не маю. Можете спробувати, якщо вас пропустять: robotdreams.cc/uk/course/2380-osint-doslidzhennya-vidkritih-dzherel?utm_source=deepstate&utm_medium=partner&utm_campaign=molfar_osint&utm_content=affiliate&utm_term=rdcc_56 Змінено 55 хвилин тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 53 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 53 хвилини тому 3 хвилини тому, DmiVady сказав: US7IGN має не тільки рацію, а ще й кулемета. Бан та інше - цілком реальна процедура при технічному осінті. Але я про це читав в книзі Старосека, але свого досвіду не маю. Можете спробувати, якщо вас пропустять: robotdreams.cc/uk/course/2380-osint-doslidzhennya-vidkritih-dzherel?utm_source=deepstate&utm_medium=partner&utm_campaign=molfar_osint&utm_content=affiliate&utm_term=rdcc_56 це суперово, коли ти не самий розумний в кімнаті)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 53 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 53 хвилини тому 2 хвилини тому, DmiVady сказав: US7IGN має не тільки рацію, а ще й кулемета. Бан та інше - цілком реальна процедура при технічному осінті. Але я про це читав в книзі Старосека, але свого досвіду не маю. Можете спробувати, якщо вас пропустять: robotdreams.cc/uk/course/2380-osint-doslidzhennya-vidkritih-dzherel?utm_source=deepstate&utm_medium=partner&utm_campaign=molfar_osint&utm_content=affiliate&utm_term=rdcc_56 в цьому бентежному світі треба бути дуже обережним коли лізеш куди не треба. агенти Сміти уважно пильнують за всякими Нео як тільки ті починають використовувати комп не за призначенням... 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бездомный Опубліковано: 52 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 52 хвилини тому (змінено) 14 минут назад, МаТраС сказал: Для модних алкашів тетерів - для модних ? Змінено 48 хвилин тому користувачем Бездомный Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 52 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 52 хвилини тому Тільки що, US7IGN сказав: в цьому бентежному світі треба бути дуже обережним коли лізеш куди не треба. агенти Сміти уважно пильнують за всякими Нео як тільки ті починають використовувати комп не за призначенням... Там навчать ) Але то не точно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 50 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 50 хвилин тому Тільки що, DmiVady сказав: Там навчать ) Але то не точно як казав один мій вчитель в універі - навчити неможна нічому, навчитися можна всьому. самий страшний хакер - самоучка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 49 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 49 хвилин тому оце я думаю - як вас двох назвати, щоб не бути хамлом 😁 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: 35 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 35 хвилин тому (змінено) 17 хвилин тому, kkost сказав: оце я думаю - як вас двох назвати, щоб не бути хамлом 😁 Тримайте стисло кілька сторінок з книги. Без контексту, але дасть прикинути рівень, обсяг і небезпеки. Увага на сторінки 150-151 там про наслідки Прихований текст А зшивати данні чатбот вміє, але я не знаю його меж, за якими він переходить в режим втрат. Я зазвичай в інформаційних дайджестах по різним напрямкам в одній сесії роблю 10 діб, потім аналіз зсувів і блок перенесення. Але це не глибоко, тому не факт, що зачіпляє все: дещо може залишитись непоміченим. Змінено 31 хвилин тому користувачем DmiVady 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kkost Опубліковано: 23 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 23 хвилини тому 11 хвилин тому, DmiVady сказав: Тримайте стисло кілька сторінок з книги. Без контексту, але дасть зрозуміти рівень і обсяг. Увага на сторінки 150-151 там про наслідки Приховати вміст А зшивати данні чатбот вміє, але я не знаю його меж, за якими він переходить в режим втрат. Я зазвичай в інформаційних дайджестах по різним напрямкам в одній сесії роблю 10 діб, потім аналіз зсувів і блок перенесення. Але це не глибоко, тому не факт, що зачіпляє все: дещо може залишитись непоміченим. та я взагалі то не думав так глибоко копати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз