Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Фітинги якого виробника зараз є сенс купувати?

LStranger

Рекомендовані повідомлення

Щось шукав цю тему й не знайшов, хіба що десяток років тому щось схоже обговорювали. В мене зараз стоїть питання в новому своєму будинку розводити воду (холодну, гарячу, а також й опалення, авжеж, температура 60°C). Намагаюсь зрозуміти, що на поточний момент в Україні можна знайти притомного. Грошей не багато, хочеться максимально бюджетно, але й не так, щоб за пару років довелося все це викидати й замінювати, планую жити довго й щасливо. Труба - металопластик. Все відкрите, заливати бетоном або ховати в штукатурку ніде не буду (крім теплої підлоги, але то геть зовсім інша тема). Раз на рік провести випробування тиском 6 бар та підтягнути, де треба, проблеми не бачу, головне аби після підтягування не довелось його ремонтувати. Порадьте, хто в темі, будь ласка. Заздалегідь дякую.

P.S. Вибір металопластику зумовлений тим, що
а) поліпропілен це громіздко й не дуже надійно (в мене проходи вже розраховані на тонкостінні труби)
б) мідь це красиво й надійно, але не вкладається в наявний бюджет.

Змінено користувачем LStranger
доповнення - P.S.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вам потрібні фітинги на радиальний прес. Нічого там підтягувати не треба, вони не роз,ємні і можна сміливо замуровувати і в стіни і в стяжку. Але дивлячись яку трубу купили, може аксиальний прес (дорожче). Ну і знати як монтувати, всі нюанси, від товщини стінки труби, до із чого зроблений фітінг, температурний режим, лінійні розширення, спецінструмент і т.д і т.п.

P.S. якщо у цьому не петраєте, краще найміть толкового сантехніка.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую. Я вже бачив в інших гілках щодо радіального пресу. Щоправда, у валтека, наприклад, з пресових хрестовин лише 16-16-16-16 є, а на 26-20-26-20 є лише обжимні. Тому не все так просто, авжеж.

Але я наразі питав щодо виробника, а не щодо типу фітингів чи щодо можливості замуровувати (я вже чітко написав, що замуровувати нічого не потрібно). Ви не на ті питання відповіли, а на моє питання відповіді я досі не отримав.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, murava сказав:

Спробуйте Sharkbite або щось схоже, якщо все позовні ведете.

Дякую за пораду. А якого ще виробника можете порадити? У Sharkbite не все є, що треба (триходові крани, ніпелі/футорки, різьбові трійники). Плюс, схоже, в Україні їх лише розетка продає. Сподіваюсь, ціна, вища за Valtec, свідчить за високу надійність та довговічність.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...