Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

кілька питань по септику

NBB

Рекомендовані повідомлення

підкажіть таке будь ласка

у септику з бетонних кілець основна частина всмоктування в грунт йде через дно ями? якщо дно ями бетонне і доступ до грунту тільки через стики між кільцями, то на скільки у % приблизно зменшується всмоктування?

 

якщо грунт дуже твердий суглинок ( копати вручну глибше 1,5 метра дуже важко, треба довбати або екскаватором, то всмоктування в такому грунті невелике і воно більше ефективне ближче до поверхні так?

 

наскільки від скептика ( яма з кільцями в діаметрі зволожується грунт)?  з дном та без дна відповідно

якщо за метрів 4 росте велика береза від септику вона якось впливає на зволоження грунту? чи безпечно на відстані 1-2 м  від септику фруктові дерева ( в контексті вживання фруктів в іжу)?

 

дякую

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

якщо читали, чи можна тезисно в контексті поставлених питань відповісти? бо 200 сторінок не маю змоги зараз прочитати-)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 годину тому, NBB сказав:

якщо дно ями бетонне і доступ до грунту тільки через стики між кільцями, то на скільки у % приблизно зменшується всмоктування?

0%, через стики нічого не пройде

21 годину тому, NBB сказав:

то всмоктування в такому грунті невелике і воно більше ефективне ближче до поверхні так?

не буде всмоктування, це буде не септик, а вигріб, який треба відкачувати кожні декілька днів. Взагалі, якщо робили геологію, то коефіцієнти фільтрації грунта там повинні бути.

 

21 годину тому, NBB сказав:

наскільки від скептика ( яма з кільцями в діаметрі зволожується грунт)?  з дном та без дна відповідно

складно сказати, але та береза навряд чи вип'є тут воду з септику.

 

стосовно безпечності фруктових дерев не в курсі.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ви можете експериментально визначити всмоктування хоча б приблизно.

Треба ямку відповідної чи приблизної глибини.

Заливаємо її водою, скажімо, на півметра, та засікаємо, за скільки вода опуститься на 10 см. Доливаємо знову 10 см та знов замірюємо час. Так робимо до тих пір, поки не вийдемо на якусь сталу величину - наприклад 10 см за 2 години. Це буде означати 1 м3 за 20 годин чи 1.2 м3 за добу з 1 м2 площі септику.

Далі цю величину варто поділити на 5-10, та врахувати при розрахунку площі дренажного колодязя

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

в мене є інша яма в іншому місці там без дні і 1 м глибиною, 3 куб аза тиждень всмоктується, але це верхній шар і там дна нема

 

а в септику дно є і кільця починається на глибині метр, цікаво через стики як всмоктується

 

коли ще не користувавсь, то на дні стояло третина кільця, все літо, деколи опускалось за тиждень сантиметрів на 20 але це на глибині 4 м десь 

 

власне питання через те, що є тільки один скептик і треба ж зробити нормальний, місця там мало тому розглядаю різні варіанти

самий простий це насос в іншу частину діялнки і там дренаж

 

зараз так і роблю качаю раз на 7-10 днів в 3 кубоий прийомний дренажу, сам дренаж ще не робив

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1. Какое-то время через стыки вода будет уходить за счет того что ямы под колодцы выкапываются шире колец - это расстояние между кольцом и целинным грунтом с рыхлой обсыпкой будет принимать какое-то количество воды. Исходя из четырнадцатилетнего опыта в этой сфере + восемнадцатилетнего опыта проживания в своем частном доме - я противник колец, используемых как дренаж для частного дома. Это дачный вариант. Тем более, если дно кольца забетонировано. Взвешенный ил (биологические частицы) и стабильный ил (минеральные частички) так или иначе попадают в дренаж, тем более, если перед ним стоит одна камера. Со временем ил полностью забивает щебень и землю вокруг него, выглядит это как нефть - отличная гидроизоляция. В кольце это всегда происходит быстрее. Через стыки колец еще быстрее. Поэтому делать только отдельное дренажное поле из тоннелей, блоков или даже БУ покрышек, но не вертикально, а горизонтально.

2. Для плотных грунтов у нас есть хорошая рабочая фишка. Выкопав на определенную глубину траншею под дренажное поле, мы делаем в ней шурфы по 3,4 метра глубиной. Затем шурфы засыпаются щебнем фракции 5-20, создается подложка 300 мм щебня, устанавливаются тоннели. Более сотни объектов сделано так - работает. Для этого я своим ребятам сварил специальный составной бур из шнека мотобура с некоторым усовершенствованием. Обычным садовым буром будет работать тяжелее, но тоже можно, но нужно будет доваривать ручку.

3. Септик рекомендуется ставить не менее чем в пяти метрах от несущих фундаментов. Но это септик. Септик - герметичное сооружение, исключающее протечки стоков в грунт. А вот норматив по дренажному полю 20 метров.

4. Из опыта - деревья тянут свои корни к источнику влаги в грунте. Некоторые корни деревьев обнаруживались в виде мочала, охватившего геотекстиль дренажа или щебневую подложку, в 5-6 метрах от дерева. Береза только спасибо скажет за удобрение, а вот фрукты кушать не нужно. Простые системы очистки, как септики, не удаляют все нитраты, фосфаты, аммониевые соединения. деревья с удовольствием все это поглощают. Рассказывать, что такое значительное превышение нитратов, думаю, не нужно. Деревья в двух метрах от дренажа 100% будут подпитываться всем добром из септика.

Змінено користувачем IesuiT
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вчора глянув ніби верхні стики між кільцями на цементному розчині і, стик нижнього кільця і дна напевно без цементного розчину

 

влітку там стояла на дні вода, після дощів третина  кільця чи трішки більше , довго без дощів на  третину кільця але так щоб без води не було

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, NBB сказал:

20 м? а как тогда делают септики и ли вігребніе ямі на маеньких участках? которій всего 20*30 м?

Не по нормам.)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 годин тому, NBB сказав:

20 м? а как тогда делают септики и ли вігребніе ямі на маеньких участках? которій всего 20*30 м?

Є ще таке поняття- примусовий відвід очищених стоків у дренаж (для міркування :) )

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...