Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Яма-погріб замість оглядової ями в гаажі - чи варто?

xandr xandr

Рекомендовані повідомлення

Друзі, планую заливку підлоги в гаражі. Поки що є лише земляна підлога (неущільнена зворотня засипка глиною). Заливати плиту підлоги буду з опорою через палі на материковий грунт ("підлога на стовбах"), як радили форумчани, що б не виймати всю глину і не засипати трамбованим піском.

Минулий власник будинку залишив незасипаним приямок глибиною 0,6 м. від рівня майбутньої підлоги. Планував в ньому зробити потім оглядову яму для ремонту автівки (напевно хтів ще заглиблювати її). З фундаменту власник залишив підготовку арматури, що б потім поєднати з нею армокаркас плити над ямою.

Мені ремонтна яма не потрібна, але раз вона є, то мушу її або засипати, або зробити з неї міні-погрібець. От стосовно погрібця є питання.

Я розумію, що погріб має бути глибиною мінімум 1,8-2 м, отже треба викопати ще 1,4 м. А фундамент будинку і гаражу заглиблені в землю лише на 1 м. Бачу в цьому ризик прослаблення фундаменту, бо навантаження від фундаменту в грунті розподілюється приблизно під кутом 45 градусів, тобто може бути зсув грунту, якщо підкопати впритул до фундаменту. Отже треба відступати мінімум по 1 м. від фундаменту и лише тоді заглиблюватись (згядно куту розподілу).

Чи є взагалі сенс робити такий міні-погрібець? зручно з будинку зайти в гараж і спуститися в погріб - так. Чи дасть нормальне охолодження такий погріб вроховуючи, що в гаражі буде тепла підлога - не знаю. Чи буде достатньо місця - не факт, але можу збільшити габарити ями.

Як вважаєте друзі - варто морочитись, чи ні? І якщо варто - що б ви порадили (окрім того що викопати нормальний погріб)?

1.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...