Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Ділянка "Для фермерського господарства"

AndreuS

Рекомендовані повідомлення

Панове, навчіть, хто знає і хто може.

Є ділянка з призначенням "Для ведення фермерського господарства" (в продажу, з хазяїном спілкувалися коротко телефоном, щє не їздили навіть дивитися).

Ділянка в межах села, на ділянці є якась "врємянка" і є електрика. 

Наскільки "геморно" буде змінити цільове призначення? Сусідні ділянки всі "під забудову". 

Які санкції можуть бути за будівництво на ділянці "під фермерство"? 

При оформленні купівлі/продажу - оцінка для оподаткування робиться з урахуванням призначення ділянки чи тільки близкість до столиці і ціни на землю на олх?

Заздалегідь дякую! 

Змінено користувачем AndreuS
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Что говорит гугель

Відповідно до ст. 5, 16 Закону «Про фермерське господарство», громадяни, що створили фермерське господарство, мають право облаштувати житло в тій частині наданої для ведення фермерського господарства земельної ділянки, з якої забезпечується зручний доступ до всіх виробничих об'єктів господарства. Якщо житло членів фермерського господарства знаходиться за межами населених пунктів, то вони мають право на створення відокремленої фермерської садиби, якій надається поштова адреса. Відокремленою фермерською садибою є земельна ділянка разом з розташованими на ній житловим будинком, господарсько-побутовими будівлями, наземними і підземними комунікаціями, багаторічними насадженнями, яка знаходиться за межами населеного пункту. Для облаштування відокремленої садиби фермерському господарству надається за рахунок бюджету допомога на будівництво під'їзних шляхів до фермерського господарства, електро- і радіотелефонних мереж, газо- і водопостачальних систем.

Фермерське господарство має право споруджувати житлові будинки, господарські будівлі та споруди на належних йому, його членам на праві власності земельних ділянках відповідно до затверджених документації із землеустрою та містобудівної документації у встановленому законом порядку.

Будівництво на орендованій земельній ділянці житлових будинків, господарських будівель та споруд фермерське господарство - орендар погоджує з орендодавцем.

 

Строить можно фермерському господарству. Но я так понимаю, его надо оформить, это господарство.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так, я таке читав. І як "варіант мінімум" можна оформити "фермерське господарство" (типу ФОП, тіко феормерське?), побудуватися, а потом ФГ закрити. Земля і будинок залишаться, а ФГ - вже нема :)

Питання в тому, що якщо побудуватися - яке може буть покарання? Штраф? Припис знести? Не дадуть адресу/не проведуть газ/електрику?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я бы не связывался, на словах все просто, но вы станете юр лицом, все коммуникации для юр лица и что при закрытии - лучше юристов спросить. Имхо лучше сразу менять назначение земли. Но обычно это процесс долгий. Я свой осг хотел перевести пид забудову, мне озвучили срок около 2х лет, пачка денег и вообще "ну его в баню, не хотим этим заниматься". 

Поговорите с компаниями, они часто дают общую консультацию бесплатно 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...