Сергей Оболонь Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 Добрий день,підкажіть що це забрикосою і що робити. Дякую. Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 (змінено) У персика та абрикоса скручуються листя, звідси назва захворювання - курчавість. Збудник курчавості - грибок Taphrina deformans, спори якого розносить вітер. На абрикосі в'яне молоде листя - дефіцит поживних речовин у ґрунті. У більшості випадків в'яне абрикос через нестачу азоту, який відповідає за зростання дерева та підтримку життєдіяльності зеленої маси. Змінено 17 червня 2024 користувачем naupv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Оболонь Опубліковано: 17 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 (змінено) Курчавість була на персику, я його обробив два рази скор + .... , і профілактично бризкав і на абрикосу хотя курчавості не було. Персик (3 шт) вже норм, а абрикоси (2 шт) (((((((((((((((. Знову оприскувати та зрізати хвору гілку? До речі на персику курчамі листя були мякенькі, а ці жорсткі як пласмасові.(((( Змінено 17 червня 2024 користувачем Сергей Оболонь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 8 годин тому, Сергей Оболонь сказав: Добрий день,підкажіть що це забрикосою і що робити. Дякую. Мне кажется, на первом фото я вижу тлю. Осмотрите внимательно листочки. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 17 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 17 червня 2024 4 години тому, Сергей Оболонь сказав: Курчавість була на персику, я його обробив два рази скор + .... , і профілактично бризкав і на абрикосу хотя курчавості не було. Персик (3 шт) вже норм, а абрикоси (2 шт) (((((((((((((((. Знову оприскувати та зрізати хвору гілку? До речі на персику курчамі листя були мякенькі, а ці жорсткі як пласмасові.(((( На початку вегетації Хорус, 2 рази, потім скор. Дивіться ютуб 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 20 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2024 (змінено) Нижню сторону листа перевірте. Якщо не попелиця, то скоріше всього вірус якийсь. Змінено 20 червня 2024 користувачем POZITIFF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
jordano Опубліковано: 20 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2024 5 годин тому, POZITIFF сказав: вірус якийсь А це що може бути, бактеріальний опік груші тільки нагуглив, кажуть прибирати ці дерева треба, ви як думаєте? Два дерева, в тому році тільки посадив Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 20 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2024 (змінено) Чим далі, тим більше мене відвідує думка видалити ці абрикоси, персики та інщі кісткові дерева. То одна хвороба, то інша. Врожаю майже не бачив.😡 Вродила сліва в тому році. Багато. ТА я стоко не з'їм. Благо що є можливість віддати волонтерам на ЗСУ. Віддав декілька ящіків. Пішов на базар, купив шо сподобалось і ніякого геморою. Змінено 20 червня 2024 користувачем Gitan 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
POZITIFF Опубліковано: 20 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 20 червня 2024 3 часа назад, jordano сказал: бактеріальний опік груші тільки нагуглив Так і є Пробуйте Казумін. Деякі сорти груш схильні до бактеріальних опіків. Також мідні препарати навесні та восени. В аптечні антібіотіки я не сильно вірю, але багато хто теж їх використовує 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Оболонь Опубліковано: 24 червня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 24 червня 2024 (змінено) Видалив ці дві гілочки та спалив , та оприскав все хорус+скор+актара. Тлі не знайшов. Будемо чекати. Змінено 24 червня 2024 користувачем Сергей Оболонь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 24 червня 2024 Поділитись Опубліковано: 24 червня 2024 я таке бачив літом, після міноліозу навесні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз