wwizard Опубліковано: 3 вересня Поділитись Опубліковано: 3 вересня (змінено) Маю будинок на 3 кімнати. 3х фазний вхід. Фази розділені не за споживачами, а переважно по кімнатах. У щит був доданий генератор (генератор заземлення не зроблено йому, кабель до нього приходить двожильний), та перекидний автомат I 0 II. Згодом додався інвертор, і з'явилася думка як зробити так щоб Інвертор працював, а при появі 220 з мережі або генератора міг приймати заряд. Отже був доданий ще один перекидний автомат I 0 II. Тепер основним Перекидним я перемикаю між МІСТОМ та ІНВЕРТОРОМ. А на другому - за умовчанням увімкнути інвертор - якщо потрібен генератор, то перекладаю його вниз на ГЕНЕРАТОР. І все ніби працювало – але раптом зачепилися з товаришем – суперечка. Каже - НУЛЬ мені треба теж розірвати, при перемиканні на інвертор, або на генератор. І ось тут – дилема: Якщо я з Шини нульовий, розірву НУЛЬ, а потім його поверну з інвертора на цю ж ШИНУ – то в моєму розумінні настане колабс. Тому я збудував всю схемотехніку без розриву нуля. Схему виставляю на огляд. Потрібна думка - я можу так залишити щоб усе працювало - чи треба все ж таки якось переробляти? Щит на 24 автомати, вбудований у стіну - і другий на 8 автоматів - знаходиться за 3 метри від основного. Щит основний на 24 автомата: Спойлер Щит вторинний на інвертор MUST 3224. Спойлер Щоб уникнути питань, про вентилятори на схемі: На інвертор встановлено два додаткові вентилятори на вдув, запитані від зовнішнього роутерного UPS - через WiFi Tuya вимикач постійного струму. Задум: Інвертор завжди вимкнений. При зникненні світла - розумне реле постійного струму - визначає, що в розумному реле на дин рейці зникло живлення 220, і автоматично включає кнопку інвертора, а також вентилятори на вдув. Нам потрібно лише підійти до щитка та переключити перекидний автомат. При появі 220 у міській мережі - Розумне реле на дин рейці - увімкнеться, відпрацює 4 години - давши зарядиться АКБ і відключить живлення на нього. Але питання зараз правильного підключення інвертора – чи може існувати така схема – чи треба заморочиться якось із відключенням нуля на перекидних автоматах. (П.с. – оскільки зараз на схемі – вже рік відпрацювало без проблем) Змінено 3 вересня користувачем wwizard 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 5 вересня Поділитись Опубліковано: 5 вересня на жаль ці малюнки зрозумілі лише вам. Я особисто, довго роздивлявся їх і так до кінця і не в'їхав що куди 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 5 вересня Поділитись Опубліковано: 5 вересня (змінено) Я нуль не розривав. Теж ставив 2 перекидних. Все працює гарно. Додатково сирена є щоб гену вимкнути коли мережа з'явиться Змінено 5 вересня користувачем Enot123h 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wwizard Опубліковано: 6 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня (змінено) В 05.09.2024 в 10:14, Enot123h сказал: Я нуль не розривав. Теж ставив 2 перекидних. Все працює гарно. Додатково сирена є щоб гену вимкнути коли мережа з'явиться Дякую Змінено 6 вересня користувачем wwizard Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
wwizard Опубліковано: 6 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 6 вересня (змінено) В 05.09.2024 в 08:32, Shturman1 сказал: на жаль ці малюнки зрозумілі лише вам. Я особисто, довго роздивлявся їх і так до кінця і не в'їхав що куди А начебто все просто Напевно, найголовніше - що вся дія відбувається в приватному будинку. Та трифазний лічильник, Де дві фази задіяні на групи між інвертором/генератором та мережею з міста. Зараз два двополюсні автомати - один ділить інвертор і генератор, і вихід на основний - який ділить між мережею 220 та інтуренними джерелами інвертор/генератор. Все це без розриву нуля, нуль - загальна колодка (так колись підключив електрик, сказавши, що нуль розривати не можна, і так у мене завжди працювало, і генератор, і інвертор). Заземлення на генератор не надходить. При цьому у будинку є котел, якому потрібний чистий синус. Спойлер Але начитавшись купу форумів, що нольнадо розривати, виходить, що тепер треба все перекомутувати, поставивши замість двополюсних автоматів – триполюсні. В які я на розрив додам нульовий провід від кожного джерела відповідно. Спойлер І ось тепер - я намагаюся зрозуміти - наскільки є сенс - такого "***еца" - і все це перекомутувати, а також дотягнути до генератора - трижильний провід із землею. Змінено 6 вересня користувачем wwizard Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз