olenai Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Доброго дня. Планую купувати ділянку, намагаюся зрозуміти, які будуть додаткові платежі і взагалі що треба, окрім похода до нотаріуса. Ділянка 5 соток "для колективного садівництва". Для перевірки власника взяла витяги з дзк і ррп, в реєстри ділянка внесена. Остання реєстраційна дія більше 3 років тому (хз чи це взагалі роляє для землі). Чи потрібна оцінка? Де її взагалі замовляти? Чи можна знизити? Які податки і від якої суми додатково? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Спросите у любого нотариуса. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Оцінка потрібна. Можна спитати у нотаріуса, ріелтора чи дивитись об'яви в інтернеті. Можна самому зробити. В пошуку задайте "оцінка земельної ділянки". Вже не пам'ятаю, на сайті якого міністерства є таблиця з розрахунком вартості. Податок 1% і додатково послуги нотаріуса. Можуть бути якісь нюанси та додаткові оплати. В нас були, але вже не пам'ятаю подробиць. Вам, дійсно, краще звернутись до нотаріуса, а не питати на форумі. Він все перевіряє по реєстрам та готує договір. Про знизити. Може так статись, що земельна ділянка, за офіційною оцінкою, це копійки. Тож зверніться до того, хто робить оцінку, зазвичай вони кажуть приблизну вартість ділянки до того, як ви з ним почнете домовлятись. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
olenai Опубліковано: 7 березня Автор Поділитись Опубліковано: 7 березня 1 час назад, allanek сказал: . Може так статись, що земельна ділянка, за офіційною оцінкою, це копійки. Дякую, отримала нормативну оцінку на сайті дзк, там типу тища гривень. Тобто, в теорії я можу цю ціну вказати в договорі і з неї платити 1%? І продавцю виходить теж вигідно знизити? Я поки що не знаю, у якого нотаріуса оформлювати. В принципі прицінююся, щоб розуміти, на яку суму розраховувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 березня Поділитись Опубліковано: 7 березня Якщо продавець згоден та його не цікавить, як він буде легалізувати різницю в коштах, то домовляйтеся. Вам краще це обговорити з нотаріусом, він вам все пояснить та відповість на всі ваші питання. Також враховуйте, що ви повинні показати легальність ваших грошей, тієї суми, яка буде вказана в договорі і гроші повинні бути проведені через банківський рахунок. До речі, як занижена оцінка так і завищена відносно офіційної оцінки можуть викликати питання. Не всі нотаріуси згодні це робити, бо відповідальність лежить на них. Шукайте нотаріуса і хай щастить з купівлею ділянки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз