Ivan Zakharov Опубліковано: 20 березня Автор Поділитись Опубліковано: 20 березня (змінено) 22 хвилини тому, naupv сказав: Напаркуя в цей котел накачувати 2,5Атм?!!!! Він не знав як треба. В магазині продавець йому на пальцях пояснив як робити (котел він вже купив), продав труби, муфти, тройники тощо, розширювальний бак, насос та групу безпеки, радіатори. Підривник на 3 атмосфери, то сказав більше не качати. От воно у нього так і працювало. Вчора поспілкувалися і він скинув тиск у системі до 1,2 бари, сьогодні мав скинути тиск у розширювальному бачку до 1 бари. Ось так у нього це вийшло: Змінено 20 березня користувачем Ivan Zakharov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня (змінено) У друга котел единственный тепловой агрегат? Краны на котел не нужны. Подключение радиатора подача: нужно 1-о колено 45° и одно колено с МРН 20×1/2". Напакуете примерно, потом кран прокрутите, чтобы ровно стоял Змінено 20 березня користувачем Дорофеев Сергей 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня 26 минут назад, naupv сказал: Напаркуя в цей котел накачувати 2,5Атм?!!!! Интересно же смотреть, как подрывник котла срабатывает. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 20 березня Поділитись Опубліковано: 20 березня 10 минут назад, Сергей 31 сказал: Интересно же смотреть, как подрывник котла срабатывает. 1 час назад, Ivan Zakharov сказал: Підривник на 3 атмосфери Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ivan Zakharov Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня 17 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Краны на котел не нужны. Мне кажется что они могут пригодиться при опресовке системы, дабы не гнать повышенное давление в котел. 17 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Подключение радиатора подача: нужно 1-о колено 45° и одно колено с МРН 20×1/2". Напакуете примерно, потом кран прокрутите, чтобы ровно стоял Согласен с Вами. Вчора заходив у сантехічний магазин спривдити ціни на матеріал, щоб розуміти до чого готуватись. Коли запитався про групу безпеки, то продавець повідомив що при найні у нього усі ці групи (зібрані) ідуть з запобіжником на 3 бари. Але можна все купити окремо, тільки рами у нього не має. І тут я згадав товариша у якого підривник на 3 атмосіери. Доречі продавець запропонував таки взяти все окремо та підключити манометр і підривкник через трійники ближче до котла, а автомат Маєвського можна через трубу підняти хоч до стелі якось так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 13 минут назад, Ivan Zakharov сказал: Мне кажется что они могут пригодиться при опресовке системы, дабы не гнать повышенное давление в котел. Согласен с Вами. Вчора заходив у сантехічний магазин спривдити ціни на матеріал, щоб розуміти до чого готуватись. Коли запитався про групу безпеки, то продавець повідомив що при найні у нього усі ці групи (зібрані) ідуть з запобіжником на 3 бари. Але можна все купити окремо, тільки рами у нього не має. І тут я згадав товариша у якого підривник на 3 атмосіери. Доречі продавець запропонував таки взяти все окремо та підключити манометр і підривкник через трійники ближче до котла, а автомат Маєвського можна через трубу підняти хоч до стелі якось так. Боже упаси. Вы начинаете с переходника, по моему полтора дюйма на тот диаметр который выберете, допустим 3/4". Затем тройник 3/4 на 1/2 (нр) для предохранительного клапана, затем такой же тройник с 1/2 (вн) для манометра затем такой же бронзовый тройник для воздухосборника. Глупо перейти на пластик, а через 10 см опять переходить на металл. Группой безопасности мы никогда не ставим - дорого. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 26 минут назад, Ivan Zakharov сказал: Мне кажется что они могут пригодиться при опресовке системы, дабы не гнать повышенное давление в котел. Вы за свои, заработанные, будете отопление делать или взятки берете? Хотите опресовывать - не подключайте к котлу а впаяйте копеечные пластиковые заглушки. Если вы пользовались паяльником, что вам опресовывать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ivan Zakharov Опубліковано: 21 березня Автор Поділитись Опубліковано: 21 березня 2 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Группой безопасности мы никогда не ставим - дорого. Не совсем уловил вашу мысль :( Можно поставить группу безопастности, но есть нюанс: - надо покупать дополнительный взрывник на 1,5 бара; - мне придется все вме сте это подымать довольно таки высоко, в ограниченном пространстве. Кухня где стоит котел у меня пристроена к дому. Она маленькая и -50 см. уровень пола от дома. Выход подачи котла приблизительно находится на нижнем уровне батарей. Тоесть группу мне надо будет подня хотя бы на 1 метр вверх от котла. Или выкручивать автомат Маэвского и удлинять его как то вверх (трубой/шлангой). Короче надо думать как там все это уместить((( 2 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Хотите опресовывать - не подключайте к котлу а впаяйте копеечные пластиковые заглушки Ну как минимум было желание нагнать 4-5 атмосфер воздухом и оставить на сутки. Не хотелось бы начать заливать воду, а потом ее спускать и вымакивать ламинат. 2 години тому, Дорофеев Сергей сказав: Если вы пользовались паяльником, что вам опресовывать? Обычным пользуюсь более 30 лет. А трубным буду пробовать первый раз))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 21 березня Поділитись Опубліковано: 21 березня 5 часов назад, Ivan Zakharov сказал: Короче надо думать как там все это уместить Вопросы вышли из темы. Отвечу в личку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ivan Zakharov Опубліковано: 24 березня Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня (змінено) Прийшла у голову наступна ідея реалізації опалення. Я би сказав так що вона гібридна. Тобто кільцева, тілки перші 6 раідаторів включені по двотрубній схемі, а останні два (ванна та коридор) по однотрубній схемі. Цим я хотів додати радіатор у коридор, щоб хоч трохи його протоплювати у морози, тай не хотів там тягнути дві труби, бо будуть особливості у проходженні під дверима. На всіх радіаторах будут замонтовані електронні термоголовки для автоматичного регулювання температури... ПС. Є таке побоювання. По поводу електронних термоголовок. Електроніка така річ що іноді може збойнути, і якщо виникне така ситуація що всі термоголовки просто закриють радіатори, тоді потік води зупиниться. Котел можливо почне працювати сам на себе, тобто швидко нагрівся, виключився, швидко охолонув включився і так далі. А от насосу буде тяжно тягнути "у вакуум"... То як вихід на одну із батарей скоріш за все на першу (їдальня) поставити механічну термоголовку щоб якщо що, то бух хочаб через неї перепуск теплоносія. На схемі усі основні труби 25мм. Відводи до радіаторів 20-а Змінено 24 березня користувачем Ivan Zakharov Додав коментар до малюнку 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня (змінено) Це НЕДОтихельман. Зразу ви собі робите холодний коридор і ванну. Якщо так робити, то подачу тре робити до всіх радіаторів. Не ставте електронні голови, гівно ще те. Ставте звичайні. Боїтеся за насос- ставте частотний. P.S. на електронні голови гроші є, на групу безпеки нема? ТИЦЬ Змінено 24 березня користувачем naupv 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ivan Zakharov Опубліковано: 24 березня Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня (змінено) 2 години тому, naupv сказав: Це НЕДОтихельман. Зразу ви собі робите холодний коридор і ванну. Можливо, але по однотрубній схемі всі дев'яти поверхівки працюють. Мені здається що термоголовки мають збалансувати температуру. 2 години тому, naupv сказав: Боїтеся за насос- ставте частотний. Супер, дякую за пораду. Сподобався Grundfos Alpha2 L 25-40))) 2 години тому, naupv сказав: P.S. на електронні голови гроші є, на групу безпеки нема? Я казав що немає готової з беспечником у 1,5 бари, при найні я так швидко не знайшов. Та є інші варианти. Та і взагалі є купа варіантів, і я зараз акурат підбираю варіанти зробити так, щоб потім (в зимку)не прийшлося все переробляти. 2 години тому, naupv сказав: електронні голови, гівно ще те Це як у всьому, можна купи дешеві труби і потім казати що пластик гівно, металл - супер. ПС. У мене в будинку багато електронних речей. Мені подобається з ними працювати, а також подобається коли прописуєшь складну автоматизацію і вона працює. Наприклад керуванням опалення кімнат на основі даних часу, руху, нявності, та інш. ППС. На малюнку тільки частина пристроїв не рахуючи сонячні інвертори, аккумулятори та інше обладнання. Змінено 24 березня користувачем Ivan Zakharov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня 6 часов назад, Ivan Zakharov сказал: Є таке побоювання. По поводу електронних термоголовок. Електроніка така річ що іноді може збойнути, і якщо виникне така ситуація що всі термоголовки просто закриють радіатори, Разве у вас головки будут не NO? При глюке она должна просто открыться Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня 5 годин тому, Ivan Zakharov сказав: по однотрубній схемі всі дев'яти поверхівки працюють. Мені здається Кажуть- коли здається,хреститися треба. Не плутайте хрін знаєте з чим. Там геть не той коленкор. За труби. ППР я взагалі не рахую за труби, хоч марсіанський. Багато факторів для косяків. Я, наприклад, ним роблю тільки у котельнях, де великі диаметри і він на виду. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня Для тех кто не в курсе. У нас в стране война идёт. И вся страна живет на зарубежные дотации. А мы мерямся своими писюнами. Для многих водка как вода. И мерседес не авто. У человека эконом вариант котла и домик с пристроенной кухней 60 квадратов. А мы придворные сантехники алигархов ржем над желанием домашнего умельца самому сделать отопление. Голытьба. Если отойти на 100 метров от элитного жилья то мы увидим сотни тысяч исправно работающих трубопроводов из ППР труб. Делайте, Иван, не слушайте снобов. Сделаете и будете счастливо жить. А они будут толстолобикам медную обратку полировать. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня 2 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Для тех кто не в курсе. У нас в стране война идёт. И вся страна живет на зарубежные дотации. Это Вы не в курсе. Нашли кому рассказывать о войне. На сколько я знаю "naupv" танкист. И дома после серьезных ранений. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 24 березня Поділитись Опубліковано: 24 березня 3 часа назад, Дорофеев Сергей сказал: Сделаете из металла и будете счастливо жить. Так будет правильнЕЕ. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дорофеев Сергей Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 7 часов назад, Сергей 31 сказал: Это Вы не в курсе. Нашли кому рассказывать о войне Я уроженец Донецка. Для меня война в 14-ом началась. В 22-ом она продолжилась. 7 часов назад, АлександрБ. сказал: Так будет правильнЕЕ. Одно но. Не сможет домашний мастер купить сварочный аппарат и сварить встык две трубы. А паяльником запросто. Человек сможет это сделать? Да. Будет работать? Будет. Это не прожект собрать трубопровод на "холодной сварке" или нарезать резьбы на ППР трубе. Чтобы мы были против. Подняв тему человек изначально определился с материалом и наше мнение по этому поводу не спрашивал 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ivan Zakharov Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня Колеги не треба сваритися. Так, я не сантехнік, колись давно працював інженером електронщіком, але все життя все стараюся дома робити своїми руками. Башка варить руку роблять навіть коли очам страшно. Вік вже не той (76 р.н.) щоб купувати дешеві речі, але й на топ, люкс, бест - теж зайвих грошей немає. Для себе поставив завдання зробити просту, надійну систему. Якою можна булоб приємно користуватися. Зробити раз та при найні 5-10 років туди не лазити без необхідності. Того і винкла ця тема. Спочатку думав що прийдеться і котел і радіатори міняти, але подивився як люди роблять, почитавши відгуки, для себе виріши зоставити старий котел та чавунні радіатори, все інше під заміну. Довго шукав по месенджерах, і нарешті знайшов Ваш (наш) чудовий форум де можна дещо запитати у спеціалістів, можливо де чим поділитись з іншими. Ребята, давайте жить дружно (С). 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 20 годин тому, Дорофеев Сергей сказав: Для тех кто не в курсе. У нас в стране война идёт. И вся страна живет на зарубежные дотации. А мы мерямся своими писюнами. Для многих водка как вода. И мерседес не авто. У человека эконом вариант котла и домик с пристроенной кухней 60 квадратов. А мы придворные сантехники алигархов ржем над желанием домашнего умельца самому сделать отопление. Голытьба. Если отойти на 100 метров от элитного жилья то мы увидим сотни тысяч исправно работающих трубопроводов из ППР труб. Делайте, Иван, не слушайте снобов. Сделаете и будете счастливо жить. А они будут толстолобикам медную обратку полировать. Он не голытьба Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 6 годин тому, Ivan Zakharov сказав: зробити просту, надійну систему. Якою можна булоб приємно користуватися. Зробити раз та при найні 5-10 років туди не лазити без необхідності. це не про котел АТОН, 25 ппр, чугунні батареї та електронні термоголовки.... я бачив таке у брата... погана пайка на водорозетку - вода під плиткою знайшла вихід з електророзетки... а мені "специ" запаяли 25-й кутник з проходом 3мм.... котел та батареї високотемпературні, - будете тримати 50-70 подачу - труба прогнеться (якщо в штробі - буде гуляти з розтріскуванням штукатурки батареї сами не промиєте як слід (вам вже казали) 18.03.2025 в 16:10, Дорофеев Сергей сказав: В домашних условиях вы радиаторы не промоете. У вас не будет того напора. Полилася грязная вода - это самоуспокоения. та на 25 трубу .... ви просто шукаєте собі чим зайнятися... з точки зору практичності та надійності - вам вже порадили 1. Чесно-чесно: 18.03.2025 в 15:48, murava сказав: Додайте насос - і все наладиться. 2. або міняти систему в цілому - модерновий котел - бак під тиском - гребінка з термоголоками - РЕХ труби - стадеві / алюмінієви радіатори. чугун з трубами та котел продати - 30-40% відіб'ється . Проблем менше - надійність те еффективність краще. 19.03.2025 в 09:32, Ivan Zakharov сказав: головне - це труби під стелею треба прибирати. Планую натяжні стелі, а з трубами ніяк не виходить... є варіанти задекорувати труби або зіграти висотою стелі. 19.03.2025 в 09:52, Ivan Zakharov сказав: бак розорвало, в кухне где стоял котел, тоже вода - рубашку котла порвало. таке можливо в системі з закритим баком або замерзшим. нормальний відкритий бак (утепленний якщо горіще холодне) не порве - тим паче рубашку котла. задля перестраховки ставлять піддон з виливом на вулицю як і перелив. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня 20.03.2025 в 13:35, Ivan Zakharov сказав: Ось так у нього це вийшло: зверніть увагу: 1.батарея нова ьіметалл чи алюміній 2. труба "гуляє" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 26 хвилин тому, vbb сказав: чугун з трубами та котел продати - 30-40% відіб'ється . Проблем менше - надійність те еффективність краще. За роки тут я надивився дуже багато особливих людей. І от, не в образу: Б.ються дві мухи у вікно, хочуть на вулицю. На відкритій кватирці сидить комар і каже- -мухи кватирка відкрита, тікайте через неї. Вони:- іди на йух, ми мухи, ми любим труднощі..... Змінено 25 березня користувачем naupv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 25 березня Поділитись Опубліковано: 25 березня я прожив 30 років у будинку з гравітаційною системою - покійний батько сам проектував (освіта ОВК) - топили вуглем, солярою, потім газ провели. бувало що переливався розширювальний бак. піднялися грунтові води та прийшлося піднімати котел - еффективність сильно впала, поставили насос - все стало добре. тому як для себе - я б рахував так: - нема грошей зараз, не планую великий ремонт - насос поставив, теплом забезпечений. якщо планувати щось масштабніше - ну вже зібрати грошей на повну модернізацію. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ivan Zakharov Опубліковано: 25 березня Автор Поділитись Опубліковано: 25 березня (змінено) 15 годин тому, vbb сказав: котел та батареї високотемпературні, - будете тримати 50-70 подачу - труба прогнеться Трубу планував брати армовану алюмінієм. Зараз шукаю торцовку та головки для паяльника з конусом. Змінено 26 березня користувачем Ivan Zakharov Виникло відчуття що я вибачаюсь. Буду менше писати лірики Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз