Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Тратуарна плитка на глину?

V.K.L

Рекомендовані повідомлення

Привіт усім!
Така проблема, є ділянка на яку потрібно укласти плитку. На ділянці дві ями, по висоті між кільцем та ґрунтом, засипана тією ж глиною. Другий рік вона трохи просідає, того року трамбували ногою, але на жаль цього року хоч і він був сухим, глина все одно дає усадку. Були хлопці сказали що глину трамбувати немає сенсу, ну ущілиш її на 10-20 см, вона просяде все одно. Що порадите зробити?
Мені спадає на думку проста думка, забити на все, засипати відсівом і покласти плитку, там ні хто їздити не буде, максимум 2 людини пройдуть.
На фото підсипали знову глиною і пролили водою, так мені рекомендували фахівці з плитки, якщо засипати гравієм то глина його весь забере а толку не буде, глини пішло напевно пару тон щоб закрити провали і підрівняти.

20250430_122124.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вітаю. Грунт дійсно буде просідати і далі...
Найкраще рішення задачі - це коли задачі немає)) Вас влаштує газон на цій площадці і пішохідна доріжка до будинку? Доріжку пустити подалі від зони просідання. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 годин тому, V.K.L сказав:

Були хлопці сказали що глину трамбувати немає сенсу, ну ущілиш її на 10-20 см, вона просяде все одно. Що порадите зробити?

У вас є три варіанти:

1. Зачекати доки глине не ущільниться природнім шляхом , не перестане просідати хоча б один сезон.

2, Вийняти все , що  засипали коли робили зворотню засипку септику , і пошарово ущільнюючи повернути все взад.

3. Покласти зараз бруківку , але ні в якому разі не використовуюючи для цього бетон. І в процесі просідання періодично перекладати її підсипаючи необхідний шар.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В мене суглинок, але був вистояний, всі комунікації копали років за 3 до плитки. Простелили геотекстилем, потім дорожня суміш (щебінь різної фракції) з віброплитою, потім знов геотекстиль, відсів з віброплитою, плитка з віброплитою, шари згідно рекомендацій Ковальської і Авеню. Стоїть норм, тільки в місці паркування авто (довго був бус 2.3 тони) якщо полити сильно водою - видно колії. Важкі вантажівки заїздали може пару разів, ну і асенізатор з бочкою 9 кубів двічі на рік...

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, andrey_ka сказал:

Покласти зараз бруківку , але ні в якому разі не використовуюючи для цього бетон. І в процесі просідання періодично перекладати її підсипаючи необхідний шар.

я так и думал, просядет значит так и должно быть) Ребята предложили отсев см 10 потом трамбануть и положить плитку под отсев на глину можно кинуть геотекстиль.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...