Spets Опубліковано: 14 липня Поділитись Опубліковано: 14 липня (змінено) Був сонячний день тільки наприкінці дня піднялися хмаринки і вдалося навантажити сонячну станцію зарядкою авто. Біл здивований результатами. На графіці жовтим зазначено вироблення 8 панелей на інверторі PV1 синій панелі на даху 16 шт. Панелі на трекері не так сильно нагріваються, добре обдуваються у 16 йдуть у тінь обвал видно на графіку. Наприкінці дня невелика хмарність викликає стрибки виробітку на входах. 8 моно на трекері 3560 Вт та 16 панелей по 250 Вт - 4000 Вт на одному інверторі на двох мппт-трекерах. 8 панелей +30 відсотків по відношенню до полікристалу. Ну і перегрів враховуйте панелі на даху погано вентилюються та сильно нагріваються. Змінено 14 липня користувачем Spets 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 липня Поділитись Опубліковано: 14 липня 4 кВт панелей видають менше 2-х кВт. Виникає питання - а вони точно навантажені на повну? Якщо ні то порівняння ні про що - інвертор в залежності від напруги на панелях чи ще чомусь може "видавати перевагу" якомусь входу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Spets Опубліковано: 14 липня Автор Поділитись Опубліковано: 14 липня Коли панелі холодні вони віддають 4 кВт. Ви мабуть не рахуєте температурний коефіцієнт. Температура панелей більше 80 градусів перера***те для полікристалу ви здивуєтесь. Інвертора забирав все що видають панелі. Я за цим слідкував. Буду радий якщо приведете свій приклад будь якого поля. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 липня Поділитись Опубліковано: 14 липня 15 хвилин тому, Spets сказав: Коли панелі холодні вони віддають 4 кВт. Ви мабуть не рахуєте температурний коефіцієнт. Температура панелей більше 80 градусів перера***те для полікристалу ви здивуєтесь. Інвертора забирав все що видають панелі. Я за цим слідкував. Буду радий якщо приведете свій приклад будь якого поля. Тут є окрема тема щоб мірятись там я наводив - в травні було відносно холодно, зараз жара. Різниця генерації за день біля 10%. Лютий, температура весь день у тіні -5, максимальна генерація з поля 8,36. Вчора - температура 27,5-30, максимальна потужність з того самого поля 8,76. Тобто без врахування кута сонця, стану повітря дуже складно порівнювати панелі. Я підозрюю що якщо б панелі у лютому стояли на зимовий кут то я би побачив більше ніж у травні (10,4). А стосовно температури панелей то на сонці там не особливо велика різниця якщо нема сильного холодного вітру. Наприклад термометр показує -10, але сніг на сонці тане та плітка тепла що можна босоніж ходити. Тобто показники термометра без вимірювання температури панелей нічого не кажуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Spets Опубліковано: 14 липня Автор Поділитись Опубліковано: 14 липня Значить щось не так з моїми панелями. Буду шукати де проблема. Все ж не віриться що таке взагалі можливо. Я бачив від свого поля номінал тільки у Лютому і то коли мінлива хмарність. А так зазвичай взимку 2 ,5 кіловати максимум бо кут не дуже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 14 липня Поділитись Опубліковано: 14 липня 25 хвилин тому, Spets сказав: Значить щось не так з моїми панелями. Буду шукати де проблема. Все ж не віриться що таке взагалі можливо. Я бачив від свого поля номінал тільки у Лютому і то коли мінлива хмарність. А так зазвичай взимку 2 ,5 кіловати максимум бо кут не дуже. В мене є поле на 4 кВт з поганим кутом та ориєнтаіією на схід. Максимум сьогодні 2,93. Максимум у випадковий день лютого - 2,06. Але там кут градусів 10, панелі майже горизонтально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз