Andrei1 Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня Вопрос к знающим - имеется вот такая вот псевдо-абиссинская скважина: От нее вниз идёт пяти-шестиметровая железная труба диаметром 30 см, которая играет роль водосборного колодца, в середине этой трубы - труба, подающая воду по клапанному принципу на насосный механизм сверху: В неё врезались сбоку, и поставили насос подающий воду в дом, который берёт воду из железной трубы-колодца. Механизмом сверху не пользуются, с насосом проблем нет. Проблема: за 50 лет существования данного колодца, его немного замыло песком, вследствии чего вода иногда идёт грязной. Плюс, когда врезались сбоку - нарушили целостность трубы-колодца, насыпав внутрь всякой бяки. Скорость восстановления воды в трубе также сильно понизилась за последние 10 лет, при том что в соседнем колодце уровень неизменный. Сосед посоветовал почистить трубу-скважину, проблема в том, что мой дренажный насос в нее не пролезает - слишком большой. Я нюхом понимаю что нужно что-то вроде мотопомпы для грязной воды, чтоб опустить шланг, и выкачать весь ил и грязь, но найти поблизости никого с нею не смог. Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину. Заранее извиняюсь за возможные неточности в технических терминах, от водоснабжения и колодцекопания я довольно далёк. Спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня Не проще ли сделать нормальную скважину, чем возится с этой рухлядью!? У вас вода близко, не 100 же метров вам же бурить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 6 минут назад, DimaF сказал: Не проще ли сделать нормальную скважину Благодарю за констуктивный комментарий. Действительно, как это я сразу не подумал?! На самом деле, делать нормальную скважину - действительно в планах, на "когда будут деньги", потому что сейчас их совсем немного. Именно поэтому пока хочу попытаться поддержать работоспособность этой системы, до пока будет "нормальная скважина". По теме чего-то посоветуете? Вижу на розетке и в эпицентре разные бюджетные насосы и помпы, но не хотелось бы ошибиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) А попробуйте переговорить с илососами, они могут и промьіть и прокачать, диаметр трубьі в 30 см для них более чем достаточно. Есть и дренажньіе насосьі, но бюджетньім вряд что получится, нужен тот, что сможет пережевать любой мусор. Змінено 22 липня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 7 минут назад, Фрай сказал: А попробуйте переговорить с илососами 1 час назад, Andrei1 сказал: Я нюхом понимаю что нужно что-то вроде мотопомпы для грязной воды, чтоб опустить шланг, и выкачать весь ил и грязь, но найти поблизости никого с нею не смог. 7 минут назад, Фрай сказал: Есть и дренажньіе насосьі Мой дренажный туда просто не влезает, потому что в середине тридцатиметровой трубы идёт ещё одна, небольшая. Туда отлично войдёт шланг от мотопомпы, но не более. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня Ну, если вьі «нюхом понимаете» то вам и картьі в руки Гадання по фото онлайн - Людмила на 032.ua ... Дар допомагати людям у складних ситуаціях та передбачати майбутнє передається у нас по жіночій лінії здавна… ибо гадать то не до нас 1 годину тому, Andrei1 сказав: но найти поблизости никого с нею не смог. Можу порадити у м Рівне фахівця з помпою або у Житомирській обл, влаштує? 16 хвилин тому, Andrei1 сказав: Туда отлично войдёт шланг от мотопомпы, но не более. Серйозно? 32, 50,65, … ? (немає практично ніяких вихідних даних, банального креслення, що там у вас і де, а у профілі відсутнє місце вашого знаходження) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 4 минуты назад, Фрай сказал: Можу порадити у м Рівне фахівця з помпою або у Житомирській обл, влаштує? Даруйте, я мабуть недостатньо ясно сформулював запит - фахівців мені радити не треба, бо поруч нема, а здалеку везти - мабуть не вистачить грошей. 2 часа назад, Andrei1 сказал: Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину. Весь запит - він ось тут, шукаю недорогий насос-помпу для умовно-брудної води (фракція піска і намулу там до міліметра-двох). Якщо хто знає такі апарати чи може порадити - допоможіть будь-ласка. Поради з викопування нової свердловини чи замовлення бригади спеціалістів - звісно, теж цінні, тільки от в моїй ситуації непрактичні. 9 минут назад, Фрай сказал: банального креслення, що там у вас і де Здається я в шапці написав, глибина - 5-6 метрів, діаметр - 30см, в середині труба 5 см (видно на фото). Креслення додаю: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) Всього 5-6 метрів? тоді ви самі собі даремно ламаєте голову 2 години тому, Andrei1 сказав: Механизмом сверху не пользуются, с насосом проблем нет. Отрезайте к чертям трубу к бесполезному «механизму», убирайте его и вьічищайте своим насосом. Змінено 22 липня користувачем Фрай 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 13 минут назад, Фрай сказал: Отрезайте к чертям трубу к бесполезному «механизму», убирайте его и вьічищайте своим насосом. Сходил, померял - мой насос примерно 35 см по ширине, а с шлангом будет ещё шире. Не войдёт. Решение хорошее, но немного не хватает ширины. Мимо трубы померял - до 12-13 см толщиной шланг войдёт свободно, резать не придётся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня (змінено) 1 година тому, Andrei1 сказав: Сходил, померял - мой насос примерно 35 см по ширине, а с шлангом будет ещё шире. Не войдёт. Измерил свой дренажный насос - те же 35 см, но я все же рекомендую попытаться сунуть вертикально, в диаметре он всего 14-15см )) Шо ж то у вас за помпа з таким діаметром 35 см? Чи то патрубок збоку як у дешевих варіантів? 3 години тому, Andrei1 сказав: Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину. Так усі дешеві мають таку схему і навіть деякі подорожче, у мого Педроло патрубок згори, але він коштує 100$ + шланг якісь гроші також коштує. Цитата Весь запит - він ось тут, шукаю недорогий насос-помпу для умовно-брудної води Без підколу, а що для вас буде вважатись недорогим? Бо це зовсім інший товар. Тому що вам можуть тут порадити щоб і рибку зʼїсти? Не розумію, навіщо вам отой артефакт, як чермет-заначка на важку старість чи що? Зрізайте і шукайте чим або ким зробити з набагато легшим доступом. Та й на трубку всмоктування насосу для води зробите якийсь фільтр нормальний разом з клапаном і буде вам щастя. Змінено 22 липня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 22 липня Автор Поділитись Опубліковано: 22 липня 1 минуту назад, Фрай сказал: Чи то патрубок збоку як у дешевих варіантів? Саме так! І от з тим патрубком він 35 см, і це ще без шлангу. Тому він не влізе ніяк. 2 минуты назад, Фрай сказал: Зрізайте і шукайте чим або ким зробити з набагато легшим доступом. Так я і шукаю щось отакого типу: хіба такою от помпою не вийде витягнуть той намул і пісок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня Не, а чо? Намана! И недорого. Щоб попьітаться откачать один раз воду я б себе такое не позволил. Удачи! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 2 години тому, Andrei1 сказав: Саме так! І от з тим патрубком він 35 см, і це ще без шлангу. Тому він не влізе ніяк. Так я і шукаю щось отакого типу: хіба такою от помпою не вийде витягнуть той намул і пісок? купив колись тут на форумі мотопомпу кентавр, там підвід труби 50мм якраз пожежний рукав з гайкою нормально накручується, але Вам потрібно ще трубу яку спустите вниз, яка буде тримати розрідження, це є дешеві труби/шлнги ціна від 80 грн метр, також в кінці щоб стовб води не спускався вних бо мотопомпі тьерба мати воду щоб її потягнути бажанол поставити якийсь зворотній клапан на 50мм, я купував ось таке там є клапан без пружини який може буде тримати стовб води. Зворотній клапан 50 ПП + це все зєданти між собою, ще шланг для відводу води.... але там потірбно щоб було багато води і або хороший дебет щоб вимити звітам весь пісок, також можна для початку воду повертати назад в цю свердловину щоб там все премішати... а адлі як получиться. мотопомпу Ви вниз не засуните. ще можна пошукати дренажно фекальні насоси без ножів для подрібенння, я дял відкачки басейну купив собі Дренажний насос AL-KO Drain 20000 HD качає як має бути, але це на рівній поверхні теж підключити можна пожежний рукав , там є адаптери на менші діаметри, але на малих діаметрах невідомоо чи той мул буде нормально викачувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 22 липня Поділитись Опубліковано: 22 липня 22 хвилини тому, Dr.Yura сказав: але там потірбно щоб було багато води і або хороший дебет щоб вимити звітам весь пісок, також можна для початку воду повертати назад в цю свердловину щоб там все премішати... а адлі як получиться. Саме так, недарма я писав 5 годин тому, Фрай сказав: они могут и промьіть и прокачать бо недостатньо просто запхати трубу і висмоктати те, що там є, потрібно добре роздовбати всі осадкові відкладення, а вже потім чи одночасно відкачати. Дренажні насоси погружні і ними навряд чи щось зробиш, а мотопомпа ну ніяк не може бути бюджетною. Ще й ТС шифрується за свою локацію. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз