Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Бюджетная чистка абиссинской скважины

Andrei1

Рекомендовані повідомлення

Вопрос к знающим - имеется вот такая вот псевдо-абиссинская скважина:

6051067067446183732.thumb.jpg.46ccf22bff571b4473e5fdc7b1be69c2.jpg

От нее вниз идёт пяти-шестиметровая железная труба диаметром 30 см, которая играет роль водосборного колодца, в середине этой трубы - труба, подающая воду по клапанному принципу на насосный механизм сверху:

6051067067446183731.thumb.jpg.d4af437cb947f0f911570ff85856d02a.jpg

В неё врезались сбоку, и поставили насос подающий воду в дом, который берёт воду из железной трубы-колодца. Механизмом сверху не пользуются, с насосом проблем нет.
Проблема: за 50 лет существования данного колодца, его немного замыло песком, вследствии чего вода иногда идёт грязной. Плюс, когда врезались сбоку - нарушили целостность трубы-колодца, насыпав внутрь всякой бяки. Скорость восстановления воды в трубе также сильно понизилась за последние 10 лет, при том что в соседнем колодце уровень неизменный. Сосед посоветовал почистить трубу-скважину, проблема в том, что мой дренажный насос в нее не пролезает - слишком большой. Я нюхом понимаю что нужно что-то вроде мотопомпы для грязной воды, чтоб опустить шланг, и выкачать весь ил и грязь, но найти поблизости никого с нею не смог. Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину.
Заранее извиняюсь за возможные неточности в технических терминах, от водоснабжения и колодцекопания я довольно далёк.
Спасибо!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не проще ли сделать нормальную скважину, чем возится с этой рухлядью!?

У вас вода близко, не 100 же метров вам же бурить.

Посилання на коментар

6 минут назад, DimaF сказал:

Не проще ли сделать нормальную скважину

Благодарю за констуктивный комментарий. Действительно, как это я сразу не подумал?!
На самом деле, делать нормальную скважину - действительно в планах, на "когда будут деньги", потому что сейчас их совсем немного. Именно поэтому пока хочу попытаться поддержать работоспособность этой системы, до пока будет "нормальная скважина".
По теме чего-то посоветуете?

Вижу на розетке и в эпицентре разные бюджетные насосы и помпы,  но не хотелось бы ошибиться.

Посилання на коментар

А попробуйте переговорить с илососами, они могут и промьіть и прокачать, диаметр трубьі в 30 см для них более чем достаточно.

Есть и дренажньіе насосьі, но бюджетньім вряд что получится, нужен тот, что сможет пережевать любой мусор.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

7 минут назад, Фрай сказал:

А попробуйте переговорить с илососами

1 час назад, Andrei1 сказал:

Я нюхом понимаю что нужно что-то вроде мотопомпы для грязной воды, чтоб опустить шланг, и выкачать весь ил и грязь, но найти поблизости никого с нею не смог.

7 минут назад, Фрай сказал:

Есть и дренажньіе насосьі

Мой дренажный туда просто не влезает, потому что в середине тридцатиметровой трубы идёт ещё одна, небольшая. Туда отлично войдёт шланг от мотопомпы, но не более.

Посилання на коментар

Ну, если вьі «нюхом понимаете» то вам и картьі в руки

Гадання по фото онлайн - Людмила на 032.ua

... Дар допомагати людям у складних ситуаціях та передбачати майбутнє передається у нас по жіночій лінії здавна…

ибо гадать то не до нас

1 годину тому, Andrei1 сказав:

но найти поблизости никого с нею не смог.

Можу порадити у м Рівне фахівця з помпою або у Житомирській обл, влаштує?

16 хвилин тому, Andrei1 сказав:

Туда отлично войдёт шланг от мотопомпы, но не более.

Серйозно? 32, 50,65, … ?
(немає практично ніяких вихідних даних, банального креслення, що там у вас і де, а у профілі відсутнє місце вашого знаходження)

• Хаха 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, Фрай сказал:

Можу порадити у м Рівне фахівця з помпою або у Житомирській обл, влаштує?

Даруйте, я мабуть недостатньо ясно сформулював запит - фахівців мені радити не треба, бо поруч нема, а здалеку везти - мабуть не вистачить грошей. 

2 часа назад, Andrei1 сказал:

Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину.

Весь запит - він ось тут, шукаю недорогий насос-помпу для умовно-брудної води (фракція піска і намулу там до міліметра-двох). Якщо хто знає такі апарати чи може порадити - допоможіть будь-ласка. Поради з викопування нової свердловини чи замовлення бригади спеціалістів - звісно, теж цінні, тільки от в моїй ситуації непрактичні.

9 минут назад, Фрай сказал:

банального креслення, що там у вас і де

Здається я в шапці написав, глибина - 5-6 метрів, діаметр - 30см, в середині труба 5 см (видно на фото). Креслення додаю:

image.png.3c02e7af24a2df1553e2c13751fcd936.png

Посилання на коментар

Всього 5-6 метрів?

тоді ви самі собі даремно ламаєте голову

2 години тому, Andrei1 сказав:

Механизмом сверху не пользуются, с насосом проблем нет.

Отрезайте к чертям трубу к бесполезному «механизму», убирайте его и вьічищайте своим насосом.

• Лайк 2
Посилання на коментар

13 минут назад, Фрай сказал:

Отрезайте к чертям трубу к бесполезному «механизму», убирайте его и вьічищайте своим насосом.

Сходил, померял - мой насос примерно 35 см по ширине, а с шлангом будет ещё шире. Не войдёт.
Решение хорошее, но немного не хватает ширины. Мимо трубы померял - до 12-13 см толщиной шланг войдёт свободно, резать не придётся.

Посилання на коментар

1 година тому, Andrei1 сказав:

Сходил, померял - мой насос примерно 35 см по ширине, а с шлангом будет ещё шире. Не войдёт.

Измерил свой  дренажный насос - те же 35 см, но я все же рекомендую попытаться сунуть вертикально, в диаметре он всего 14-15см ))

Шо ж то у вас за помпа з таким діаметром 35 см? Чи то патрубок збоку як у дешевих варіантів?

IMG_1226.webp.ea6243900924f3074c961039f2b171f4.webp

3 години тому, Andrei1 сказав:

Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину.

Так усі дешеві мають таку схему і навіть деякі подорожче, у мого Педроло патрубок згори, але він коштує 100$ + шланг якісь гроші також коштує.

Цитата

Весь запит - він ось тут, шукаю недорогий насос-помпу для умовно-брудної води

Без підколу, а що для вас буде вважатись недорогим? Бо це зовсім інший товар.
Тому що вам можуть тут порадити щоб і рибку зʼїсти?

Не розумію, навіщо вам отой артефакт, як чермет-заначка на важку старість чи що? 

Зрізайте і шукайте чим або ким зробити з набагато легшим доступом.
Та й на трубку всмоктування насосу для води зробите якийсь фільтр нормальний разом з клапаном і буде вам щастя.

Посилання на коментар

1 минуту назад, Фрай сказал:

Чи то патрубок збоку як у дешевих варіантів?

Саме так! І от з тим патрубком він 35 см, і це ще без шлангу. Тому він не влізе ніяк.

2 минуты назад, Фрай сказал:

Зрізайте і шукайте чим або ким зробити з набагато легшим доступом.

Так я і шукаю щось отакого типу:

image.png.4fb78483f7ea849c8ef9c581cbb51998.png

хіба такою от помпою не вийде витягнуть той намул і пісок?

Посилання на коментар

Не, а чо? Намана! И недорого. 

Щоб попьітаться откачать один раз воду я б себе такое не позволил.

Удачи!

Посилання на коментар

2 години тому, Andrei1 сказав:

Саме так! І от з тим патрубком він 35 см, і це ще без шлангу. Тому він не влізе ніяк.

Так я і шукаю щось отакого типу:

image.png.4fb78483f7ea849c8ef9c581cbb51998.png

хіба такою от помпою не вийде витягнуть той намул і пісок?

купив колись тут на форумі мотопомпу кентавр, там підвід труби 50мм якраз пожежний рукав з гайкою нормально накручується, але Вам потрібно ще трубу яку спустите вниз, яка буде тримати розрідження, це є дешеві труби/шлнги 

image.thumb.png.3d0e3f9ff8acb08b7f7001749cef1a92.png

ціна від 80 грн метр, також в кінці щоб стовб води не спускався вних бо мотопомпі тьерба мати воду щоб її потягнути бажанол поставити якийсь зворотній клапан на 50мм, я купував ось таке

image.png.3ff2530101a80aa2dd698f8a730d7c3d.png

там є клапан без пружини який може буде тримати стовб води.

Зворотній клапан 50 ПП

+ це все зєданти між собою, ще шланг для відводу води....

але там потірбно щоб було багато води і або хороший дебет щоб вимити звітам весь пісок, також можна для початку воду повертати назад в цю свердловину щоб там все премішати... а адлі як получиться.

мотопомпу Ви вниз не засуните.

ще можна пошукати дренажно фекальні насоси без ножів для подрібенння, я дял відкачки басейну купив собі  Дренажний насос AL-KO Drain 20000 HD качає як має бути, але це на рівній поверхні :-) теж підключити можна пожежний рукав , там є адаптери на менші діаметри, але на малих діаметрах невідомоо чи той мул буде нормально викачувати.

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 хвилини тому, Dr.Yura сказав:

але там потірбно щоб було багато води і або хороший дебет щоб вимити звітам весь пісок, також можна для початку воду повертати назад в цю свердловину щоб там все премішати... а адлі як получиться.

Саме так, недарма я писав

5 годин тому, Фрай сказав:

они могут и промьіть и прокачать

бо недостатньо просто запхати трубу і висмоктати те, що там є, потрібно добре роздовбати всі осадкові відкладення, а вже потім чи одночасно відкачати.

Дренажні насоси погружні і ними навряд чи щось зробиш, а мотопомпа ну ніяк не може бути бюджетною.

Ще й ТС шифрується за свою локацію. )

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...