Andrei1 Опубліковано: У вівторок в 07:28 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 07:28 Вопрос к знающим - имеется вот такая вот псевдо-абиссинская скважина: От нее вниз идёт пяти-шестиметровая железная труба диаметром 30 см, которая играет роль водосборного колодца, в середине этой трубы - труба, подающая воду по клапанному принципу на насосный механизм сверху: В неё врезались сбоку, и поставили насос подающий воду в дом, который берёт воду из железной трубы-колодца. Механизмом сверху не пользуются, с насосом проблем нет. Проблема: за 50 лет существования данного колодца, его немного замыло песком, вследствии чего вода иногда идёт грязной. Плюс, когда врезались сбоку - нарушили целостность трубы-колодца, насыпав внутрь всякой бяки. Скорость восстановления воды в трубе также сильно понизилась за последние 10 лет, при том что в соседнем колодце уровень неизменный. Сосед посоветовал почистить трубу-скважину, проблема в том, что мой дренажный насос в нее не пролезает - слишком большой. Я нюхом понимаю что нужно что-то вроде мотопомпы для грязной воды, чтоб опустить шланг, и выкачать весь ил и грязь, но найти поблизости никого с нею не смог. Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину. Заранее извиняюсь за возможные неточности в технических терминах, от водоснабжения и колодцекопания я довольно далёк. Спасибо! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: У вівторок в 08:27 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:27 Не проще ли сделать нормальную скважину, чем возится с этой рухлядью!? У вас вода близко, не 100 же метров вам же бурить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: У вівторок в 08:36 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:36 6 минут назад, DimaF сказал: Не проще ли сделать нормальную скважину Благодарю за констуктивный комментарий. Действительно, как это я сразу не подумал?! На самом деле, делать нормальную скважину - действительно в планах, на "когда будут деньги", потому что сейчас их совсем немного. Именно поэтому пока хочу попытаться поддержать работоспособность этой системы, до пока будет "нормальная скважина". По теме чего-то посоветуете? Вижу на розетке и в эпицентре разные бюджетные насосы и помпы, но не хотелось бы ошибиться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: У вівторок в 08:55 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 08:55 (змінено) А попробуйте переговорить с илососами, они могут и промьіть и прокачать, диаметр трубьі в 30 см для них более чем достаточно. Есть и дренажньіе насосьі, но бюджетньім вряд что получится, нужен тот, что сможет пережевать любой мусор. Змінено У вівторок в 08:58 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: У вівторок в 09:04 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:04 7 минут назад, Фрай сказал: А попробуйте переговорить с илососами 1 час назад, Andrei1 сказал: Я нюхом понимаю что нужно что-то вроде мотопомпы для грязной воды, чтоб опустить шланг, и выкачать весь ил и грязь, но найти поблизости никого с нею не смог. 7 минут назад, Фрай сказал: Есть и дренажньіе насосьі Мой дренажный туда просто не влезает, потому что в середине тридцатиметровой трубы идёт ещё одна, небольшая. Туда отлично войдёт шланг от мотопомпы, но не более. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: У вівторок в 09:24 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:24 Ну, если вьі «нюхом понимаете» то вам и картьі в руки Гадання по фото онлайн - Людмила на 032.ua ... Дар допомагати людям у складних ситуаціях та передбачати майбутнє передається у нас по жіночій лінії здавна… ибо гадать то не до нас 1 годину тому, Andrei1 сказав: но найти поблизости никого с нею не смог. Можу порадити у м Рівне фахівця з помпою або у Житомирській обл, влаштує? 16 хвилин тому, Andrei1 сказав: Туда отлично войдёт шланг от мотопомпы, но не более. Серйозно? 32, 50,65, … ? (немає практично ніяких вихідних даних, банального креслення, що там у вас і де, а у профілі відсутнє місце вашого знаходження) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: У вівторок в 09:38 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:38 4 минуты назад, Фрай сказал: Можу порадити у м Рівне фахівця з помпою або у Житомирській обл, влаштує? Даруйте, я мабуть недостатньо ясно сформулював запит - фахівців мені радити не треба, бо поруч нема, а здалеку везти - мабуть не вистачить грошей. 2 часа назад, Andrei1 сказал: Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину. Весь запит - він ось тут, шукаю недорогий насос-помпу для умовно-брудної води (фракція піска і намулу там до міліметра-двох). Якщо хто знає такі апарати чи може порадити - допоможіть будь-ласка. Поради з викопування нової свердловини чи замовлення бригади спеціалістів - звісно, теж цінні, тільки от в моїй ситуації непрактичні. 9 минут назад, Фрай сказал: банального креслення, що там у вас і де Здається я в шапці написав, глибина - 5-6 метрів, діаметр - 30см, в середині труба 5 см (видно на фото). Креслення додаю: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: У вівторок в 09:48 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 09:48 (змінено) Всього 5-6 метрів? тоді ви самі собі даремно ламаєте голову 2 години тому, Andrei1 сказав: Механизмом сверху не пользуются, с насосом проблем нет. Отрезайте к чертям трубу к бесполезному «механизму», убирайте его и вьічищайте своим насосом. Змінено У вівторок в 09:49 користувачем Фрай 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: У вівторок в 10:05 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 10:05 13 минут назад, Фрай сказал: Отрезайте к чертям трубу к бесполезному «механизму», убирайте его и вьічищайте своим насосом. Сходил, померял - мой насос примерно 35 см по ширине, а с шлангом будет ещё шире. Не войдёт. Решение хорошее, но немного не хватает ширины. Мимо трубы померял - до 12-13 см толщиной шланг войдёт свободно, резать не придётся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: У вівторок в 11:11 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 11:11 (змінено) 1 година тому, Andrei1 сказав: Сходил, померял - мой насос примерно 35 см по ширине, а с шлангом будет ещё шире. Не войдёт. Измерил свой дренажный насос - те же 35 см, но я все же рекомендую попытаться сунуть вертикально, в диаметре он всего 14-15см )) Шо ж то у вас за помпа з таким діаметром 35 см? Чи то патрубок збоку як у дешевих варіантів? 3 години тому, Andrei1 сказав: Подскажить, каким аппаратом (подешевле, если можно) я бы смог почистить эту скважину. Так усі дешеві мають таку схему і навіть деякі подорожче, у мого Педроло патрубок згори, але він коштує 100$ + шланг якісь гроші також коштує. Цитата Весь запит - він ось тут, шукаю недорогий насос-помпу для умовно-брудної води Без підколу, а що для вас буде вважатись недорогим? Бо це зовсім інший товар. Тому що вам можуть тут порадити щоб і рибку зʼїсти? Не розумію, навіщо вам отой артефакт, як чермет-заначка на важку старість чи що? Зрізайте і шукайте чим або ким зробити з набагато легшим доступом. Та й на трубку всмоктування насосу для води зробите якийсь фільтр нормальний разом з клапаном і буде вам щастя. Змінено У вівторок в 11:18 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: У вівторок в 11:15 Автор Поділитись Опубліковано: У вівторок в 11:15 1 минуту назад, Фрай сказал: Чи то патрубок збоку як у дешевих варіантів? Саме так! І от з тим патрубком він 35 см, і це ще без шлангу. Тому він не влізе ніяк. 2 минуты назад, Фрай сказал: Зрізайте і шукайте чим або ким зробити з набагато легшим доступом. Так я і шукаю щось отакого типу: хіба такою от помпою не вийде витягнуть той намул і пісок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: У вівторок в 11:21 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 11:21 Не, а чо? Намана! И недорого. Щоб попьітаться откачать один раз воду я б себе такое не позволил. Удачи! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dr.Yura Опубліковано: У вівторок в 13:38 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 13:38 2 години тому, Andrei1 сказав: Саме так! І от з тим патрубком він 35 см, і це ще без шлангу. Тому він не влізе ніяк. Так я і шукаю щось отакого типу: хіба такою от помпою не вийде витягнуть той намул і пісок? купив колись тут на форумі мотопомпу кентавр, там підвід труби 50мм якраз пожежний рукав з гайкою нормально накручується, але Вам потрібно ще трубу яку спустите вниз, яка буде тримати розрідження, це є дешеві труби/шлнги ціна від 80 грн метр, також в кінці щоб стовб води не спускався вних бо мотопомпі тьерба мати воду щоб її потягнути бажанол поставити якийсь зворотній клапан на 50мм, я купував ось таке там є клапан без пружини який може буде тримати стовб води. Зворотній клапан 50 ПП + це все зєданти між собою, ще шланг для відводу води.... але там потірбно щоб було багато води і або хороший дебет щоб вимити звітам весь пісок, також можна для початку воду повертати назад в цю свердловину щоб там все премішати... а адлі як получиться. мотопомпу Ви вниз не засуните. ще можна пошукати дренажно фекальні насоси без ножів для подрібенння, я дял відкачки басейну купив собі Дренажний насос AL-KO Drain 20000 HD качає як має бути, але це на рівній поверхні теж підключити можна пожежний рукав , там є адаптери на менші діаметри, але на малих діаметрах невідомоо чи той мул буде нормально викачувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: У вівторок в 14:05 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 14:05 22 хвилини тому, Dr.Yura сказав: але там потірбно щоб було багато води і або хороший дебет щоб вимити звітам весь пісок, також можна для початку воду повертати назад в цю свердловину щоб там все премішати... а адлі як получиться. Саме так, недарма я писав 5 годин тому, Фрай сказав: они могут и промьіть и прокачать бо недостатньо просто запхати трубу і висмоктати те, що там є, потрібно добре роздовбати всі осадкові відкладення, а вже потім чи одночасно відкачати. Дренажні насоси погружні і ними навряд чи щось зробиш, а мотопомпа ну ніяк не може бути бюджетною. Ще й ТС шифрується за свою локацію. ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз