Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Звукоізоляція під клік-фальцем

Basilio Bera

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня.

Накрив дім клік-фальцем, найдовші картини - 10 метрів. Кріплення - пресшайба. Є мансарда, ще не утеплив, по проекту 200+100 контр.

Проблема: при нагріві клік-фальц тріщить, іноді гримить. Хмара надходить, сонце встає чи сідає - це все супроводжується звуками металевої кровлі.

Мінвата 300 мм забере звук? Деякі майстри говорять що звук пропаде в середині, ззовні буде зовсім чуть-чуть чути, інколи. Інші кажуть мінвата не помагає.

Що порадите для утеплення і хорошої звукоізоляції?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Когда мы говорим о звукоизоляции, мы не можем применять категории "поможет-не поможет", "эффективно-неэффективно". 

Мы должны говорить о степени эффективности. 

Любой материал в той или иной степени поглощает звук. От "почти нисколько" до "ого, ничего себе".

Если говорить о профессиональном утеплении ватой не самой малой плотности, с пересечением слоёв, то разумеется она сыграет огромную роль в звукопоглощении. 

Помочь должно. И до́лжный уровень звукового комфорта вы должны получить. Опять таки: если качественно всё сделать.

Но нужно понимать что при желании всё равно кто-то может услышать. Тут уже субъективно 

Посилання на коментар

13 часов назад, Basilio Bera сказал:

Що порадите для утеплення і хорошої звукоізоляції?

Минвата плотностью 30-50кг/м.куб. наиболее эффективна и в звукопоглощении и в теплоизоляции. 

Желательно добавить ещё 50 мм утепления под стропилами чтобы нивелировать конструкционную звукопередачу через стропила. Ну и теплее будет, разумеется 

Посилання на коментар

Деякі майстри говорять що звук пропаде в середині, ззовні буде зовсім чуть-чуть чути, інколи.

Внутри эффект будет 

Снаружи ничего не поменяется. 

Посилання на коментар

Проблема: при нагріві клік-фальц тріщить, іноді гримить. Хмара надходить, сонце встає чи сідає - це все супроводжується звуками металевої кровлі.

Наверное перезатянули саморезы. 

Листы нужно жёстко крепить сверху и в остальных местах закручивать не до конца, оставляя подвижность панели в деформационных отверстиях. Поэтому панель крутит и деформирует

Посилання на коментар

06.09.2025 в 00:58, #roofinspector сказав:

Наверное перезатянули саморезы. 

Я теж так думаю, вони переконують що це тому що листи довгі, і клікфальц у всіх так тріщить. 

Що порадите, перекладати? Планую ставити сонячні панелі, чи вартує перекладати фальц якщо на них будуть панелі?

Олександр Терехов на ютубі радить кріпити клікфальц на кляймери, жорстко посередині картини, всі решта рухомі. Що думаєте про це?

Посилання на коментар

06.09.2025 в 14:19, BugS сказав:

І обов'язково стелю робіть з гіпсокартону, це додатково додасть звукоізоляції.

Обов'язково, мене більше турбує що це все маскування проблеми в не вирішення

Посилання на коментар

10 часов назад, Basilio Bera сказал:

Я теж так думаю, вони переконують що це тому що листи довгі, і клікфальц у всіх так тріщить

Наша постійна рубрика "мизавждитакробили". Якщо косячити на усіх дахах р звичайно що вони усі будуть мати проблеми. 

Не здивований. Важко наразі знайти в Україні майстра по дахах з високою виробничою культурою та досвідом. 

Що порадите, перекладати? Планую ставити сонячні панелі, чи вартує перекладати фальц якщо на них будуть панелі?

Важко щось радити дистанційно. Іноді буває що зачепивши якусь маленьку дрібницю виявляється що дах має купу критичних проблем і його лише переробляти повністю. Але може бути що й нормально все проживе. Диявол у деталях. 

Якщо суто теоретично припустити що шум - ваша єдина проблема, то мабуть не треба перестілати. Бо це по затратах дорівнює нового даху. Панелі мають трохи зменшити шум ззовні. Всередині теплоізоляція вирішить питання. 

Олександр Терехов на ютубі радить кріпити клікфальц на кляймери, жорстко посередині картини, всі решта рухомі. Що думаєте про це?

Я думаю що він ютубер, який вичерпав усю свою компетенцію але вже є заручником гонитви за переглядами. Бо треба кожен тиждень по новому роліку викидати, шортси нарізати. Бо це ж монетизація ☝️

Ось і лізе туди де не розбирається. 

Клік фальц взагалі не має фізичної можливості монтувати на кляймер. 

А щодо рухомих/нерухомих частей панелі - нехай покаже посилання на мануал чи будівельну норму. 

Та взагалі щодо даху він таку ахінею часто несе... 🤦

Змінено користувачем #roofinspector
Посилання на коментар

10 годин тому, #roofinspector сказав:

Наша постійна рубрика "мизавждитакробили". Якщо косячити на усіх дахах р звичайно що вони усі будуть мати проблеми. 

Не здивований. Важко наразі знайти в Україні майстра по дахах з високою виробничою культурою та досвідом. 

Важко щось радити дистанційно. Іноді буває що зачепивши якусь маленьку дрібницю виявляється що дах має купу критичних проблем і його лише переробляти повністю. Але може бути що й нормально все проживе. Диявол у деталях. 

Якщо суто теоретично припустити що шум - ваша єдина проблема, то мабуть не треба перестілати. Бо це по затратах дорівнює нового даху. Панелі мають трохи зменшити шум ззовні. Всередині теплоізоляція вирішить питання. 

Я думаю що він ютубер, який вичерпав усю свою компетенцію але вже є заручником гонитви за переглядами. Бо треба кожен тиждень по новому роліку викидати, шортси нарізати. Бо це ж монетизація ☝️

Ось і лізе туди де не розбирається. 

Клік фальц взагалі не має фізичної можливості монтувати на кляймер. 

А щодо рухомих/нерухомих частей панелі - нехай покаже посилання на мануал чи будівельну норму. 

Та взагалі щодо даху він таку ахінею часто несе... 🤦

50 мм під кроквами ви мали на увазі контрутеплення (перехресне)?

В якій ви обл знаходитесь? Займаєтесь утепленням?

Посилання на коментар

11 минут назад, Basilio Bera сказал:

50 мм під кроквами ви мали на увазі контрутеплення (перехресне)?

Так. Якщо дозволяє висота то ще краще зробити 100 мм

12 минут назад, Basilio Bera сказал:

В якій ви обл знаходитесь? Займаєтесь утепленням?

Едмонтонский район Альбертської області, Канада. 

Займався саме такими проблемними кейсами перед тим як виїхати декілька років тому. 

Можу спробувати суто консультативно допомогти. Ставте питання тут, відповім

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 хвилин тому, #roofinspector сказав:

Так. Якщо дозволяє висота то ще краще зробити 100 мм

Едмонтонский район Альбертської області, Канада. 

Займався саме такими проблемними кейсами перед тим як виїхати декілька років тому. 

Можу спробувати суто консультативно допомогти. Ставте питання тут, відповім

Скоріше шукаю людей які зможуть якісно утеплити дах.

Маю лише одне питання:

Якщо використовувати спец. кріплення для панелей під фальц, чи не зафіксує метал ще жорсткіше і звуки ще більше посиляться?

На фото приклад кріплення.

Screenshot_20250912-153346.png

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...