igorrius Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 1 минуту назад, Mr. D сказал: Ви на запас хочете купити транзистори для інвертора? на запас я уже заказал там же где брал , для бмс думал еще взять Змінено 10 годин тому користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 6 хвилин тому, igorrius сказав: на запас я уже заказал там де где брал , для бмс думал еще взять Виглядає так, що пристрій посередньої якості змушує тримати запас транзисторів. ) Хоча у мене є щось подібне, але LogicPower, який через деякий час навіть без навантаження вийшов з ладу. Змінено 10 годин тому користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 10 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 10 годин тому (змінено) 10 минут назад, Mr. D сказал: Виглядає так, що пристрій посередньої якості змушує тримати запас транзисторів. ) некоторые держат дома на всякий случай запасной инвертор , я думал тоже купить такой же , чтоб был в запасе . Дак сейчас не время для закупки инвертора- цены на них взвинчены , поэтому просто решил закупить прозапас еще 10 транзисторов Змінено 10 годин тому користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 20 хвилин тому, igorrius сказав: некоторые держат дома на всякий случай запасной инвертор , я думал тоже купить такой же , чтоб был в запасе . Дак сейчас не время для закупки инвертора- цены на них взвинчены , поэтому просто решил закупить прозапас еще 10 транзисторов Ось один з двох й вийшов з ладу у випадку, про який йшла мова вище. ) Загалом залежить від того, про який інвертор йде мова у разі запасного пристрою тому, що є дещо серйозніші виробники - наприклад, Victron Energy, який можливо купити на NKON по звичайній ціні навіть зараз. Й приїжджає все досі з пільговим розмитненням й досить швидко. А там ще й вже зібрані акумуляторні батареї на 16 kWh є по таких цінах, що в Україні, мабуть, й ніколи було. ) Судячи з того, що сильно китайські інвертори все ж досить часто виходять з ладу з різних причин, то можливо очікувати через деякий час завалені сервісні центри цими китайськими інверторами, та потім транзистори зростуть в ціні, як RAM нещодавно. ) Змінено 9 годин тому користувачем Mr. D 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 10 минут назад, Mr. D сказал: є дещо серйозніші виробники - наприклад, Victron Energy, який можливо купити на NKON по звичайній ціні навіть зараз кто ж спорит , что они лучше , но и цена тройная 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 хвилини тому, igorrius сказав: кто ж спорит , что они лучше , но и цена тройная До речі, не впевнений, що ціна в 3 рази вище. Десь ближче до 2, якщо мова про дуже поширені, на мою думку, моделі на 3000 VA та 5000 VA. Маленькі інвертори згадано виробника, дійсно, дещо дорогі та, можливо, навіть й до 3-х разів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 9 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 20 минут назад, Mr. D сказал: До речі, не впевнений, що ціна в 3 рази вище. Десь ближче до 2, якщо мова про дуже поширені, на мою думку, моделі на 3000 VA та 5000 VA. Маленькі інвертори згадано виробника, дійсно, дещо дорогі та, можливо, навіть й до 3-х разів. недавно я видел на Алиекспрессе anengi 4000w 24v пиимерно за 200 долларов с учетом купона и уже с доставкой, Victron Multiplus II 24V - 3000VA - 70A вижу за 650 евро без доставки www.nkon.nl/ru/ess/omvormer.html?srsltid=AfmBOorFpumncjgqwoaclzpwm5WuNYNdOeKtJwVJjsmXx7mwNJG5yfIN Змінено 9 годин тому користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 14 хвилин тому, igorrius сказав: недавно я видел на Алиекспрессе anengi 4000w 24v пиимерно за 200 долларов с учетом купона и уже с доставкой, Victron Multiplus II 24V - 3000VA - 70A вижу за 650 евро без доставки www.nkon.nl/ru/ess/omvormer.html?srsltid=AfmBOorFpumncjgqwoaclzpwm5WuNYNdOeKtJwVJjsmXx7mwNJG5yfIN Мені здається, зараз найпопулярніший варіант www.nkon.nl/novat/victron-energy-pmp482306000-multiplus-ii-3000-48v-35a-35-32-gx.html €455,00 Та й за загальною гнучкістю та потенційними можливостями тут ще питання, чи не буде те ж саме з сильно китайського обладнання коштувати стільки ж. Змінено 8 годин тому користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Це як наркота - одне купив і підсів на усю продукцію. Не раджу віктрон , бо це заразне і викликає залежність...😀 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Тільки що, SantehnikPPR100 сказав: Це як наркота - одне купив і підсів на усю продукцію. Не раджу віктрон , бо це заразне і викликає залежність...😀 Тут складно не погодитися. Деякі виробники це називають екосистемою, яка у цього виробника дуже розвинена. Деякі компоненти, дійсно, коштують якихось космічних коштів. Можливо, питання в кількості пристроїв Victron Energy (яких значно менше серед переліку всіх інверторів), але про ремонт того обладнання питання зустрічаються дуже рідко. Особистий досвід з кількох десятків пристроїв все ж каже, що сильно китайці виходять з ладу частіше. До речі, цікаво, а скільки б коштував в сервісному центрі ремонт, який автор теми виконав своїми силами? Заміна транзисторів та якихось SMD компонентів поряд? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) З доставкою як пів інвертора. І довше набагато. І від автора ще нема тестів під навантаженням... Змінено 8 годин тому користувачем SantehnikPPR100 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 11 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: З доставкою як пів інвертора. І довше набагато. Та ні, Pylontech вагою 40 кг нещодавно приїхала за €42,90. Тижні два - три доставка. Змінено 8 годин тому користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 37 хвилин тому, Mr. D сказав: Мені здається, зараз найпопулярніший варіант www.nkon.nl/novat/victron-energy-pmp482306000-multiplus-ii-3000-48v-35a-35-32-gx.html €455,00 Та й за загальною гнучкістю та потенційними можливостями тут ще питання, чи не буде те ж саме з сильно китайського обладнання коштувати стільки ж. 420євро у Львові без gx, 480 gx. Якщо одна батарейка, і нетреба онлайн моніторингу, нема сонця, нетреба відповідно can, то по напрузі виставити ліміти і все працює. Пару раз так робив, нема проблем наразі за 1.5 роки. Гарантія міжнародна 5 років, у віктрона вона не найгірша доречі. Наскільки я чув то в Києві вже є сервіс який рішає гарантійні випадки віктрона незалежно де купленого. Загалом враховуючи отой клопіт з на перший погляд дешевими інверторами, то навіть незнаю чи воно того варте. Але 24v дорожчі значно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 34 хвилини тому, vovarpd сказав: 420євро у Львові без gx, 480 gx. Якщо одна батарейка, і нетреба онлайн моніторингу, нема сонця, нетреба відповідно can, то по напрузі виставити ліміти і все працює. Пару раз так робив, нема проблем наразі за 1.5 роки. Гарантія міжнародна 5 років, у віктрона вона не найгірша доречі. Наскільки я чув то в Києві вже є сервіс який рішає гарантійні випадки віктрона незалежно де купленого. Загалом враховуючи отой клопіт з на перший погляд дешевими інверторами, то навіть незнаю чи воно того варте. Але 24v дорожчі значно. Зараз напишуть, що Victron Energy в темі про Anenji. ) Якщо я правильно пам'ятаю, то щось подібне GX пізніше можливо додати за необхідності, але буде дорожче. Загалом, якщо я правильно зрозумів, якщо інвертор купили в, наприклад, NKON (а це, писали, далеко не один магазин з приблизно такими ж цінами) та є відповідні документи, то Київський сервіс може взяти такий інвертор на гарантійний ремонт. Цікаво, як у інших виробників справи з гарантійними ремонтами. Змінено 7 годин тому користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 52 минуты назад, Mr. D сказал: Та ні, Pylontech вагою 40 кг нещодавно приїхала за €42,90. Тижні два - три доставка. Я про ремонт...🙃 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 час назад, SantehnikPPR100 сказал: нема тестів під навантаженням пользуемся по мере необходимости , если надо - микроволновкой воспользоваться допустим - включаем , вчера график отключений изменился и посудомойка недомыла посуду - через инвертор домывала Змінено 7 годин тому користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 44 минуты назад, vovarpd сказал: Але 24v дорожчі значно. да и у китайцев 48 вольт дешевле , но не у всех есть солнечные панели под 48 вольт . 24 вольты более ходовые в использовании напрямую , без инвертора ,в отличии от 48 вольт Змінено 7 годин тому користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 4 хвилини тому, igorrius сказав: да и у китайцев 48 вольт дешевле , но не у всех есть солнечные панели под 48 вольт . 24 вольты более ходовые в использовании напрямую , без инвертора ,в отличии от 48 вольт Ви думаєте 24 VDC моделі обирають саме з погляду можливостей сонячної DC частини? Мені здається, зараз дуже багато сонячних інверторів продається саме для використання у вигляді звичайного ДБЖ. З погляду акумуляторної батареї - це лише питання кількості комірок, але, думаю, фактична ціна за одиницю енергії значно не відрізняється у 24 та 48 VDC батарей. Хоча менша напруга потребує як мінімум товстіших проводів. Та 24 VDC моделі, думаю, обирають тому, що перш за все орієнтуються на максимальну потрібну потужність, яка у 48 VDC моделей інверторів частіше за все значно більша, хоча виробник, якого згадували має досить багато пропозицій з досить великою потужністю навіть до 12 VDC батарей. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Если смотреть на виктрон, то их коробки (счастливым обладателем одной из я являюсь) хотят от солнца на 5 вольт выше, чем аккумулятор. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 15 минут назад, Mr. D сказал: орієнтуються на максимальну потрібну потужність На цену ориентируются всей системы... 90% Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 16 минут назад, Mr. D сказал: великою потужністю навіть до 12 VDC батарей. И рекомендуемыми кабелями 70мм2 . А про 0.2С от аккумулятора вообще все скромно умалчивают. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Я пишу отдельно потому что жду , когда у наблюдателя закончится ресурс по дизлайкам. Есть же и чисто китайцы с низкочастотным трансформатором. Но на фоне виктрона с его ПО это все грустно выглядит. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 19 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Есть же и чисто китайцы с низкочастотным трансформатором Вже зустрічався такий на 12 VDC. Казали, гарно працює, але це якась нова модель, яку, думаю, почнуть потроху клонувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 29 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: Если смотреть на виктрон, то их коробки (счастливым обладателем одной из я являюсь) хотят от солнца на 5 вольт выше, чем аккумулятор. Тут ще додатково MPPT у Victron'а в більшості випадків - це окремий пристрій. Хоча є EasySolar, але жодного разу не чув, щоб у когось такий варіант працював. Всі інші інтегрують в один корпус, що виглядає дещо простіше для інсталяції. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 30 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав: И рекомендуемыми кабелями 70мм2 . А про 0.2С от аккумулятора вообще все скромно умалчивают. 0,2C - це струм розряджання? В сенсі, якщо треба отримати 1 kW по лінії 230 VAC, то це повинно бути приблизно 80 A 12 VDC, а 80 A повинна видавати 400 Ah акумуляторна батарея (тобто батарея на приблизно 5 kWh)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз