Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

vovarpd

Пользователи
  • Публікації

    1 507
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача vovarpd

  1. Для тих хто вирішує чи потягнуть ці bluetti eb70 (які зараз коштують достобіса грошей), холодильник (в мене він простий, але вбудований, A+, не такий вже й старий, років 10), так от не тягне Може з інверторними холодильниками проблем небуде. Зняв швиденько пару сек відео. Дивує те що мій віктрон в якого номінал 650W (щоправда пік 1500W) - той самий холодильник все ж запускає стабільно без глюків. А тут номінал 1000W, пік нібито 1400W , і не запускає. https://www.youtube.com/watch?v=sf7g_y4YSCA
  2. Bluetti загалом як зарядні станції непогані, і ціни ОК, але до екофло не тягнуть, ну бо ціна. Хоча перевага що є зовнішні блоки живлення які не такі чутливі. EB3A в мене не зі всіх генераторів стартувало, так само як і екофло.. коли синус не чистий, то з тим є проблеми (ecoflow river 2 max наприклад з модифікованого синусу працювати не хотіла а eb3a відключалась якщо гуляє чуть частота). А ті що з зовнішніми блоками живлення типу eb55/eb70 то чотко працюють. От зараз привіз з німців EB70 тестю на холодильник.. і вже щось є сумніви. мій холодильник який стартує з інвертором віктрон 800VA (650W але пік 1500W) з нею стартувати не хоче.. пише overload (хоча там нібито 1000W і пік 1400W). Але як перезапустити зразу то холодильник все ж стартує.. але то не робота. Надіюсь в тестя самсунг все таки інверторний бо 2 роки тому куплений і може буде працювати..
  3. Я ці eb3a в режимі упса використовував але не більше доби. Проблем не було але воно трохи гріється і підсмерджує. Ну і зле що тримає акум постійно 99-100%. Неможливо як в екофло задати ліміт заряду до 80% скажімо. Але я думав там offline ups хіба ні? Він мав би транзитом мережу передавати і швидко перемикати на батарею? ну типу як інвертор victron multiplus. Бо наскрізну зарядку вони ж ніби всі підтримують, ну eb55/eb70 так точно. В чому ж тоді різниця?
  4. кронштейни то трохи інше але плоскі деталі нарізати взагалі нема проблем. Та ніби повно того є, он перше ліпше з гугла (мін замовлення 1000 грн) storehouse.ua/uk/service/laser-cutting/ Я різав у Львові на Електроні але то було давно, ще трошки це було рідкісне явище. Потім вже той ринок трохи розвинувся. Ще пара: stal-service.com.ua/uk/lazerna-porizka proficut.com.ua/ Он таку штуку мені зробили, я дав тільки креслення в автокаді. А зробити просто дві пластини з отворами - це ж взагалі ніачьом ) Але для акумулятора сталі навіть не розглядав, якось це занадто виглядає )))
  5. бо він пішов в місцевий "епіцентр" і вибрав щось +- підходяще. В них нема "віяра", а як є то мабуть дуже дорого. В американців фанера йде в хід аж бігом бо в багатьох особняки, майстерні і легше з тим працювати. В нас ніби теж нема проблем замовити нарізку товстих металевих пластин в розмір зразу з отворами там де треба. але то вага і ціна питання. Років з 10 назад у Львові замовляв фланці до впускного і випускного колектора двигуна товщиною 8-10мм (12 як каже eve ніби теж не проблема) і зі сталі і з нержавійки, методом лазерної порізки. Зробили ідеально, в розмір зі всіма потрібними отворами, не гірше чим дсп )) Але трохи коштувало. IMHO ті пластикові холдери то якась фігня виглядає іграшкова ) І елементи не плотно прижаті получаються. Типу красивіший аналог скотчу.
  6. Зарядив свою lifepo4. Зарядне Victron має заводські характеристики такі: Основний заряд 3.55 Поглинання 1 година при 3.55 Плаваючий 3.375 Струм 25А Я цього не міняв і як показала практика добре що і не міняв. Старт балансу виставив на 3.45, раніше якось особо сенсу не бачу бо там вся ємність а напруга міняється дуже слабо. Після 3.45 вже напруга досить швидко зростає і той JiKong фізично не встигає відбалансувати при струмі заряду 25А (а якби було більш то думаю воно б ще більше розбіглось), відповідно розбіглися елементи більше 1 десятки, найбільше було 3.62, а найменше 3.49. Так як максимальна напруга мала б бути 3.55 * 8 = 28.4V , то я мав зазор по комірках і бмска не пішла в захист, інакше воно б легко перевищило 3.65 на парі комірок. А так завдяки режиму поглинання (1 година) струм вже після 28.4 почав падати і бмска почала балансувати явно швидше і в результаті все досить нормально вирівнялось. Потім перейшло в режим float на нульовому струмі і напруга впала до 3.37+. Замітив що і без зарядного воно десь на такому рівні тримається. Тобто так виглядає що якщо взяти такий віктрон нічого там не міняти, включити в розетку на 25А то все само по собі нормально відбалансується і зарядиться. Потім ще заряжу до 3.65 на всяк випадок іншою зарядкою вдома один раз. Нудний відосик тут кому цікаво. https://www.youtube.com/watch?v=QbWhEHLOX3I
  7. Так у виробника ж написано. Треба припинити використання. Але ж "наші люди" такого точно не зроблять там же ще 70% 😄 Тобто я так розумію виробник за всю цю хімію жодної відповідальності не несе бо йому невідомо як вона себе поведе при <70%.
  8. воно то так, але "в народі" літій іон то мається на увазі щось горюче і з меншою кількістю циклів. Тобто при покупці багато хто шукає згадку саме про lifepo4, а як пише li-ion то все, воно до покупки не розглядається. Я і сам так робив раніше при покупці всяких bluetti.
  9. В мене на коробках з призматиками EVE LF230 теж пише ото Lithium Ion Batteries Та і на коробках bluetti eb55 пригадую точно так само писало, хоча там lifepo4.
  10. без доставки 615, з доставкою 673 мультіплюси. Єдине що з митом поки неясно. по 4квт але на кожну з можливістю +30% на протязі півгодини (5.2квт) , а не по 6, але на дві а третя без нічого.
  11. ну як сказати.. трохи більше місяці тому в того ж таки jsdsolar ми замовили 10kwh батарею за 59к грн. Тобто ціни просіли фактично в 2 рази. Але вони в принципі просіли на елементи Lifepo4. Ще рік тому ціни були значно вище.
  12. у нових віктронів прямо з блютуза задаєте ліміт мережі. Допустим якщо вхідний автомат 16А, а transfer switch дозволяє наприклад 32A то обмежуєте на 16А, а якщо включаєте якийсь портативний генератор скажем на 1квт, то ставите ліміт по генератору, наприклад 4А. Решта підмішає powerassist (якщо батарей гарна і є звідки підмішувати). Взагалі ви можете скачати з плей маркета VictronConnect і там є демо база даних всіх пристроїв. Можна подивитися налаштування які доступні по блютузу. А купа всього іншого доступно вже з компа з допомогою GX пристрою або VeConfigure (але то вже треба розбиратися, ця техніка в принципі позиціонується не як для end-user а для інсталяторів).
  13. Наскільки я розумію 16A transfer swtich дозволяє трансфер байпасом 3.5+квт по AC (230*16 = 3680) , плюс можна підмішати інверторну потужність з батареї . www.victronenergy.com/upload/documents/Technical-Information-Achieving-the-impossible-EN.pdf (там є багато картинок як працює powerassist в різних випадках) Ну так, вони підтримують все те саме що і великі, саме тому для квартири я собі взяв відносно малий, бо і габарити менші і холостий менший, а функціонал той самий. Цей powerassist це рішення "з коробки", а з додатковим GX пристроєм можна напрограмувати наприклад пріоритет батареї, і щоб решту брало з AC скільки нехватає з батареї.
  14. Ось тут дядько нормально пояснює як воно працює "з коробки". Корисно якщо на вході якийсь малопотужний генератор, а треба щоб стартануло щось потужне. Тоді потужність не обмежується власне потужністю на інверторі, а обмежується амперажем trasnsfer switch в тому інверторі (звичайно треба його підлаштувати під потужність того що на вході щоб воно не пробувало брати більше чим можливо) + потужністю інвертора. Наприклад якщо в мене є генератор на 3.5квт. І інвертор victron 24/1600 (1.3квт) в якому transfer switch 16A (в потужніших моделях є і 50А), то на виході я можу мати 3.5+1.3 (+30% overload 30хв)=5+квт щоб запустити скажімо якийсь насос.
  15. Поломаний інвертор йде в сервіс. Тим часом я перекидаю "пару кабелів" і програмно переналаштовую решта два в паралельну роботу по одній фазі по якій маю 8квт номіналу і 10 оверлоада (48/5000 + 48/5000). Якщо ломається ще один то я лишаюсь з одним який теж переналаштовую. Але все ж я в гіршому випадку залишусь з наявністю 4квт на одній фазі. Принаймні план такий, може я десь і помиляюсь, бо скоро треба буде прийняти оце важливе рішення, з електриком говорив ніби доходим до розуміння що треба в щитку переробити.
  16. Звичайно що від дечого прийдеться відмовитись, так як одна фаза відвалилась. Але не від усього.
  17. Незрозумів. Три однофазних працюють як одна система (ru.nkon.nl/ess/omvormer/multiplus/multiplus-pmp482505012-48v-70a.html наприклад ось такі 48/5000/70 по 700$ якщо без мита, + блок GX 210 євро (то вже для складних систем), або б/у я за 100 взяв, а сонце і всі ці запобіжники і провода то окреме питання). По якій фазі навантаження той інвертор і працює, між ними навантаження не перекидається. Але там є зазор по оверлоаду +30% півгодини при t +25. Мова про форс мажор, якщо щось "навернулось". Так як в нас війна то ці форс мажори накладаються на інші форсмажори (блекаути) а потім ще на якісь форс мажори (майстрів мобілізували з сервісу) і в результаті дупа. А так можна своїми силами (понятно треба трохи вивчити питання і воно прям за 2 хв не робиться) систему переналаштувати на роботу окремо по кожній фазі, або ці два що залишились переналаштувати паралельно на одну фазу. Три однофазних віктрони об'єднуються в єдину систему, в них мппт трекерів вбудованих нема. З сонцем можна поступово почати, не всім от прям з порогу треба 15квт сонця. мппт трекери то для зарядки батареї, до інвертора воно нічого не має. Їх можна з десяток поставити і вони всі можуть між собою та інверторами і іншими зарядними комунікувати через блок GX і там будь що налаштовується. Спрощено це якось так. А ускладнено то якось так
  18. Це ми просто на тих комірках сконцентровані. Вони ж ще багато іншого продають. Зимою був ажіотаж на Molicell P42/P45 для дронів. Продавали поштучно, зараз бачу пачками по 630+ євро за 200шт ) От скоро напевно і призматики будуть не менше сотні в одні руки, мито і так зняли.. )))
  19. Затягував недавно клапанку в алюмінієвий блок генератора Хонда eu10i. Інструкція 5nm для болта 5х12. Для всяких інших болтів m6 там аж до 9nm. Тянув тим же ключем, проблем не було. А от в старому чугунію на іншому гені я різьбу м6 зірвав одну, при 9nm. Хоча інструкція писала 8-12. Але там не нове було, але і чавун не алюміній. Втулка helicoil вирішила питання. Руку вже теж трохи набив. А в тих lf230 якийсь hardened aluminum, колір як нержавійка, схоже на втулку, треба роздивитися поближче. Скоро приїдуть 314, подивлюсь що там.
  20. Почав підключати BMS до Venus GX, вдома з компа все ніби налаштував. Драйвера тут (github.com/Louisvdw/dbus-serialbattery, ставляться в 2 кліка через SSH), треба включити DVCC (DVCC - Distributed Voltage and Current Control, www.victronenergy.com/media/pg/CCGX/en/dvcc---distributed-voltage-and-current-control.html) в девайсі. Така штука яка обмежує наприклад загальний заряд на батарею якщо заряд відбувається наприклад зовнішніми МППТ або зарядками або інвертором, контролює ліміти. І зразу нежданчик від китайців. Роз'єм залазить в порт GPS, а не в порт RS485. Контроль якості.. маркування напевно якесь старе ) В той порт RS485 він щось фізично ніби не лізе. Короче з понеділка на свіжу голову продовжу. Все добре у віктроні крім наявності величезної гори всяких настройок з якими щоб розібратися треба шмат часу.
×
×
  • Створити...