kukish Опубліковано: учора в 17:27 Поділитись Опубліковано: учора в 17:27 Вітаю. Маю намір придбати піч буржуйку, вихід диму перекрутити на задню частину, коліном повернути вгору та сховати трубу в стовб з цегли. Питання труба в цьому цегляному стовбі має бути сендвіч або можна звичайну одношарову нерж.? Починаючи зі стелі, далі на холодному горіщі та крізь дах буде сендвіч. Не буде текти конденсат у пічку, як вважаєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 13 часов назад, kukish сказал: Питання труба в цьому цегляному стовбі має бути сендвіч або можна звичайну одношарову нерж.? В кирпиче сендвич не обязательно совсем. Просто есть ли смысл делать переход!? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 3 часа назад, DimaF сказал: Просто есть ли смысл делать переход!? Переход с простой трубы на сендвич? Смысл в том чтобы столб из кирпича был меньше в сечении. Да и греться тогда весь столбик будет, как я полагаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 17 годин тому, kukish сказав: вихід диму перекрутити на задню частину, коліном повернути вгору та сховати трубу в стовб з цегли краще вгору і щоб коліно було відкрите, тоді менше будете топити вулицю 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 1 час назад, kukish сказал: Смысл в том чтобы столб из кирпича был меньше в сечении. Да и греться тогда весь столбик будет, как я полагаю. В целом верно, но я не знаю ваш конструктив, всегда есть какие то ньюансы. Цитата краще вгору і щоб коліно було відкрите, тоді менше будете топити вулицю +1 Змінено 7 годин тому користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 4 часа назад, normal сказал: краще вгору і щоб коліно було відкрите, тоді менше будете топити вулицю Не уточнив, шо стовб з цегли буде посеред кімнати. І в ньому окрім димоходу буде ще металева несуча квадратна труба 100х100. Хотілось би вкластися в 500мм ширини стовба, а це лише 250мм в середині стовба для 130мм труби димохода( якщо одношарова)+ 100мм металевого стовба, який був вищезгаданий. Ховати піч у цеглу не хочу. Немає стільки вільного місця у кімнаті. Наразі питання тільки закладати фундамент під цей цегляний стовб під 500мм сторону чи збільшувати до 650мм якщо ставити сендвіч, бо він більш товстий по зовн.диаметру. Перечитав вашу відповідь, можливо малось на увазі що коліно зверху не так витягує тепло порівняно з коліном позаду пічки? Якщо так, то цим готовий пожертвувати заради естетики (принаймні як я її собі бачу) Змінено 3 години тому користувачем kukish Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 година тому, kukish сказав: стовб з цегли буде посеред кімнати. І в ньому окрім димоходу буде ще металева несуча квадратна труба 100х100 пахне якоюсь хернею, не люблю витрачати час на таке, що заважає зробити без фундаменту і цегли отак? Я не кажу вже про шидель.. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 минуту назад, normal сказал: пахне якоюсь хернею Дякую) Я там вище написав, що в центрі кімнати буде ще й несучий металевий стовб 100х100, біля якого і планую ставити пічку, тому й хочу обкласти цеглою 2 труби разом. Пічка буде попереду цегляного стовба і труба буде горизонтально входити в стовб, а усередині повертати коліном вгору. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 3 хвилини тому, kukish сказав: Я там вище написав, що в центрі кімнати буде ще й несучий металевий стовб Несучі конструкції заборонено нагрівати, щось я вище не знайшов, що той стовб має нести і подумав, що це армування цегляного димоходу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 9 минут назад, normal сказал: Несучі конструкції заборонено нагрівати Тобто все ж таки краще використовувати сендвіч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Ось що пише гугл про несучість Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Ось звичайні температури в димоході (це коли сажа не горить) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Коли горить сажа то може бути 1000-1200 градусів, чи врятує сендвіч незнаю, може прогорить через рік, якщо метал паршивий. Тож якщо труба несе щось життєво важливе, то краще не змішувати з димоходом Змінено 2 години тому користувачем normal 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 1 година тому Автор Поділитись Опубліковано: 1 година тому 22 минуты назад, normal сказал: якщо труба несе щось життєво важливе, то краще не змішувати з димоходом Ну як важливе, несе стик балок холодного горіща маленького одноповерхового будинку) Загалом дякую. Буду планувати тоді сендвіч і додатково відгородити чимось на кшталт базальту метал від димоходу та можливо тоді ще вентиляційні решітки в цегляну колону для зниження температури. У будь якому разі це буде не основне опалення а більше як камін та аварійне. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 23 години тому, kukish сказав: Питання труба в цьому цегляному стовбі має бути сендвіч або можна звичайну одношарову нерж.? В теплом контуре (в доме) кирпичный дымоход гильзуется одностенной нержавейкой, в холодном (на чедаке) переходите на сендвич. Конденсат может образовываться и в сендвиче. Однозначно Вам надо будет предусмотреть ревизию ниже входа трубы от печи в кирпичный дымоход для его чистки и сбора конденсата. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 3 хвилини тому, kukish сказав: Ну як важливе, несе стик балок холодного горіща маленького одноповерхового будинку) Металлический столб там не нужен. Опорой для балок может служить кирпичный столб. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nata1 Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 години тому, kukish сказав: Перечитав вашу відповідь, можливо малось на увазі що коліно зверху не так витягує тепло порівняно з коліном позаду пічки? Якщо так, то цим готовий пожертвувати заради естетики (принаймні як я її собі бачу) При входе в кирпичный дымоход чуть выше, теплоотдача в комнату идет еще и от металлической трубы. Прикреплю свое фото. Вверху - несущий ригель. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 11 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 11 хвилин тому 1 час назад, nata1 сказал: Опорой для балок может служить кирпичный столб. На рисунке внутрення полость для дымохода 120мм, тогда как труба с печки 130. Но суть понятна, спасибо. Конструктивно метал.столб будет стоять уже на днях, а кирпичный сложится только к концу весны. Но идея интересная, обдумаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kukish Опубліковано: 9 хвилин тому Автор Поділитись Опубліковано: 9 хвилин тому 1 час назад, nata1 сказал: Прикреплю свое фото Тут у вас где ревизия реализована? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз