Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Опори для даху , потрібна допомога ( консультації)

MotorM

Рекомендовані повідомлення

4 минуты назад, MotorM сказал:

Що може трапитися якщо не зробити замкнутий ? Але ж в мене будинок Г-образний...

Може й нічого)... усе в руках Всевишнього. Якщо будинок менше 100 квадратів, то я б і для Замовника, мабудь, не замикав би той пояс. 

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Може й нічого)... усе в руках Всевишнього. Якщо будинок менше 100 квадратів, то я б і для Замовника, мабудь, не замикав би той пояс. 

12,7 х 9,05 м = 114,935 м площа повна 

IMG_20251013_104205.jpg

Змінено користувачем MotorM
  • Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, MotorM сказал:

12,7 х 9,05 м = 114,935 м площа повна 

Через 5 лет Вас будет давить жаба... "нахіба я не зробив той пояс?("

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 хвилину тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Через 5 лет Вас будет давить жаба... "нахіба я не зробив той пояс?("

приняв ++ 

(може хоч Ви пояснете телепню: нащо замикати пояс якщо по перше він буде привязаний до зараз вже існуючої стіни де замуровані шпильки і там вже стоїть мауерлат і по друге там не будуть стропила лягати на стіну ????) 

Посилання на коментар

6 минут назад, MotorM сказал:

(може хоч Ви пояснете телепню: нащо замикати пояс якщо по перше він буде привязаний до зараз вже існуючої стіни де замуровані шпильки і там вже стоїть мауерлат і по друге там не будуть стропила лягати на стіну ????) 

План добавил ясности... я бы сделал пояс по всем стенам, и наружным, и внутренним. Цена вопроса - херня, а надёжности - плюс 100. Хата ж, я так понимаю, старая? ...судя по фото чердака.

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
  • Дякую 1
Посилання на коментар

8 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

План добавил ясности... я бы сделал пояс по всем стенам, и наружным, и внутренним. Цена вопроса - херня, а надёжности - плюс 100. Хата ж, я так понимаю, старая? ...судя по фото чердака.

Будинок! Не хата!! То тільки фото з плану першого поверху!!! )))))))))))

почекайте 3 секунди...

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 минуты назад, MotorM сказал:

Будинок! Не хата!! 

)).. то тем более... не экономьте на себе☝️. Почему всем должно быть хорошо, кроме Вас?). Сделайте и себе хорошо... не жлобитесь).

Змінено користувачем MAESTRO DNEPR
  • Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

)).. то тем более... не экономьте на себе☝️. Почему всем должно быть хорошо, кроме Вас?). Сделайте и себе хорошо... не жлобитесь).

Будинок з панелей чешських !!! Минулий хазяїн не жалів бетону !!! Кесон під будинком 170 см!!! 

Цоколь 1 метр !!! ))))) за рахунок цоколя два величезних підвала прямо під будинком!!! 

Стіни 400 мм !!!! Фундамент товщиною 600 мм !!! )))))) 

тут бункер нах ))))))

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Будинок без прілостей і без цвілі простояв 34 роки !!! 

отмостки немає - а сирості нуль в хаті!!! 

я купляв весною !!! в тому році!!! 

як зайшов - а там ні воні ні цвілі ні спареного повітря!! 

будинок не жилий - для них була як дача тільки літом!!! 

опалення немає . світло і вода !!! скважину зробив - 150 л дає !!! далі бурити хотів - ага х там !!! вперся в твердючу глину і кинув нах !!! )))))

Посилання на коментар

Армопояс потрібен у випадках неоднакового навантаження на стіни. Наприклад, фундамент почав просідати під якоюсь стіной - стіна за ним теж поїде, але армопояс не дасть тій стіні випертися зовні чи внутрь і потягнути за собою дах. Чи навпаки, якщо якійсь ураган потягне дах за один з кутів, армопояс буде намагатися удержати стіни докупи.

В бетонному армопоясі головне - метал всередині, який працює проти розтягнення стін. Тому, якщо хтось зможе прикріпити металеві балки до металу всередині армопоясу, чи ще якось жорстко скріпити існуючий армопояс з балками, щоб разом вони стали кільцем, тобто замкнутим периметром, то це буде новий армопояс.

• Дякую 1
Посилання на коментар

16.03.2026 в 16:11, Simpapula сказав:

Армопояс потрібен у випадках неоднакового навантаження на стіни. Наприклад, фундамент почав просідати під якоюсь стіной - стіна за ним теж поїде, але армопояс не дасть тій стіні випертися зовні чи внутрь і потягнути за собою дах. Чи навпаки, якщо якійсь ураган потягне дах за один з кутів, армопояс буде намагатися удержати стіни докупи.

В бетонному армопоясі головне - метал всередині, який працює проти розтягнення стін. Тому, якщо хтось зможе прикріпити металеві балки до металу всередині армопоясу, чи ще якось жорстко скріпити існуючий армопояс з балками, щоб разом вони стали кільцем, тобто замкнутим периметром, то це буде новий армопояс.

я так розумію Ви теж маєте на увазі що ненапружена стіна не вимагає армопоясу а балки які будуть приварені до плашки(плашка буде з арматурою яка насамперед буде пов'язана з армопоясом) будуть армопоясом тіпа?? 

Посилання на коментар

8 часов назад, MotorM сказал:

я так розумію... балки, які будуть приварені до плашки(плашка буде з арматурою яка насамперед буде пов'язана з армопоясом), будуть армопоясом тіпа?? 

Нихт! Под балку бетонируете тумбу с закладной пластиной. Уровень пластины = верх будущего монолитного пояса - высота балки. Балка должна войти в тело монолитного пояса и должна быть приварена к его каркасу. 

30.jpg

31.jpg

39.jpg

46.jpg

55.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

20 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

Нихт! Под балку бетонируете тумбу с закладной пластиной. Уровень пластины = верх будущего монолитного пояса - высота балки. Балка должна войти в тело монолитного пояса и должна быть приварена к его каркасу. 

30.jpg

31.jpg

39.jpg

46.jpg

55.jpg

1. Тумбу нажаль ніяк не зроблю вже. Там піноблок . Ломати не хочеться. Ви ж будували з нуля. Лишили місце одразу під тумби і т.д. 

2. Я зрозумів що края балки повинні зайти в армопояс і там приварити до армування. Це я зроблю. Вистачить 50 см  заглиблення в армопояс?

3. Приїхав на металобазу. Мені як сказали скільки коштує 1м 14 швеллеру то мені погано стало. Купив профіль 100х100 2мм. Він вже тяжкий . Тяжко буде його на 5 метрів висоти тягнути. 

Я уявляю швеллер 14 як його закинути на опори. А якщо 2 зварити в один то тільки кран або трактор погрузчик і то мабуть не закинув би. 

Спробую з сотого профілю . Взяв ще 50 кутник і з задньої сторони 100 профілю проварю для жорсткості. Навіть можу два заварити 50 кутника по всій довжині. Думаю не завалиться. )))

(Як варіант можна докупити труби круглої і запижувати в профільну квадратну. Те на те і вийде і простіше і легше) 

Що скажете ?

Посилання на коментар

• irina1969 змінив заголовок на Опори для даху , потрібна допомога ( консультациї)
В 19.03.2026 в 02:11, MotorM сказал:

1. Тумбу нажаль ніяк не зроблю вже. Там піноблок . Ломати не хочеться. Ви ж будували з нуля. Лишили місце одразу під тумби і т.д. 

2. Я зрозумів що края балки повинні зайти в армопояс і там приварити до армування. Це я зроблю. Вистачить 50 см  заглиблення в армопояс?

3. Приїхав на металобазу. Мені як сказали скільки коштує 1м 14 швеллеру то мені погано стало... Я уявляю швеллер 14, як його закинути на опори. А якщо 2 зварити в один то тільки кран або трактор погрузчик і то мабуть не закинув би. 

4. Спробую з сотого профілю . Взяв ще 50 кутник і з задньої сторони 100 профілю проварю для жорсткості. Навіть можу два заварити 50 кутника по всій довжині. Думаю не завалиться. Як варіант можна докупити труби круглої і запижувати в профільну квадратну. Те на те і вийде і простіше і легше. Що скажете ?

1. На нет и суда нет... подложите широкую пластину под балку... лист 8мм, 600*400мм.

2. Да.

3. Сапиенс придумали автокран

4. Дурня... бо Вам же в тій хаті спати... не лячно буде, ні?)

Посилання на коментар

• irina1969 змінив заголовок на Опори для даху , потрібна допомога ( консультації)
15 годин тому, MAESTRO DNEPR сказав:

1. На нет и суда нет... подложите широкую пластину под балку... лист 8мм, 600*400мм.

2. Да.

3. Сапиенс придумали автокран

4. Дурня... бо Вам же в тій хаті спати... не лячно буде, ні?)

автокран тільки доставка його буде коштувати 2000 грн. підйом і опускання - ще 2000 грн. це не смішно навіть... 

на квадратний профііль буде кластися мауерлат 100х100 !!! думаю витримає )))

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...