AlexKKK Опубліковано: В п'ятницю в 08:53 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:53 (змінено) Вітаю, в зв'язку з ситуацією в країні купив балон типу позиціонувався як для пропану. Балон прийшов окремо, вентиль окремо. Балон з під фреону 410А. Продавець каже на фум стрічку і все буде ок. Але в мене виникли сумніви. Спитав в ШІ, каже категорично не можна. Типу не підходять різьби, і балон не призначений для пропану, немає захисту від домішок в пропану, типу проржавіє, прогниє і т.д. Хтось робив таке взагалі для себе? На балоні маркування 17Е, вентиль італійський, ШІ його розпізнає як аналог ВБ-2. На три оберти вкручується в балон рукою, більше не кручу поки, щоб різьбу не псувати. Якщо вони не сумісні. Змінено В п'ятницю в 08:54 користувачем AlexKKK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: В п'ятницю в 11:13 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 11:13 2 часа назад, AlexKKK сказал: Балон з під фреону 410А. Але в мене виникли сумніви. Якось я робив відро з такого балону, треба було плиточний клей розмішати, але нічого під рукою не було. Тож він з доволі тонкої сталі, як під пропан, вважаю, плюс те, про що Вам ШІ сказав. Я б не ризикнув... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: В п'ятницю в 13:02 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 13:02 (змінено) 1 час назад, 90BCO сказал: Тож він з доволі тонкої сталі, Там вроде написано 2.28 мм, не думаю что у пропанового больше. (сбегал в гараж, померял толщину подставки, примерно столько же). Учитывая текучесть фреона, то качество изготовления там на высоте должно быть. Слабое место - кран.... Но я купил еще в 2014 году 5литровый пропановый с горелкой...) Змінено В п'ятницю в 13:14 користувачем DimaF 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: В п'ятницю в 14:40 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 14:40 Балони для фреону ідуть як одноразові (non refillebl), виробником не передбачено. Пропановий балон коштує копійки. Нашо треба... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexKKK Опубліковано: 16 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 16 годин тому Усім дякую, повернув балон продавцю. Ризикувати життям щось не дуже хочеться, плюс балон планувався в житловому приміщенні ставити, ну його... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 8 часов назад, AlexKKK сказал: плюс балон планувався в житловому приміщенні ставити, ну його... Газовый баллон нельзя в помещение, никакой... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AlexKKK Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 5 часов назад, DimaF сказал: Газовый баллон нельзя в помещение, никакой... Я в селі ніде не бачив газового балона на вулиці. Тим більше, якщо не можна спеціалізованого, то кустарного тим паче ну його... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 18 хвилин тому, AlexKKK сказав: Я в селі ніде не бачив газового балона на вулиці в нас на вулиці газ провели здається в 94 році, а до того всі користувались балонним газом, і балони у всіх були в приміщеннях. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 23 минуты назад, AlexKKK сказал: в селі ніде не бачив газового балона на вулиці. Це зрозуміло, та ще в летний кухні. Але по ТБ заборонено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
viksel Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, Maryan_bhfz сказал: і балони у всіх були в приміщеннях Не справа в нормативах..а у власній безпеці.Якщо скрупульозно все під.єднати,перевірити на герметичність з.єднання,потім ще раз перевірити,не дозволяти користуватись дітям і т.д, то боятись сильно нема чого.Хіба у випадку пожежі він буде бомбою.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 12 хвилин тому, viksel сказав: Якщо скрупульозно все під.єднати,перевірити на герметичність з.єднання,потім ще раз перевірити,не дозволяти користуватись дітям і т.д, то боятись сильно нема чого 100%, просто потрібно не забувати, що пропан небезпечніший за магістральний газ тим, що важчий за повітря, тому відноситись потрібно відповідально Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому У діда балон стояв в сарайчику з протягами, а на кухні була маленька хфірка. туди просунеш руку, відчиниш балон і в плиті газ є. В Криму бачив навіть у багатоквартирних будинках - балони стояли на вулиці в ящиках під замком і від кожного шла труба в квартиру на поверх навіть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 52 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 52 хвилини тому 39 минут назад, Dendnepr сказал: В Криму бачив навіть у багатоквартирних будинках - балони стояли на вулиці в ящиках під замком і від кожного шла труба в квартиру на поверх навіть. У меня детство в такой квартире прошло, в Таджикистане) Двухэтажный дом на 6 квартир. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 43 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 43 хвилини тому а на яхті у нас була спеціальна ємність. в неї ставили балон газовий, як у бочку, и знизу той бочки був штуцер та відвод за борт. Щоб у разі витоку - газ спустився на дно бочки та витік за борт. Серед знайомих яхтсменів є загіблі на яхті внаслідок витоку газу із звіичайного туристичного баллону який просто стояв в кутку і вибуху в каюті Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз