Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Будуємося-одноповерховий будинок 110 кв. в Глевасі(архонівський дом в адонісах)

Komaha

Рекомендовані повідомлення

Чем уютнее будет гнездо, тем более "жирную птицу" можно будет туда заманить...

ггг))) сувора правда життя :D

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вечен - имелось в виду, лучшей ветки по самострою пока нет. ИМХО.

почитала гілку мангостроя - я в шоці :shock: :)

чуваки смалили по жосткому, взагалі молодці ) захоплююся їх терпінням, вмінням, впертістю і оптимізмом. не впевнена, що я б витримала такі фізичні навантаження, хоча і не боюся "не жіночої" роботи. ще не все прочитала, думаю, багато цікавого ще попереду як видно з фото :)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы можете быть лучше их. Мы держим за Вас кулачки ;)

 

присоединяюсь

ЗЫ:"Мангострой" привел меня на этот форум

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

присоединяюсь

ЗЫ:"Мангострой" привел меня на этот форум

Что за Мангострой? Дайте ссылку
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вы можете быть лучше их. Мы держим за Вас кулачки ;)

дякую :)

але сподіваюся, у нас все буде інакше. я дуже хочу щоб ця будова далі йшла спокійно і розмірено, без надриву. бо крім будівництва, хочеться ще встигати жити іншими цікавими і важливими речами.

Змінено користувачем Komaha
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"Комаха" я щиро-щиро за вас тримаю кулачки!!! ХАй Вам щастить іна низькі ціни, працьовитих робітників і якісні матеріали :beer:

Самі з чоловіком замислюємося над забудовою будиночка для нас і майбутніх діточок. Поки що думаємо, вибираємо... Страаашно аж зуби сводить:D Тим паче ми самі "офісні криси", які з будівництвом справу мали лише коли квартиру ремонтували :D. Тепер дивлюся на Вас (думаю ми десь однолітки +- пару років) і вже не так страшно починати.

Успіхів Вам від щирого серця!

P.S. З Вашого дозволу буду слідкувати за вашою темкою

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"Комаха" я щиро-щиро за вас тримаю кулачки!!! Успіхів Вам від щирого серця!

дуже дякую! і вам теж бажаю зважитися на цей важливий крок ;) знаю, такі рішення не легко даються, але бездіяльність - це ще важче.

про офісних крис це ви круто :))гг це про нас, точно.

нам було теж страшнувато, особливо з огляду на те, що все ж ми ще зовсім молоді і в голові у нас ще рік-два тому був вітер, а тут такі серйозні справи. але очі бояться, а руки роблять.

зараз ось у нас затишшя після заливки бетону, ніяк не домовимося з бригадою про кладку цегли. а руки вже аж чухаються, хочеться знову в будівництво :)

тому моя вам порада - якщо вас двоє і ви міцно разом, то все здолаєте, а будову - тим більше.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

тому моя вам порада...

перечитала - я вже так кажу, ніби ми вже 10 будинків збудували :))) але насправді лиш залили фундамент :( такшо, буду роздавати поради вже коли хоч дах накриємо :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 4 тижні потому...

ну нарешті! цей день настав! сьогодні заїхали будівельники на кладку стін.

звичайно, все було дуже не гладко з новими будівельниками. співпраця починається з негативу, побачимо чим закінчиться.

від моменту заливки фундаменту минуло вже більше місяця. після заливки ми 2 тижні чекали поки фундамент застигне. потім через знайомого прораба домовилися про бригаду, вона була зайнята, попросили почекати ще з тиждень. почекали. зустрілися. чувак з ходу виявся офігєвшим, говорив у тоні "не хочеш не треба". ціни впринципі середні, але перемички по 150 грн за м.п. (в перекладі на м3 це десь 1600 грн/м3!!)) ввели в ступор. спочатку сторгувалися до 120, але потім подумали, що раз контакту немає зразу то далі буде тільки і гірше, тому послали його в сад. почали шукати іншу бригаду.

з рештою, домовилися про роботи з одним з форум чан (не хочу оприлюднювати нік покищо). обіцяв, що люди стануть до роботи ще того понеділка. назар спеціально заради того щоб контролювати початок робіт взяв відпустку на тиждень. ми прибрали ділянку і вагончик, облаштували все щоб їм було якнайкомфортніше жити, завезли всі необхідні матеріали. настав понеділок – ні атвєта, ні прівєта. будівельників немає, цей чоловік трубку не брав до вечора. ввечері подзвонила дружина, сказала що він отруївся і що до роботи стануть будівельники аж в цей понеділок (тобто, сьогодні). В світлі того, що цей чоловік в неділю приїхав до нас в дуже нетверезому стані, логічно було його несподіване отруєння без здатності говорити поставити під сумнів. потім ще хтось дзвонив, казав що ото-от вже завтра приїдуть люди, стануть до роботи. назарова відпустка йшла, а будівельників все не було. в те, що вони приїдуть сьогодні я теж не до кінця вірила. але ніби вже приїхали і щось там міряють…

щзо я скажу…. немає сил вже переживати через непорядних людей, які постійно підводять. ну, така сфера бізнесу, що тут ніхто не відповідає за свої слова. вийшло, що назар тільки змарнував відпустку щодня чекаючи, що от-от вони приїдуть. але вже… маємо, що маємо.

я не думаю, що далі вони будуть безпроблемно працювати. тепер від будівельників я чекаю тільки чергової лажі і западла. я хочу щоб просто по швидше скінчилися ті роботи, де ми мусимо наймати людей. все що ми зможемо робити самі – ми будемо робити самі, якшо нічого не зміниться. просто, заради того щоб знизити рівень лажі і западла в моєму житті до мінімуму, щоб не дотикатися до цього лайна. бо я це вважаю лайном. це не робота. я теж хворію, різне буває, але ніколи не буває, що я не передзвонюю людям і не попереджаю про зміни в домовленостях. я з температурою 39 відповідала на дзвінки з роботи. я всіх зусиль прикладаю щоб людей не підводити ніколи. а тут просто народ кладе, кладе і кладе на тебе. назар вже, здається, зовсім адаптувався до подібної лажі, через прогуляний тиждень він не дуже переживав, копав траншеї під пере стінки, займався закупівлею матеріалів, а я нервувалася і засмучувался через кожен втрачений день. тепер нам обіцяють, що зроблять кладку за 2 тижні. чи є у мене надія, що вони вкладуться в 2 тижні? напевно є… але дууууже мізерна.

 

по ділу від назара без моїх сентиментів :

закупив цеглу. розвантажував сам, тобто крановщик і я був стропальщиком. 7,2 тис розвантажив за годину 40 хв. кранощик пінився що треба троє людей, але в кінцевому результаті справились не гірше ніж троє роботяг. я звичайно пометався як віник, але одні роботяги хотіли по 50 грн за тисячу, тобто я такий негідник за 2 год заробив у себе 350 грн. крановщик взяв 400 грн.

закупив гідроізоляцію техноніколь техноеласт хпп 2,5. знайшов по 211 грн за рулон

купив сітку кладочну 50х50 0,38х2 м. взяв оцинковану, але на майбутнє мабуть візьму просту

прикупив оцинкований дріт для анкерування під оздоблювальну цеглу, так як облицювання мабуть буде в наступному році і сітку буде важко підігнати в порядовку

купив 2 т цементу. довго дивився на ці бодяги які кругом продають, і таки взяв теж бодягу, але принаймі чуваки надувають мішки зразу з вагону, тому думаю імовірність що підмішують мінімальна. хіба гонять з заводу порожняк. ціна вийшла 660т або 16,5 мішок. продають у вишневому. також прикупив арматури на перестінки. в ексо прикупив 5кг домоліта на розчин.

 

а ще ми погодили проект в архітектурі і у пожежників, віддали на погодження СЕС. також віддали держакт на землю для проставлення відмітки (три місяці чекали своєї черги).

 

також, я зробила початковий проект ландшафтного дизайну (прозонувала ділянку, нанесла контури газонів, клумб, доріжок, позначила місяця для висадки плодових дерев т.д.). ця робота триває, але мабуть вже детально все промальовуватиму взимку.

 

оскільки тепер знімаємо хату за 10 хв пішого ходу від ділянки, то пізнаємо своє село і район, насолоджуємося життям за містом.

 

ось такі у нас справи.

будова триває :)

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Такова действительность ...

Не принимайте все так близко к сердцу. Берегите себя :)...

 

Столкнулись с аналогичной проблемой, и решили строить сами :rolleyes:.

С кирпичной кладкой, конечно, сложнее ... нужны специалисты. Правда, смотришь на таких мастеров и плакать хочется :cry:.

 

Держитесь! Не забывайте про строгий контроль ;).

Две недели быстро закончатся.

Удачи!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

... також віддали держакт на землю для проставлення відмітки (три місяці чекали своєї черги).

 

А что за отметка нужна в госакте на землю?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А что за отметка нужна в госакте на землю?

відмітка про те, що ви є власником землі.

п. 6 ст. 126 Земельного кодексу : "Орган, який здійснює реєстрацію прав на нерухоме майно та їх обмежень, робить відмітку про реєстрацію прав на земельну ділянку на підставі документа про її відчуження, складеного та посвідченого в порядку, встановленому законом, протягом 14 календарних днів з дня подання до цього органу зазначеного документа".

ст. 125 ЗК : "Право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту державної реєстрації цих прав. "

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Такова действительность ...

Не принимайте все так близко к сердцу. Берегите себя :)...

 

Столкнулись с аналогичной проблемой, и решили строить сами :rolleyes:.

дякую :) стараюся не перейматися.

ми теж будемо старатися максимально робити що зможемо самі. але на кладку стін, облиццювання і дах все ж найматимемо людей :(

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вчора будівельники тахеометром переміряли куди і діагоналі нашого фундаменту - максимальна похибка в 6 міліметрів. сказали, що таких фундаментів давно не бачили 8-). ось так от! отакі ми круті. краще будь-яких будівельників :)
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

вчора будівельники тахеометром переміряли куди і діагоналі нашого фундаменту - максимальна похибка в 6 міліметрів. сказали, що таких фундаментів давно не бачили 8-). ось так от! отакі ми круті. краще будь-яких будівельників :)

 

Капец!:D и это лишний раз подтверждает, если чтото умеет делать один чел, -то этому может научиться и другой))) У нас с мужем таже ситуация, но мы делаем маленькую реконструкцию домика у мамы...конечно, масштабы не такие, как у вас, но тоже ниче так. Теперь я и он умеем: -утеплять стены и потолки минватой, монтировать гипсокартон, класть пеноблоки, вставлять металлопластиковые окна, делать стяжку по маякам, класть плитку и многое многое другое))) Единственный минус - страдает маникюр;)

А вообще, вы большие молодцы. Все получится:)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Капец!:D и это лишний раз подтверждает, если чтото умеет делать один чел, -то этому может научиться и другой))) У нас с мужем таже ситуация, но мы делаем маленькую реконструкцию домика у мамы...конечно, масштабы не такие, как у вас, но тоже ниче так. Теперь я и он умеем: -утеплять стены и потолки минватой, монтировать гипсокартон, класть пеноблоки, вставлять металлопластиковые окна, делать стяжку по маякам, класть плитку и многое многое другое))) Единственный минус - страдает маникюр;)

А вообще, вы большие молодцы. Все получится:)

так так, головне голова на плечах щоб була і можна все навчитися робити самому. ну і бажання.

бачу, у вас "послужний список" огого, стільки всього вже навчилися))) у нас такі роботи ще попереду. думаю, до кінця будови ми з вами станемо професіоналами в сфері будівництва. люди будують роками і не мають тями зробити так, як ми зробимо з першого разу :)

щодо манікюру - згідна на всі сто. крім манікюру ще у мене постійно якісь синці на ногах і руках, подряпини :( останні кілька тижнів особливих робіт не було, тому потроху вже позагоювалося. іноді мені жаль, що я не маю стільки сили як чоловік і не можу йому багато в чому допомогти. можна організувати асоціацію жінок, що будують :D

але що я ще скажу, і ви мене зрозумієте, коли бачиш результати свої роботи, бачиш, що це зроблено надійно і якісно, розумієш, що це простоїть роки (а може й віки) - отримуєш кайф :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Прочитав з самого початку, реально молодці!

У мене купівля ділянки затягнулася вже на третій місяць, коли почнемо навіть не уявляю, проект який сподобався прийшлось переглядати, ділянка маленька і відступи до будівлі сусіда невелика.

Ви молодці, все у вас буде кльово!

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Расскажите, пожалуйста, подробнее про то, как вы делали отметку в госакте. Уже год хожу и звоню, но документы не берут. (Мелитополь Запорожская область). Сначала говорили, что нет положения, а теперь, что действие этого закона приостановлено. И советуют приватизировать участок заново.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Расскажите, пожалуйста, подробнее про то, как вы делали отметку в госакте. Уже год хожу и звоню, но документы не берут. (Мелитополь Запорожская область). Сначала говорили, что нет положения, а теперь, что действие этого закона приостановлено. И советуют приватизировать участок заново.

у нас така країна, що у кожному районі свої закони.

тому моя порада пишіть скарги, якщо все так погано.

звертайтеся письмово, тому що на словах вони герої, а коли письмово звертаєшся, то вже виявляється, що не такі вони і круті

по київській області багато писано переписано, можете почитати декілька сторінок www.stroimdom.com.ua/forum/showthread.php?t=30583&page=6

взагалі закон в силі, відмінений тільки порядок, але тим не менше у нашому районі приймають без заморочок

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Після перерви на схоплювання фундаменту почали мурувати.

з муруванням вирішили не експериментувати, тому замовили бригаду. Хоча якби був газоблок, то можна було б попробувати. Поки зауважень ніби нема. Стараюсь контролювати вертикальність стін. На днях долили фундамент під перестінки, сказав би, що досить халтурно зробили, в одному місці взагалі вийшла дуга, списують на цвяхи, але ніхто ж не забороняв закріпити шурупами, як я це робив. Власне це не надто критично, основне, що стіна повинна бути рівною зверху, але це не додає плюсів їм у карму.

Сьогодні замовив ще машинку цегли на завтра і ввечері підвезу цементу. Цемент беру у Вишневому, насипають зразу з вагону в мішки 16,50грн./ 25 кг. Можна принципі брати і на Софіївці, там 16,25, але бодяжать з цементовозів.

Довго вагався з армуванням під облицювальну цеглу. Будівельники настоювали на анкерах, а сітка типу може бути тільки при параленому муруванню чорнової і облицювальної. Одним словом прикупив дроту оцинкованого 4 мм і з нього випускаємо анкери. вийде йожиґ в тумані.

Паралельно вчора купив 110 трубу в Новій Лінії на каналізацію. Суттєво дешевша від епіцентру. Думаю що в ППшніків ще дешевше, але не мав доступу до інтернету.

Вчора довго колупався у пошуках гільзи у фундаменті. Добре, що фотоапарат був під рукою з усім архівом проробленої роботи. Мабуть поки йде муровка труби кидати не буду, але гільзи в стінах позакладаю. Спочатку думав скористатись відбійним молотком після муровки, але вирішив не робити дурної роботи. Хоча не факт, що не прийдеться додовбувати.

 

Важливе питання над яким досі вагаюсь, так це робити вентканали муровані чи все ж не паритись і зробити з нержавійки. З цегли ніби як і красивіше, якщо обробити гарно, але в той ж момент шкода площі яка забереться від котельні. Хіба звести вентканали з димоходом каміну. Бачив такі проекти, димохід піднімають на 0,5-1м вище вентканалів.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...