Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Що не монтажник, обов'язково пуп землі.

Сергей 31

Рекомендовані повідомлення

4 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав:

Весь теплоносій враховується, зазвичай.

То ж два різні контури з розділенням безпосередньо в котлі: подача на радіатори 70 С (в мене), на бойлер 86 С з пріоритетом гарячої води. Хіба при загальному контурі таке можливо?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А як ці контури розділені ви знаєте? Не хочу я лізти в мануал вашого котла. Якщо у вас котел гріє бойлер з теплообмінником то теплоносій пов'язаний, мабуть як звичайно трьохходовим клапаном.теплоносій єдиний як і теплообмінник в котлі.

Чи шо гріє "другий контур" котла? Чи ви водяний (гвп) контур заповнили незамерзайкою і окремо насос стоіть на бойлер? То так же не можна робити.

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

24 хвилини тому, SantehnikPPR100 сказав:

А як ці контури розділені ви знаєте? Не хочу я лізти в мануал вашого котла. Якщо у вас котел гріє бойлер з теплообмінником то теплоносій пов'язаний, мабуть як звичайно трьохходовим клапаном.теплоносій єдиний як і теплообмінник в котлі.

Чи шо гріє "другий контур" котла? Чи ви водяний (гвп) контур заповнили незамерзайкою і окремо насос стоіть на бойлер? То так же не можна робити.

Логіка підказує, що триходовий, але не буду стверджувати, бо це не моя область знань.

Котел, бойлер і труби. Нічого більше не ставили.

Як краще порахувати кількість теплоносія: по кількості закупленого чи як суму місткості радіаторів, труб, котла і бойлера?

Посилання на коментар

36 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

Шо залили в систему то і є. Я більше не бачу сенсу це обговорювати. Вибачте.

Згоден. Дякую за допомогу.

• Дякую 1
Посилання на коментар

В продовження теми розглянемо дві ситуації:

а) тиск в баку менше тиску в системі: при падінні тиску в системі бак буде намагатися підтримати тиск в системі; інших варіантів немає, але й серйозної шкоди системі не буде; при наростанні тиску в системі бак не відреагує, бо мембрана і так максимально стиснута;

б) тиск в баку більше тиску в системі: при збільшенні тиску в системі бак забере на себе надлишок тиску в системі, а в подальшому спрацює запобіжний клапан; якщо ж ні, то буде біда; при падінні тиску в системі бак не відреагує, бо мембрана і так максимально розтягнута.

Змінено користувачем Игорь&Ира
Посилання на коментар

2 часа назад, Игорь&Ира сказал:

а) тиск в баку менше тиску в системі:

Причина в микроутечьке. Б больших системах такие утечки норма, бак их компенсирует и давление в системе не падает. Сантехники народ ранимый, не нужно срочно никуда бежать.

В наших домах микроутечки не допустимы.

• Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, Сергей 31 сказав:

В наших домах микроутечки не допустимы.

В домах сантехніків чи в багатоквартирних?

Посилання на коментар

2 минуты назад, Игорь&Ира сказал:

В домах сантехніків чи в багатоквартирних?

Это сложный вопрос. В домах сантехников жены часто нецензурно обзываются, там где-то че-то капает. Понимаете, рука не поднимается ремонтировать бесплатно. 

Нет, больше чем в многоквартирных.

• Лайк 2
  • Хаха 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар

У меня второй год соединение капает. Ну как, мокреет, не капает. В системе изопропанол 30% и резьбы собраны на герметике и вот одна от удара начала подтекать...

В расширительном баке котла литра два наверное теплоносителя. Давление 0.9-1. Вот недавно просто докачал воздуха в бак.

Посилання на коментар

2 години тому, SantehnikPPR100 сказав:

У меня второй год соединение капает. Ну как, мокреет, не капает. В системе изопропанол 30% и резьбы собраны на герметике и вот одна от удара начала подтекать...

З водою такої проблеми не було б.

Посилання на коментар

2 години тому, SantehnikPPR100 сказав:

В расширительном баке котла литра два наверное теплоносителя. Давление 0.9-1. Вот недавно просто докачал воздуха в бак.

А якщо на бак поставити манометр стаціонарно?

Посилання на коментар

Та і так зрозуміло, по манометру котла.

Ну з водою прийдеться зливати ,якщо що. На твердому паливі немає резервного опалення.

Посилання на коментар

16 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

Та і так зрозуміло, по манометру котла.

Кому як. В системі тиск один, в баку інший. Для одних вищий тиск повинен бути в баку, для інших - в системі.

• Хаха 1
Посилання на коментар

Та нє, тиск однаковий , різниця в пружності мембрани. В школі фізику прогулювали мабуть.

IMG_20251220_153255~2.jpg

• Сумно 1
Посилання на коментар

38 хвилин тому, SantehnikPPR100 сказав:

Та нє, тиск однаковий , різниця в пружності мембрани. 

IMG_20251220_153255~2.jpg

Ви радили поставити манометр з крупною шкалою. Зараз поставили на 10, але готовий замінити. Бувають на 6 і 4. Що порадите?

Посилання на коментар

Ще майстер радить купити стабілізатор для котла. Може хтось підкаже, який саме?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...