Андрій Гайдук Опубліковано: 8 серпня Поділитись Опубліковано: 8 серпня Доброго дня всім,купив та встановив тепловий насос повітря вода Зубадан,але є проблема по зовнішньому блоку, б'є помилку rE і неохоче запускати зовнішній блок.Хто може допомогти ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Андрій Гайдук Опубліковано: 8 серпня Поділитись Опубліковано: 8 серпня Вибачаюсь,помилка по внутрішньому блоці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Karalex Опубліковано: В суботу в 06:29 Поділитись Опубліковано: В суботу в 06:29 Доброго всім. В мене в хаті камін розведений трубами і грубка. Але ж в підлозі десь 400м труби є. І кохана все просить (вимагає вже років з 10), щоб я її нарешті запустив, ту теплу підлогу. Площа десь біля 70м2, 5 контурів. Прикидаю купить кондиціонера інверторного і з нього це зробити. Бо зовнійшній блок один великий маю, 3квт електрики (32бтю), але думаю що таке краще не ставити з реаліями нашої електрики. Прикидаю кондиціонер TCL 12 або 18. Є моделі з підігрівом зовнішнього блоку. Теплообмінник, теплоакум літрів на 200-300, насоси два, ... Хтось на форумі сам таке робив? Щось теми не знайшов. Розуміння трохи маю, кондиціонери встановлював. PV\T=const знаю Маю невелику СЕС, 6 інвертор, 4,5 квт сонця і акмів десь до 15квтгод... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В суботу в 09:38 Поділитись Опубліковано: В суботу в 09:38 3 години тому, Karalex сказав: Доброго всім. В мене в хаті камін розведений трубами і грубка. Але ж в підлозі десь 400м труби є. І кохана все просить (вимагає вже років з 10), щоб я її нарешті запустив, ту теплу підлогу. Площа десь біля 70м2, 5 контурів. Прикидаю купить кондиціонера інверторного і з нього це зробити. Бо зовнійшній блок один великий маю, 3квт електрики (32бтю), але думаю що таке краще не ставити з реаліями нашої електрики. Прикидаю кондиціонер TCL 12 або 18. Є моделі з підігрівом зовнішнього блоку. Теплообмінник, теплоакум літрів на 200-300, насоси два, ... Хтось на форумі сам таке робив? Щось теми не знайшов. Розуміння трохи маю, кондиціонери встановлював. PV\T=const знаю Маю невелику СЕС, 6 інвертор, 4,5 квт сонця і акмів десь до 15квтгод... Пошуком користуватися корисно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пролин Опубліковано: В суботу в 14:24 Поділитись Опубліковано: В суботу в 14:24 7 часов назад, Karalex сказал: Площа десь біля 70м2, Мощность такого теплого пола порядка 5,6-7 кВт. Какую долю он может закрыть в покрытии полных теплопотерь дома? Если она не существенна, - а камін розведений трубами есть камин с водяной рубашкой, - подключите водяную рубашку камина к теплому полу. Если водяной рубашки нет - установите, например, 2-3 кВтный электрокотел -все равно как-то нужно будет покрывать полные теплопотери, а теплый пол будет теплым и жена будет довольна. А для полного покрытия теплопотерь вместе с грубкой (без камина с водяной рубашкой и электрокотла) посмотрите, например за 70 тыс. solar.biz.ua/teplovi-nasosy/filter/page=all/ 9 кВтный моноблок или другие варианты из той же бочки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Karalex Опубліковано: В суботу в 18:23 Поділитись Опубліковано: В суботу в 18:23 (змінено) Електрокотел колись планував, та не з сучасними реаліями його ставити. Камін трубами - це повітря гаряче від нього по кімнатах. ТН буде скоріш за все гріти в демісезоння або при температурах взимку біля 0 до мінус 5-10 та при наявності електрики або сонця - для економії дров, допомагати. Шукаю варіанти побюджетніші - чому ж його до цього часу немає. Тому тільки таке, як я написав... Змінено В суботу в 18:26 користувачем Karalex Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Пролин Опубліковано: учора в 15:18 Поділитись Опубліковано: учора в 15:18 В 12.09.2026 в 21:23, Karalex сказал: Шукаю варіанти побюджетніш тогда - камин, грубка и эл.котел для 70 м2 тп. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Karalex Опубліковано: учора в 16:12 Поділитись Опубліковано: учора в 16:12 що мені купляти електрокотла, що кондиціонера. То вже краще кондиціонер. Теплообмінник на 50 пластин вже придбав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз