Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Насоветуйте юриста по вопросам наследства и дарения

Cremator

Рекомендовані повідомлення

Возник вопрос по вопросу наследства или дарения имущества, как лучше поступить.

Понимаю, что лучше проконсультироваться со хорошим юристом, только вот к кому обратится ХЗ. Может посоветуете хорошего специалиста? Или лучше сразу идти к нотариусу и они уже расскажут все нюансы.

 

Заранее спасибо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Немного не корректно поставлен вопрос.

 

Простым языком - Наследство оформляется после смерти, Договор дарения при жизни.

Если вы в раздумьях - а как лучше оформить "при жизни" то тут есть нюансы.

1. Завещание может быть отозвано, переписано, оспорено и т.д..

2. Договор дарения может быть расторгнут в судебном порядке при условии ухудшения жилищных условий дарителя (если докажет). При договоре дарения вы фактически получаете право собственности. Наследники не могут претендовать на отчужденное имущество при жизни..

 

И не нужно тратить лишние деньги на "юристов", достаточно толкового нотариуса.;)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 роки потому...

Нужен толковый юрист (возможно представление интересов в суде) по вопросам наследства.

Коротко: было составлено завещание "подружжя" на дальнего родственника, один из "подружжя" умер, второй принял наследство через пять лет, наследник по завещанию не вступил в свои права и не заявлял о них. Принявший наследство, хочет сделать дарственную на другое лицо, но выяснилось что наложен запрет отчуждения (собственно который и следует отменить) возможно это сделать не через суд?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

можливо. таке зняття заборони,рівно як і її попереднє накладення здійснює нотаріус (ст.73,74 ЗУ про нотаріат, п.5.1. порядку вчинення нотаріальних дій нотаріусами ). з метою однакового застосування нотаріусами цієї норми (оскільки про спадковий договір прямо в ст.73,74 ЗУ "Про нотаріат" не йдеться) в 2009 році Мінюст видав непогане Роз"яснення (і не одне).

яким вказано, що (виберу частину,що стосується Вашого питання):

Нотаріус знімає заборону щодо відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно) і транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, за заявою:- спадкоємця про смерть другого з подружжя, що склали спільний заповіт.( також, що стосується питання спадкування це може бути заява - набувача у разі смерті відчужувана за договором довічного утримання (догляду), спадковим договором; - відчужувача за спадковим договором у разі смерті набувача; - набувача або відчужувача на підставі рішення суду про розірвання договору довічного утримання (догляду) або спадкового договору чи визнання їх недійсними; - фізичної особи, щодо якої скасовано рішення суду про оголошення її померлою, або за заявою спадкоємців по закінченню п'ятирічного строку з часу відкриття спадщини після особи, оголошеної померлою).До заяви додаються примірники правочинів, свідоцтв, що містять запис про накладені заборони щодо відчуження. На примірниках документів, що містять запис про накладання заборони щодо відчуження, нотаріусом вчиняється напис про зняття заборони відповідно до форми, передбаченої додатком 7 Правил ведення нотаріального діловодства, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 31 грудня 2008 року N 2368/5, після чого про вчинення нотаріальної дії вноситься запис до реєстру для реєстрації нотаріальних дій. Якщо нотаріус, яким було накладено заборону щодо відчуження, позбавлений можливості вчинити нотаріальну дію щодо зняття заборони, така нотаріальна дія може бути вчинена іншим нотаріусом. У такому разі цей нотаріус залишає у своїх справах копію документа, на якому вчинено напис про зняття заборони щодо відчуження, а також направляє повідомлення про зняття заборони щодо відчуження за місцем зберігання примірника документа, на підставі якого була накладена заборона. Про зняття заборони щодо відчуження нотаріус робить відповідні відмітки в Реєстрі для реєстрації заборон відчуження нерухомого та рухомого майна.Зняття заборони щодо відчуження нерухомого майна (майнових прав на нерухоме майно) і транспортних засобів, що підлягають державній реєстрації, підлягає обов'язковій реєстрації в Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна в порядку, встановленому Положенням про Єдиний реєстр заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 9 червня 1999 року N 31/5, чи Державному реєстрі обтяжень рухомого майна відповідно до Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 2004 року N 830.

з повагою,Вікторія

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вика&Руслан, большое спасибо, за развернутый ответ! к счастью юрист на которого возлагаются большие надежды найден и уже ведет это дело. Спасибо, что откликнулись :)
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...