Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Чем сейчас можно заняться? В плане бизнеса и т.п.

webworker

Рекомендовані повідомлення

ЗІ Чорний хліб Кулінічі випікати не вміють. Взагалі.

ЗІ Ще одне передбачення: у Васильківському районі неможливо буде купити не кулінічевський хліб.

за останні 5 років теж саме можу сказати за хліб, що продають в ЕКО (Буча)... в Києві був один завод, що випікав якісний чорний 900г, але то було 12 років тому;)

в Бучі вже 2 кіоска :o ...

радує, що найближче місце, де можна купити хліб стало на 1км ближче до будинку :D

P.S. назвіть хлібокомбінат(можна 2-3) в Києві, що випікає найкращий чорний (український, бородинський)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шановний Тобіас, бачу Вас зацікавив хлібопекарський бізнес. Маю успішний досвід запуску пекарні повного циклу 1.5 роки тому. Але залишив цей бізнес по причині різного баченя стратегії розвитку із компаньйоном а також по причині його непорядності, оскільки моя доля ( грошова )була дуже мала, а мою працю ( титанічну ) ніхто не рахував, тому вона на жаль залишилася неоплаченою. Дам відповідь на всі запитання. Надумаєте мати пекарню - найміть мене, буде і дешевше і менше шишок на лобі.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шановний Тобіас, бачу Вас зацікавив хлібопекарський бізнес. Маю успішний досвід запуску пекарні повного циклу 1.5 роки тому. Але залишив цей бізнес по причині різного баченя стратегії розвитку із компаньйоном а також по причині його непорядності, оскільки моя доля ( грошова )була дуже мала, а мою працю ( титанічну ) ніхто не рахував, тому вона на жаль залишилася неоплаченою. Дам відповідь на всі запитання. Надумаєте мати пекарню - найміть мене, буде і дешевше і менше шишок на лобі.

 

Ну все ,которые имеют к этому интерес не смогут Вас нанять:), поэтому делитесь секретами.

У меня есть помещение " столовая " , которое простаивает , вот думаю куда его применить , может выпечку наладить , но пока "зондирую почву", в каком направлении двигаться , читал , что с кондитерской выпечкой " интересней " работать , чем с хлебом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У меня есть помещение " столовая " , которое простаивает , вот думаю куда его применить , может выпечку наладить , но пока "зондирую почву", в каком направлении двигаться , читал , что с кондитерской выпечкой " интересней " работать , чем с хлебом.

 

при выпечке хлеба ты не сможешь конкурировать с печами которые 40 тонн в сутки производят , но булочка и кондитерка - реально . Ну или сорта хлеба нужны уникальные , при небольшом объеме производства , фактически та же булочка .

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та понятно , не собираюсь я с хлебзаводами тягаться, да и смысл ?

Пока думаю . Ленивый уже стал:)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тягатися з великими хлібзаводами дійсно сенсу не має, масовий продукт - це їхня стихія, оскільки потужності обладнання дають можливість мінімізувати людський фактор. Рентабельність виробництва хліба становить 5-10% , але може бути як із плюсом так із мунусом. Набагато цікавіша здоба в плані виробництва, при рентабельності - 20-25%. Але звичайно пекти одну здобу необхідно мінімум 2000 од. щоб більш-менш вийти на планову рентабельність. По хлібу дійсно треба робити ставку на унікальні сорти. За моїм баченням ідеальним є обсяг добової випічки в 3000 од. хліба та 2000 од. здоби, що дасть можливість вийти на рентабельність у 10%, хоча на Західній Україні , де чи не в кожному селі є пекарня і конкуренція дуже висока вважають якщо є можливість випікати 3000- то є сенс відкривати пекарню. Бізнес дуже важкий - потрібно днювати і ночувати без вихідних. Вибір обладнання залежить від тієї продукції яку Ви збираєтеся випікати, але постає дилема - як вгадати скільки і чого в тебе піде. Здебільшого смаки і переваги споживачів у споживанні хліба консервативні, крім того вподобання можуть бути різні не лише в межах районів а навіть сусідніх населених пунктів.

 

Добавлено через 15 минут

В моєму випадку в регіоні де взагалі то не відчувався дефіцит хліба і ринок був наповнений 9 виробниками за першиз два місяці роботи вийшли на 3500 хліба та 2000 здоби. Хочу вийшли з оригінальною, не знайомою споживачеві продукцією як за формою так іза змістом. На сьогодні в мене звичайно склалося зовсім інше бачення, зробив би все інакше- раціональніше, ефективніше, компактніше і без помилок та прорахунків, які звичайно мали місце. Приміщення було куплене у вересні 2010, перша випічка - у серпні 2011, з врахуванням що всі ремонтні роботи взимку були зупинені на 1.5 місяці. Загальний обсяг вкладень - близько 400000.

 

Добавлено через 5 минут

Як зказала одна людина - фахіфець угалузі хлібопечення, що запуск пекарні ( яка чи не найкраща з йому відомих) чи не найбільше досягнення в моєму житті, але повторити чи принаймні покращити успіх банально неможливо- не має коштів.

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

бачу Вас зацікавив хлібопекарський бізнес. Маю успішний досвід запуску пекарні повного циклу 1.5 роки тому.

дякую, але цей бізнес цікавить тільки в якості споживача,

просто навів приклад того, що цей бізнес може бути перспективним навіть за наявності обмеження цін на соціальні сорти хліба і обмежену рентабельність у 5%.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ТНабагато цікавіша здоба в плані виробництва, при рентабельності - 20-25%. Але звичайно пекти одну здобу необхідно мінімум 2000 од. щоб більш-менш вийти на планову рентабельність. ів.

 

Подскажите , как Вы рентабельность подсчитали ,что в затраты входит в даном случае?

Меня больше интересует массовая доля этих затрат в % соотношении..

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Подскажите , как Вы рентабельность подсчитали ,что в затраты входит в даном случае?

Меня больше интересует массовая доля этих затрат в % соотношении..

 

соотношение цены готовой продукции / цены сырья - от 1,6 массовые сорта до 3,0 на самой офигенной булочке . выход в пределах 1,3 - 1,4 от муки . дальше думай сам .

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я покупаю постоянно для того чтобы укрывать плитку на полу преред маляркой

 

Спасибо!

При покупке имеет значение ширина/плотность бумаги(картона) или цена?

:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Меня больше интересует массовая доля этих затрат в % соотношении..

(ссылка устарела).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Малося на увазі не рентабельність самого проекту, а безпосердньо рентабельність виробництва плюс витрати на реалізацію( транспорт). В структурі витрат собівартості тільки мука займає близько 40-50%, транспорт- 8-10, енергоносії 15-20, зарплата-4-8. Цифри середньозважені, оскільки на кожний вид продукції вони відрізняються в залежності від інградієнтів, муки а токож кількості випікаємої продукції.

Тобіас, така мізерна рентабельність у 5 %,дає лише триматися на плаву потужним підприємствам з добовою продуктивністю у 100 т і більше, про оновлення виробництва взагалі не йде мова, в даному випадку спрацьовує ефект масштабу виробництва. Тому малим пекарням, звичайно потрібно робити ставку не на масову ( соціальну ) а на оригінальну, унікальну продукцію. Критики можуть зауважити, що в Европі 60-80 % потреби в хлібові забезпечують малі пекарні з добовою продуктивністю у 800 - 1500 од. Але є одне але там буханка хліба, в нашому розумінні, коштує 4-6 еврів. Звичайно його ( хліб ) випистять, викохають, виголублять.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тобіас, така мізерна рентабельність у 5 %,дає лише триматися на плаву потужним підприємствам з добовою продуктивністю у 100 т і більше, про оновлення виробництва взагалі не йде мова, в даному випадку спрацьовує ефект масштабу виробництва.

 

Я бы так не сказал бы , заводов 100 т на украине можно на пальцах посчитать . Медиана однозначно ниже . скорее в пределах 20-30-40 . Но для столовой это все равно слишком много . 100 тонники МОГУТ жить хорошо , просто многое за пределами видимости с наружи .

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Підтримую Аляк, але в Україні тенденція до укрупнення, ринок хлібобулочних виробів завойовують заводи-гіганти. Як приклад - Київський регіон- Київхліб, Кулінічі і Цар-хліб на підході, Зх. Україна- Агробізнес. Але разом з тим малі пекарні теж існують. Щодо столової - можлива пекарня потужністю 3000 кг на добу, витрати на її запуск, в залежності від спланованих завдань можуть становити від 200 до 500 тис., хоча в такому форматі можна пекти і до 10000 кг. Питання в іншому - в цьому бізнесі права на помилку не існує, втрати можуть бути дуже болісні і великі. Ліквідність цього бізнесу також під великим питанням.

 

Добавлено через 16 минут

Підтримую Аляк. Але тенденція в Україні до укрупнення, ринок завойовують заводи гіганти. Як приклад в Київському регіоні - Київхліб, Кулінічі і Цар-хліб на підході, на Заході - Агробізнес. Хоча звичайно працюють і малі пекарні. Що до формату столової - можлива пекарня з потужністю 3000 кг, хоча можна дійти і до 10. Ціна питання, в залежності від поставлених цілей буде становити 200- 500 тис. Питання в іншому - в цьому бізнесі прво на помилку відсутнє, втрати можуть бути дуже великі і болісні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Підтримую Аляк, але в Україні тенденція до укрупнення, ринок хлібобулочних виробів завойовують заводи-гіганти. Як приклад - Київський регіон- Київхліб, Кулінічі і Цар-хліб на підході, Зх.

 

еще раз - по пальцам . не в каждой области есть те заводы которые продают 100 тонн . Они есть только в городах от 1 млн человек , и то нужно разглядывать ситуацию .

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шн. Аляк я вказав лише тенденцію, і хочу підвести до висновку, що входження в ринок в форматі столової, тобто побудову пекарні повного циклу вважаю безперспективною затією. Десь пропав Рибак, нехай дасть мені розмір столової, наявність комунікаці, я наведу витрати, в скільки це обійдеться. Ну а Вам вирішувати чи варто цим займатися.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шн. Аляк я вказав лише тенденцію, і хочу підвести до висновку, що входження в ринок в форматі столової, тобто побудову пекарні повного циклу вважаю безперспективною затією.

 

двое моих друзей державшие разные пекарни вышли из этого бизнеса и больше туда не тянет.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шн. Аляк Ви знаєте мене теж вже не тяне, тут Рибак вроді ще сумнівається і я можу йому допомогти розвіяти сумніви. Хотілося б почути Вашу думку стосовно перспективності бізнесу в найблищі роки. Дякую.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Шн. Аляк я вказав лише тенденцію, і хочу підвести до висновку, що входження в ринок в форматі столової, тобто побудову пекарні повного циклу вважаю безперспективною затією. Десь пропав Рибак, нехай дасть мені розмір столової, наявність комунікаці, я наведу витрати, в скільки це обійдеться. Ну а Вам вирішувати чи варто цим займатися.

Не-не , хлебом и не думаю заниматься, сдобная дрожевая выпечка скорее всего. Слоенное тесто , типа " форнетти" уже никто покупать не хочет.

Столовая 400 м2, но я планирую лишь часть площади задействовать , вода есть своя ,каналыга -тоже, 20 кВат электр, но можно без проблем увеличить на сколько нужно, отопление , територия, транспорт всё есть.

Если не получится отдам в оренду.

Был бы на лет 10 моложе и не думал бы, а сейчас разленился.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Кому интересно. Есть работа для 2-3х фур. Направление - Европа. Договора с заказчиками есть. Кому интересно - в личку.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Как вы думаете, будет пользоваться спросом дом из оцилиндрованного бруса, построенный не под ключ, а только коробка с кровлей, с расчетом на бюджетное строительство. То есть, начинающий застройщик готовит у себя на участке фундамент, потом привозится разобранный дом и собирается за пару дней. После начинаются остальные работы- окна, двери, коммуникации и т.д.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...