Warmex Опубліковано: 17 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2019 Докупать конечно же не хотелось бы, на 12 квТ котел справиться? Теплопотери надо считать. Может и справится, но как по мне маловато. Разве что как не основной для поддержания температуры в ночное время и основным теплоснабжением от газового или твердотопливного котла в дневное. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Ярослав R Опубліковано: 22 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2019 Привіт. Наскільки є сенс купувати радіатори Korano чи Kermi, і чи можна чимось дешевшим обійтись? Потрібно майже на весь будинок, і ціна відповідно не маленька виходить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Warmex Опубліковано: 22 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2019 Наскільки є сенс купувати радіатори Korano чи Kermi, і чи можна чимось дешевшим обійтись? Можна обійтись теплою підлогою) А по радіаторам можна щось з турції взяти Djoul наприклад або одеський Terra teknik. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 22 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2019 або одеський Terra teknik. Це не раджу. Джоуль, Копа, Грандіні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Warmex Опубліковано: 22 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 22 квітня 2019 Це не раджу. Були випадки? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 23 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 23 квітня 2019 Були випадки? Сталюка дуже тонка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
brouwlede Опубліковано: 26 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2019 Прошу высказаться какой котел лучше для квартиры площадью около 60 кв. м.: a) Bosch Condens 2500 W WBC 28-1 DC; b) Sime Brava Slime HE 25. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 26 квітня 2019 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2019 Прошу высказаться какой котел лучше для квартиры площадью около 60 кв. м.: a) Bosch Condens 2500 W WBC 28-1 DC; b) Sime Brava Slime HE 25. Ни какой. 1. Конденс с пластинчатым теплообменником. Работает на ГВС как газовая колонка. Если в квартире только радиаторы, экономии никакой. Везде будет теплый пол, тогда можно что-то предвидеть. Нужна канализация под котлом для отвода конденсата. Немец. 2. Конденс. Дает ГВС только с подключенным бойлером косвенного нагрева. Это бочка, которую в 60 квадратов впихнуть проблематично. С радиаторами аналогично. С канализацией аналогично. Итальянец. Оба дорогие. Берите обычный двухконтурный газкотел, с закрытой камерой сгорания 24 Квт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TomasikCAT Опубліковано: 2 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2019 Вводные: дом 100 кв.м., есть газ 3х32А введенно электричество, есть ночной тариф. Дрова совсем не проблема. Планируется установка СЭС и солнечного коллектора. Чуть позже дом будет достроен до 230 квадратов. Сейчас всё обогревается электрорадиаторами. В этом году делаем тёплые полы, без батарей отопления. Задача: необходимо подобрать комбинированный котёл, что бы комфортно жить и не очень заморачиваться с обслуживанием. Буду благодарен за толковые идеи на основе собственного опыта. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 2 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2019 есть газ 3х32А введенно электричество, есть ночной тариф. Дрова совсем не проблема. Я вижу не комбенированный, а три котла, электрический, газовый и ТТ. Определится с моделями котлов и учитывая это собрать объвязку котельной. Все котлы при таком раскладе можно сразу не покупать. Так же с гелио, предусмотреть в обвязке, взять бойлер бивалентник, а при необходимости все подключения потом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 2 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 2 травня 2019 Вводные: дом 100 кв.м., есть газ 3х32А введенно электричество, есть ночной тариф. Дрова совсем не проблема. Планируется установка СЭС и солнечного коллектора. Чуть позже дом будет достроен до 230 квадратов. Сейчас всё обогревается электрорадиаторами. В этом году делаем тёплые полы, без батарей отопления. Задача: необходимо подобрать комбинированный котёл, что бы комфортно жить и не очень заморачиваться с обслуживанием. Буду благодарен за толковые идеи на основе собственного опыта. При таких раскладах, когда не будет электричества, то и газовый, и ТТ и ТН и гелио работать не будут. Оптимально: тариф электроотопление, двутарифный счетчик, ЭК, бойлер КН с двумя теплообменниками, буферная емкость на min тонну. Ночью греете бочку, днем из нее по запросу используется теплоноситель. Потом можно на ГВС доточить и панели. ИМХО при таких обставинах я бы с ТТ и газом (кроме плиты) не связывался. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TomasikCAT Опубліковано: 4 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2019 При таких раскладах, когда не будет электричества, то и газовый, и ТТ и ТН и гелио работать не будут. Оптимально: тариф электроотопление, двутарифный счетчик, ЭК, бойлер КН с двумя теплообменниками, буферная емкость на min тонну. Ночью греете бочку, днем из нее по запросу используется теплоноситель. Потом можно на ГВС доточить и панели. ИМХО при таких обставинах я бы с ТТ и газом (кроме плиты) не связывался. Газ уже есть, не отказываться же от него ))) Я вот думаю про ТТ котёл и аккумулятор, что бы его поддерживать, т.к. дров много вокруг и они по вменяемым ценам и есть где хранить и сушить. Есть закуток, 80 см шириной, с отдельным входом с улицы как раз для ТТ котла, - вопрос какой котёл туда поставить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
-electron- Опубліковано: 4 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2019 Це не раджу. Джоуль, Копа, Грандіні. На днях ставив сусіду Джоуль. Єдина перевага ціна на рівні України. А ще вага хороша.:D Але з 7 радіаторів один був без заглушок. Один з закрученими парою заглушок до фарбувпння а інші просто вставлені чорні затички (по іншому не скажеш). Решта просто з затичками. Вуха для кронштейнів виставлені на різній висоті. При чому залежність я не вловив. Було 4 висотою 600 та 3 висотою 500. Варіантів висоти було 4. Перед встановленням кожен радіатор доводилось міряти. Кронштейни теж різної висоти. Може просто новіша партія де вирішили зекономити на матеріалі кронштейнів. Тому й вуха на різних висотах. Таблиця якась була але якість друку не дала можливість хоч щось там розібрати. Але здасється там не устантовочні розміри. В Стелрада висота однакова й є таблиця з установочними. Кермі ті що бачив теж. Хоча то все проблеми монтажника. Й до часу роботи приладу не мають відношення. Добавлено через 5 минут Газ уже есть, не отказываться же от него ))) Я вот думаю про ТТ котёл и аккумулятор, что бы его поддерживать, т.к. дров много вокруг и они по вменяемым ценам и есть где хранить и сушить. Есть закуток, 80 см шириной, с отдельным входом с улицы как раз для ТТ котла, - вопрос какой котёл туда поставить? ТТ треба не просто всунути його ще бажано обслуговувати. Попіл вигребти стінки почухати димохід теж почухати. А також тт не вяжеться з Задача: необходимо подобрать комбинированный котёл, что бы комфортно жить и не очень заморачиваться с обслуживанием. Буду благодарен за толковые идеи на основе собственного опыта. ТТ вимагає багато роботи 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 4 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 4 травня 2019 Газ уже есть, не отказываться же от него ))) Я вот думаю про ТТ котёл и аккумулятор, что бы его поддерживать, т.к. дров много вокруг и они по вменяемым ценам и есть где хранить и сушить. Есть закуток, 80 см шириной, с отдельным входом с улицы как раз для ТТ котла, - вопрос какой котёл туда поставить? Читайте внимательно посты. Я вам не говорил отказываться от газа. у вас еще будет газовая плита. Даже если бы дрова были вокруг на шару, я бы все равно вам советовал не влазить в это ярмо, и заметьте, не я один. ТТ нужно ставить, когда уже совсем туго с энергоносителями. Если посчитать ТТ, ЭК,ГК, баки, трубы, дымоходы, комплектующие, работу, то уже смело можно заглядывать на ТН. Добавлено через 3 минуты На днях ставив сусіду Джоуль. Так,Джоуль Джулю різнь. Я вже не раз стикавсь, іноді, що ця марка бува попадається поганого гатунку. Мені колись один продаван розповідав, що то були перші поставки, і нажаль сталюка у них була щось у районі 1 мм. Зараз, якщо потрібні ці радіатори, ми беремо їх ТІЛЬКИ на одній конторі, таких траблів не помічено. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alex19036812 Опубліковано: 5 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 5 травня 2019 Двоконтурний котел з бойлером на 160 м.кв . Який вибрати? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Двоконтурний котел з бойлером на 160 м.кв . Який вибрати? З встроєним бойлером, чи окремо стоячий (висячий)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alex19036812 Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Бойлер встроєний. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Warmex Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Бойлер встроєний. Buderus Logamax plus GB172-24 T50 как вариант Но компоновка настенник с отдельно стоящим косвенником получше будет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Бойлер встроєний. Бюджет? .............................. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alex19036812 Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Бюджет не грає ролі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Бюджет не грає ролі З закритою камерою сгоряння, чи відкритою? Конденсаційний, чи простий? Настінний, чи підлоговий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alex19036812 Опубліковано: 6 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 6 травня 2019 Настінний, закрита камера. Добавлено через 2 минуты Простий, конденсаційного щось я стремаюсь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 7 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 prom.ua/p575898855-kotel-vstroennym-bojlerom.html prom.ua/p904360015-kotel-gazovyj-immergas.html tgaz.com.ua/gazovoe-oborudovanie/gazovye-kotly/gazovyj-kotel-nastennyj-immergas-avio-24-2-erp tgaz.com.ua/gazovoe-oborudovanie/gazovye-kotly/gazovyj-kotel-baxi-nuvola-3-comfort-240-fi teplohouse.uaprom.net/p143418-nastennyj-gazovyj-kotel.html www.teplolub.com.ua/magazin/258-258.html Вибрали, подивились, чи є близько сервіс. Потім розмістили ТУТ тендер, і хтось запропонує по гарній ціні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
alex19036812 Опубліковано: 7 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 7 травня 2019 Дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Лапатий Опубліковано: 13 травня 2019 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2019 Добрий день. Порадьте на рахунок опалення. Який котел, з якою потужністю? Які радіатори опалення на 2 поверх і чи треба на перший? Будинок півторачка перший поверх обігріваєма площа 55м, буде підігрів підлоги, 2 поверх 4 кімнати по 12м.кв. будуть радіатори опалення. Будинок з цегли 38см. утеплений пінопластом 10см. на криші вата 20см. Наперед дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз