N.O. Опубліковано: 24 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2012 Вдалось заставити інспекцію виконати закон в моєму одиничному випадку. Деталі фінальної епопеї написав тут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
master_yan Опубліковано: 24 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2012 А можно попросить Вас, как Героя борьбы с ГАСКом выложить текст жалобы и номер, на который звонили. Будет очень полезно, думаю, не мне одному ;) Если еще у кого есть аналогичные образцы жалоб на отказ зарегистрировать уведомление о Начале стройработ "э підстави вважати дані недостовірними.... в частині дати початку виконання робіт" поделитесь пожалуйста! Благодарная спільнота вас не забудет У меня была другая ситуация - первые уведомления я подавал еще в августе 2011 и на них получил отказ в регистрации... без обьяснения причин. Письмо о недостоверных данных мне не приходило. Основным козырем было то, что на письмо с входящим номером в ГАСК от 7 мая - 15 июня не было ответа, а это прямое нарушение закона. Стандартного образца для жалоб на Горячую линию КМУ нет, так как у каждого своя ситуация и своя правда. Все жалобы принимаются по телефону. Номер телефона - 0-800-507-309 Только перед тем как звонить - дважды проверьте все документы и трижды убедитесь в своей правоте. Соберите все корешки отправленных уведомлений, все письма с отказом. Жалуясь разложите все по полочкам - от даты подачи первого уведомления, его номера входящего и т.д. до последнего. Главное, чтобы прошло 30 дней после получения ГАСК вашего уведомления, и ГАСК за эти 30 дней вас не уведомил об отказе. На сегодняшний день - не знаю, есть ли смысл писать Рыбаку.... Так как моя жалоба по телефону давно отработана и все решилось, а письмо Рыбаку до сих пор без ответа. Я на это просто забил. У меня на руках письменный ответ от ГАСК относительно жалобы по телефону, в котором указан номер зарегистрированного уведомления, и так же акт проверки ГАСКом моей стройки, где написано что все ок. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dms Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Спасибо за развернутый ответ Одно тем не менее удивило: Главное, чтобы прошло 30 дней после получения ГАСК вашего уведомления, и ГАСК за эти 30 дней вас не уведомил об отказе. Ведь в законе сказано "забудовник зобов'язаний НЕ ПІЗНІШЕ ніж за день до початку будівельних робіт НАДІСЛАТИ повідомлення....". Грубо говоря, следуюя букве закона - отправил уведомление (ну ладно, дождался корешка о вручении) и на следующий день имеешь право строиться. Откуда взялась норма про 30 дней??? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
consultant Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Откуда взялась норма про 30 дней??? Навіть для реєстрації декларації про початок робіт і для видачі дозволу на виконання робіт дається всього 10 днів ... Це ж не звернення громадян. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Навіть для реєстрації декларації про початок робіт і для видачі дозволу на виконання робіт дається всього 10 днів ... Це ж не звернення громадян.зверніть увагу що там мова йде не про початок а про сдачу в експлуатацію. можливо зза того і строки інші. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MilaV Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Главное, чтобы прошло 30 дней после получения ГАСК вашего уведомления, и ГАСК за эти 30 дней вас не уведомил об отказе. - -----------ну это Вы загнули про 30 дней.... мне вот подтверждение о получении не приходит в течение месяца с ГАСКА, а строиться мы начали.... это их проблемы если они не забирают почту месяцами-или просто не возвращают подтверждения о получении.... Кстати - вторая организация которая типа МЧС прислала подтвержденое о получении в течение недели после отправки, так что думаю с ГАСКом это все специально- потом тупо пришлют письмо счастья в надежеде что сработает штраф впаять, но мы то форум читаем;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lukreciya Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 в надежеде что сработает штраф впаять, но мы то форум читаем читать то читаем, но мне вот до сих пор непонятно - повидомлення я отправила, отказ не получила, но и регистрационный номер тоже нет. стройку начали, завтра приедет инспектор и что же получается: я начала без зарегистрированного повидомлення и мне положен за это штраф? подскажите, чем завтра крыть инспектора? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
consultant Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 зверніть увагу що там мова йде не про початок а про сдачу в експлуатацію. можливо зза того і строки інші. Саме про початок. Є три форми дозвільних документів на початок робіт: - повідомлення (надсилається), - декларація (реєструється), - дозвіл (видається). ПКМУ 466: zakon2.rada.gov.ua/laws/show/466-2011-%D0%BF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Саме про початок. прошу пробачення, щось наплутав Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
N.O. Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 читать то читаем, но мне вот до сих пор непонятно - повидомлення я отправила, отказ не получила, но и регистрационный номер тоже нет. стройку начали, завтра приедет инспектор и что же получается: я начала без зарегистрированного повидомлення и мне положен за это штраф? подскажите, чем завтра крыть инспектора? уже багато разів озвучувалось в сусідній темі - вам достатньо мати на руках квитанцію про відправлення повідомленняв адресу інспекції. ніякий реєстраційний номер не потрібен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MilaV Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 уже багато разів озвучувалось в сусідній темі - вам достатньо мати на руках квитанцію про відправлення повідомленняв адресу інспекції. ніякий реєстраційний номер не потрібен поддерживаю - если у Вас есть квитанция о том что Вы отправили свое повидомлення то на следующий день Вы уже можете начинать стройку... чему подтвреждение несколько постов форумчан - даже после проверки инспектора который реально оценивает возможности темпов строительства, Вам просто напишут что построен (или строится фундамент), начата коробка дома и т.д. нарушений нет. у нас например с момента отправки повидомлення прошел почти месяц - только доделываем фундамент (почва оказалась плохой, процесс затянулся). Думаю доказать то что строительство начали после уведомления вполне реально... Вот если бы стояла уже кирпичная коробка-вот тогда думаю нужно было хорошо думать как это мы так все успели быстро построить.... Судя по постам- инспектор (или письмо счастья) вырисовывается обычно в срок около месяца от отправки почтой повидомлення... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lukreciya Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 вам достатньо мати на руках квитанцію про відправлення повідомленняв адресу інспекції Я подавала повидомлення лично в районный ГАСК, ни квитанции, ни отметки нет. на участке - есть фундамент. Только что дозвонилась в обл. Гаск. Повидомлення не зарегистрировано поскольку не было проверки( прошло 2 месяца!!) После проверки и определения соответствия состояния стойки заявленным срокам будет зарегистрировано мое повидомлення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
master_yan Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Спасибо за развернутый ответ Одно тем не менее удивило: Ведь в законе сказано "забудовник зобов'язаний НЕ ПІЗНІШЕ ніж за день до початку будівельних робіт НАДІСЛАТИ повідомлення....". Грубо говоря, следуюя букве закона - отправил уведомление (ну ладно, дождался корешка о вручении) и на следующий день имеешь право строиться. Откуда взялась норма про 30 дней??? Согласно закону про обращение граждан - любая гос структура должна ответить на письменное обращение граждан в срок не более 30 дней (если другое не предусмотрено законом). Таким образом, по прошествии 30 дней с момента получения уведомления о доставке - ві можете смело жаловаться на адресата! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
consultant Опубліковано: 25 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2012 Согласно закону про обращение граждан - любая гос структура должна ответить на письменное обращение граждан в срок не более 30 дней (если другое не предусмотрено законом). Таким образом, по прошествии 30 дней с момента получения уведомления о доставке - ві можете смело жаловаться на адресата! Мені здається, Ви трохи плутаєте письмове звернення громадян, яке по закону потребує відповідь протягом 30 днів і повідомлення, яке згідно Постанові КМУ від 13 квітня 2011 р. № 466 не потребує ніякої офіційної відповіді. От, якщо Ви звернетеся до інспекції із проханням повідомити номер, під яким зареєстрували повідомлення - тоді вони протягом 30 днів нададуть Вам відповідь. Тут інша проблема більш важлива. Без усіляких термінів інспекція має право перевірити достовірність інформації в повідомленні. Результатом може бути припис, а у випадку злісного порушення (наприклад, вигаданий паспорт забудови) - то і штраф. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mtx Опубліковано: 27 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 27 липня 2012 Перенес в другую ветку Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mtx Опубліковано: 29 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 29 липня 2012 вам достатньо мати на руках квитанцію про відправлення повідомленняв адресу інспекції. ніякий реєстраційний номер не потрібен Вот как раз номер очень нужен потом, когда достроитесь. В соседней ветке отписывал борьбу и кол-во посланных уведомлений - без номера в БТИ ничего делать не будут, без БТИ проблемы с вводом газа. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
_LE_ Опубліковано: 30 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 30 липня 2012 А вот простой и тупой вопрос - а кого указівать в шапке Повидомлення про початок??? И на кого отправлять письмо - на приемную??? И кто такой рібак - на сайте ГАСК а сейчас указан Кучер ??? Правильно я понимаю, что отправлять повидомлення надо на бул Леси Украинки 26 - областной НАСК?? Добавлено через 1 час 31 минуту Так же вопрос - Не могу понять что указівать в графах код об'єкта згідно з державним класифікатором будівель та споруд ДК 018-2000, - что за классификатор такой ???? Второе - Відповідальним за виконання робіт є прізвище, ім'я та по батькові особи, номер телефону, дата видачі та номер документа, що підтверджує повноваження особи на виконання робіт; найменування посади,серія і номер кваліфікаційного сертифікату - обов'язково зазначається з 1 червня 2012 р. - если хозяйственній метод - какой такой ответственній ????? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sh7 Опубліковано: 31 липня 2012 Поділитись Опубліковано: 31 липня 2012 Вот как раз номер очень нужен потом, когда достроитесь. В соседней ветке отписывал борьбу и кол-во посланных уведомлений - без номера в БТИ ничего делать не будут, без БТИ проблемы с вводом газа. Mtx Чем БТИ мотивирует требование дать номер регистрации? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mx Опубліковано: 7 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 7 серпня 2012 читать то читаем, но мне вот до сих пор непонятно - повидомлення я отправила, отказ не получила, но и регистрационный номер тоже нет. стройку начали, завтра приедет инспектор и что же получается: я начала без зарегистрированного повидомлення и мне положен за это штраф? подскажите, чем завтра крыть инспектора? для личного спокойствия - после получения уведомления о получении письма ГАСК, а если по формальностям - имеете на руках квитанцию об отправке письма, можно начинать 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Al_Kyd Опубліковано: 8 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2012 Добрый день, подскажите, если сталкивались. Собственник зем.участка построил на нём дом без разрешительной документации, начал делать документы для ввода в эксплуатацию по Порядку №91, но нужно было уехать и он выдал доверенность на выполнение всех действий по вводу на физ лицо. Все документы уже готовы и стал вопрос о подаче декларации. Может ли это уполномоченное лицо подписать декларацию и заявление? И что в таком случае писать в графе заказчик? Спасибо большое. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
N.O. Опубліковано: 8 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2012 1. Можете поставити карлюку схожу на його підпис. Ніхто його з паспортом звіряти не буде 2. Якщо хочете по закону, то пишете "за дорученням" і вказуєте своє прізвище Добавлено через 38 секунд і додаєте копію доручення Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Lukreciya Опубліковано: 8 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2012 для личного спокойствия - о каком спокойствии в наше беспокойное время Вы говорите?))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Al_Kyd Опубліковано: 8 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2012 1. Можете поставити карлюку схожу на його підпис. Ніхто його з паспортом звіряти не буде 2. Якщо хочете по закону, то пишете "за дорученням" і вказуєте своє прізвище Добавлено через 38 секунд і додаєте копію доручення Мене більше цікавить що писати в графі замовник...."ПІБ (повірений), що діє за дорученням від імені ПІБ (довіритель) і адресу довірителя?". І як бути з останньо фразою " Я_____________, усвідомлюю наслідки, передбачені за подання неповних та недостовірних даних" Кого тут писати? Повіреного чи довірителя? Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
N.O. Опубліковано: 8 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 8 серпня 2012 Мене більше цікавить що писати в графі замовник...."ПІБ (повірений), що діє за дорученням від імені ПІБ (довіритель) і адресу довірителя?". І як бути з останньо фразою " Я_____________, усвідомлюю наслідки, передбачені за подання неповних та недостовірних даних" Кого тут писати? Повіреного чи довірителя? Дякую. На мою думку треба так: В графі Замовник вказуєте прізвище Замовника, його дані та адресу, ви ж оформляєте будинок на його прізвище? А от саме в останній фразі пишіть за дорученням і своє прізвище та підпис. І Ваш підпис на усіх сторінках. Недавно подавав на медичну ліцензію документи за дорученням, там щось схоже, і при подачі саме так зробив і питань не було. Ліцензію видали 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volosha Опубліковано: 12 серпня 2012 Поділитись Опубліковано: 12 серпня 2012 Прошу выложить образец заполнения декларации о готовности (киевский вариант),на сайте ДАБИ не откывается. Спасибо. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз