Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Особливості приват. будівництва у Львові.

porterlv

Рекомендовані повідомлення

Привіт. Пишу на форумі вперше хоча читаю давно, особливо останні дні.

Інформації дуже багато, її важко систематизувати, багато суперечностей або посилань на конкретні вимоги... Буду вдячний за допомогу у систематизації та рекомендації.

Маю ділянку 13,8 на 43м. Перепад висоти 1 м. від дороги вниз, загальний 3м Приватизована, відведена під будівництво приватного будинку.

Компетенція мого архітектора під сумнівом, або у нього свої інтереси...

Був у міськраді, взяв перелік документів на отримання будпаспорта.

(ссылка устарела)

Більшість пунктів прості і зрозумілі, як і ті. що явно не потрібні. Однак виникли непонятки...

 

7 Топографічне знімання (М 1:500), виконане ліцензованою організацією, яке відображає існуючу ситуацію (термін придатності якого 2 роки), з нанесеними червоними лініями та завіреною наявністю інженерних мереж і перевірене відділом інженерних споруд, транспорту та геослужби управління архітектури департаменту містобудування.

 

8 Ескіз намірів забудови зі схемою генерального плану забудови земельної ділянки у цифровому вигляді (формату ДіЕмЕф) на електронному носії з прив'язкою до місцевої системи координат контурів земельної ділянки проектованих об'єктів вулиць, проїздів, інженерних мереж та з роздруківкою їх координат, виконаною ліцензованою геодезичною організацією (додаток 21).

 

Взяв викопіювання в міськраді, зробили знімання на місцевості, взяли за основу координати з обмінного файлу *.in4 (залишився з приватизації), нанесли комунікації. поніс "рішалі" на узгодження у службах міста.

І тут мене заштопорило... А що саме тре узгоджувати??? Викопіювання з плану міста (там написано - комунікації узгодити) чи топографічне знімання що виконали по факту?

 

В законі написано, що для отримання пасторта будівництва (до 300 м.кв) потрібен ескіз намірів забудови або проект. Звичайно, з ескізом простіше.

Однак, в законі ні слова немає про електронні варіанти! Вони справді обов'язкові?

Помітив, що на моїх зніманнях немає ні ліцензій ні номерів сертифікатів, людина, що проводила зйомку, запевняє, що потім поставимо.

Чи обов`язкова наявність ліцензії на топ. зйомку, якщо ця зйомка буде погодженою зі службами?

 

Отже, маю погоджену топ зйомку, чи (і) погоджене викопіювання з генплану. Свій ескіз малювати прямо на погоджених паперах чи окремо?

Як відобразити погодження на електронному варіанті? Адже погоджуються бумаги!

 

Міськрада вимагає ТУ для отримання паспорта будівництва, ТУ діють 2 роки. Воду і електрику потрібно для будівництва, газ - ні. За два роки будинок не здам точно... Чи можу отримати паспорт будівництва без ТУ на газ? Адже ніякий закон мені не забороняє жити без газу чи електрики! А як реально виглядає необхідність ТУ для отримання дозволу?

Для отримання ТУ, необхідно заповнити опитувальний лист. Зразки є, там усе просто (вода, електрика). За кожен лист деруть 140 грн. Чи маю право заповнити їх самостійно? Як біти з графою "Проектна організація"? Вписати себе, залишити порожнім? Яким законом це регулюється?

 

Ділянка вузька (13,8м), впираюсь в пожежні норми... з одного боку 5м до паркану (на викопіюванні будинку сусіда нема, тобто це самобуд) з іншого 5м і будинок оформлений.

Перечитав одноіменну тему - одні суперечності і жодної конкретики...

Так які реальні норми? 6 чи 8 м? Як їх обійти?

Планував з одного боку відступити 1 м. з іншого 4 (залишити заїзд провсяк). Ділянка має можливість заїзду спереду і ззаду. сусіди справа та зліва. Будинок, цоколь-напів підвал з гаражем, перший поверх (на рівні дороги). дах з мансардою. З боків сусідів вікон не планується (непрозорі у ванні, коридорі. гаражі, опалювальній. Виключно на рівні цоколя).

Без порушень норм у мене виходить коридор а не будинок :( Ниряти в середину ділянки, покидаючи лінію забудови, не маю наміру. Це дасть по кишені (довжина комунікацій), буде не естетично і не зручно...

Допоможіть розібратись з обмеженнями і методами їх обходу. Адже 90% наших будинків у Львові не витримують цих пожежних норм.

Читав самі норми, там говориться про заїзд пожеж. машини до будинку, поверховість ітд., про класи горючості матеріалів ітд.

що у мене що у сусідів будинок із цегли чи піноблоків, металеві дахи, уже казав, що під'їзд є з переду ззаду і залишу з оного боку. Чи допоможе це зменшити допуски по відстанях?

Чи справді глухі стіни дають -20% у відстанях між будинками? Чи можуть глухі стіни мати непрозорі вікна?

Наперед вдячний за інформацію.

Змінено користувачем porterlv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1. Наявність мереж потрібно погоджувати на викопіюванні з плану міста з 11 службами. По ідеї викопіювання з міської ради мало б відповідати фактичному стану на місці. Але це нюанси.

2. Ескіз намірів забудови подається лише на папері. В електронному варіанті подається DMF-файл, який готується ліцензованою організацією на основі ескізу.

3. на погодженній карті малювати нічого не потрібно. Її треба використати при розробці ескізу

4. ТУ видаються на забезпечення будинку а не для самого будівництва. Житловий будинок має відповідати певним нормам. Ввести в експлуатацію будинок без опалення, електрифікації та газифікації якось фантастично. Отримати ТУ по газу не так вже й складно і дорого.

5. опитувальні листи заповнюються ліцензованою організацією

6. стосовно норм щодо відступів від сусідніх будинків.. це має все вказати проектант. Є випадки в яких відстані можуть бути менші, але це вже треба дивитись конкретно по матеріалам стін і існуючій ситуації. Краще щоб це зробила досвідчена людина.

 

готовий детальніше обговорити всі питання.. пишіть, якщо цікавить

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Щиро дякую за чіткі відповіді. Дуже цікавить, бо не маю жодної конкретики... Кожен по своєму говорить, без жодних посилань на факти чи закони...

 

По четвертому пункту мене турбує те, що прогнозовано будівництво затягнеться через брак фінансів, якщо не встигну ввести у експлуатацію за два роки то ТУ по газу будуть не дійсними і їх прийдеться виробляти заново.

Тут більше цікавить як зробити без зайвих затрат а не тупо без газу. Себто, хочу отримати паспорт будівництва без ТУ по газу. І виробляти їх перед завершенням будівництва. Воду і електрику (якщо я не помилясь) можна підвести до здачі будинку, чи не так?

 

Чи правильно я розумію, що малюю ескіз і організація з ліцензією його лише оцифровує (намагаюсь уникнути формального авторського та технічного наглядів).

Звичайно, авторський нагляд буде по факту. І ескіз робить архітектор, як для подачі в мерію так і мені для будови.

 

Стосовно нюансів у відповідності викопіювання і фактичної зйомки місцевості. У мому випадку є суттєві розбіжності. У сусіда нема більшої частини хати (мабуть самобуд, відстань до межі значно більша ніж по факту), по факту нема сараю у сусіда з генплану а інший сарайчик впритик до забору (вольер для пса) не відмічений на генплані.

Як одне так і друге може вплинути на росташування мого будинку на ділянці? наявний і відсутній сарайчики впритик до забору, дерев'янні, без фундаменту.

 

Чи маю я право, у подачі документів спиратись на викопіювання з генплану міста?

Топографічне знімання робилось для отримання фактичної ситуації на ділянці. для отримання точок між будинками, дорогою, комунікаціями, перепад висоти, тощо ну і для отримання електронного варіанту.

Як вірно (розумно) поєднати викопіювання і фактичну зйомку? Адже, як ви кажете, узгоджуємо викопіювання, на ньому нема координат мереж а лише їх наявність. На зйомці ж по факту присутні фактичні (хм... таки часково зі "стелі" координати). То як бути з узгодженнями комунікацій? :o

Чи можна, для подання ескізу на отримання паспорту будівництва, брати відстані між будинками по генплану а не по факту? Як і хто це перевірятиме?

 

 

По 5 пункту, це якимось законом регулюється? Яким?

 

Давайте обговоримо останній (6) пункт, про відстані, більш детально.

Які саме дані мені потрібно привести для більш детального аналізу?

- у сусіда зліва, 5 м до забору. цоколь, поверх мансарда, шлакоблок, дах металевий профіль, вікна є (три на мансарді, одне на першому поверсі, при вулиці. я від вулиці відступатиму 5 - 7 метрів. сусід сидить на червоних лініях), самобуд мабуть. Між нами бетонний паркан двометровий (вікна мого цоколя впруться у паркан).

- у сусіда справа, 5 м до паркану, 2 поверхи, мансарда, цегла, дах металева бляха, вікна є.

- у мене по планах, зліва відступ 1 - 1,5 м, цоколь напівпідвал, 1 поверх, мансарда, газоблок, дах металопрофіль. по боках технічні вікна, матові (ванна, опалювальна, гараж)

 

 

 

Ткніть носом де читати про септик. Якщо вірно зрозумів, то будівництво починається з туалету :) без нього не дадуть паспорт будівництва? По вулиці проходить міська каналізація. Як це використати у процесі будівництва? копати тимчасову вигрібну яму (септик)? Септик і вигрібна це одне і теж? Чи, можливо підвести каналізацію на ділянку у вигляді ревізійного колодязя і поставити тимчасовий "сортір" прямо над ним?

Або, заключити з сусідом договір про використання його туалету моїми робтниками на час будівництва :lol:

 

А ще у вимогах міськради присутнє "Висновок про геолого-гідрологічні умови". Чи обов'язковий він, враховуючи, що усе довкола забудовано багато років?

Змінено користувачем porterlv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я так бачу тут серйозний підхід до справи…

1. стосовно 4 пункту по ТУ на газ.. в переліку документів для отримання буд паспорту присутні – значить треба мати. Ціна питання – до 60 - 300грн офіційного платежу плюс свій час і старання(або ж більше грошей і хтось буде старатись замість вас). І зовсім не факт що вам потім прийдеться їх поновлювати..

 

2. Правильно розумієте – надаєте ескіз і ліцензована організація робить DMF-файл, який ви потім долучаєте до комплекту документів. Авторський і технічний нагляд тут ні до чого. Вони просто прив’язують проектовану будівлю до місцевої системи координат, з таких файлів формується загальна міська база.

 

3. Ньюанси відповідності викопіювання фактичному стану на місцевості… тут можуть бути різні варіанти: можливо самобуд, можливо помилка, можливо викопіювання ще не встигли оновити… в будь-якому випадку карта має бути завірена відділом інженерних споруд, транспорту та геослужби управління архітектури департаменту містобудування.

Ви вірно сказали – потрібно спиратись на викопіювання міськради.

При узгодженні мереж координати не потрібні.

 

4.Стосовно впливу наявних навколишніх споруд на місце розміщення проектованого будинку то ваш архітектор мав би то все роз’яснити і врахувати при проектуванні. Аналогічно він мав би врахувати відступи від будинку на предмет пожежі, інсоляції і т. д.

 

5. Стосовно опитувального листа. Навряд чи таке питання регулюється законом. Можливо якоюсь постановою чи іншим нормативно-правовим актом. Ви впевнені що самостійно можете заповнити опитувальний лист компетентно? Думаю простіше і краще заплатити 140грн.

 

6. Туалет в переліку документів не фігурує… септик і вигрібна яма то є різні речі.

 

Добавлено через 45 секунд

Між іншим.. а ви не розглядали варіант продажу своєї ділянки?

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Виявилось, що ТУ на газ можна подовжити ще на рік - два. Починаю працювати над ТУ по всіх комунікаціях.

 

4 Архітектор блудить у нюансах... Схоже, він, в основному, працював для околиць міста, де вимог меньше і вони простіші. Про зміну проектувальника поки не йдеться, однак хочу бути в курсі, знати що, чому і від чого залежить.

Якщо робити усе по вимогах, то ділянка на два з мінусом... :( Продаж ділянки не розглядаю бо, кращого не візьму а іншого не маю. Надто багато часу і грошей пішло на той клапоть землі...

Приходиться шукати компроміси, щоб і собі зробити зручно і з сусідами не гризтись особливо. Враховуючи що, поки усе без порушень роблю, згідно з законом, то і так продовжити хочеться... Маю намічений ескіз будинку, продуманий під ділянку і під свої потреби. Переплановувати абсолютно все через 1 - 2 метри буде дуже не зручно. Тому вивчаю питання, для логіного вирішення.

 

Чи вірно я розумію, якщо погоджу викопіювання з відсутньою будівлею у сусіда то це мені на руку і від цього викопіювання відштовхуюсь по пожеж. та ісоляційних нормах? Санепідемка там нічого побабрати з відстанями не може?

 

Пожежні норми, схоже тре читати у ДБН 360 - 92 ** а про інсоляцію де? Чи цей документ містить усі потрібні вимоги і норми?

 

Септик - переробка, очищення а вигрібна - просто тимчасове зберігання? Чи можу я вести будівництво без туалету на ділянці?

 

По опитувальних листах: Прорахувати добовий розхід води, водовідведення споживану потужність від електоромережі, максимальну, планову може навіть школяр :) Чи ба взяти по сусідських ТУ (люди гадять приблизно одинаково :) ) Проте, згоден, що, за 140 грн правди шукати не варто...

Десь проскакувало що, опитувального листа на ТУ газу не потрібно, самі ТУ на газ, наче, безкоштовно мають видавати. Хтось може підтвердити чи заперечити?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

я брав ТУ на газ без опитувального листа. попередні коштували десь 250грн а основні десь 50грн.

туалет явно на ділянці потрібний буде. на мою думку можна обмежитись вигрібною ямою. думаю сильно гадити будівельники не будуть))

 

СанПиН 2605-82. Санітарні норми й правила забезпечення інсоляцією житлових і громадських будинків і територій житлової забудови

 

стосовно розбіжностей між картою і фактичним станом то краще порадитись в міській раді..

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...

У мене цирки продовжуються...

Опитувальні листи робив на Дорошенка, електрика + вода-водовідвід = 250 грн. (в обленерго опитувальний тільки на електрику 170 грн з копійками).

ТУ на газ - робляться.

ТУ на електрику, кажуть "важкий режим на районі", 5 кВт підпишуть, не більше. За 200 грн намалювали всі 9 кВт. :( Подав, казали звонити за 20 днів (по закону 10). Офіційно в касу за ТУ 947,87 грн + 2% послуги банку.

ТУ вода-водовідведення, сказали, що додатково тре погоджувати точки підключення води і каналізації (в середу, в різний час. Вода 9:00 -10:00 каналізація 14:30 - 16:00). Погоджувати можна на викопіюванні з міськради. Так і зробив.

По воді усе добре, по каналізації написали "отримати дозвіл від власника колектора".

Говорив з сусідом, що займався водою і каналізацією на нашій вулиці (за кошти сусідів). Сума озвучена, заперечень немають. Однак, не має він, чи хтось із сусідів, ніяких документів на основі яких труба наналізації та води є у його чи колективній власності. Тобто, юридично вони не мають на основі чого дати дозвіл.

Знову у водоканал... кажуть, можна зібрати підписи згоди з усіх сусідів і завірити їх у жеку. У жеку: Кажуть, район їхній, комунікації не їх, хто власник не знають, іти у водоканал... Підписи сусідів можуить завірити (тере УСІХ сусідві з паспортами!!!). Що є нереально. бо багато хто за кордоном а на вулиці коло 40 будинків! Тай юридична сила такої згоди під сумнівом... Варіант зібрати підписи і ініціали самостійно і прийти з кимось одним у жек - відкинули.

Жесть... хз куди йти і що робити. Думаю, написати офіційний запит у водоканал, щоб або видали ТУ без згоди власника або вказали у чиїй властості є труба....

 

Почали погоджувати топографічну зйомку, бо змін на районі по факту дуже багато (без печатки ліцензійної організації, забули поставити, домовились що поставимо після). Погодили, були зміни по комунікаціях, внесли зміни, роздрукували на новому аркуші. Поставили печатку ліцензійної організації.

Тепер у мене є:

- викопіювання 1:500 з плану міста з печаткою архітектури, погодженнями точок врізки води і каналізації та зауваженням про дозвіл від сусідів на врізку.

- топографічне знімання по факту з мокрими печатками погоджень усіх служб та зауваженнями щодо змін, без печатки ліценз. організації розробника.

- топографічне знімання по факту з внессеними змінами при погодженні з мокрою печаткої ліцензійної організації розробника але без печаток погоджень усіх служб.

 

Поки до мене претензій ніхто не мав. Що буде делі, як понесу це у міську раду... Боюсь уявити...

 

* чи систематизувати адреси, телефони, ціни, де що робив? Чи цікаво це комусь? Чи можна таку інформацію викладати на цьому форумі?

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

* чи систематизувати адреси, телефони, ціни, де що робив? Чи цікаво це комусь? Чи можна таку інформацію викладати на цьому форумі?

Для Вас це багато часу по "свіжій пам'яті" не забере, а інформація буде корисною.

 

Щоправда, мені вона не пригодиться (не той регіон)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 1 рік потому...
У мене цирки продовжуються...

Опитувальні листи робив на Дорошенка, електрика + вода-водовідвід = 250 грн. (в обленерго опитувальний тільки на електрику 170 грн з копійками).

ТУ на газ - робляться.

ТУ на електрику, кажуть "важкий режим на районі", 5 кВт підпишуть, не більше. За 200 грн намалювали всі 9 кВт. :( Подав, казали звонити за 20 днів (по закону 10). Офіційно в касу за ТУ 947,87 грн + 2% послуги банку.

ТУ вода-водовідведення, сказали, що додатково тре погоджувати точки підключення води і каналізації (в середу, в різний час. Вода 9:00 -10:00 каналізація 14:30 - 16:00). Погоджувати можна на викопіюванні з міськради. Так і зробив.

По воді усе добре, по каналізації написали "отримати дозвіл від власника колектора".

Говорив з сусідом, що займався водою і каналізацією на нашій вулиці (за кошти сусідів). Сума озвучена, заперечень немають. Однак, не має він, чи хтось із сусідів, ніяких документів на основі яких труба наналізації та води є у його чи колективній власності. Тобто, юридично вони не мають на основі чого дати дозвіл.

Знову у водоканал... кажуть, можна зібрати підписи згоди з усіх сусідів і завірити їх у жеку. У жеку: Кажуть, район їхній, комунікації не їх, хто власник не знають, іти у водоканал... Підписи сусідів можуить завірити (тере УСІХ сусідві з паспортами!!!). Що є нереально. бо багато хто за кордоном а на вулиці коло 40 будинків! Тай юридична сила такої згоди під сумнівом... Варіант зібрати підписи і ініціали самостійно і прийти з кимось одним у жек - відкинули.

Жесть... хз куди йти і що робити. Думаю, написати офіційний запит у водоканал, щоб або видали ТУ без згоди власника або вказали у чиїй властості є труба....

 

Почали погоджувати топографічну зйомку, бо змін на районі по факту дуже багато (без печатки ліцензійної організації, забули поставити, домовились що поставимо після). Погодили, були зміни по комунікаціях, внесли зміни, роздрукували на новому аркуші. Поставили печатку ліцензійної організації.

Тепер у мене є:

- викопіювання 1:500 з плану міста з печаткою архітектури, погодженнями точок врізки води і каналізації та зауваженням про дозвіл від сусідів на врізку.

- топографічне знімання по факту з мокрими печатками погоджень усіх служб та зауваженнями щодо змін, без печатки ліценз. організації розробника.

- топографічне знімання по факту з внессеними змінами при погодженні з мокрою печаткої ліцензійної організації розробника але без печаток погоджень усіх служб.

 

Поки до мене претензій ніхто не мав. Що буде делі, як понесу це у міську раду... Боюсь уявити...

 

* чи систематизувати адреси, телефони, ціни, де що робив? Чи цікаво це комусь? Чи можна таку інформацію викладати на цьому форумі?

ТУ на газ - робляться. Скільки стоіть і куда іти в Львові якщо можна .

Чим закинчилась ваша істория з документами на строительний паспорт.

Якщо можна поспілукуватись в личку .

Мене все це чекає з дозволом на будівництво було б дуже полезно поговорити з людиною яка це все пройшла а тим більше в Львові.Дякую

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

oleksandr0705, історія закінчилась тим, що закінцились гроші і не знаю, за що вікна купувати :) Загубив тему і забув про неї...

Подав документи у міську, тягнули, завернули з формулюванням що не достатньо інформації у обмінному файлі на СД. Архітектор щось чарував, знову завернули.

А виявилося, що того файлу там не було ВЗАГАЛІ. Дибіл мій архітектор не знав, що то має робити державна установа з ліцензією і доступом до кадастру. Головний архітектор містя лише за третім моїм візитом зміг мені пояснити, що саме йому потрібно...

Зробив обмінний подав втретє, пішло в роботу, терміни просторочували. Бігав на прийом, щоразу, як вичерпувалось терпіння і сідав писати скаргу у прокуратуру, особисто дзвонив гол. архітектор. вибачався просив пару днів. Так пару раз, от чуйку має :). Паспорт будівництва отримав, питань відмінності між по витягу і по факту ніхто не задавав, хабарів не просили, я не пропонував :)

Повіз реєструвати повідомлення про початок буд робіт. То не прийомний час, то завтра давайте бо були зміни саміне знаєм що і як робити і так по колу... В результаті послав рекомендованим з підтвердженням про вручення. За два місяці інфрмація появилася в реєстрі.

Почалось будова. :) Але це вже окрема тема... Некомпетентність і безвідповідальність мого архітектора і майстрів заслуговують окремої теми...

 

Хоча, коротко опишу тут, щоб попередити людей.

Перше що вилізло - відстань перед хатою до паркану. Усвідомив, що дуже незручно ставити машину боком, відступив +2 метри.

Друге - земля, її прийшлось вивозити а потім завозити... попав.

Окремо по архітектору, він особлива людина і заслуговує на окремий опис. Він пропадав, були періуди, коли він тупо не виходив на зв`язок, не відповідав на дзвінки. Коли пару днів а коли і тиждень, перед початком будови це стало великою проблемою.

Також, він виявився не компетентним, обіцяної інформаційної підтримки я не отримав, він тупо не знає СНІПів і актуальних нюансів. Я робив проект під ключ, мало бути усе, а по факту не було ЖОДНОГО конструктивного розрахунку. Не було фундаменту як такого, перекриттів, не було даху, бракнуло кількох важливих розрізів, провтикали вікно в коридорі, провтикали закладні у фундаменті на комунікації та відсутній фундамент під перегородки, вилізли проблеми з рівнем грунту (бо складний рельєф а розрізу він не зробив), виявились дві стіни що висіли на перекритті без опори чи балок, не було жодної закладної на сходи і дах. Сходів теж не було у проекті, а потім через сходи вилізли проблеми з трьома дверима :(. Провтикали три венканали. Жодного розрахунку по розходу матеріалів, жодної специфікації. В кінці, архітектор пропав без слідно на пару тижнів, прийшлось шукати і виловлювати через сторонніх людей. В результаті припинив співпрацю з ним і наполегливо вам НЕ рекомендую. Усе перелічене виправлялось дороблялось і перероблялось іншими спеціалістами

Архітектор Юра Калагурський. Фірма пп. ФАЗИС-ЗАХІД. Львів, вул. Героїв УПА, 73, к. 305

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ділянка в межах міста, чи в області? Якщо в місті, то радив би Вам звернутись в Архбудконтроль навпроти міськради. Там хороші архітектори, я собі там робив робочий проект на надбудову. Перед ними був попав на токого самого як Ви, перехрестився і забув як страшний сон.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

захар 1977, Місто. Власне склалось враження, що архітектор працює для сільського населення. Котрі будують з глини і не більше одного поверху...

А ще смішно, що зі всіма тими вилізшими по проектуванню проблемами, архітактор навязував свої авторський і технічний нагляд, як обовязкові. :(

Був у згаданих вами людей, саме вони мені помагали з обмінним файлом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ТУ на газ - робляться. Скільки стоіть і куда іти в Львові якщо можна .

Та нічого складного там немає. Маєте час їдіть самі в (ссылка устарела), буде дешевше. Не маєте часу тоді до решал. Я звертався до дівчинки, що знімає показники лічильника (коштувало десь 1000), єдине треба мати проектні пропозиції по будинку, або квартири. Щоб вони знали де, що буде стояти.

Чим закинчилась ваша істория з документами на строительний паспорт.

Якщо можна поспілукуватись в личку .

Мене все це чекає з дозволом на будівництво було б дуже полезно поговорити з людиною яка це все пройшла а тим більше в Львові.Дякую

Якщо в місті, то проблем немає. Єдине часу багато займає. Їдете в єдине вікно в міськраді, просите в дівчат перелік всіх документів. Після цього збираєте весь перелік того що Вам дали і здаєте назад в єдине вікно. Чекаєте два тижня (може трохи більше) і Вам дадуть дозвіл на будівництво і розробку робочого проекту. Після цього робите робочий проект і подаєте його на Чупринки,71 в Держархбудінспекцію

Там мають дати дозвіл на початок будівництва.

На рахунок архітекторів для проектних пропозицій і робочий радив би робити в архконтролі (з власного гіркого досвіду). Дешевше і скорше, плюс до їх паперів ні де не достаються:). Успіхів в будівництві.:beer:

 

Добавлено через 13 минут

Був у згаданих вами людей, саме вони мені помагали з обмінним файлом.

Так треба було і все остальне робити. Я попередні пропозиції робив в такогосамого як Ви, попав в 500$. А робочий в них 2900грн і без проблем. Тепер в наступний раз тількі до них піду.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

захар 1977, варто памятати, що по ескузу намірів забудови простіше отримати дозвіл на будівництво, не потрібно авторського і технічного нагляду. Для подівництва по проекту ці нагляди обовязкові. А це додаткові видатки нізащо. бо реально ніхто нічого не буде контролювати... Окрім того, випривязані до проекту і кожен відступ чи зміну НЕОБХІДНО погоджувати. А ескіз - це типу, "ось якесь таке воно буде" і роби любі не суттєві зміни, головне не порушувати загальну площу більш як на +- 10%.

В міську раду ескіз, а проект собі і майстрам ;)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

захар 1977, варто памятати, що по ескузу намірів забудови простіше отримати дозвіл на будівництво, не потрібно авторського і технічного нагляду. Для подівництва по проекту ці нагляди обовязкові. А це додаткові видатки нізащо. бо реально ніхто нічого не буде контролювати... Окрім того, випривязані до проекту і кожен відступ чи зміну НЕОБХІДНО погоджувати. А ескіз - це типу, "ось якесь таке воно буде" і роби любі не суттєві зміни, головне не порушувати загальну площу більш як на +- 10%.

В міську раду ескіз, а проект собі і майстрам ;)

Дякую за пораду:beer:. Я собі просто робив дозвіл на реконструкцію та розширення приміщення за рахунок горища, а там таякби трохи інщі вимоги, мусить бути робочий проект.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нема за що:). Завжди раді, чим можем. Нато і є цей форум, щоб люди допомогали один одному:\"\":.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та нічого складного там немає. Маєте час їдіть самі в (ссылка устарела), буде дешевше. Не маєте часу тоді до решал. Я звертався до дівчинки, що знімає показники лічильника (коштувало десь 1000), єдине треба мати проектні пропозиції по будинку, або квартири. Щоб вони знали де, що буде стояти

 

Земельна ділянка в Львові.

Проектні пропозиціі по будинку ви маети на увазі ескіз намірів мого будинку .

1. Так як я розумію спершу потрібно зробити ескіз наміру забудови

 

На рахунок архітекторів для проектних пропозицій і робочий радив би робити в архконтролі (з власного гіркого досвіду). Дешевше і скорше, плюс до їх паперів ні де не достаються:). Успіхів в будівництві.:beer:

Дякую , а де іх знайти і докого звертатися може є номер телефону:)

2. Опитувальний лист заповнений на воду,електрика,газ і каналізацію (на ДОРОШЕНКА ,а де саме? Якщо можна відпишіт) і тоді через 10 днів і більше получу ТУ

ТУ електрика приблизно так як писали: Офіційно в касу за ТУ 947,87 грн + 2% послуги банку

ТУ газ приблизно 1000 чого -?

ТУвода і каналізація- недорого

І потім якщо я розумію правельно

а) маю на руках ТУ

б)плюс заплачені квітанціі за електрику і газ в які входить і підключення, мені лишаеться купити лічильники и матеріал щоб все підвести до будинку.:good:

 

Вибачте що розпитую так доточно, але два слова про ситуацію : мене немае в Львові ми з сімєю закордоном ,а оскільки осінню купили клаптик землі в Львові і літом коли приідем в отпуск лиш на два місяці хотіли б поставити корбку і накрити,а не з дозволами на будівництво займатися і аж на другий рік строітись .В Львові жеве теща пенсіонерка і вона не протів помогти, лише треба мені сказати куда і зачим іти .Вот і намагаюсь зрозуміти сам все поетапно щоб зміг пояснити.Так одна надія на вас:beer:

Не зможем самі прийдеться звертатись до рішал ,але я маю вже гіркий апит з тими рішалами як купляв частку землі то робили мені розподіл землі за 3200 $ і мав бути дозвіл на будівництво в ту ціну так як мені сказав :Ти як приідеш то будеш тільки кірпічики ложить гроші взяв наперед а тепер треба доплачувати за дозвіл на будівництво.Вот і хочу розібратись зарос сам що почом.Незможим а вкрайньому випатку тоді до рішал

Змінено користувачем oleksandr0705
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

Земельна ділянка в Львові.

Проектні пропозиціі по будинку ви маети на увазі ескіз намірів мого будинку .

1. Так як я розумію спершу потрібно зробити ескіз наміру забудови

Правильно розумієте. Їдете до архітектора та робите попередній проект, по ньому будете робити попередні ТУ в Львівгазі та обленерго.

На рахунок архітекторів для проектних пропозицій і робочий радив би робити в архконтролі (з власного гіркого досвіду). Дешевше і скорше, плюс до їх паперів ні де не достаються:). Успіхів в будівництві.:beer:

Дякую , а де іх знайти і докого звертатися може є номер телефону:)

Площа Ринок 21, другий поверх. Там є п.Ігор, тел. скину в лічку.

2. Опитувальний лист заповнений на воду,електрика,газ і каналізацію (на ДОРОШЕНКА ,а де саме? Якщо можна відпишіт) і тоді через 10 днів і більше получу ТУ

Щось нерозумію, а до чого тут Дорошенко? І що то за опитувальний лист?

ТУ газ приблизно 1000 чого -?

Було гривень, але для квартири.

ТУвода і каналізація- недорого

ТУ може і ні, а коли дійде до робочого там почнеться.

І потім якщо я розумію правельно

а) маю на руках ТУ

б)плюс заплачені квітанціі за електрику і газ в які входить і підключення, мені лишаеться купити лічильники и матеріал щоб все підвести до будинку.:good:

Трохи не так. Потім робочий проєкт та сама робота.

Вибачте що розпитую так доточно, але два слова про ситуацію : мене немае в Львові ми з сімєю закордоном ,а оскільки осінню купили клаптик землі в Львові і літом коли приідем в отпуск лиш на два місяці хотіли б поставити корбку і накрити,а не з дозволами на будівництво займатися і аж на другий рік строітись .В Львові жеве теща пенсіонерка і вона не протів помогти, лише треба мені сказати куда і зачим іти .Вот і намагаюсь зрозуміти сам все поетапно щоб зміг пояснити.Так одна надія на вас:beer:

Не зможем самі прийдеться звертатись до рішал ,але я маю вже гіркий апит з тими рішалами як купляв частку землі то робили мені розподіл землі за 3200 $ і мав бути дозвіл на будівництво в ту ціну так як мені сказав :Ти як приідеш то будеш тільки кірпічики ложить гроші взяв наперед а тепер треба доплачувати за дозвіл на будівництво.Вот і хочу розібратись зарос сам що почом.Незможим а вкрайньому випатку тоді до рішал

Тещі потрібно буде доручення, інакше всюди будуть відправляти. Рішали це зря, вони не потрібні. Якщо настирно ходити і мати трохи часу, все можливо зробити самому. Успіхів Вам:beer:

І ще одне головне. Економить грощі:).

захар 1977, варто памятати, що по ескузу намірів забудови простіше отримати дозвіл на будівництво, не потрібно авторського і технічного нагляду. Для подівництва по проекту ці нагляди обовязкові. А це додаткові видатки нізащо. бо реально ніхто нічого не буде контролювати... Окрім того, випривязані до проекту і кожен відступ чи зміну НЕОБХІДНО погоджувати. А ескіз - це типу, "ось якесь таке воно буде" і роби любі не суттєві зміни, головне не порушувати загальну площу більш як на +- 10%.

В міську раду ескіз, а проект собі і майстрам ;)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дуже дякую ЗАХАР 1977.

Будем начинати з архітектора .

Нарахунок опитувального листа писав porterlv. Я так розумію його потрібно заповнювати щоб указати скільки твоєму будинку потрібно кубів газу,води, для електрики квт .Це потрібно щоб отримати ТУ

На Дорошенка я так зрозумів заповнюють дешево

 

У мене цирки продовжуються...

Опитувальні листи робив на Дорошенка, електрика + вода-водовідвід = 250 грн. (в обленерго опитувальний тільки на електрику 170 грн з копійками).

ТУ на газ - робляться.

ТУ на електрику, кажуть "важкий режим на районі", 5 кВт підпишуть, не більше. За 200 грн намалювали всі 9 кВт. :( Подав, казали звонити за 20 днів (по закону 10). Офіційно в касу за ТУ 947,87 грн + 2% послуги банку.

 

 

Цитата:

Сообщение от oleksandr0705 viewpost.gif

І потім якщо я розумію правельно

а) маю на руках ТУ

б)плюс заплачені квітанціі за електрику і газ в які входить і підключення, мені лишаеться купити лічильники и матеріал щоб все підвести до будинку.:good:

 

Трохи не так. Потім робочий проєкт та сама робота.

 

Вибачте а тут зовсім незрозумів:o

Я планую строіти по строітельному паспорті ( будинок до300 кв мт два поверха плюс мансарда ) і мені не потрібний робочий проект тільки ескіз намерів забудови .Так проще в усьому.

Дочого тут робочий проект?

Чи ви маете наувазі спочатку получаеться ТУ а потім окремо платиться за підключення

Хотя б хотів построіти три повноцінні поверха і мансарда ,але я так розумію всі в один голос пишуть, що тоді вашко получити дозвіл на будівництво плюс ввести в уксплуатацію не тільке через те що потрібно замовляти робочий прект а через ...? Я так і незрозумів !

Ясно що буде дороще, а на скільки ?Якщо 2-3 тися $ то ще нічого можна б було робити и по робочуму проекті, а то я після нашого рішали вже боюсь предположити скільки обійдеться $ дозвіл на будівництво будинку більше 300 кв мт :o

Сообщение от porterlv viewpost.gif

захар 1977, варто памятати, що по ескузу намірів забудови простіше отримати дозвіл на будівництво, не потрібно авторського і технічного нагляду. Для подівництва по проекту ці нагляди обовязкові. А це додаткові видатки нізащо. бо реально ніхто нічого не буде контролювати... Окрім того, випривязані до проекту і кожен відступ чи зміну НЕОБХІДНО погоджувати. А ескіз - це типу, "ось якесь таке воно буде" і роби любі не суттєві зміни, головне не порушувати загальну площу більш як на +- 10%.

В міську раду ескіз, а проект собі і майстрам :wink:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вибачте а тут зовсім незрозумів:o

А тут немає, що розуміти. Робочий проект не будівельний від архітектора. А саме від газзавода, це наскільки я знаю обов'язково. Інакше не розведуть по будинку. Львівенерго треба уточнювати, чи потрібно.

Я планую строіти по строітельному паспорті ( будинок до300 кв мт два поверха плюс мансарда ) і мені не потрібний робочий проект тільки ескіз намерів забудови .Так проще в усьому.

Дочого тут робочий проект?

Тут не треба, вище пояснив якій буде потрібен. І ще подумайте, чи варто 300м.. Та і стільки за 2-3 місяця не встигните.

 

Чи ви маете наувазі спочатку получаеться ТУ а потім окремо платиться за підключення

Це і мав на увазі.

Хотя б хотів построіти три повноцінні поверха і мансарда ,але я так розумію всі в один голос пишуть, що тоді вашко получити дозвіл на будівництво плюс ввести в уксплуатацію не тільке через те що потрібно замовляти робочий прект а через ...? Я так і незрозумів !

Ясно що буде дороще, а на скільки ?Якщо 2-3 тися $ то ще нічого можна б було робити и по робочуму проекті, а то я після нашого рішали вже боюсь предположити скільки обійдеться $ дозвіл на будівництво будинку більше 300 кв мт :o

Додайте до цього вартість робочого проекту, вартість авторського надзору, вартість робіт ліцензованої організації (з вулиці вже не підходять). Такщо не варто. Та і ще один минус великих будинків, діти не хочуть жити з батьками:D. Так в кінцевому результаті будете користуватись однією кімнатою та кухнею.

До речі, якщо маєте бажання обговорити проект тоді Вам сюди;).

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так що не варто. Та і ще один минус великих будинків, діти не хочуть жити з батьками:D. Так в кінцевому результаті будете користуватись однією кімнатою та кухнею.

 

Ви прові, а тут треба подумати:)

Тепер все зрозумів, з понеділка будем діяти ,і ще раз дякую за те, що все як то кажуть розжували:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ви прові, а тут треба подумати:)

Тепер все зрозумів, з понеділка будем діяти ,і ще раз дякую за те, що все як то кажуть розжували:beer:

Буде проект виставляйте на профільній гілці проект, обсудимо:beer:. Як то кажуть "Гуртом і тата легше бити":D, кожен щось підскаже і Вам буде легше опріділитися як воно має бути:).

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...