Активність
- Остання година
-
Риби багато. І устриць з мідіями теж. Навколо багато устричних ферм, де крім устриць( не їм) та мідій(їм) можна замовити крабів та місцеву рибу. Тут дорада плаває зграями в заливі. ну і якась місцева, назву ніяк не запам'ятаю. Бажаєш, то купуєш і готуєш вдома, не бажаєш, то на ферму, зазвичай, на фермі і ресторанчик є. Креветки теж є, свіжі. Але я не дуже рибна, на відміну від чоловіка, то в нас різні почуття, коли маємо рибний день. Цікаво, що в супермаркетах нема рибних вітрин, як в нас. Є великі спеціалізовані рибні магазини, устричні ферми, рибні ресторани. Ще невеличкі базари - зловив і продав. На ловлю риби купуєш ліцензію і тоді ловиш в любому місці Боки. На устрічних фермах дозволяють ловити з пірсу. там ліцензія не потрібна. бо то приватна територія.
-
до кацапів щось доходить про "закон Ґрема" - з вторинними митами на товари , які виробляються державами , які споживають кацапські нафту та уран . Не вірять вони - не лячно їм . Принаймні поки що .
-
А какой смысл жить дольше с точки зрения эволюции.... Детей не производят, новых знаний не производят... Передача информации? Так любая флешка решает, не говоря уже об интернете.
-
а в чому логіка перемикання?
-
А риба ? у вас там море я по карті дивилась 🙃
-
Іра, про чорногорську кухню не треба, бо це біль. Як кажуть мої сусіди-серби:" Чорногорської кухні не їснує". Ні, вона є, але то не моє зовсім. Я трохи налякана тутешньою кухнею. Якось ми зайшли в ресторан пообідати. По відгукам знайомих, там гарна кухня. Ресторан з гарним інтер'єром, не забігаловка. Я не стала ризикувати та замовила гуляш, бо спотворити гуляш, як на мене, треба дуже намагатися. Чоловік ризикнув замовити чорногорське фірмене- жарені ковбаски з квашеною відвареною капустою. Про чоловіка не буду, бо то їсти треба бути дуже тренованим на таке. А з гуляшом я і подумати не могла, що так в них зветься макарони зі шматочками яловичини в підливі. навмисно так написала, бо то був чисто савецкій варіант столовкі, що виглядало, що по смаку. А ти тут про овочи з м'ясом , запечені в горщику. Ні, більше не експериментую. Якщо в ресторані, то замовляю щось нейтральне. Недалеко від нас, пішки, є гарний ресторан з живою музикою, власник- англієць, шеф-повар- татарин. Навіть там, саме більше, що можу замовити з національного...не чорногорського, то тартар в якості холодної закуски 😁
-
Ви з цими перебіжчиками, як Леон26 з геями.
-
як я все це люблю!!! Не ну м"ясо я також люблю, але коли починається сезон овочів це просто свято якесь. У вас там мають готувати гювеч. Цікаво є якісь особливості, спеції там Хтось пише, що то болгарське блюдо, хтось що загально балканське🤪
-
Относительно свежий выход.
-
Зрозуміла. Кабачкові млинці на новий лад. Цікаво вийшло. Дякую. Пару днів тому запікала овочі ( цибуля, перець солодкий та гіркий, баклажани, кабачки, помідори) з моцарелою в духовці. Це я про те, що в тебе крем-чизз.
-
Йес мем😍 рецепту нема, все на око...зробила тісто як на кабачкові млинці, кабачки потерла на дрібну тертушку, посолила , потім віджала, але без фанатизму, додала яйця, борошно і дала постояти десь з півгодини , додала олію і вилила на деко ( вниз пергамент)...спекла, коли охолонув, змастила крем- чиззом, повикладала помідори та перець, закрутила рулетом, обмотала плівкою і на пару годин до холодильника, усьо
- Сьогодні
-
Причина проста: перерозмірене поле, інвертор бере з PV 18кВт, продати може максимум 12. Тому тримаю АКБ недозарядженою як буфер для сонця. При чому за день АКБ легко заряджається до 100% тими надлишками, які інвертор не взмозі продати. А потім АКБ продається до вечора, щоб на наступний день був вільний буфер для надлишків генерації.
-
Треба зробити правило: коли викладається отака краса, робиться це одночасно з рецептом. Натяк зрозуміло?😊 В холодильнику маю 2 кабачка і в роздумах, що з ними робити.
-
у мене був досвід пересадки дуже великих хвойних: ялини, ялиці та ялівці і ту все дуже дивно...ті рослини, щодо яких я думала що вони приживуться на 100% не прижилися(( і то були 15 річні ялівці, краще за все прижилися ялини ( блакитні, сербські,звичайні різних сортів) , маленькі десь по 1,5 метри чудово, а от великі по 3 з лишком метрів поробили мені нерви...ялиці ( Нормана, корейські та Конколор) прижилися, але особливого росту я не побачила , приріст кожного року, шишки є, але отак щоб росли я б сказала Посадкові ями робила для всіх однакові, грунт для хвойних, радіфарм постійно упродовж року, бо треба щоб запрацювала пошкоджена коренева враховуючи розмір надземної частини, яку ще треба було витягнути а у мене сьогодні кабачковий рулет ))
-
Звичка рахувати чужі гроші ракети не зробить тебе багатшим
-
Ты же , по твоим словам, обсуждаешь текст, что тебе до того ,что мне не доходит? Ты себе обьясни , почему у тебя " практика- жизнь" , но в пример ты приводишь чью- то смерть? Приведи в пример жизнь ,как пример Истины- практики, конкретную, а не абстрактную - то , что ты себе сам придумал. Почему ты себя не желаешь привести , и в этот раз, в пример, ты же раньше приводил?? ..карочь, сходи еще раз своего учителя Докинза, или как там его , прочти, а то ты уже не помнишь своих предыдущих писаний. А , еще был такой теоретик Рассел , со своим " чайником" носился, можешь и его прочесть . Пока не прочтешь домашнее задание, ко мне не обращайся .
-
То вже дуже просто) Для розвитку мозку, потрібно, щоб він вирішував завдання самостійно, а не запитував у ШІ ))) Треба буде здогадатися, що ефективність ПРО залежить не тільки від кількості батарей, а ще й від кількості ракет до них. *До речі, не раз читав, у різних популярних науковців, про те, що складні умови життя значно більш розвивають той же мозок, чим життя у повному комфорті) Воно і логічно, бо коли банан падає тобі у рота сам, тобі не потрібно думати про те, як його зірвати з високої рослини) а мозок не любить думати, бо це боляче, тому і прагне дивитись тік-токи або флудити на форумах ні про що 😉 про дофамінку від цих зайнять вже не буду, занадто )
-
Жизнь и творится. Это субъективная точка зрения. Я ж не виноват, что до тебя не доходит.