Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Будуємося-одноповерховий будинок 110 кв. в Глевасі(архонівський дом в адонісах)

Komaha

Рекомендовані повідомлення

Вже давно хотіла розпочати цю тему. І мабуть, якби зробила це пару тижнів тому, то починалася б моя історія більш оптимістично, бо за останні півтора тижні ми відчули що таке будівництво і що жарти і недопрацювання в цьому питанні можуть обернутися великими неприємностями і недоспаними ночами…

… але все по порядку.

 

1. Непросте рішення (купа переживань в кількох реченнях).

Десь два роки тому перед нами постало питання купівлі житла. Спочатку думали про квартиру і дуже довго займалися її пошуком, слідкували за зниженням-зростанням цін, кілька разів ледве не уклали угоду. Восени 2009го зрозуміли, що на наші гроші нам світить старий хрущ без ремонту. Одночасно з цим зрозуміли, що ділянки під Києвом подешевшали. Будівництво лякало, почали шукати щось готове, паралельно проглядали голі ділянки. За пару місяців зрозуміли, що готове – 98% неліквід за божевільну ціну, а те що ліквідне коштує космічні гроші. Думка про будівництво здавалася майже неймовірною, але і виглядала єдиним розумним рішенням. Почали шукати ділянку.

2. Наша діляночка + ми = кохання J (хоча і не з першого погляду)

Ділянку шукали з грудня 2009го, угоду уклали в кінці березня. Робота була пророблена колосальна (дякуючи чоловікові, він все взяв на себе). Як до цього ми були експертами в пошукові квартир (за час пошуків довелося ними стати), так тепер стали експертами в пошукові землі. Послугами ріелторів ми не користувалися, бо вважаю це безглуздою витратою грошей (зважаючи на нижчеплінтусову кваліфікацію українських ріелторів, в чому неодноразово переконувалися ). Якщо описати коротко – то нам з неймовірної кількості того лайна, яке викидається щоденно на ринок треба було знайти щось ліквідне і таке, щоб припало до душі : з оформленими правовстановлюючими документами, з належним цільовим призначенням землі, з хорошим під’їздом і можливістю підключення комунікацій (найбільша запара), в гарному місці, з нормальним рельєфом і ґрунтом, зі збудованими сусідніми будинками і головне – за якомога нижчу ціну. Дякуючи тому, що Господь постійно скеровував наші немудрі голови в правильному напрямку, ми придбали діляночку в селі Глеваха Васильківського району площею 11,4 сотки (біля дач Патона). Діляночка підійшла нам по всім вище наведеним параметрам.

Для тих, кому цікаві деталі вибору ділянки решта цього розділу.

Отже, перше, що рекомендую перевіряти - це можливість підключення світла. Ділянка без світла – неліквід (ви самі це розумієте). Ми робили це наступним чином – шукали найближчі ТПешки, записували номери , потім намагались через РЕМ і наближених до нього людей щось дізнатись про залишок потужності, крім того розпитували у сусідів все, що ті знали про можливість підключення. Зазвичай, з’ясовувалося, що ТПшка приватна і належить он тому сусіду. Далі йшли до сусіда і терли про продаж кіловат. В Глевасі ця ціна була біля 500-1000 зелені за 1 кіловат. Також розпитували у людей про рівень напруги, чи не падає, так теж можна було з’ясувати чи є потужності для підключення. В РЕМі ніхто з простягнутими руками не йде на зустріч, класична відповідь пишіть заяву на отримання ТУ до, якої прикладіть правовстановлюючі документи,. З газом те саме – розпитуєте сусідів (не забувайте уточнювати тиск труби, якшо вона низького тиску – залишку потіжності може і не бути, якщо середнього – то в більшості випадків потужність є.. Крім того шукаєте найближче ГРП, шукаєте власників ГРП або власника вуличного газопроводу, дізнаєтеся ціну за врізку (одна пані нам сказала 6000 баксів за врізку в свою трубу, інші люди теж недалечко від того місця сказали 1500, ось так). Якщо ви знайшли ТП (ГРП) до якої підключитися реально, дзвоните в кантору, яка займається прокладенням цих комунікацій і дізнаєтеся скільки буде вартувати прокладення комунікацій до вашої ділянки (часто, ця ціна складає половину вартості землі разом з врізкою, а то і більше). Також не забудьте, що нормальне ТУ вам можуть не дати навмисно (можуть написати замінити дріт на всій вулиці, чи ще щось в цьому дусі). Ми вирішували питання підключення світла через мужичка, у якого там все ніби схвачено (і домовлялися з ним ще до угоди купівлі-продажу). За місяць у нас було світло на ділянці і всі дозвола до нього. Обійшло ся все не дешево (як для мене не мажорки) і склало трохи більше 10% вартості землі.

Скажу ще, що від багатьох симпатичних і порівняно дешевих ділянок ми відмовилися через складнощі зі світлом.

Другий аспект – правовстановлюючий документ. Нам пропонували схеми купівлі землі по рішенню, земля в 2 рази дешевша. Я юрист і розумію, що за такою схемою ти купуєш ніщо і змушений покладатися лише на порядність продавця, а оскільки в порядності людей коли йдеться про такі гроші я сумнівалася, і оскільки ця земля це був наш єдиний шанс на майбутнє у власному домі, права на помилку ми не мали, тому від такої схеми відмовилися.

Щодо під’їзду, сусідів і гарного місця, то це вже другорядне.

 

 

 

3. Підготовка до будівництва.

Після купівлі землі хотілося по швидше почати будову.

Отже, ми оперативно підключили світло та замовили розробку проекту. Проект робився півтора місяці.

Паралельно подали до сільради клопотання про надання дозволу на будівництво, за кілька тижнів мали на руках дозвіл. Будівельний паспорт оформлювали самі, зараз узгодили з архітектором відстані і трохи переробляємо текстову частину, поки що часу це закінчити немає.

Також купили на ділянку вагончик.

Викопали криницю. Тут хочу відволіктися і розказати нашу проблему з криницею, щоб ви не повторювали наших помилок. Ми не знали точно на скільки кілець копати криницю, вирішили купити 8 (за порадою продавця), побачити як прибуватиме вода і потім якщо треба, то походу підвезти ще (попередньо обговорили це з копачами). Копачі за день викопали колодязь, коли ми приїхали вони вже на ті 8 кілець поставили верхню шайбу і зібралися їхати геть. На наше зауваження, що шо ж ви збираєтеся вже, ми б хотіли ще 2 кільця, вони сказали, що води нам і так стане, а якщо не стане, то вони в будь-який час нам докопають. Вийшло навпаки. Ця сволота морозилася місяць, сто разів ми дзвонили, вони обіцяли і не приїжджали. Нові копачі взяли за докопку двох кілець як за копку всього колодязя, такшо вийшов він нам золотий… Коли нові копачі спустились, то виявищи що нижнє кільце схопила глина і він не опустився на 20 см. Прийшлось ставити ремонтні кільця меншим діаметром. Вчора оці два кільця нам і докопали, такщо хоча б епопея з криницею скінчилася.

Також ми демонтували старий фундамент (підкопували дірки під фундаментом для стропил і краном виривали). Робота дуже важка, особливо зважаючи на те, що чоловік все робив сам (ну ще крановик, ясно).

DSC_0251.thumb.JPG.953a446483ef250065468c1732a10a90.JPG Вагончик 10 на 3

DSC_0264.thumb.JPG.6053c00cfddc9027dd2fbf824dd7e667.JPG Обрізка дерев навесні (мій дебют в цій справі)

DSC_0252.thumb.JPG.a799624686404adbb790687063ebc497.JPG Старий фундамент (почали підкопи)

DSC_0271.thumb.JPG.0cc6c297b7a08c0b9200624ee626b083.JPG Наша діляночка (вид з кінця ділянки)

 

4. Про наш майбутній будиночок.

Проект нам робила знайома конструктор. За зразок взяли архонівський проект «дом в адонісах» www.archon.com.ua/proekt_doma/MILKI/m41d12596e36fc?cat_id=1. Майже нічого не міняли в плануванні. Такщо, як бачите, будиночок у нас маленький, але більше ніби і не треба. Фундамент кладемо гарний, можна буде колись підняти поверх, якщо припече.

Будувати будемо в півтори цегли. Облиццювання буде робитися облицювальною цеглою літос.

 

5. І от почалося будівництво…

Будівельників брали по рекомендації, франківчани (у мене чоловік з Франика, людина яка рекомендувала будувала його батькам хату, і добре будувала). Ціни на роботу середні для Київської обл.(після того як сторгувалися, бо спочатку щось захмарне хотіли). Вирішили не шукати дешевші варіанти, бо все ж порекомендували, гарні будівельники.

І от 30го травня настав день ікс – приїхала наша бригада. Забрали їх з вокзалу машиною, відвезли на діляночку. Чесно скажу, зустрічали як рідних. До того гарно облаштували вагончик, завезли все необхідне.

На перший погляд – гарні люди, не бухі (вже велике діло), не тупі ніби. Але яке ж перше враження оманливе….

Отже, перший день вони облаштовувалися. Ми довго обговорювали з ними проект і майбутні плани по будівництву, як краще все облаштувати. В процесі вони сказали, що краще хай риє траншею екскаватор під фундамент, бо буде забагато землі, її треба буде вивозити і все одно прийдеться для цього ексаватор наймати. Ми тупі ідіоти, вірили їм і їх слова не перепровіряли, навіть не перерахували, а скільки ж це буде аж так багато землі (за пізнішими підрахунками, землі викопалося небагато і вся вона потім піде на підйом ділянки).

Другий день зробили розбивку, зліпили туалет (єдине, що зробили нормально) і душ, впорядкували на ділянці дошки і дерева. Чоловік як навіжений шукав екскаватор і машину – це був такий геморой, все ніби спеціально не складалося. Тепер я розумію, що на все те була Божа воля. Будівельники почали смердіти, що сидять без діла, типу давай по швидше екскаватор, але того дня вже нічого не вийшло.

Третій день з екскаватором все не виходило, будівельники почали в’язку арматурних каркасів.

Четвертий день вирили фундамент. Чоловік приїхав, подивився – ніби все ок. І знову ж таки, ніби затьмарення, навіть в голову не прийшло переміряти відстані, діагоналі чи все збігається (а треба було це зробили ще під час розбивки).

DSC_0636.thumb.JPG.0f84a6ffc0c4f81c0763b00319785091.JPG Вириті траншеї під новий фундамент.

П’ятий день – далі в’язали арматуру і готували фундамент до заливки. Ввечері чоловік приїхав перевірити роботу поглянув на арматурні каркаси і сказав хлопцям їхати туди, звідки приїхали. В’язка була не просто неправильна…. це був жах. Вони абсолютно не дивилися в проект, де чітко написано де яка арматура має бути, а крім того самі не петрали навіщо та арматура потрібна : на стойки порізали арматуру 12го і навіть 16го діаметру, замість проектної 6,5 мм катанки. Через перерозхід арматури не вистачило і вони на стики і кути поставили катанку (!). Вони просто як хотіли так і ліпили, як діти малі…

DSC_0642.thumb.JPG.2c2f82d64a0384643f6df97da745eab9.JPG[ATTACH]DSC_0644.thumb.JPG.21a736d7fbe8c11169527cfba3be5b1d.JPG[/ATTACH]DSC_0648.thumb.JPG.dfcc5206bce7ced82ca743781b623f89.JPGDSC_0652.thumb.JPG.b0a78d643de265cfc792bba0ae0aaa01.JPGDSC_0667.thumb.JPG.a25628cf20e95541fb11c11e9059bb60.JPGDSC_0643.thumb.JPG.a26f3b922684797dbf3c6729cbc4e38e.JPG

Чоловік був шокований. Сказав їм забиратися. Ті почали смердіти за гроші, чоловік дав їм 2500 грн (пізніше порахували, що вони нам наробили ще збитків на 1500 грн, якщо порахувати плату за те, що вони зробили) і повіз їх в Київ на потяг, квитки були тільки на ранок, привіз їх назад, переспав ніч в вагончику разом з ними і зранку повіз на потяг.

Ввечері коли переміряли розбивку виявилося, що вони не зуміли прочитати елементарне креслення і неправильно викопали фундамент (на 1,20 м. довше з одного боку). Потім коли почали перевіряти осі, то виявилось, що практично все викопано з відхиленням, яке прийдеться вирівнювати цоколем. В певних місцях відхилення до 15 см.

DSC_0758.thumb.JPG.fae452cbae9c16b42be8f2956ef66f4a.JPG

Прийшлося розширяти фундамент в потрібну сторону через що пере розхід бетону буде мабуть чималий.

Цим людям тільки туалети й бувати. Про глибинний вібратор вони взагалі не чули, навіщо ущільнювати грунт щебенем під фундамент вони не розуміють, читати креслення не вміють, зате постійно давали непрофесійні поради і допитувалися навіщо нам арматура в одноповерховому будинку... Після їх від’їзду я скачала книжку по будівництву і за день прочитала все про земляні і фундаменті роботи, і зрозуміла на скільки низькою була кваліфікація цих людне. Ще я зрозуміла, що ми абсолютні лохи, що ми не повинні були надіятися на дядьок, а знати усе самі і все пере провіряти. Але ж ми чекали професіоналів… Я дякую Богові, що він вберіг нас від заливки фундаменту з цими людьми, по тій неправильній розбивці і галімо скрученій арматурі.

І я ще раз підтвердила собі правило яке давно знала – хочеш щоб було гарно зроблено, зроби сам. Тепер я розглядаю будівельників лише як фізичну силу, якою керує мозок мого чоловіка (ну і мій іноді:). Кожну їхню дію треба контролювати і перепровіряти. Ми віднеслися до людей так, як хотіли б щоб до нас самих віднеслися будь ми на їхньому місці, а люди просто хотіли збити грошей за відверту халтуру.

 

Так що ось так, шановні забудовники, почалася наша будівельна історія. Все що робиться, робиться на краще і за всі випробування, які Господь нам посилає ми йому дякуємо. Будемо боротися далі і будувати наш дім.

 

Зараз вирішуємо наймати людей на фундаментні роботи, чи залити самим.

Арматуру зв’язати не складно, власне вже половину пов’язали самі. Опалубку зробити теж не космос. Процес заливки ми розуміємо. Зараз радимося, думаємо. Не відмовимося і від ваших порад J

 

P/S/ На вихідних приїжджали батьки. Перевірили кардинально розбивку фундаменту (обоє тат і чоловік 7 годин бігали по ділянці з рулеткою і шнурочками вигукуючи якісь цифри), виявилося, що ці мудазвони-будівельники і в тому напартачили. Що таке діагоналі і що їх треба визначати мабуть вони зовсім не знали, бо майже всі ями були вириті неправильно. Одну траншею розширили на 15 см десь а то і більше см (знову ж, втрати бетону і коштів), інші огріхи будемо рівняти цоколем (думали все заливати в один етап, але тепер просто мусимо цоколь заливати окремо). Також закидали неправильно вириту ними траншею (де вони помилилися на метр) і зв’язали десь 40% арматури. Покищо плануємо пожити з тиждень на ділянці (в вагончику) щоб кожного вечора потроху в'язати арматуру (справа це не важка і навіть медитативна, бо дуже одноманітна). В думках вже трохи є просвіток і спадає паніка.

  • Лайк 17
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

DSC_0675.thumb.JPG.74e3f4cb652854e0a662dbfcce5351ab.JPG ось руки інженера, який ніколи не крав :)

DSC_0664.thumb.JPG.daea91cac9600c595e418a5b4af55594.JPG тато демонтує халтурно скручену арматуруDSC_0685.thumb.JPG.c4928c8c54d82f827e8260a2135bd0a3.JPG демонтаж халтури триває

DSC_0689.thumb.JPG.54b7f0890151c245335d1a590a0f010b.JPG вся демонтована арматура

DSC_0744.thumb.JPG.abaca5273fc727a1ee934de17cabac7c.JPG відпочинок після холодного сидру і пива :)

DSC_0750.thumb.JPG.88867ffb53bfbc9cdbcd33339e358547.JPG я - майстриня-арматурщиця

 

DSC_0751.thumb.JPG.59e7002d555323d642afabb062910477.JPG перевірка розбивки

DSC_0753.thumb.JPG.dd4d53674e75a09c7c7af865a9fb526f.JPG інструмент

DSC_0662.thumb.JPG.dac26bfb0f752b9d94cce7b561c9da8c.JPG в роботі

DSC_0766.thumb.JPG.2b9d82819b11b18ae74e23d67138d4d8.JPG а ось це вже заготовки арматури, які зв"язали ми

DSC_0777.thumb.JPG.871c20d73f8f471c52c3ecbbec07d07a.JPG опускаємо

  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вітаю з початком будівництва.

Успіхів Вам!

Професійних майстрів, акційних цін на будматеріали та приємних емоцій від будови!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Начал стройку одноэтажного дома,разметку сделали 30 апреля, 40м3 бетон залили 15 мая,все работы выполняли сами:я,отец,брат,и двоюродный брат жены,опыта в строительстве ноль,сам офисный работник.

Так,что если есть возможность делайте сами,плюс экономия денег и удовольствие от выполненной работы.

15052010094.thumb.jpg.a4a4b28da50a029122e2c34b302c7346.jpg

DSC00786.thumb.JPG.3831c4f502112b2b4d692904e68adbf9.JPG

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так,что если есть возможность делайте сами,плюс экономия денег и удовольствие от выполненной работы.

Молодці:) Ми теж вже прийняли рішення фундамент заливати самим. Арматура вже повязана, цих вихідних плануємо залити ту частину фундамента, що в землі буде, вище землі будемо заливати окремо. Щодо задоволення від роботи, то Ви праві, дивишся на результат і душа радіє. Ми теж офісні працівники, але руки ніби ростуть звідти звідки треба.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Успіхів Вам!

Дуже дякую !:) Покищо все йде трохи важко, але сподівапюся, що наберемо обертів і покотиться як по маслу.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Основне враження від тижня, що минає - задоволення жити на діляночці. Зранку на електричку йдемо через сосновий ліс, навколо ні людинки, пташки співають, з дерев падає роса і пахне хвоєю.

До роботи мені добиратися десь півтори години, з роботи так само. Якби я так їздила з Троєщини чи там з Борщаги, де ми колись жили, то приїжджала б додому дохла. А тут не відчуваю жодного напрягу і приходячи до діляночки маю купу енергії.

Дуже хочеться там жити взимку, але мабуть грошей і часу не вистачить докінчити будову до холодів... Та на все воля Божа, тому ми сподіваємося і віримо, що все буде добре.

Є проблема з магазином - вже розумію, що закуплятися доведеться раз на тиждень вперед, бо поряд один магазин радянського типу з відстійним асортиментом, це трохи незручно.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Вже давно хотіла розпочати цю тему. І мабуть, якби зробила це пару тижнів тому, то починалася б моя історія більш оптимістично, бо за останні півтора тижні ми відчули що таке будівництво і що жарти і недопрацювання в цьому питанні можуть обернутися великими неприємностями і недоспаними ночами…

… але все по порядку.

 

Молодці, дуже красиво написано українською мовою. :good:

Бажаю успіхів, скорішого закінчення будівництва і насолодження затишним будиночком. :)

 

А з приводу в'язати арматуру та заливати фундамент бетоном з міксеру самостійно поміркуйте. Воно буде важко але того варте, так як грошей збережете чимало.

 

<Зебромуж>

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нарешті, почалося! Komaha, N.O, вітаю, так тримати!

дякую. з землею так і не зрослося

вивіз тільки 1 машину і з воділою домовився, що йому земля, а він не бере за відвіз. хоча бачу що треба було ще з нього пару грн збити :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сподобалося - і манера викладення історії, і настрій автора, і, власне, що ручки з саме правильного місця ростуть:D. Успіхів вам!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так класно написано, українською:) Супер! Аж самому захотілося йти й працювати з таким захватом, як ви! :Yahoo!:Молодці!
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всім дуже дякую за підтримку і побажання, дуже важливо розуміти, що ми не одні :)

будуймося, шановні, бо ми того варті :beer:

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Всім дуже дякую за підтримку і побажання, дуже важливо розуміти, що ми не одні :)

будуймося, шановні, бо ми того варті :beer:

 

Приветы Глевашцам. Можно сказать почти соседи (на поле Патона). Удачной Вам стройки, без дождливых дней когда они не нужны. И "Бил Гейтского" финансирования на Ваш проект, что бы закончить побыстрей.

Как вам "Бахи" или у Вас не слышно?

:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Удачной Вам стройки, без дождливых дней когда они не нужны. И "Бил Гейтского" финансирования на Ваш проект, что бы закончить побыстрей.

Как вам "Бахи" или у Вас не слышно?

:beer:

Дякую, дякую :)

Я ще ні разу не чула вибухів, але будівельники коли були, казали що чули. Ми взагалі дуже близько від заводу, від поля де взривають думаю може кілометр.

А ви вже живете, чи ще будуєтеся?

Мені взагалі там дуже подобається, лякає лише трохи віддаленість від цивілізації, розумію що через це ще матимемо купу незручностей. Але за чисте повітря і сосновий ліс під боком доводиться чимось платити :) От тільки мені здається, шо з часом лісу там не буде, бо його вже покроїли і роздали людям :( Взагалі, хочеться щоб побільше людей побудувалося, щоб була якась спільнота, спільно легше вирішувати будь-яке питання.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую, дякую :)

Я ще ні разу не чула вибухів, але будівельники коли були, казали що чули. Ми взагалі дуже близько від заводу, від поля де взривають думаю може кілометр.

А ви вже живете, чи ще будуєтеся?

Мені взагалі там дуже подобається, лякає лише трохи віддаленість від цивілізації, розумію що через це ще матимемо купу незручностей. Але за чисте повітря і сосновий ліс під боком доводиться чимось платити :) От тільки мені здається, шо з часом лісу там не буде, бо його вже покроїли і роздали людям :( Взагалі, хочеться щоб побільше людей побудувалося, щоб була якась спільнота, спільно легше вирішувати будь-яке питання.

Еще строюсь. Это моя ветка коробка за 10000 ))))) Пока 12й день стройки, залил фундамент, скважина готова, септик вроде тоже. Дай бог с этих выходных начинаю стены.

Можно как нить договорится и пересечься там)) Жить думаю будем не раньше конца этого года. Но наездами на выходные думаю что регулярно.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Еще строюсь. Это моя ветка коробка за 10000 )))))

 

переглянула вашу гілку, це капєц :) у нас схожа ситуація, у нас трохи більше грошей, але і будинок трохи більший і ми за ці гроші хочемо збудувати коробку. ми теж довго думали про квартиру, але вирішили краще нехай маленький, але свій будиночок. нас багато хто відговорював, казав шо це нереально, але вирішили почати, а там видно буде і не слухати всяких п.... песимістів, так би мовити.

чоловік у мене кошторисник по будівництву, каже, що на коробку вистачить (фундамент, стіни, дах), без дверей і всього іншого.

а ви з електрикою вже вирішили? в глевасі це величезна проблема. ми першим ділом підвели електрику, це чимало грошей забрало.

щодо зустрічі, то ми з радістю. нійближчі дні плануємо заливати фундамент, тому кожна хвилина на вагу золота (то те домовитися, то те доробити). але коли з цим розгребемося, то обовязково зустрінемося. ми взагалі зараз на будові живемо (в вагончику), такшо кожен вечір там.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

переглянула вашу гілку, це капєц :) у нас схожа ситуація, у нас трохи більше грошей, але і будинок трохи більший і ми за ці гроші хочемо збудувати коробку. ми теж довго думали про квартиру, але вирішили краще нехай маленький, але свій будиночок. нас багато хто відговорював, казав шо це нереально, але вирішили почати, а там видно буде і не слухати всяких п.... песимістів, так би мовити.

чоловік у мене кошторисник по будівництву, каже, що на коробку вистачить (фундамент, стіни, дах), без дверей і всього іншого.

а ви з електрикою вже вирішили? в глевасі це величезна проблема. ми першим ділом підвели електрику, це чимало грошей забрало.

щодо зустрічі, то ми з радістю. нійближчі дні плануємо заливати фундамент, тому кожна хвилина на вагу золота (то те домовитися, то те доробити). але коли з цим розгребемося, то обовязково зустрінемося. ми взагалі зараз на будові живемо (в вагончику), такшо кожен вечір там.

 

Как закончите с фундаментом. и будет время то встретимся) Касательно электрики, я пошел простым путем. Купил генератор 6ква за 3500грн. (2го такого нет:)) А так же договорился в малютянке от счетчика бросить кабель за 100грн в мес + ква. И все ок)Для стройки с головой. А подключится к ТП, так нет рядом. А за 1км тянуть себе дороже. Буду ждать пока Глеваха че нить предложит. А пока хватает.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Підскажіть, будь ласка, яку книжку Ви скачали по будівництву?

зокрема цю (ссылка устарела)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

не открывается

ага, справді посилання не працює. чоловік ці дні на ділянці, не має доступу до нету, а я не мастер в цих компютерних штучках, тому посилання для скачування вам не викладу. книжка називається "Как ізбєжать ошибок прі строітєльствє індівідуального дома" автор Ф.Сегі.

Книжка написана дуже лаконічно і доступно (я лох в питаннях будівництва зрозуміла 95% написаного) і дає основи, звертає увагу на найважливіші речі. спробуйте знайти її в неті.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

щойно закінчили заливати першу частину фундамнта (те, що в землі, цоколь буде заливатися коремо).

основні висновки :

- глибинний вібратор це річ, яка обовязково має бути призаливці, дуже полегшує роботу;

- для заливки потрібно не менше 4 чоловік (хотіли робити втрьох, але слава Богу вийшло що заливали вчотирьох і чоловік каже шо аби втрьох, то було б значно важче, особливо з жолобком працювати);

- бетону треба брати не стільки скільки в проекті, а переміряти реальну глибину траншей, ширину і так порахувати необхідний обєм. бо от у нас невистачило чотирьох кубів через те що в деяких місцях ширше, в деяких глибше.

- І ГОЛОВНЕ ПРАВИЛО - слухати поради, але думати самому. з початком будівництва всі родичі і знайомі виявилися спеціалістами-будівельниками, які так і норовлять дати якусь мегапрофесійну суперпораду і розказати які ж ми телепні, марнотратники і нічого не розуміємо. ми відфудболили більшість таких меседжів і зробили по-своєму і дякуючи тому, що Бог спрямував нашу думку в правильне русло, все закінчилося ніби добре :)

 

інші новини:

- багато запитань викликає дах, його конструкція якась трохи дохла і неміцна, будемо викладати план даху на форумі, може хтось щось порадить і підкаже, будемо консультуватися з конструктором, що вона мала на увазі малюючи таку конструкцію даху.

- планували класти чорнову цеглу разом з облиццювальною, бо так радили будівельники. вирішили робити так як зручно нам, а не будівельинкам - спочатку чорнову, потім дах, потім облиццювальну.

- по проекту покриттям даху має бути металочерепиця, але читаючи форму зрозуміла, що це далеко не найкраще рішення. бачу, що багато хто радить фарбований шифер. ще подобається бітумка. такщо, читаємо, думаємо, будемо приймати рішення.

 

П.С. навіть не віриться, що наш багатостраждальний фундамент вже залито і зроблений він своїми руками, ввечері поїду на нього дивитися. думаю, він прекрасний :)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Відпишусь про пророблену роботу

Вибір виробника бетону дуже складний етап

Взагалі їздив довго і нудно, не міг оприділитись до кінця у кого.

На Ковальській в Автобудкомплекс-К, без посередників потургувався, дали 490 з доставкою, тобто з місця здається 410 чи 420 В15 П3. Думаю, що моливо б ще 10 -15грн зторгували. Потім поїхав на Форум дали 515, і не хотіли торгуватись, але після тривалих маніпуляцій дали 480 з доставкою, хоча думаю можна було б ще зторгувати якусь 10ку, але в той момент мені вже було не до подальших торгів. їздив і до Семеновських. Подивився на заводик. Не можу сказати нічого поганого. Ціну дали 430 з доставкою, показували і ІSО і все інше. Думаю, що ціна нижча від ринкової може бути як через менші апетити так і через цемент з вмістом шлаку. я цього перевірити звичайно не можу, тому вирішив не ризикувати. Ціна питання звичайно немала (біля 2-2,5тис на об"ємі) і нема 100% гарантій в тому, що й на Форумі гарний цемент. Але зробив такий вибір.

крім того був на ВАТ "ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИЙ ЗАВОД ЗАЛІЗОБЕТОННИХ ШПАЛ"вони працюють на 500 цементі, так як роблять шпали для швидкісного трамваю і для метробуду теж постачають бетон. кажуть що марка бетону у них вища, воно і мабуть так є, бо при тій ж нормі валять замість 400 ки 500марку цементу. хотів вже там брати, хоча ціна там вища. з доставкою у них після тривалих переговорів виходило 520 чи щось таке. установка там не нова і попахує совком, але походу бетон не поганий. не взяв бо треба було домовлятись на пару днів увперед а часу зволікати вже не було. Є контакти міксеристів, які обіцяли через свій бартерний розрахунок, мені по 460 на об"єкт загнати. Не став звязуватись, хоча якщо контролювати весь процес, то може і не страшно.

 

отож в день ікс проплатив у касі і поїхав на об"єкт. Міксери у них 10ки і 5. брав 4 по 10. Просив розрив по 30хв, але по факту приїхав перший, десь за 30хв другий, а потім майже одночасно ще 2. хіба що мені так здалося, бо реально робота кипіла. міксеристи все норовились розбавити мені водою, але я не дозволив. вібратор дуже поміг, без нього не уявляю, як би я перемаслав у важкодоступні місця куби бетону. бетон зхватив десь за 1,5 год і вже можна було пройтись зверху. по геометрії в мене 37 м3 в землі, але по при копанні були відхилення. я замовив 38 хоча думав буде до 40. вийшло 42 з чого роблю висновок, що біля 2-2,5 м3 недолили. але зрештою думаю краще щоб недолили ніж зробили меншу марку, хоча такий факт трохи некрасивий. зараз буду лити в опалубку, тому порахувати можна буде набагато точніше. тоді вже і побачу так чи не так

DSC_0803.jpg.0aab02c480d1f177211178bad42b1f33.jpg

DSC_0804.jpg.7f9a4c9167840896819e972d79ffb216.jpg

DSC_0805.jpg.b7a7aae6a8abda58570162c8192b5da1.jpg

DSC_0809.jpg.9694c570af04bc4951eb164d6c0afd11.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...