Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Річард Роу

Пользователи
  • Публікації

    155
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача Річард Роу

  1. головне, щоб пожежники чи швидка меддопомога не вперлись у Ваш шлакбаум. В особливо жорстких випадках можна і вирок отримати.
  2. Якщо це мала архітектурна форма, вона мусить мати паспорт прив'язки, виданий головним управлінням містобудування та архітектури КМДА. Анулювання цього документа вирішує проблему - чи-то адміністративним, чи судовим шляхом. Вам також доцільно визначити, чи відведена комусь земля, на якій вони розташовані, чи міститься вона в червоних лініях чи інших охоронних зонах.
  3. Вам слід звернутись до суду з позовом про знесення самочинного будівництва, перед тим - провести перевірки ДАБІ, і - залежно від ситуації судову експертизу. Це не швидко, але дієво
  4. неможливо так поділити ділянку, поки домоволодіння не поділене
  5. Стоит, т.к. более 300 кв.м. - это МУО + проект. Так что работайте в направлении отделки стен (она уменьшает площадь), мансарду творчески обмерьте и т.д.
  6. щод узаконити будинок, потрібні документи про право на землю. Тобто, все навпаки Якщо дійсно потрібен грамотний спец, пишіть мені
  7. Ви поставили питання, і самі на нього відповіли. Тільки не повністю. Червона лінія - складова рішень генплану. Тому авторитетно на кальку М1:2000 Вам нанесуть в управлінні архітектури, вартість =/-5000 грн офіційно. Ще можете витяг з ДЗК замовити - там обмежень не буде 99%, може це те що Вам треба.
  8. І це на сьогодні єдині валідні координати
  9. якщо документів нема, Вам слід забути про цю ситуацію і проводити електроенергію офіційно
  10. Вітаю Вас, 1) якщо новий будинок не більше старого, можна оформити в ДАБІ. 2) якщо більше, слід оформити будівельний паспорт + ДАБІ. Звертайтесь, розкажемо і допоможемо.
  11. Вітаю вас, згідно із законом Вам слід внести зміни до будівельного паспорту, якщо Ваша альтанка буде спорудою, яка повязана фундаментом із землею. Однак на практиці - принаймні сьогодні - за таке не штрафують
  12. Вам слід пред'явити позов до суду про зобов'язання укладання договору сервітуту до всіх цих відповідачів. Якщо цікаво, я можу провести цей судовий процес.
  13. той випадок, коли багато галасу з нічого. Так, пане nikol, можете не подовжувати договір, залежно від його умов - надіслати заперечення проти подовження або просто мовчати. Так, це може призвести до заміни орендної плати на земельний податок. Ви муситимете спробувати повернути ділянку. Це вряд чи вийде, але спробувати необхідно. Це ж призведе до неможливості проводити більшість будівельних робіт на об'єкті. Саме цікаве - це те, що з Вас пост-фактум можна стягнути всю цю орендну плату і без договору оренди. Але, з урахуванням інфляції, це може вартувати того, щоб це зробити.
  14. Ви можете розмістити там тимчасову споруду, спорудження якої не буде належати до будівельних робіт. Оформлюється в районній архітектурі паспортом привязки малої архітектурної форми. Окрім ескізів, потрібен документ про право на землю. можете переносити туди все що завгодно, пам'ятаючи, що Українська конституція захищає право на повагу не тільки до житла, але і до іншого володіння особи.
  15. або продати як будматеріали, про що окремо зазначити в договорі. згода дружини все одно потрібна Добавлено через 2 минуты приблизно так і скажуть. Адже до приватизації ніякого товару (себто земділянки) як об'єкта цивільних прав в природі нема.
  16. окремі колеги вважають, що не всяка монолітна конструкція, занурена в землю, буде вважатись фундаментом, а тільки така, яка відповідає ДБН. Є навіть прецеденти в судах. Але я особисто вважаю, що на це не слід сподіватись
  17. після третього йде п'ятий етап. Для реконструкції, яка не виходить за межі плями забудови (хоч на 1%), або і зміною зовнішніх геометричних розмірів будівлі (!), потрібен ніким не погоджений проект і декларація ДАБК. Якщо є вихід за межі - то буд.паспорт.
  18. Це дуже добре, не загубіть цього листа. не гайте час Там нема автомобільних доріг. Там землі лісового фонду. Вони просто хочуть з Вас ще раз взяти гроші за затвердження проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки. Проблема НЕ В ЦЬОМУ.
  19. 1. насамперед дайте собі відповідь: нащо Вам належність до міста. Це на практиці не призведе ані до прокладання дороги чи інших комунікацій. А от погодження і дозволи будуть в рази складніше. на ділянці під садівництво дозволяється зводити садові будинки до 300 кв.м. загальної площі 2. обовязково - витяг з Державного реєстру прав, або інформ.довідка з того ж реєстру; витяг з ДЗК; попередній договір чи держакт; згода іншого з подружжя. дуже бажано - проект землеустрою щодо відведення ділянки;
  20. не треба нічого знімати. Наявність житлового будинку на землі в ряді випадків спрощує цілий ряд правових питань. Ніяких ризиків Ви не несете, окрім прав неповнолітніх дітей.
  21. Вітаю Вас, наразі така довідка - про відсутність будівель - не є не документом, який вимагається Правилами проведення нотаріальних дій для посвідчення договору дарування. Часто на практиці її замінюю звіти оцінювачів, де з фото слідує, що ділянка пуста. Ви легко знайдете нотаріуса, який посвідчить і без того. В жодному нормативно-правовому акті не вказано про те, що будівельні матеріали (а саме ними є невведений в експлуатацію будинок) щось обтяжують.
×
×
  • Створити...