Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

debooger

Пользователи
  • Публікації

    34
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Мужской

debooger's Achievements

Начинающий

Начинающий (2/13)

11

Репутація

  1. Поділюсь і своїм досвідом Отримав повідомлення на сплату податку в сумі 580грн. Хотів уже йти заплатити, але на наступний день принесли ще одне повідомлення на суму 1018грн. Будинок площею 199,6 м2. Почав виясняти, звернувся в міськраду там сказали що згідно прийнятого рішення податкова пільга становить 180м2 процентна ставка 1%-для житлової, 0,03% -для нежитлової. Почав рахувати -ну ніяк не виходить ні одна сума ні друга. Задзвонив у податкову, там сказали приносіть документи на будинок звіримо дані. Як виявилось. в 2012 році, коли ми купляли цей будинок, це була одноповерхова будівля площею 107м2 було видано свідоцтво і будинок був внесений в реєстр. У 2014 році була зроблена реконструкція, добудовано 2 поверх(мансардний) після чого будинок був введений в експлуатацію, і видали нове свідоцтво на будинок площею 199,6м2. Так от на запит з реєстру в податковій видає що за моєю адресою 2 будинки 1- старий площею 107м2 і 2-ий після реконструкції -199,6. Вони ці площі спокійно додали і нарахували податок на 306,6м2 ( Я просто в шоці). В результаті прийшлось доказувати що то один і той самий будинок, показав свідоцтво, показав будівельний паспорт, Технічний паспорт з БТІ старий і новий. В результаті перерахували по площі 199,6м2 - 238,73грн. Вирішив вияснити чому в реєстрі занесено 2 будинки, звернувся до реєстратора кий реєстрував будинок після реконструкції і видавав свідоцтво. В результаті зрозумів з того всього одне що до 2013 року був один реєстр - в ньому будинок із старою площею 107м2, після 2013 діє новий реєстр в ньому площа 199,6м2. Чому не погасили запис в старому реєстрі коли видавали нове свідоцтво ніхто не знає. Що робити далі - тоже ніхто не знає, просто погасити запис в старому реєстрі не може - потрібна підстава, наприклад переоформлення документів- а це не дешево. А в податковій інспекції ніхто особо не звертає увагу чи це той самий будинок чи то різні 2 будинки. От тепер кожен раз треба буде доводити що це одна і та сама будівля. Тому раджу не спішіть оплачувати по квитанціях, взнайте ставки оподаткування і пора***те самі, щоб переконатись чи правильно нарахували.
  2. а як тоді заповняти в повідомленні Вид будівництва - реконструкція чи Нове будівництво? і який код обєкта вказати для господарського будинку? Чи не прийдеться по новому потім вводити в експлуатацію будинок після реконструкції який вже введено в експлуатацію
  3. На схемі забудови земельної ділянки червоною ручкою домалювали господарську будівлю, збоку написали Зміни внесено 18.06.2016р. Прізвище керівника відділу містобудування, підпис і Печатка. Ескізні наміри на госпбудинок підшили. і все.
  4. Доброго дня. Потрібна консультація наступного плану. 3 роки тому робив реконструкцію будинку. Зробив будівельний паспорт на реконструкцію. Після чого подав повідомлення про початок будівництва(реконструкції). Після закінчення реконструкції ввів в експлуатацію і отримав свідоцтво на право власності. Будівельний паспорт залишився в мене на руках. Зараз надумав побудувати господарський будиночок, з нуля. Зробив ескізні наміри, написав заяву на видачу нового будівельного паспорта на будівництво господарського будиночка. І заніс це все у відділ містобудування. Але тут вони чомусь не видали новий паспорт на господарський будиночок, а зробили зміни в існуючому будівельному паспорті який я виготовляв для реконструкції будинку і нанесли господарський будинок на план. Тепер у мене дилема: як мені подавати повідомлення про початок будівельних робіт: як нове будівництво господарського будиночка, чи знову як реконструкція всього будинку + господарський будиночок? Вирішив подати через електронний сервіс . Яка різниця між "Повідомлення про початок будівельних робіт" і між "Декларація про початок будівельних робіт"? Як в моєму випадку в повідомленні вказувати вид будівництва, і який код об'єкта вказувати.
  5. тоді назрыло в мене ще таке питання. Якщо я зроблю будпаспот зараз і подам декларацію - тоді можу розпочати будівництво в любий момент. Строку давності це не має. Наразі з певних причин будівництво відкладаю на неизначений час. Чи може в цей момент сусід зробити будпаспорт на будівництво сараю і на відстані 1м. почати будівництво. Адже по факту будівлі поблизу 8 м. не має? Чи є якась перевага в мене по даті видачі будпаспорта? Чи повинен узоджувати вже зі мною сусід, якщо буд паспорт мені видадуть раніше, хоча будівництва я ще не почав.
  6. Дякую за розяснення. Розясніть будь-ласка ще один момент, який я не дуже зрозумів по відстанях до сусідніх будівель. Як я зрозумів, відстань між житловим будинком і господарською спорудою в межах 1 ділянки не нормується. Відстань між житловими будинками на 2 ділянках може бути не менше 8м. Нежитловий будинок від краю сусідньої межі не менше 1 метра. А яка відстань має бути між 2ма нежитловими будиночками на 2 сусідніх ділянках? Якщо на даний момент при будівлі такого госп.будиночка від межі я відступлю 1м, то на які відстані від цього будиночка зможе сусід побудувати такий же сарай.
  7. Починаючи з опальовального сезону 2014-1015р а також протягом усього 2015року до 1 травня 2016 мав оформлену субсидію. Починаючи з березня місяця мені суттєво підняли заробітну плату. (майже в 3 рази) чи повинен я повідомляти це в собез? Яким способом це потрібно робити? Чи потрібно наново подавати документи для отримання субсидії на 2016 рік? Крім основної роботи планую відкривати підприємця (єдиний податок, ІІІ-група -надання послуг юридичним і фізичним особам)? Як це вплине на субсидію?
  8. як вже писав раніше, надумав поставити господарський будиночок на земельній ділянці. Покищо хочу оформити всю документацію а будувати коли буду ще точно невідомо. у 2013р. робив повну реконструкцію житлового будинку. Тоді мені видали в архітектурі міста Будівельний паспорт на житловий будинок(реконструкція). Після проведених будробіт була здана декларація і отримано акт власності на реконструюваний будинок. Як краще мені поступити зараз? Вносити зміни в існуючий паспорт? Відповідно при звернені потрібно подавати примірник існуючого будпаспорта, ескізні наміри змін? І чи потрібно робити якісь зміни і документах які посвідчують право власності? Чи робити ще один паспорт на будівництво нежитлового будинку? Пробував вникнути у Порядок відачі будпаспорта . Не знаю чи правильно я його трактую, але якщо планується розміщення нових, або реконструкція існуючих обєктів, реалізація яких не перевищує допустимих параметрів, то до паспорта слід вносити зміни. В інших випадках робити новий БП? Який з варіантів є найменш проблемний.
  9. Хотелось бы всетаки решить полюбовною, без затраты лишних средств. Я просто не знаю какой правовой статус у этой емкости. Говорил только что из знакомым юристом, сказал что на бочку вообще не обращать внимания. Есть Акт собствености на землю и граница должна быть строго по документах. А бочку могу засыпать, забетонировать выкопать и тп. Это частнаяя собственость и никто нне имеет никаких прав на неё.
  10. а как быть с со старой пожарной емкостю? Какие нюансы со стороны МЧС? Впринцыпе он кагбы и согласен что влез на мою територию, но весь сырбор изза этой бочки. Я так понимаю у него есть припис на пожарную емкость посколку там лесопилка.
  11. Пока без геодезистов. Лезерным дальномером. за точку отсчета взял дом и близ лежащую дорогу.
  12. Срочно! Нужна консультация! Года 5 назад приобрел участок из постройкой для реконструкции под жилой дом. Ранее мой участок и соседняя територия пренадлежала какой-то организации, но где то на приконце 90-х ету територию распаевали между акционерами предприятия в счет задолжености по зарплате. После этого мой участок был приватизирован предадущим хозяином. Земельный участок был занесен в кадастр. Назначение земли: "Для будівництва і обслуговування житлового будинку". Остальная часть територии также была приватизирована и там сечас небольшая лесопилка. Несколько лет назад хазяин лесопилки обнес свою територию 3-метровым забором из бетонных плит. На тот момент я формально уже приобрел участок и оформлял документы. Но забор поставили без какого-либо моего согласия, меня никто не позвал когда сосед разбивал територию и залез на мой участок на 3,5 метра и я реально даже не знал б этом- он всегда говорил что разбил исходя из его документов на землю. Сейчас я задумал делать по периметру свой забор начал перемеривать територию и оказалось что моя територия не сходится из Державним актом на землю. После чего пошел к соседу и предявил свои претензии. Так он мне заявил что поставил так забор поскольку там еще с советских времен закопана в землю пожарная емкость, и пожарники обязали его содержать эту емкость на балансе. Хотя нигде в моем стройпаспорте нет этой йомкости. Фактически и сейчас эта емкость частично на моей територии. Но реально это старая ржавая бочка которою давно уже никто не обслуживал. и какое ее реальное состояние неизвесто. Что мне делать? ведь часть територии шириной 3,5м и длиной 7,5м очень большой кусок територии для меня. Просто подарить не могу и нехочу, да и с документами тогда не сходится. Как вариант может возможно в другом месте передвинуть забор и уступить еквивалент? но тогда не будет сходится документация ни у меня ни у соседа. А переделывать все документы это учень дорого и не хочу. Можно эту бочку вообще ликвидировать?
×
×
  • Створити...