Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

debooger

Пользователи
  • Публікації

    34
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Усі публікації користувача debooger

  1. Поділюсь і своїм досвідом Отримав повідомлення на сплату податку в сумі 580грн. Хотів уже йти заплатити, але на наступний день принесли ще одне повідомлення на суму 1018грн. Будинок площею 199,6 м2. Почав виясняти, звернувся в міськраду там сказали що згідно прийнятого рішення податкова пільга становить 180м2 процентна ставка 1%-для житлової, 0,03% -для нежитлової. Почав рахувати -ну ніяк не виходить ні одна сума ні друга. Задзвонив у податкову, там сказали приносіть документи на будинок звіримо дані. Як виявилось. в 2012 році, коли ми купляли цей будинок, це була одноповерхова будівля площею 107м2 було видано свідоцтво і будинок був внесений в реєстр. У 2014 році була зроблена реконструкція, добудовано 2 поверх(мансардний) після чого будинок був введений в експлуатацію, і видали нове свідоцтво на будинок площею 199,6м2. Так от на запит з реєстру в податковій видає що за моєю адресою 2 будинки 1- старий площею 107м2 і 2-ий після реконструкції -199,6. Вони ці площі спокійно додали і нарахували податок на 306,6м2 ( Я просто в шоці). В результаті прийшлось доказувати що то один і той самий будинок, показав свідоцтво, показав будівельний паспорт, Технічний паспорт з БТІ старий і новий. В результаті перерахували по площі 199,6м2 - 238,73грн. Вирішив вияснити чому в реєстрі занесено 2 будинки, звернувся до реєстратора кий реєстрував будинок після реконструкції і видавав свідоцтво. В результаті зрозумів з того всього одне що до 2013 року був один реєстр - в ньому будинок із старою площею 107м2, після 2013 діє новий реєстр в ньому площа 199,6м2. Чому не погасили запис в старому реєстрі коли видавали нове свідоцтво ніхто не знає. Що робити далі - тоже ніхто не знає, просто погасити запис в старому реєстрі не може - потрібна підстава, наприклад переоформлення документів- а це не дешево. А в податковій інспекції ніхто особо не звертає увагу чи це той самий будинок чи то різні 2 будинки. От тепер кожен раз треба буде доводити що це одна і та сама будівля. Тому раджу не спішіть оплачувати по квитанціях, взнайте ставки оподаткування і пора***те самі, щоб переконатись чи правильно нарахували.
  2. а як тоді заповняти в повідомленні Вид будівництва - реконструкція чи Нове будівництво? і який код обєкта вказати для господарського будинку? Чи не прийдеться по новому потім вводити в експлуатацію будинок після реконструкції який вже введено в експлуатацію
  3. На схемі забудови земельної ділянки червоною ручкою домалювали господарську будівлю, збоку написали Зміни внесено 18.06.2016р. Прізвище керівника відділу містобудування, підпис і Печатка. Ескізні наміри на госпбудинок підшили. і все.
  4. Доброго дня. Потрібна консультація наступного плану. 3 роки тому робив реконструкцію будинку. Зробив будівельний паспорт на реконструкцію. Після чого подав повідомлення про початок будівництва(реконструкції). Після закінчення реконструкції ввів в експлуатацію і отримав свідоцтво на право власності. Будівельний паспорт залишився в мене на руках. Зараз надумав побудувати господарський будиночок, з нуля. Зробив ескізні наміри, написав заяву на видачу нового будівельного паспорта на будівництво господарського будиночка. І заніс це все у відділ містобудування. Але тут вони чомусь не видали новий паспорт на господарський будиночок, а зробили зміни в існуючому будівельному паспорті який я виготовляв для реконструкції будинку і нанесли господарський будинок на план. Тепер у мене дилема: як мені подавати повідомлення про початок будівельних робіт: як нове будівництво господарського будиночка, чи знову як реконструкція всього будинку + господарський будиночок? Вирішив подати через електронний сервіс . Яка різниця між "Повідомлення про початок будівельних робіт" і між "Декларація про початок будівельних робіт"? Як в моєму випадку в повідомленні вказувати вид будівництва, і який код об'єкта вказувати.
  5. тоді назрыло в мене ще таке питання. Якщо я зроблю будпаспот зараз і подам декларацію - тоді можу розпочати будівництво в любий момент. Строку давності це не має. Наразі з певних причин будівництво відкладаю на неизначений час. Чи може в цей момент сусід зробити будпаспорт на будівництво сараю і на відстані 1м. почати будівництво. Адже по факту будівлі поблизу 8 м. не має? Чи є якась перевага в мене по даті видачі будпаспорта? Чи повинен узоджувати вже зі мною сусід, якщо буд паспорт мені видадуть раніше, хоча будівництва я ще не почав.
  6. Дякую за розяснення. Розясніть будь-ласка ще один момент, який я не дуже зрозумів по відстанях до сусідніх будівель. Як я зрозумів, відстань між житловим будинком і господарською спорудою в межах 1 ділянки не нормується. Відстань між житловими будинками на 2 ділянках може бути не менше 8м. Нежитловий будинок від краю сусідньої межі не менше 1 метра. А яка відстань має бути між 2ма нежитловими будиночками на 2 сусідніх ділянках? Якщо на даний момент при будівлі такого госп.будиночка від межі я відступлю 1м, то на які відстані від цього будиночка зможе сусід побудувати такий же сарай.
  7. Починаючи з опальовального сезону 2014-1015р а також протягом усього 2015року до 1 травня 2016 мав оформлену субсидію. Починаючи з березня місяця мені суттєво підняли заробітну плату. (майже в 3 рази) чи повинен я повідомляти це в собез? Яким способом це потрібно робити? Чи потрібно наново подавати документи для отримання субсидії на 2016 рік? Крім основної роботи планую відкривати підприємця (єдиний податок, ІІІ-група -надання послуг юридичним і фізичним особам)? Як це вплине на субсидію?
  8. як вже писав раніше, надумав поставити господарський будиночок на земельній ділянці. Покищо хочу оформити всю документацію а будувати коли буду ще точно невідомо. у 2013р. робив повну реконструкцію житлового будинку. Тоді мені видали в архітектурі міста Будівельний паспорт на житловий будинок(реконструкція). Після проведених будробіт була здана декларація і отримано акт власності на реконструюваний будинок. Як краще мені поступити зараз? Вносити зміни в існуючий паспорт? Відповідно при звернені потрібно подавати примірник існуючого будпаспорта, ескізні наміри змін? І чи потрібно робити якісь зміни і документах які посвідчують право власності? Чи робити ще один паспорт на будівництво нежитлового будинку? Пробував вникнути у Порядок відачі будпаспорта . Не знаю чи правильно я його трактую, але якщо планується розміщення нових, або реконструкція існуючих обєктів, реалізація яких не перевищує допустимих параметрів, то до паспорта слід вносити зміни. В інших випадках робити новий БП? Який з варіантів є найменш проблемний.
  9. Хотелось бы всетаки решить полюбовною, без затраты лишних средств. Я просто не знаю какой правовой статус у этой емкости. Говорил только что из знакомым юристом, сказал что на бочку вообще не обращать внимания. Есть Акт собствености на землю и граница должна быть строго по документах. А бочку могу засыпать, забетонировать выкопать и тп. Это частнаяя собственость и никто нне имеет никаких прав на неё.
  10. а как быть с со старой пожарной емкостю? Какие нюансы со стороны МЧС? Впринцыпе он кагбы и согласен что влез на мою територию, но весь сырбор изза этой бочки. Я так понимаю у него есть припис на пожарную емкость посколку там лесопилка.
  11. Пока без геодезистов. Лезерным дальномером. за точку отсчета взял дом и близ лежащую дорогу.
  12. Срочно! Нужна консультация! Года 5 назад приобрел участок из постройкой для реконструкции под жилой дом. Ранее мой участок и соседняя територия пренадлежала какой-то организации, но где то на приконце 90-х ету територию распаевали между акционерами предприятия в счет задолжености по зарплате. После этого мой участок был приватизирован предадущим хозяином. Земельный участок был занесен в кадастр. Назначение земли: "Для будівництва і обслуговування житлового будинку". Остальная часть територии также была приватизирована и там сечас небольшая лесопилка. Несколько лет назад хазяин лесопилки обнес свою територию 3-метровым забором из бетонных плит. На тот момент я формально уже приобрел участок и оформлял документы. Но забор поставили без какого-либо моего согласия, меня никто не позвал когда сосед разбивал територию и залез на мой участок на 3,5 метра и я реально даже не знал б этом- он всегда говорил что разбил исходя из его документов на землю. Сейчас я задумал делать по периметру свой забор начал перемеривать територию и оказалось что моя територия не сходится из Державним актом на землю. После чего пошел к соседу и предявил свои претензии. Так он мне заявил что поставил так забор поскольку там еще с советских времен закопана в землю пожарная емкость, и пожарники обязали его содержать эту емкость на балансе. Хотя нигде в моем стройпаспорте нет этой йомкости. Фактически и сейчас эта емкость частично на моей територии. Но реально это старая ржавая бочка которою давно уже никто не обслуживал. и какое ее реальное состояние неизвесто. Что мне делать? ведь часть територии шириной 3,5м и длиной 7,5м очень большой кусок територии для меня. Просто подарить не могу и нехочу, да и с документами тогда не сходится. Как вариант может возможно в другом месте передвинуть забор и уступить еквивалент? но тогда не будет сходится документация ни у меня ни у соседа. А переделывать все документы это учень дорого и не хочу. Можно эту бочку вообще ликвидировать?
  13. так. Вкотре все через одне місце... один економив а другий піднімав середньодобову темпиратуру в Гондурасі... Більше того знаю випадок,коли крім з економлених коштів людина платила частково обовязковий платіж, бо не розяснили що зекономленими коштами можна погашати послуги. В результаті на рахунку назбиралось обовязковий платіж+зекономлені кошти. І тепер все обнулять. І де справедливість?
  14. Я щось добре не зрозумів. Це получається що усі кошти, які назбирались на рахунку в наслідок того що я економив, крім суми яка еквівалентна 100 кубів газу будуть обнулені з 1Травня?
  15. А у мене наступне питання. Призначили мені субсидію на основі декларації за попередній рік. Якщо мені наприклад піднімуть заробітну плату, чи повинен я повідомляти про це собез? як це скажеться на поальшому нарахуванні витрат на компослуги? і Ще планую відкривати підприємця. Як це скажеться на субсидії?
  16. Доречі що скажете за такий сервіс: igov.org.ua/service/455/general Наразі запустили для Дніпропетровська і Івано-франківська. Обіцяють значно скоротити процедуру отримання дозвільної документації а головне зменшити рівень корупції. Крім цього там також і інші цікаві сервіси є
  17. Сьогодні пробував зідзвонитись з відділом архітетури РДА. Сказали принести той паспорт який в мене є, нотаріально завірену копію акта на землю. Правда відразу запитали мене про відстані між сусідніми будинками і спорудою. А не підкажете де і яким законом регулюються конкретні відстані будівлі від межі і від інших споруд. хочу бути підготовленим перед тим як йти до них Трохи вище ви писали: при блокуванні госпспоруд на сусідніх ділянках - мови про відстань від межі немає; при розміщенні за 1 м від межі - за відсутності на відстані ближче 8 м сусідських будівель та при погодженні такої відстані в будпаспорті. що значить: "при блокуванні госпспоруд на сусідніх ділянках - мови про відстань від межі немає;" чи таки має бути відстань від межі 1м. і відстань від сусідніх споруд 8м.? А що як на сусідній ділянці симетрично захочуть будувати такий же будинок тоді ж відстані 8м. не буде? Я розумію що поки я перший на цю норму я можу не дивитись але все таки нехоілось би нажити собі ворогів із сусідами. За яких умов можна зменшити цей пожежний розрив.
  18. Будова у районному центрі Тернопільської області. сам будинок вже зданий в експлуатацію. До того було дуже багатопроблем, бо фактично реконструкція проводилась без дозвільних документів. А узаконювалось усе вже по факту. За браком знань і досвіду тоді попили в мене крові і грошей. Зараз в планах господарський будиночок, але це скоріш за все на наступний рік. А зараз поки хочу оформити усі дозволи. В якості невеличкого експерименту хочу попробувати усе це самотужки і з мінімальними витратами. Цікаво просто чи помінялось щось у системі за останні 2 роки.
  19. Тоді як я розумію зараз мені варто звертунитьсь в архітектуру щоб отримати будпаспорт на будівництво госпбудівлі. ця процедура безкоштовна? З документів я маю подати: 1) Копію державного акту на землю 2) Ескізні наміри забудови земельної ділянки. Чи ще щось треба? Ескізні наміри можу сам зробити (Малювати в графічних редакторах вмію)
  20. Порившись на форумі, найшов що мінімальна відстань будівлі від межі може бути 1м. Якщо я відсуну господарський будинок на 1м від межі чи потрібно мені брати дозвід сусіда, якщо інших будівель на відстані 15м. немає
  21. Доброго вечора! Потрібна консультація Власне років 6 тому ми придбали частину будинку разом з прилягаючою територію. Це була одноповерхова споруда. На момент купівлі-продажу у попереднього власника вже був Робочий проект на реконструкцію цієї частини. Після купівлі ми провели реконструкцію цієї частини: перепланували розміщеня кімнат а також добудували мансардний поверх. Для цього був замовлений будівельний паспорт і подано декларацію про початок будівництва. 2 роки тому реконструкцію було закінчено і було введено в експлуатацію, отримали на руки паспорт, а в державного реєстратора свідоцтво. (правда попили в мене крові і грошей добре всі ці інстанції) Але в кінці одним словом все ніби добре скінчилось. Але зараз назріла необхідність на прилягаючій території поставити невеличкий господарський будиночок. Згідно Робочого проекту на реконструкцію попереднього власника цей будиночок був нанесений на план. А коли я замовляв новий будівельний паспорт на реконструкцію його забули перенести. Я не додивився і так в результаті ні в технічному паспорті ніде його зараз не має. Крім того є ще одна проблема. Ця споруда розміщена фактично на самій межі 2-ох земельних ділянок - моєї і другої частини будівлі і ділянки, яка до неї прилягає. Поставити цю споруду в іншому місці можливості не має оскільки ширина земельної ділянки лише 8м. крім того на робочому проекті на реконструкцію попереднього власника також було симетрично нанесено таку ж господарську будівлю і на сусідній ділянці, відстань між будівлями відсили 1м. Хоча на разі там ще нічого не має і і жодних робіт з реконструкції наразі не проводяться як в мене так і в сусідів. Так от з чого мені почати? Замовляти новий паспорт на будівництво господарського будиночка чи можна внести зміни в існуючий будівельний паспорт? Оскільки відстань від межі відсили 1 м які дозвола мені потрібно зібрати і до кого йти? Чи потрібна письмова згода сусідів? Крім цього сусіда найближчі сусіди десь за 30м. До повідомлення я долучив фото з проекту на реконструкцію попереднього власника. Частина будинку 2 як і ділянка навпроти неї належить мені 3,4 -це господарські споруди які планую побудувати.
×
×
  • Створити...