Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

sjanka

Пользователи
  • Публікації

    7
  • Зареєстрований

  • Відвідування

Персональная информация

  • Пол
    Женский

sjanka's Achievements

Новичок

Новичок (1/13)

5

Репутація

  1. В мене ділянка 30 на 50 приблизно, я дала відступ від межі з потенційним ближнім сусідом 7,8 м, з огляду на те, що проект в генплані дає відступ від його дому до межі 5 м і пише, що це цегляний буде і того (12,8 м). Розмір дому 9,6 * 9,6. До іншого сусіда від мого дому по проекту генплану знову ж таки приблизно 28 метрів, а до сусіда з яким я спиною то добрих 55 метрів. По генпроекту сусідський будинок той що найближче запроектований як цегляний та має - 1-2 рівень горючості, мій має рівень горючості 3б. По табличці норм ДБН відстань має бути 10-12 метрів. Якщо ж потенційний забудовник теж не схоче по генплану, а захоче дерев'яний, то я взяла на себе половину відстані вказаної в нормі ДБН, а ширина сусідньої ділянки тих самих 30 метрів і дозволяє зробити такий самий відступ з їхнього боку. В генплані на ділянці сусіда і раніше у мене було передбачене госп. приміщення на відстані 15 метрів від будинку і 3 метра від межі, пояснення з приводу чому я не можу піти назад від лінії забудови в селі звучить так, я не впевнений, що ваш дім стоятиме на відстані 15 м від хліва на ділянці сусіда, якщо ви розмістите ваш будинок де ви хочете, а міряти я цього з вами не буду, а якщо хочете то подавайте на зміни і я може їх розгляну. Щоб було зрозуміліше наділи видали ще в 2009 році, будпаспорти в 2011 році, зараз 2015 рік і на моїй лінії ще жодного будинку, розміри ділянок стандартні і ширина дозволяє розміщувати ділянки +- так як ти хочеш, не порушуючи норм, нема вузьких 15 метрових ділянок. Ніяких комунікацій там нема. Тут справа в іншому, ще перед подачею документів "пасерєднікі" пропонували подати документи за мене за суму в 4000 грн, оскільки при наявності пакету документів перечислених на сайті і таких які просять у ЦНАПі цю послугу мають надавати безкоштовно і я вже заплатила іншому архітектору офіційно за проект та це чудорозміщення, в мене не було бажання погоджуватись на таку послугу, хотіла здати сама. Я вникла в список документів, я також вникла в закон за яким, мають право вимагати ті довідки, які вимагали. Я поступово освоюю все що тут написали в рамках ділення своїм досвідом. Я вже перечитала основні ДБН вимоги.
  2. Дякую, але буд. паспорт мені вже дали та дали не той на який я подавала, у буд. паспорті самого проекту з розрізами та всім нема, там лиже розташування об'єкта, але на цьому розташуванні чорним по білому пише, що будинок, який я збираюсь будувати -цегляний, а я збираюсь будувати дерев'яний, ось це і є основна проблема.
  3. Якщо б мене хтось скерував в якому законі можна почитати про генплани забудови і що робити, коли хочеш інший будинок ніж намальований, якщо мова йде про сільську місцевість і якщо щасливі власники ділянок їх тепер продають і не збираються будуваитсь по цьому генплану. Добавлено через 1 минуту Запроектована 164,7 це перший поверх і мансардний.
  4. Добавлено через 6 минут Я подавала: копію акту про державну реєстрацію ділянки, диск з топографічною зйомкою, топографічну зйомку з підписами газовиків, елктриків, телефоністів, що там нічого нема, ескіз намірів забудови з прив'язкою до ділянки та цієї ж зйомки в масштабі 1:500, та проект з анотацією до нього. Так я планую будуватись по проекту, компанія забудовника контактувала з архітектором-проектантом і вважає цей проект зрозумілим і готова до його реалізації, незалежний архітектор з яким консультувались на тему чи ми дотримали всіх норм також дивився на документацію та все зрозумів, а от архітектор який дає будпаспорт переймається тим, що ті хто будуть по тому паспорту будувати можуть чогось не зрозуміти та просить архітектора-проектанта переробити проект, а мене в свою чергу написати заяву на внесення змін до буд. паспорта й подати новий проект як зміну. Тобто , що оригінально я подавала документи на цегляний , а тепер вирішила на дерев'яний, хоча такого не було. Я зараз намагаюсь зрозуміти чи варто йти до кінця відстоюючи свою правоту чи йти шляхом перероблення документів ще х-разів і чи є ще якісь шляхи вирішення питання.
  5. Добрий день, допоможіть будь-ласка зрозуміти, що можна чи не можна робити в ситуації нижче: були подані документи на будівельний паспорт будування будинку в сільській місцевості в новому районі забудови.В документах в анотації до ескізу намірів забудови було зазначено, що плануєься будуватись дерев'яний будинок з міжстінним утеплювачем, потім на самих планах поверхів, інші матеріали позначені заштриховано, але на кожній окремій сторінці додаткових пояснень, що основні стіни з дерева нема і в ескізі будинок розташований за 15 метрів від червоної лінії, що на 5 метрів глибше від передбаченої генпланом 2011 року лінії забудови. Деякі власники сусідніх ділянок ще не будуються, а деякі продають свої ділянки і невідомо, що захочуть там робити нові власники. Вищезгадане зміщення, було проведено не порушуючи ДБН по відстані між запроектованими в генплані об'єктами. Після подання цих документів, було отримано паспорт на цегляний будинок, на відстані 10 метрів від лінії забудови. Після діалогу з архітектором прозвучало наступне: 1) є генплан нічого нікуди зміщувати не можна, бо ви своїми діями можете змусити ваших потенційних сусідів, змінити розташування запроектованих генпланом об'єктів глибше на їхній землі. (Ще раз слід зауважити, що після зміни розташування будинку, відстані між об'єктами з генплану та моїми об'єктами відповідають вимогам ДБН. Архітектор цей факт перевіряти відмовляється і рекомендує подати заяву на внесення змін до буд. паспорту де він можливо розгляне таку можливість). 2) стверджує, що не зважаючи на текстову анотацію до проекту де пише, що будинок буде дерев'яний, слід переробити план таким чином, щоб матеріали відповідали умовним позначенням дерево (архітектор проектант, готовий переробити цей план таким чином, але у свою чергу каже, що якщо в описі проекту зазначено, що будинок з якогось матеріалу і лише незначний відсоток конструкцій в ньому з іншого матеріалу то їх достатньо позначити окремим позначенням). Що можна зробити в такій ситуації?
  6. Добрий день, допоможіть будь-ласка зрозуміти, що можна чи не можна робити в ситуації нижче: були подані документи на будівельний паспорт будування будинку в сільській місцевості в новому районі забудови.В документах в анотації до ескізу намірів забудови було зазначено, що плануєься будуватись дерев'яний будинок з міжстінним утеплювачем, потім на самих планах поверхів, інші матеріали позначені заштриховано, але на кожній окремій сторінці додаткових пояснень, що основні стіни з дерева нема і в ескізі будинок розташований за 15 метрів від червоної лінії, що на 5 метрів глибше від передбаченої генпланом 2011 року лінії забудови. Деякі власники сусідніх ділянок ще не будуються, а деякі продають свої ділянки і невідомо, що захочуть там робити нові власники. Вищезгадане зміщення, було проведено не порушуючи ДБН по відстані між запроектованими в генплані об'єктами. Після подання цих документів, було отримано паспорт на цегляний будинок, на відстані 10 метрів від лінії забудови. Після діалогу з архітектором прозвучало наступне: 1) є генплан нічого нікуди зміщувати не можна, бо ви своїми діями можете змусити ваших потенційних сусідів, змінити розташування запроектованих генпланом об'єктів глибше на їхній землі. (Ще раз слід зауважити, що після зміни розташування будинку, відстані між об'єктами з генплану та моїми об'єктами відповідають вимогам ДБН. Архітектор цей факт перевіряти відмовляється і рекомендує подати заяву на внесення змін до буд. паспорту де він можливо розгляне таку можливість). 2) стверджує, що не зважаючи на текстову анотацію до проекту де пише, що будинок буде дерев'яний, слід переробити план таким чином, щоб матеріали відповідали умовним позначенням дерево (архітектор проектант, готовий переробити цей план таким чином, але у свою чергу каже, що якщо в описі проекту зазначено, що будинок з якогось матеріалу і лише незначний відсоток конструкцій в ньому з іншого матеріалу то їх достатньо позначити окремим позначенням). Що можна зробити в такій ситуації?
×
×
  • Створити...