Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Рекомендовані повідомлення

Доллар по 25: хорошие и плохие последствия. Спойлер - плохих больше

finance.liga.net/ekonomika/article/opyat-25-pochemu-ukraine-nujno-opasatsya-ukrepleniya-grivni

 

Не в том дело, что их больше, а в том, что они катастрофичны для реального сектора при превышении порога рентабельности. Сегодня они прилично пощипали доходы экспортеров. Если же ревал продолжится, то он начнет их убивать. Сегодняшние ~10% ревальвации от курса 28 неприятны, но не убийственны. Серьезные проблемы начнутся, если ревал будет больше 30% за короткий период (положим, меньше года).

Мы не экспортируем то, что не имеет заменителей, мы не экспортируем бренды за которые "можно и переплатить". Основной наш экспортер продает noname товар, на который цену диктует не он, а ему, и если он уложится в нее, то будет выкинут с рынка.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Основной наш экспортер продает noname товар, на который цену диктует не он, а ему, и если он уложится в нее, то будет выкинут с рынка.

И это заставит его шевелиться и делать из ноунейм товара бренд, за который будут готовы переплатить. Да, это, конечно, работа, к которой у нас не привыкли. Но придется её делать.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

конечно же скажут что нет-)

В моей кацапетовке разрыв между покупкой и продажей 1.05 грн. И продажи НЕТ...:lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

тут нужно разделять тех, кто покупает товар за валюту, и тех, кто этот товар покупает уже за гривну.

 

Импортер , который завозит сюда товар за валюту- может и в выгоде, а те дистрибьюторы, котрорые затарили склад, купили уже тут, у этого импортера , по дорогому курсу в гривне- им что делать при падении курса ? Товар дешевеет , а у них полные склады ,никому уже не нужного, дорогого товара

 

Тут за бідний Епік писали. Що продавав собі в збиток те що на базах в рази дорожче було. Але от той Епік після 14-15 в нас розширився вдвічі. Площі та асортимент наростили. Мабуть не варто вже аж так за крупних переживати. Та й те що у всьому світі виживає сильніший- той в кого більший запас міцності, хто більш гнучкий..... То є аксіома й не викликає в мене подив. Суспільство "рівних" ми вже здасться проходили.:beer:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

а я вижу так:

 

т.к. с кредитной линией от МВФ заминка, минфин решил добрать необходимые средства через облигации , выставив одну из самых высоких в мире доходностей.

 

облигации улетают как горячие пирожки, а для погашения старых , выпускаются новые, в бОльших обьемах.

облигации торгуются в свободном обороте и имеют стоимость выше номинальной.

 

НБУ решает снижать учетную ставку , что влечет за собой уменьшение доходности по будущим ОВГЗ.

облигации в свободном обороте начинают падать ниже номинала, т.к. длинные позиции ставятся под угрозу невыплат из-за снижения спроса на будущие облигации.

 

все ИМХО

 

 

 

вчерашнее падение: последний день месяца, нацбанк вышел и скупил фактически весь излишек, затем вышли с покупкой импортеры для внешних расчетов на отчетную дату из-за чего спрос превысил предложение

 

Вадим, привет.

 

извини за прикол , но я от себя такое напишу:

 

я вижу так: ктото кто планирует долговую политику страны решил правильно сделать чтобы снизить валютынй риск и начал преддагать долгосрочные (выше 5 лет ) овгз. по ставке кстати 15,5% . есть желающие здесь разместитсья в гривне на 5 лет под 15,5/0,82= 18,9% (номинальная ставка до уплаты налогов) на депозит в гривне? - наверное толпа стоит.

 

так и на рынке овгз - нерезиденты (без кавычек, потмоу что они настоящие нерезиденты) решили взять на себя риски: валютный , кредитный , ликвидности, конвертации, репатриации и таки купили почти на 15 млрд грн таких овгз. гривны у них нет, ее покупают путем продажи валюты. 15млрд/25 = почти 600 млн долларов. кому продать столькро валты даже за пару дней? кроме как нбу покупателей на такой размер - нет.

по какому курсу нбу следует покупать такую сумму - это вопрос для внутреннего пользования. ка результат курс стремительно уркепился с 25,50 до 24,96 с прошлой пятницы по среду.

помимо этого на рынке постоянно работают местные банки спекулянты, которые с начала года уже изучили поведение инвесторов и фронтранят (бегут впереди паравоза) и продают свои доллары, чтобы потом откупить их дешевле.

похоже что в среду никто из этих самых спекулей не подозревал сколько именно нужно было продать нерезидентам чтобы расчитаться за овгз, а когда они поняли что нацбанк все выкупил начали откупать у других учатсников рынка - экспортеров или самих себя спекулянтов. так как разменр позиций видимо достаточно хороший оказался продолжили загоняться и в четверг и сегодня. доскакав до 25,55.

 

что будет происходить дальше:

минфин, понимая что такими темпами они могут уже в конце дета выполнить свою программу по размещению долга решил вести ограничения на аукционы. тем самым сократив возможный приток валюты от нерезидентов. так что теперб курс будет формироваться под воздействием аграриве, который начали свой сезон, а также вялые покупи от импортеров, которые порадроваашись низким курсом 25 по 25,50 уже не хотят спешить и откладывают своим покупки.

 

и если в полит жизни страны сюрпризов в августе ждать не прийдется, то похоже что ровный и стабильный диапазон 25-26 - это там где будем болтаться...

 

 

зюызы гдето так, упрощенным языком для любимых читатлей форума.

Флэшу Сергею , особенный привет :)

  • Лайк 10
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

И это заставит его шевелиться и делать из ноунейм товара бренд, за который будут готовы переплатить. Да, это, конечно, работа, к которой у нас не привыкли. Но придется её делать.

 

Варто зняти рожеві окуляри

Більшість того що в нас робиться не реально вивести в розряд брендів за які заплатять

А ті хто мають гроші для модернізації і відкриття нових підприємств гроші вкладають куди завгодно але не в брендовість.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Не силен в экономике, но показалось интересным

finance.liga.net/ekonomika/opinion/grivna-ukreplyaetsya-eto-horosho-ili-ploho-i-kak-s-etim-jit

Гривня укрепилась. Это хорошо или плохо, и как с этим жить С. Фурса

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Украина заняла первое место по росту нац валюты относительно доллара

 

www.ukrinform.ua/rubric-economy/2753193-grivna-posila-perse-misce-u-sviti-zi-zrostanna-sodo-dolara.html

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тут вот Игорь Шевченко в ФБ такой пост выдал. Интересно мнение спецов

Тут есть чуток «политики», не хочется сильно резать оригинальный текст, не обращайте внимания.

 

Ну ось і все...

Банкет закінчився.Гривня поповзла вгору... За два з половиною останні місяці на підтримку ЗВР витрачено Нацбанком близько 2 млрд грн. З 23-х , котрі залишив Порошенко...

Мало того, Нацбанк через розпродаж облігацій внутрішнього займу запозичив з 30.07 по сьогоднішній день ще 17 млрд грн , або близько 650 млн доларів...Тобто просрали за 2.5 місяці 2.5 млрд доларів... Молода команда, море , сонце , "ліга сміху", шаурма...Рівень апетитів зріс...

До речі , цей внутрішній займ не під 2-3 відсотки , як у МВФ, а під 8 %...Може хтось мені пояснить , чим це вигідно і чим , взагалі , це викликано ?...А ще ж "Нафтогаз" вийшов по позики на 1 млрд...Тобто вже 3.5 млрд...

Чому гривня не обвалилася відразу після виборів, то на мій погляд , окрім сезонних факторів , є й ще фактор виводу грошей тими , хто заводив їх під вибори...На зелені кепочки, зелені палатки та зелені маєчки . От Нацбанк і продовжив конвульсії гривні, щоб ці люди вивели назад свої гроші з апетитним співвідношенням гривня-долар. Тобто кредитні 650 млн доларів, за які ми будемо розраховуватися під 8 % річних зайшли, а 50 млн, відсуджених Коломойським та 600 затрачених на вибори, вийшли...

Сьогодні вже заговорили про продаж державних банків.Ощадбанку, Приватбанку, Укргазбанку...Банків, котрі за Порошенка стали давати прибуток і прибутком котрих уряд часто закривав дірки . Принаймі за Тимошенко таке було, коли "Ощадбанк" роздягли до нитки , щоб віддати "юліну тисячу". На всіх звісно тоді не вистачило...Говорили , що вороги їй заважали...Вона хотіла , але їй заважали... Нічого не нагадує ?...А "Ощадбанк " тоді ледве не луснув...

...Я вже не говорю, що це курка , котра несе яйця..., але ж і повинно враховуватися питання національної безпеки, коли всі платежі, списки та досьє клієнтів будуть знаходитися поза межами країни, ..і навіть в тій же Росії, адже кінцевих бенефіцеарів через 2-3 посередників можна замаскувати. І , маючи контроль над 70-80 % кругообігу грошей , можна завжди за лічені дні обвалити гривню та створити в країні хаос...Як мало й статися , якби Порошенко не націоналізував у Коломойського Приватбанк... І відомо , куди пішли ті близько 100 млрд грн з Привату..., але 73 % українців це не зупинило, як баранів перед забоєм...

Оце картка ключ до рахунку з Приватбанку приватного підприємця.Сюди заходять кошти з терміналів і потім ними можна сплочувати податки .За Порошенка держава допомагала малому бізнесу, даючи на місяць безпроцентний кредит на суму від 5 до декількох десятків тисяч грн. Для великого бізнесу це не гроші, але для приватних підприємців це була паличка-виручалочка для своєчасної сплати податків, аренди, тощо...Вже два тижні Приват не відкриває кредитної лінії...Тому що гроші вже просрали...Тепер з цих карток навпаки Приват матиме такий же кредит, тому що , щоб сплатити податки та оренду, на картці повинна накопичитись потрібна сума. Оце і є простий та наглядний приклад , що прийшла влада великого капіталу, котрій на малих підприємців начхати. В цьому зв'язку мої поздоровлення 73 %підприємців Одеси , Києва, Хмельницького та інших регіонів- вас "сдєлалі" !

Бюджетників теж хочу поздоровити, тому що ціну на товари встановлює крнкуренція між ринком та великими торговими центрами. Якщо ринок зникне , то й ціни в супермаркетах можна буде встановлювати картельно. Яскравий приклад-ціни на помідори , коли на ринку вони були вже по 20, а в магазинах стояли непохитно по 40.

І ви будете купувати вже саме за такими цінами...І підробляєте репетиторством ви не у власника умовно "Епіцентру", бо його діти навчаються десь у Великій Британії, а саме займаючись з дитиною цього підприємця. Теж саме лікарі районних лікарень-власник "Фуршету" до вас на прийом не ходить. Для цього є "Борис"...

Думаю , що на стримування курсу долара ще й мало вплив недофінансування багатьох програм за бюджетними статтями. Тобто щось буде не відремонтовано, щось недобудовано, а якісь кошти вкинуть під самий Новий рік, ...щоб встигнути "розпилити"...

 

Агов, на "Титаніку", банкет закінчився і шлюпки з плотами подані !

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Більшість того що в нас робиться не реально вивести в розряд брендів за які заплатять

Звісно, якщо нічого не робити. А якщо робити - то все виводиться. Але треба працювати. Але власники звикли касками під КМУ вибивати державні дотації - то їм немає потреби працювати й думати про конкурентоздатність продукції.

 

А ті хто мають гроші для модернізації і відкриття нових підприємств гроші вкладають куди завгодно але не в брендовість.

Отож. А коли каски перед КМУ (жовті жилети під НКРЕКП) перестануть працювати - доведеться вкладатися.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тут есть чуток «политики», не хочется сильно резать оригинальный текст, не обращайте внимания.

З задоволенням поспостерігаю процес прозріння.

І да, політики тепер буде все більше. Навіть в посадці картоплі. Чому? Так думати треба ДО виборів, а не після.

  • Лайк 14
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

То що, заробітні плати вчителів по 4000 доларів вже не матимуть впливу на валютний ринок та ринок нерухомості?
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тут вот Игорь Шевченко в ФБ такой пост выдал. Интересно мнение спецов

Особым спецом себя не считаю, но пару лет профильного опыта и 2 пройденных уровня CFA есть, могу попробовать :)

 

За два з половиною останні місяці на підтримку ЗВР витрачено Нацбанком близько 2 млрд грн.

значит, анализируем 2,5 месяца т.е. с 17/05/2019

По официальной статистике НБУ за этот период было куплено на межбанке 1674.90 млн. баксов, продано 59.80 млн. баксов

 

баланс = +1,6151 ярда баксов куплено НБУ, потратив на это около 40 млрд грн. И это прекрасно, если кто-то поспорит что наполнять ЗВР плохо - плюньте ему в глаз.

т.е. о чем пишет аффтор - я хз.

 

З 23-х , котрі залишив Порошенко...

Чего? 23 ярда грн Порошенко каким-то боком оставил НБУ? Может кто поможет расшифровать этот бред? :)

 

Мало того, Нацбанк через розпродаж облігацій внутрішнього займу запозичив з 30.07 по сьогоднішній день ще 17 млрд грн , або близько 650 млн доларів...Тобто просрали за 2.5 місяці 2.5 млрд доларів...

 

Тут у меня голова вскипела. НБУ не "запозичає" при помощи ОВГЗ, это делает правительство (Минфин). У НБУ есть на балансе ОВГЗ, но мне лень искать сатистику, сколько он ОВГЗ купил/продал за этот период, т.к. эти операции не есть запозичення. ОВГЗ у них как актив, а не средство привлечения денег.

 

После "просрали за 2.5 місяці 2.5 млрд доларів" у меня голова вскипела и я решил перестать делать фактчекинг этого бредового говнофейка, сорри, не справился с задачей :(

 

PS не забывайте отписываться и переставать следить за такими дебилами в фейсбуке и новостях.

  • Лайк 24
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Політична маячня.

Звісно те що в нас в області згорнули всі роботи на дорогах вина виключно Зеленського. Те що дороги перестали робити ще задовго до появи цього персонажа нікого не цікавить.:fool:

А от Віницьку область роблять мабуть тому що Порошенко з Гройсманом постарались.

 

Цікаво тільки в мене виникає запитання чому Вінницьку область роблять стаханівськими темпами. А Київ-Одеса чи об'їзна Миколаєва в жахливому стані? Порошенко президент виключно Вінниччини???

 

Це я відносно того що деякі проекти будуть не профінансовані.

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тут вот Игорь Шевченко в ФБ такой пост выдал. Интересно мнение спецов

Тут есть чуток «политики», не хочется сильно резать оригинальный текст, не обращайте внимания.

 

 

Ну ось і все...

Банкет закінчився.Гривня поповзла вгору... За два з половиною останні місяці на підтримку ЗВР витрачено Нацбанком близько 2 млрд грн. З 23-х , котрі залишив Порошенко...

Мало того, Нацбанк через розпродаж облігацій внутрішнього займу запозичив з 30.07 по сьогоднішній день ще 17 млрд грн , або близько 650 млн доларів...Тобто просрали за 2.5 місяці 2.5 млрд доларів... Молода команда, море , сонце , "ліга сміху", шаурма...Рівень апетитів зріс...

До речі , цей внутрішній займ не під 2-3 відсотки , як у МВФ, а під 8 %...Може хтось мені пояснить , чим це вигідно і чим , взагалі , це викликано ?...А ще ж "Нафтогаз" вийшов по позики на 1 млрд...Тобто вже 3.5 млрд...

Чому гривня не обвалилася відразу після виборів, то на мій погляд , окрім сезонних факторів , є й ще фактор виводу грошей тими , хто заводив їх під вибори...На зелені кепочки, зелені палатки та зелені маєчки . От Нацбанк і продовжив конвульсії гривні, щоб ці люди вивели назад свої гроші з апетитним співвідношенням гривня-долар. Тобто кредитні 650 млн доларів, за які ми будемо розраховуватися під 8 % річних зайшли, а 50 млн, відсуджених Коломойським та 600 затрачених на вибори, вийшли...

Сьогодні вже заговорили про продаж державних банків.Ощадбанку, Приватбанку, Укргазбанку...Банків, котрі за Порошенка стали давати прибуток і прибутком котрих уряд часто закривав дірки . Принаймі за Тимошенко таке було, коли "Ощадбанк" роздягли до нитки , щоб віддати "юліну тисячу". На всіх звісно тоді не вистачило...Говорили , що вороги їй заважали...Вона хотіла , але їй заважали... Нічого не нагадує ?...А "Ощадбанк " тоді ледве не луснув...

...Я вже не говорю, що це курка , котра несе яйця..., але ж і повинно враховуватися питання національної безпеки, коли всі платежі, списки та досьє клієнтів будуть знаходитися поза межами країни, ..і навіть в тій же Росії, адже кінцевих бенефіцеарів через 2-3 посередників можна замаскувати. І , маючи контроль над 70-80 % кругообігу грошей , можна завжди за лічені дні обвалити гривню та створити в країні хаос...Як мало й статися , якби Порошенко не націоналізував у Коломойського Приватбанк... І відомо , куди пішли ті близько 100 млрд грн з Привату..., але 73 % українців це не зупинило, як баранів перед забоєм...

Оце картка ключ до рахунку з Приватбанку приватного підприємця.Сюди заходять кошти з терміналів і потім ними можна сплочувати податки .За Порошенка держава допомагала малому бізнесу, даючи на місяць безпроцентний кредит на суму від 5 до декількох десятків тисяч грн. Для великого бізнесу це не гроші, але для приватних підприємців це була паличка-виручалочка для своєчасної сплати податків, аренди, тощо...Вже два тижні Приват не відкриває кредитної лінії...Тому що гроші вже просрали...Тепер з цих карток навпаки Приват матиме такий же кредит, тому що , щоб сплатити податки та оренду, на картці повинна накопичитись потрібна сума. Оце і є простий та наглядний приклад , що прийшла влада великого капіталу, котрій на малих підприємців начхати. В цьому зв'язку мої поздоровлення 73 %підприємців Одеси , Києва, Хмельницького та інших регіонів- вас "сдєлалі" !

Бюджетників теж хочу поздоровити, тому що ціну на товари встановлює крнкуренція між ринком та великими торговими центрами. Якщо ринок зникне , то й ціни в супермаркетах можна буде встановлювати картельно. Яскравий приклад-ціни на помідори , коли на ринку вони були вже по 20, а в магазинах стояли непохитно по 40.

І ви будете купувати вже саме за такими цінами...І підробляєте репетиторством ви не у власника умовно "Епіцентру", бо його діти навчаються десь у Великій Британії, а саме займаючись з дитиною цього підприємця. Теж саме лікарі районних лікарень-власник "Фуршету" до вас на прийом не ходить. Для цього є "Борис"...

Думаю , що на стримування курсу долара ще й мало вплив недофінансування багатьох програм за бюджетними статтями. Тобто щось буде не відремонтовано, щось недобудовано, а якісь кошти вкинуть під самий Новий рік, ...щоб встигнути "розпилити"...

 

Агов, на "Титаніку", банкет закінчився і шлюпки з плотами подані !

 

 

 

Сергій,навіщо ти цей треш сюди виклав?))

Я геть не є прихильником "зелених", але читате "це" вище моїх сил...Це така махрова маніпюляція від того Ігоря Шевченка...навіть не знаю на кого розрахована.

 

1. Про ЗВР в 23 млрд.... думаю тут лажа в дол-грн відбулась спочатку. . Малось на увазі 23 млрд дол,яких ніякий Порошенко не залишав.

На кінець квітня їх було 20,5 на кінець червня стало 20,6. За цей час ще й неслабо зовнішніх боргів було повернуто і ще буде повернуто в цьому році.

2. Про 1 млрд Нафтогазу теж якась дурня. Нафтогаз взяв кредит , щоб заказчати до опалювального сезону 20 млрд кубів газу і посилити переговорну позицію по транзиту, що закінчується в кінці року. До чого тут "зелені" взагалі не розумію.

 

3. Про продаж держбанків....Ще одна лажа. Коли більше половини банківської системи під державою-це не є гуд в будь-якій країні і тим паче в нашій. Тому приватизація держбанків досить серйозно підтримується з боку наших західних партнерів. По Укргазу процес почався ще кілька років тому, про Приват теж з самого початку говорили про продаж після очищення і наведення ладу в паперах.

 

4. Про розпродаж НБУ ОВГЗ посміявся. Бо НБУ до цього не має ніякого відношення. А мінфін і за старої влади прекрасно брав крдети в валюті під 8-9% і при новій вимушений буде брати, але лише якщо МВФ продовжить співпрацю.

 

PS Я розумію, коли людина не підтримує нову владу, в цьому немає нічого поганого, але так тупо натягувати свої фантазії на реальність- це занад-то.

Змінено користувачем Сергей_84
  • Лайк 9
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сергей, я не знаю, кто такой Шевченко. Увидел ссылку в каком-то инет издании на это его пост, спросил мнения о его словах. Спасибо за пояснения.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Та вся справа в тому, що зараз важко робити аналіз постів відвертих радикальних "порохоботів" або "зелеботів" в рожевих окулярах особливо в контексті курсу валюти. Одні субєктивні в своїй недовірі до нової влади і в очікуваннях повного пи...ця, інші занадто сильно утопають в довірі і готові все вибачити на шляху в світле майбутнє. Тому кожен з них намагається придумати свою, власну реальність.

Хоча як воно реально буде, буде залежати в першу чергу від того хто завоює право на формування економічної політики нової влади (Захід чи внутрішні лобісти).

ІМХО Поки що перемагає Захід , тому і ОВГЗ скупаються мільярдами грн і на строки аж в 5 років. Восени ж в переговорах з МВФ побачимо як буде далі...

Змінено користувачем Сергей_84
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

запсукаю новую фишку - как девал юаня (как ответка трампу на его 10% тарифы) аукнется на гиивне?

подсказка - котировки наших евробондов, которые вкупе с иными емержен маркетс могут начать понемного подседать. и на этом фоне наши еще на прошлой неделе горячие пирожки ОВГЗ могут превратитсья в горячую картошку ...

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • FLASH змінив заголовок на Курс гривни - перспективы
  • FLASH зробив темі важливою

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...