Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Поганенька вода що краще брати одноконтурника чи двоконтурника?

sashaMO

Рекомендовані повідомлення

Доброго дня! Нарешті вроді визначився з сиситемою опаленя. Планую двотрубну систему з металопластиковими трубами на прес обжатими і металевими радіаторами робити. Допоможіть визначитис з котлом. Планується навісний котел на 24 КВТ турбо з викидом газів через стіну.

У мене питання чи брати двоконтурний типу Вісмана чи Теловеста чи Данко на 24 КВТ з 11 літрами води в хвилину чи брати одноконтурника. Вода у мене із скважини поки що йде поганенька багато заліза може ще що. Думаю через те що фактично як слід водою не користувався бо це новобудова. От питання що дешевше ставити одноконтурного котла + бойлера косвенного нагріва (мабуть мінімум 100 літрів на 4 людей, порекомендуйте марку) чи ставити двоконтурника але кожного року терба буе його чистити він накипу.

 

Порекомендуйде будь ласка який варіант обрати одноконтурного + ще шось чи двоконтурного. Порадьте марки котлів. Бюджет маленький тому хочеться взяти достойного середнячка в плані надійності і нормального в обслуговуванні.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

При любих умовах одноконтурний + бойлер(або із встроєним бойлером) краще .При малому бюджеті я би звернув увагу на БЕРЕТА RSI+ГОРЄНЬЄ GV120-ціна питання десь 6500грн з всіма смиками.
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ок, те що косвенний бойлер то є так би мовити комфорт то одне. Мене цікавить як косвенний бойлер буде працювати якшо у мене неякісна вода. Тобто якщо двоконтурний котел при неякісній воді то зрозуміло що може теплообмінник загнутись а от як реагує косвеннік на неякісну воду, який ризик поломки і наскільки серйозні проблеми можуть бути у косвенніка вразі неякісної води?

 

До речі цікаво чому дана Берета є суттєво дешевшою за той же Тепловест чи Данко. І ще вроді наші настінники люди на даному форумі якось не дуже полюбляють кажуть що напольники ще більш менш а от настінники радять брати іноземні. Може ще що порадите з достойних пар настінник+косвеннік?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мене цікавить як косвенний бойлер буде працювати якшо у мене неякісна вода.

Степень водонерастворимых отложений зависит от продолжительности эксплуатации, рабочей температуры и жесткости воды. Отложения на

поверхности нагрева уменьшают объем воды и теплопроизводительность, увеличивают расход энергии и время нагрева. Вам необходимо будет регулярно контролировать состояние бойлера и устранять известковые отложения (в соответствии с объемом накипи). Главное систему отопления заполнить подготовленной водой, и будет ваш бойлер жить долго и счастливо.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тобто мене цікавило питання що критичніше в разі поганої води двоконтурний котел (другий контур) чи косвеннік і критичні поломки.

 

Я так зрозумів що у косвенніка нема чому ламатись якщо погана вода то просто буде накопичуватись накип на трубках і стінках і гірше рітись вода?

 

А якщо у двоконтурний котел запустити погану воду то може вийти з ладу другий контур і напевно робота всього котла буде паралізована? Напевно важче і дорожче обслуговувати-ремонтувати другий контур котла аніж ремонтувати-обслуговувати косвеннік?

 

Підкажіть чи я правильно все зрозумів?

 

P.S. А підкажіть будь ласка чи можливий варіант коли маємо на 1 поверсі настінний котел турбований одноконтурний а косвеннік ставити одразу над котлом на другому поверсі. ЧИ можна косвенніки ставити вище настінного котла типу на різни хповерхах і як по горизонталі можна віддалляти косвенний бойлер від котла?

І таке питання що краще косвеннік чи комбінований бойлер (типу і косвеннік і електробойлер 2 в одному)

Змінено користувачем sashaMO
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

До речі дивлюсь тут Beretta City 24 RSI

hydrostock.com/product-1762001-gazovyy-kotel-beretta-city-24-rsi.aspx

Пише в описі що немає можливості підключення косвенніка?

 

Щоб підключити косвеннік треба щось вигадувати своє чи є такі котли які передбачають можливість підключення косвенінка?

 

P.S. Дивлюсь наприклад Baxi FOURTECH 1.240Fi hydrostock.com/product-639627-gazovyy-kotel-baxi-fourtech-1-240fi.aspx

а також Baxi ECO FOUR 1.240 Fi hydrostock.com/product-639619-gazovyy-kotel-baxi-eco-four-1-240-fi.aspx

 

пише що є можливість підключити косвенник.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Пише в описі що немає можливості підключення косвенніка?

 

А ви пробуйте читати не у дядька на заборі, а у виробника

www.riello.su/products/info-beretta.aspx?id=4&pid=151

Доречі у цього котла вже є виходи під бойлер, не треба вигадувати схеми з трьхходовим, загрузочним насосом та інше. Тільки придбати датчик температури бойлера, не обов'язково беретівський, можна і вітчизняний.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тобто даний котел берета + косвенник ГОРЄНЬЄ GV120 то ідеальний варіант для мене? Скажіть а цей котел буде кращим за тепловеста одноконтурного бо я так розумію ну дуже уже нав’язують тепловести у нашому волиньгазі.

 

І як щодо мого питання у пості №8 Що критичніше коли є погана вода двоконтурник чи одноконтурник+косвеннік?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тобто даний котел берета + косвенник ГОРЄНЬЄ GV120 то ідеальний варіант для мене?

 

Как вариант, можете посмотреть на (ссылка устарела)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Как вариант, можете посмотреть на котёл со встроенным бойлером.

 

Так с финансами туговато, ему насчитали горенье+беретта-6500

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Думаю котел + косвеннік до 8 тисяч зможу осилити. Іммергаз задорогий трохи та й 45 літрів маловато для того щоб ванну напустити. Все таки чомусь є відчуття що коли окремо бойлер і окремо котел то воно надійніше.

 

Може ще щось є гарне в парі котел+косвеннік щоб по мінімуму докупляти щоб завязати це діло як мені от запропонували Берету+горенє?

 

І до речі як щодо мого запитання чи можна довільно розташовувати косвеннік горенє чи будьякий інший довільно відносно котла? Бо цей горєньє пишеться що спеціально розроблений для установки під навісним котлом.

 

Мені напевно ідеальний варіант був би взагалі винести косвеннік на другий поверх над котлом. Чи можна так зробити?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 літрів маловато для того щоб ванну напустити. Все таки чомусь є відчуття що коли окремо бойлер і окремо котел то воно надійніше.

 

Це грубійша помилка. У мене простий двоконтурник у дома і я спокійно набираю ванну.

 

Чи можна так зробити?

Котлу всеодно де буде бойлер, але предусім бойлер під котлом зроблено для найменших тепловтрат при нагріві. Якщо бойлер перенести, то треба труби дуже щільно утеплити і грітися він буде довше.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ок те що тепловтрати на трубах можуть бути згоден але якщо їх утеплити то за рахунок чого він може довше грітися. Мені було б ідеально поставити цей бойлер горенье прямо над котлом на другому поверсі тобто якшо у мене висота стелі 2,65 метра то відстань між котлом і бойлером на друму поверсі буде може 1,5 метри.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

До речі BAXI-Fourtech 1.240 Fi теж почитав що має і встроений 3-ходовий електричний клапан і встрений батчик температури для зовнішнього бойлера. Тобто дана модель так само як і озвучена Берета максимально готова до підлючення до косвенного бойлера?

 

І скажіть яка різниця між BAXI-Fourtech 1.240 Fi та Baxi ECO FOUR 1.240 Fi

 

Ці два котли теж повністю готові до підключення косвенного бойлера? І скажіть яка перевага між даними котлами і озвученоб беретою?

 

Вибачте що може занадто надоїдаю питаннями просто хочу для себе сформувати декілька найбільш-прийнятних варіантів і потім з того що у нас в місті обслуговуватиметься більш менш і доведеться вибрати

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Сам собі відповідь дам :)

 

Тільки шо взнав у представників що у моделей BAXI-Fourtech 1.240 Fi та Baxi ECO FOUR 1.240 Fi не поставляється ні трьохходовий клапан ні сервопривід ні датчик. Все це діло потрібно окремо докупляти і димохід коаксіальний теж окремо.

 

1. У звязку з цим питання скільки це все хазяйство коштує щоб завязати з

косвенніком?

 

2. Питання чи є якась альтернатива озвученому Беретта city 24 RSI у якого все це в комплекті (крім датчика температури) йде але з обслуговуванням у нас у Луцьку можуть бути проблеми.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну просто у нас з сервісом і обслуговування з береттою шось повний капец. Я так прошуршав по форуму то бачу що Імергаз непогані котли і Баксі. Вайланти Вісмани бачу не хвалятьі докупити до них запчастини то теж немалі гроші коштує

 

Скажіть як варіант попередні дві моделі БАКСІ якшо їх доукомплектувати щоб звязати з косвенніком горенє то скільки обійдуться такі матеріали (троьоходовик, сервопривід + датчик температури) і коаксіалний димохід до котла

 

Ще дивився на модель (ссылка устарела) що скажете все таки 60 літрів теж немало але те що воно 2:1 у котлі все таки якось напрягає не викликає довіри і якшо ремонт то повністю весь котел треба відключати.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ще дивився на модель (ссылка устарела) що скажете все таки 60 літрів теж немало але те що воно 2:1 у котлі все таки якось напрягає не викликає довіри і якшо ремонт то повністю весь котел треба відключати.

 

по ссылке цена шикарная. У меня такой котел год, почитайте в разделе "отзывы о котлах" тему ферроли, я там подробно отписывался. Внутри бойлера теплообменник такого размера, что даже не сомневайтесь насчет количества горячей воды, руку еле засовываю в бойлер, одни трубы внутри намотаны. По соотношению цена/качество феролька впереди всех (я этот вопрос изучал подробно с инструкциями и отзывами пользователей) - там два насоса, бойлер нержавейка, нормальное управление с нормальным дисплеем и куча наворотов, при этом технически очень простое устройство - суть одноконтурный котел с обычным бойлером, но в одном корпусе. И дешевле всего остального, как ни странно. Конечно бойлер в 100-200л лучше, только он вам нужен такой? будет ли у вас такой водоразбор? вода имеет свойство застаиваться. Ферроли греет свои 60л с 10 до 65 градусов за 10 минут, начинает догревать при падении температуры на 3 градуса и превращается в колонку по скорости нагрева. У меня лично претензий по работе нет вообще.

 

Хотя цена одноконтурного диватопа+простой внешний эмалированный бойлер литров на 100 будет такая же. Если котел попроще уровнем, как вы и писали, 6000-7000 можно спокойно вписаться. У меня просто места не было для внешнего бойлера и 60л полностью хватает.

 

Вообще мне показалось, что инженерам Ферроли в свое время была поставлена задача сделать передовое устройство без особой экономии и сомнительных узлов в топовой линейке навесных котлов ферроли (это диватопы и их предшественники Элит), ну они и оторвались, в частности в версии с бойлером. Нет ощущения бюджетности. Трехходовой стоит явно дешевле насоса Вило, однако же поставили отдельный полноценный насос загрузки бойлера. Светодиоды и "крутилки" стоят явно дешевле большого дисплея, но сделали человеческий дисплей на выносной плате.

 

У народа из ферроли обычно стоят ну очень бюджетные домипроджекты (их кажется уже в китае клепают). Поэтому ферроли обычно считается дешевым глючным и ломучим котлом на уровне китайцев, что безусловно верно в отношении домипроджектов.

 

ps у баксей цена завышена

Змінено користувачем Fluffy Dragon
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

2. Питання чи є якась альтернатива озвученому Беретта city 24 RSI у якого все це в комплекті (крім датчика температури) йде але з обслуговуванням у нас у Луцьку можуть бути проблеми.

 

Teplowest АГО-24-С-Б +комбінований бойлер Gorenje якщо є сервіс на Teplowest. Трьоходовий в котлі, датчик бойлера в комплекті, погодозалежна автоматика в котлі, зовнішній датчик йде окремо (якщо не помиляюсь то коштує приблизно 100-120 грн.),а так котел як котел, вся начинка Італія, простий і достатньо надійний.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

От знайшов Baxi Fourtech 1.240Fi за 5400 грн на e-klimat.ua/product/baxi-fourtech-1240fi/ також там є ще котел Baxi Eco Four 1.240Fi за 5900 e-klimat.ua/product/baxi-eco-four-1240fi/

 

Виходить що мені краще взяти БАКСІ по ціні Тепловеста (сервіс і того і того уЛуцьку є)? Деталі щоб підключити Gorenje GV 120 треба докуповувати і до Баксі і до Тепловеста. Що порадите вибрати?

 

P.S. Беретта у Луцьку дуже стрьомний варіант ніхто не хоче ними займатись чомусь.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...