Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Багатотарифні лічильники, вибір, нюанси?

porterlv

Рекомендовані повідомлення

если есть желание частично уменьшить стоимость счетчика то смысл обращаться в НКРЭ есть. если такого желания нет тогда конечно обращаться не стоит.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Как и обещал, пишу продолжение о моих злоключениях в попытке установить дома многотарифный счетчик, описанных в сообщении (ссылка устарела) . Сегодня истек месяц,

отведенный законодательством (ст. 20 Закону України “Про звернення громадян”) для ответа на мое обращение, ответа, как и ожидал, я так и не получил.

Сегодня отправил три следующих "Звернення" на имя руководителей "НКРЕКП", "Держенергонагляду" и "АМКУ" с описанием всех нарушений ПАТ “ЕК Чернівціобленерго”

с предложениями по их устранению и реагированию на них.

Теперь снова ухожу в режим ожидания на месяц, за это время подготовлю еще два письма на имя Прем’єр-міністра України и Міністра енергетики та вугільної

промисловості України, на всякий случай, если предыдущие письма не помогут.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Информация к размышлению: Скачал с сайта ПАТ "ЕК Чернівціобленерго" свой счет на оплату электроэнергии за апрель месяц, в нем за 85 кВтч насчитано 34,54 грн. а по моим расчетам должно быть 31,11 грн.

Вот так и работают лохотронщики монополисты, теперь придется идти к ним и разбираться, что там за чехарда с расчетами, а ведь многие люди платят по платежкам, не проверяя, сколько на самом деле должны платить...)

 

P.S. У них на сайте, в специальном чате задал вопрос по этому поводу, "и тишина", хотя день то рабочий и время тоже.

Змінено користувачем MNSboss
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Нежданно, негаданно, получил сегодня письмо с ответом от коммерческого директора ПАТ "ЕК Чернівціобленерго",

конечно никто передо мной за действия своих подчиненных не извинился но судя по всему мой вопрос решен положительно,

завтра утром несу счетчик на параметизацию, пока по моим жалобам не принято решений в соответствующих инстанциях...))

255bae37d1abt.jpg

P.S. Если кто-то окажется в аналогичной ситуации, пишите, с текстом звернень и адресатами помогу...:flag1:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

"Сподіваються вони на порозуміння та подальшу співпрацю", ага, так я этим волкам в овечьих шкурах и поверил.

Как впоследствии оказалось, эти дельцы от электроэнергетики, поняв, что отказали мне в параметризации незаконно, решили снова меня развести и слупить с меня хоть что-то.

Когда я пришел к ним утром 07.05.2015 г., мне подсунули мне бланк заявления на параметризацию и сказали добавить там в шапку следующий текст "та державну повірку",

ну как в письме написал коммерческий директор.

Так вот из текста заявления получилось, что я собственноручно желаю, чтобы мой счетчик обязательно поверили, естественно за мой счет, это около 350 грн.

Так как поверка планируется на среду 13 мая, я прикинулся шлангом, и что меня все устраивает, все подписал, сказал, что в среду принесу счетчик и ушел...

А сам на следующий день написал Звернення на имя начальника областной "Держінспекції енергонагляду", к нему приложил копию своего письма в Облєнерго,

их ответ, копию паспорта на счетчик печатями и датоой изготовления и поверки, фотографию счетчика с пломбами.

16 мая будет совместная комиссия местных подразделений НКРЕКП и Держенергонагляду на которой будет в том числе рассмотрен и мой вопрос.

Придется еще немного подождать, но мне спешить некуда...))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Теж написав і зареєстрував запит з проханням роз'яснити принцип формування ціни багатотарифних лічильників, пояснити механізм компенсації за рахунок залишкової вартості старого лічильника та назвати конкретні сумми для двої угод (моїх).

Чекаю на відповідь...

 

* за позапланову заміну трифазного лічильника нарахували 85 грн. Аж здивувався, що так мало!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Скажите - а у нас тоже счетчики принадлежат владельцу, и вскрываться ресовцами без согласия владельца - не могут?
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Скажите - а у нас тоже счетчики принадлежат владельцу, и вскрываться ресовцами без согласия владельца - не могут?

 

проще ответить на конкретную ситуацию.

в большинстве случаев, счетчики после покупки жильцом переходят в собственность РЭСа.

если РЭС не имеет к жильцу претензий то вскрывать счетчик он может самостоятельно.

если претензии есть, то счетчик вскрывается при присутствии независимых от РЭСа лиц , есть специальная методика.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну вот и все! Вчера мне перезвонили из областной "Держінспекції енергонагляду", чтобы я ехал в облэнерго параметрировать счетчик, сегодня с утра я этим и занимался. Процесс параметризации обошелся мне в 272 грн.

В сухом остатке, ровно за два месяца, я решил свой вопрос без дополнительных финансовых затрат. Осталось дождаться (2-3 дня), когда работники РЕМ установят счетчик.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

MNSboss, Вітаю :)

 

Отримав відповідь від ОБЛЕНЕРГО. Хтось може прокоментувати логіку??? Маєм право отримати різницю але ЗАВЖДИ і для всіх різниця рівна НУЛЮ. Я фігію, дорога редакція...

 

Перше, що прийшло на думку - при заміні лічильника відібрати старий і рекомендувати їм звернутись до суду для отримання балансової вартості цього лічильника (НУЛЬ ГРН). :lol:

 

На мій електронний лист в РНКЕ відповідь не прийшла... Хтось може підказати їх юридичну адресу? Хочу таки накатати їм офіційного листа по питанню формування ціни лічильників.

DSC05563.thumb.JPG.a4a270ea42426ba8ac088516e51c01a2.JPG

Змінено користувачем porterlv
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

ото викрутились....

 

а якщо лічильник вийшов з ладу з вини споживача і потрібно відшкодувати його вартість? в даному випадку ця вартість вже рівна нулю, і обленерго не повинно мати претензій? певно у вас в руках засіб для заробляння грошей :)

Змінено користувачем Taurus78
очепятка
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

porterlv, держите реквизиты:

Виконувачу обов’язків Голови

Національної комісії, що здійснює

державне регулювання у сферах

енергетики та комунальних послуг

(НКРЕКП) Вовку Д. В.

03057 м. Київ, вул. Смоленська, 19

 

но, учитывая то, что вы самостоятельно купили новый счетчик, чем нарушили порядок, установки согласно ст.12 ПКЕЕ, где черным по белому написано:

"У разі вибору споживачем іншого виду тарифу на електричну енергію енергопостачальник встановлює відповідний прилад обліку.

При цьому споживач оплачує вартість нового приладу обліку з урахуванням балансової вартості та амортизаційного зносу приладу

обліку, який замінюється." думаю вам не светит даже нулевая компенсация балансовой стоимости...))

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

MNSboss, Я самостійно не купував! Мені не дозволили. Я купив лічильники у ОблЕнерго по вдвііч завищеній в порівнянні з ринковою ціні.
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я самостійно не купував! Мені не дозволили. Я купив лічильники у ОблЕнерго по вдвііч завищеній в порівнянні з ринковою ціні.

Дерзайте, очень интересно, чем вам ответят на письменное обращение в НКРЕКП по этому поводу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Свершилось! Сегодня мне установили, выстраданный в борьбе за правое дело, купленный мною за 1200 грн. в интернет-магазине многотарифный счетчик НИК 2102-01.Е2МСТ.

Стоимость дополнительных затрат составила: параметризация - 272,05 грн., замена - 142,61 грн., старый счетчик никто не забрал...

Вот такие дела братцы по несчастью:flag1:

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  • 2 тижні потому...
MNSboss, Я самостійно не купував! Мені не дозволили. Я купив лічильники у ОблЕнерго по вдвііч завищеній в порівнянні з ринковою ціні.

 

Можу допомогти купити лічильник бугутотарифний по адекватній ціні. Питання в ЛС. :flag1:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Комісія зобов’язала обленерго провести роз’яснювальну роботу щодо збільшення споживання електроенергії в нічний час (05.06.2015)

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на своєму засіданні зобов’язала енергопостачальні компанії в стислі терміни провести інформаційно–роз’яснювальну роботу серед споживачів щодо необхідності стимулювання до збільшення споживання електричної енергії в нічний час та зменшення споживання в денний час.

 

Проведення інформаційно–роз’яснювальної роботи енергопостачальні компанії мають забезпечити шляхом розміщення об’яв в центрах по роботі зі споживачами (Центрах обслуговування клієнтів, районних електричних мережах, тощо), в інформаційно–консультаційних центрах. Крім того, інформування споживачів повинне відбуватися шляхом розміщення відповідної інформації в рахунках на електроенергію, через засоби масової інформації, веб-сайти компаній тощо.

 

Стимулювання споживачів до збільшення споживання електричної енергії в нічний час вирівняє графік навантажень об’єднаної енергетичної системи України та забезпечить зниження обсягів споживання електричної енергії у пікові періоди, оптимізує роботу теплових електростанцій України і в кінцевому випадку скоротить споживання газу, вугілля та мазуту.

 

Своє рішення Комісія прийняла на виконання Указу Президента України від 28.05.2015 № 298/2015 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 06.05.2015 «Про стан виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 04.11.2014 «Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року» та додаткові заходи для гарантованого забезпечення вітчизняних споживачів енергоносіями».

 

Енергопостачальні компанії зобов’язані надати Комісії до 30 червня звіт про виконання зазначеного доручення.

___________________________________________________________________________________

 

Может кому-то пригодится для переписки с Облэнерго, по вопросу установки многотарифного счетчика...)

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Можу допомогти купити лічильник бугутотарифний по адекватній ціні. Питання в ЛС. :flag1:

 

Ви механізм поясніть. Як ви це плануєте зробити. Як ви продасьте дешевше лічильник, котрий буде повірений та присітній в базі енергокомпанії. При тому, що за договором можу купити лише у енергокомпанії.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я тут немного поигрался в Microsoft Excel и забацал калькулятор для расчета стоимости потребленной электроэнергии для двухтарифного счетчика: Калькулятор вартості електроенергії.xls

Может кому-нибудь из счастливых обладателей двухтарифных счетчиков пригодится в хозяйстве...:)

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

MNSboss, при всій повазі, ваш калькулятор якось дивно рахує...

Явно помилка в змінних, ось приклад з реальними цифрами:

917404630_.png.6fa9f49a54434531fe00c5f68801ab77.png

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

porterlv, это не калькулятор дивно считает, это я в одной формуле дивную ошибку сделал...:fool:

Спасибо за подсказку, вы помогли мне ее исправить, выкладываю рабочую версию: Калькулятор вартості електроенергії.xls

 

P.S. К сожалению, в сообщении #95 не могу удалить старую версию калькулятора или заменить на новую...(

Змінено користувачем MNSboss
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

MNSboss, шукайте ще помилку на малих показах - вилазять від'ємні значення у категоріях по котрих не було споживання:

Результат розрахунку, відповідно до зони: день (Т11) нічь (Т12)

Попередні показники лічільника (кВт*г) 1 2

Поточні показники лічільника (кВт*г) 40 20

Різниця для оплати, спожитої електроєнергії (кВт*г) 39 18

Загалом спожито по двох зонах: 57 (кВт*г)

Питома вага споживання електроєнергії (%) 68,42 31,58

Питоме споживання до 100 кВт*г (кВт*г) 68,42 31,58

Питоме споживання понад 100 до 600 кВт*г (кВт*г) -29,42 -13,58

Питоме споживання понад 600 кВт*г (кВт*г) 0,00 0,00

Тариф за споживання до 100 кВт*г (грн/кВт*г) 0,366 0,183

Тариф за споживання понад 100 до 600 кВт*г (грн/кВт*г) 0,630 0,315

Тариф за споживання понад 600 кВт*г (грн/кВт*г) 1,407 0,704

Оплата за споживання до 100 кВт*г (грн.) 25,04 5,78

Оплата за споживання понад 100 до 600 кВт*г (грн.) -18,54 -4,28

Оплата за споживання понад 600 кВт*г (грн.) 0,00 0,00

Разом до оплати згідно зон споживання (грн.) 6,51 1,50

Разом до оплати по двох зонах: 8,01 (грн.)

Вартість у разі використання одного тарифу: 9,51 (грн.)

Економія: 1,50 грн. (16%)

зеленим коліром виділені ячейки, яки портребують заповення

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

porterlv, да тут работы непочатый край, пока сворачиваю тему, как все исправлю и проверю, выложу снова...

P.S. Попрошу модератора удалить сообщения 95, 97, 98, 99 и 100, чтобы не вводить случайных посетителей темы в заблуждение!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...