Альт Опубліковано: 1 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 1 листопада 2024 Про типове меню налаштувань, сонячного інвертора. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 В роздумах чи робити зелений тариф чи забити. В цієї гілці напевно є користувачи що мають ЗТ та одночасно тариф на електроопалення. Як відбуватимуться розрахунки з постачальником електрики в цьому випадку? Скажемо за місяць моя СЕС експортувала 500кВтг і при цьому споживання від мережі було наприклад 300кВтг вдень та 1200кВтг вночі. Я сплачу за 1500-500=1000кВтг. А як при цьому відбувається розподілення заліку день/ніч? Чи скажемо імпорт 2500кВтг за місяць, а експорт 600кВтг. Постачальник прерахує як споживання більше 2000кВтг чи споживання 1900кВтг (тобто до 2000кВтг?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 Зелений тариф підключають тільки до кінця 2024 року, тобто скоріш за все вже не встигните. Далі только нетметеринг чи як там його. при зеленому тарифі якщо споживання меньше генерації то різниці день ніч нема фактично. Бо споживання суммується і віднімається від генерації. коли генерації буде меньше споживання воно якось пропорціїно наскільки я у когось бачив, але такого ще не було в мене. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 4 листопада 2024 Ще два місяці до НР. Встигнути ще багато чого можна. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 10 часов назад, Vikctor сказал: Скажемо за місяць моя СЕС експортувала 500кВтг і при цьому споживання від мережі було наприклад 300кВтг вдень та 1200кВтг вночі. Я сплачу за 1500-500=1000кВтг. А як при цьому відбувається розподілення заліку день/ніч? Тобто ви взяли 20% вдень і 80% вночі Якщо не помиляюсь, з 500 кВтг генерації вам відповідно мають зарахувати 100 кВтг (20%) денних і 400 кВтг (80%) нічних. За залишок заплатите. Але в будь-якому разі краще так, ніж ніяк. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 9 годин тому, Vikctor сказав: Ще два місяці до НР. Встигнути ще багато чого можна. якщо з нуля то навряд )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 4 часа назад, DraVVa сказал: якщо з нуля то навряд )) Що таке нуль? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 17 годин тому, Vikctor сказав: Ще два місяці до НР. Встигнути ще багато чого можна. Сьогодні після обіду вирішив перевірити свої шанси. Поїхав в ДТЕК. Результат - дали рахунок на двонаправлений лічильник (16к грн) та вже 30.11 приїдуть встановлювати. До н.р. пообіцяли встигнути. А взагалі, за наявності вільних днів у монтажників загальний строк оформлення - 1 місяць. Так мені сказали в моєму відділенні. Однолінійна схема без Зубрів. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 24 хвилини тому, МакДо сказав: Сьогодні після обіду вирішив перевірити свої шанси. Поїхав в ДТЕК. Результат - дали рахунок на двонаправлений лічильник (16к грн) та вже 30.11 приїдуть встановлювати. До н.р. пообіцяли встигнути. А взагалі, за наявності вільних днів у монтажників загальний строк оформлення - 1 місяць. Так мені сказали в моєму відділенні. Однолінійна схема без Зубрів. А які документи подавали? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 лічильник це тільки перший єтап потім ще оформлення точки розподілу там-же і окремо договорір на зелений тариф все займає час, тож краще не тягнути 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 Тільки що, Vikingua сказав: лічильник це тільки перший єтап потім ще оформлення точки розподілу там-же і окремо договорір на зелений тариф все займає час, тож краще не тягнути Звісно. Бланк заяви в мене з собою. Лишилося кілька документів дозбирати і чекати. Доречі про 2025 не сказали нічого. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 (змінено) 15 хвилин тому, shneider_vova сказав: А які документи подавали? Усне бажання. Доки після встановлення. Список надали. Але як я вже зрозумів ДТЕК від ДТЕК відрізняється за вимогами та умовами. Я підготувався заздалегідь і роздрукував витяг, даташити панелей, інвертора, зробив копії особистих документів… але цього разу не знадобилося Змінено 5 листопада 2024 користувачем МакДо 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 3 минуты назад, МакДо сказал: Доречі про 2025 не сказали нічого. бо для дтек нема різниці, шо нетметерінг, шо зелений, для них все однаково бо це розподіл а зелений тариф то вже до електропостачальника 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 45 хвилин тому, МакДо сказав: Однолінійна схема без Зубрів. а що то за звір, і хто його робить? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 39 хвилин тому, shneider_vova сказав: а що то за звір, і хто його робить? Мені зробили копію прямо там. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 5 хвилин тому, МакДо сказав: Мені зробили копію прямо там. так а вони де взяли цю схему? вона була в справі, після підключення електрики до будинку? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DraVVa Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 1 годину тому, МакДо сказав: та вже 30.11 приїдуть встановлювати. В мене найбільше часу пішло на оформлення лічильника після встановлення. Щось там в них постійно не виходило. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 (змінено) 18 хвилин тому, shneider_vova сказав: так а вони де взяли цю схему? вона була в справі, після підключення електрики до будинку? Спробуйте зугуглити. То типові схеми. В мене в справі такого не було, бо 11 років тому ніхто і не думав про ЗТ. Змінено 5 листопада 2024 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 Колеги, планую замінити бокс для лічильника на прозорий, бо той що в мене - чорний та має маленьке віконечко. Дуже важко дивитися на екран. Чи може хтось порадити бокс для лічильника 3ф gama 300 g3b 144.230.f47.b2.p4.c311.a3.l1 ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 8 хвилин тому, DraVVa сказав: В мене найбільше часу пішло на оформлення лічильника після встановлення. Щось там в них постійно не виходило. мені ще пів-року звонили просили покази за місяць. Я кажу - модем же, вони непонімать. Десь після пів-року освоїли. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 6 хвилин тому, МакДо сказав: Спробуйте зугуглити. То типові схеми. В мене в справі такого не було, бо 11 років тому ніхто і не дума в про ЗТ. ось таке? і цифри відразу заповнили зі слов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 (змінено) 5 хвилин тому, shneider_vova сказав: ось таке? і цифри відразу заповнили зі слов? Таке. Цифри ніби то сам маю вписати ) Сказали, якщо щось не зможу заповнити, мені там допоможуть. Там все одно контролери приїдуть перевіряти обладнання. Доречі, запитала де панелі. Сказав на даху, вона кивнула. Бо, каже, зі столами на подвірʼї є нюанси. Змінено 5 листопада 2024 користувачем МакДо 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 3 часа назад, МакДо сказал: Сьогодні після обіду вирішив перевірити свої шанси. Поїхав в ДТЕК. Результат - дали рахунок на двонаправлений лічильник (16к грн) та вже 30.11 приїдуть встановлювати. До н.р. пообіцяли встигнути. А взагалі, за наявності вільних днів у монтажників загальний строк оформлення - 1 місяць. Так мені сказали в моєму відділенні. Однолінійна схема без Зубрів. А які ще витрати окрім лічильника? Чомусь думаю, що до нового року треба отримати технічні умови чи що вони там видають у разі оформлення ЗТ, а фізично все можна завершити і після нового року. 1 час назад, yur43 сказал: мені ще пів-року звонили просили покази за місяць. Я кажу - модем же, вони непонімать. Десь після пів-року освоїли. Це нормально. Мені 3-4 роки тому замінили нахаляву лічильник на той що з блоком АСКОЕ і ще рік чи навіть трохи більше дружина вручну продовжувала вносити показники на сайті ясно а я предавати дані контролеру раз у квартал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 Тільки що, Vikctor сказав: А які ще витрати окрім лічильника? В 16к входить заміна 3ф лічильника з моєї ініціативи :), лічильник, розпломбування та пломбування, контролер MCL. Ціни на обладнання від ДТЕК в рамках ринкових. Гадаю ще буде платіж біля 3к за оформлення документів. На рахунок цього уточнити забув. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 5 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 5 листопада 2024 7 минут назад, МакДо сказал: В 16к входить заміна 3ф лічильника з моєї ініціативи :), лічильник, розпломбування та пломбування, контролер MCL. Ціни на обладнання від ДТЕК в рамках ринкових. Мне счетчик правда при подключении обошелся 15790 я к тому что в эти деньги они и ящик поставили, вы просто выше спрашивали Может и вам его поменяют А сказали что счетчики есть? У меня просто пара соседей сидят ждут подключения и вроде проблема в счетчике, а одного у которого счетчик обычный подключили меньше чем за месяц Мне в данном случае повезло я подавался первым 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз