МакДо Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 7 хвилин тому, DimaF сказав: Было такое правило: сколько выделено вам от РЭС, столько же мощность СЭС с ЗТ. Таке правило досі зберігається: потужність інвертора по AC не вище виділеної потужності за договором. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому В мене поки одна фаза на 5 квт, але я хочу подати заяву на виділення 30 квт три фази. Якщо мої додаткові панелі на 30квт, які я планую встановити, вироблять наприклад 22 квт (неоптимальне освітлення та кут) а мережевий інвертор має обмеження на 30 квт на передачу в мережу - чи може він передавати додаткову енергію виробленою старою однофазною системою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 1 година тому, Samaritan сказав: чи робить мережевий інвертор, якщо мережа тимчасово відсутня (я маю на увазі не продаж по ЗТ, а використання сонячної енергії для особистих потреб) Ні. Для цього потрібен гібридний інвертор. Вимкнулась мережа, не працює СЕС від мережевого інвертора, нема мережі, нема нічого в розетках. Мені здається, що і АКБ неможливо підключити до мережевого інвертору, він на це не розрахований. Кажу "здається", бо мала справу лише з гібридним інвертором. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 4 минуты назад, Samaritan сказал: чи може він передавати додаткову енергію виробленою старою однофазною системою? Це як? У вас будет 2 системы энергообеспечения по одному адресу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 2 минуты назад, allanek сказал: Ні. Для цього потрібен гібридний інвертор. Вимкнулась мережа, не працює СЕС від мережевого інвертора, нема мережі, нема нічого в розетках. Мені здається, що і АКБ неможливо підключити до мережевого інвертору, він на це не розрахований. Кажу "здається", бо мала справу лише з гібридним інвертором. так в мене вже є працюючи гібридна СЕС на 6 квт (без ЗТ). Я хочу зрозуміти - якщо я підключу нову СЄСна 30 квт ( чи може тільки на 24 квт, а існуюча на 6 квт до неї додасться), то чи сможу я зберегти автономію при відключеннях? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 минуту назад, Samaritan сказал: то чи сможу я зберегти автономію при відключеннях? Автономию чого?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 6 минут назад, DimaF сказал: Це як? У вас будет 2 системы энергообеспечения по одному адресу? Я не знаю, як буде правильно - може це получиться одна СЕС на 30 квт (24+6). Я ж не хочу демонтувати гібридну СЄС яка мене виручає при відключеннях. Я так розумія, що питання в тому, щоб я не використовувала соціальний тариф для зарядки акумулятора з подальшим продажем по ЗТ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 минуты назад, DimaF сказал: Автономию чого?? автономію в енергозабезпеченні будинка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 8 хвилин тому, Samaritan сказав: так в мене вже є працюючи гібридна СЕС на 6 квт (без ЗТ). Ви задавали питання, чи буде працювати СЕС від мережевого інвертора при відсутності мережі. Я вам відповіла на це питання. Те, що в вас є і гібридний інвертор на 6 кВт я читала. 14 хвилин тому, Samaritan сказав: чи сможу я зберегти автономію при відключеннях? Від гібридного інвертора зможете, від мережевого ні. 13 хвилин тому, Samaritan сказав: Я не знаю, як буде правильно Чи не простіше вам всі ці питання задати в РЕСі? Якщо ви збираєтесь ще додавати кВт до СЕС, вам все одно треба з ними спілкуватися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 16 минут назад, Samaritan сказал: Я не знаю, як буде правильно - може це получиться одна СЕС на 30 квт (24+6). Я ж не хочу демонтувати гібридну СЄС яка мене виручає при відключеннях. Я так розумія, що питання в тому, щоб я не використовувала соціальний тариф для зарядки акумулятора з подальшим продажем по ЗТ) Если вы смонтируете одну систему на 30 квт с АКБ, то вам хватит на все. Теоретически можно смонтировать СЭС и не подключать к ней дом, и тупо продавать по ЗТ. Но объединять их вряд ли получится, тем более юридически вопросы могут возникнуть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 48 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 48 хвилин тому 41 минуту назад, DimaF сказал: Если вы смонтируете одну систему на 30 квт с АКБ, то вам хватит на все. Теоретически можно смонтировать СЭС и не подключать к ней дом, и тупо продавать по ЗТ. Но объединять их вряд ли получится, тем более юридически вопросы могут возникнуть. но сейчас же не разрешают подключать СЭС к ЗТ без внутреннего потребления домохозяйством? Для меня было бы идеально пользоваться старой гибридной СЭС без подключения к ЗТ и новую не подключать к дому а только на ЗТ - но разьве так возможно? Хотелось бы максимально разобраться в этом вопросе до того как пойду в РЭС на консультацию (там вряд ли захотят помочь) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 40 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 40 хвилин тому почитайте тему все уже обговаривалось и не раз продавать ночной тариф днем, вы не сможете, т.к. от киловатт продажи отнимается потребление дня и ночи не от гривен т.е. если заряженное ночью фактически просто отнимется от проданного днем и вы просто потеряете деньги на потерях в процессах зарядки, разрядки и т.д. гибридник просто не показывайте РЕС и подключайте сетевой 30квт, как-будто только он у вас и есть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 40 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 40 хвилин тому И я слышала, что для ЗТ устанавливают только сетевой инвертор - то как же к ним подключить аккумуляторы? Тогда нужен гибридный на 30 квт и запитывать от него дом. А тут опять не понятно как будут работать акумуляторы - если возьмут питание от сети - то при разрядке э/э не должна попасть на продажу по ЗТ. Как это кто-нибудь решил на практике - отзовитесь! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 33 хвилини тому Поділитись Опубліковано: 33 хвилини тому для 3Т можно и сетевой и гибридный продавать можно и солнечную и с аккумулятора, никто не запрещает... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 7 хвилин тому 27 хвилин тому, Vikingua сказав: гибридник просто не показывайте РЕС Цікаво які надлишки дає СЕС з гібридником на 6кВт? Якщо невеликі, то це не суттєво, якщо вагомі, то при оформленні ЗТ вони "мимо каси". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 7 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 7 хвилин тому 19 минут назад, Vikingua сказал: для 3Т можно и сетевой и гибридный продавать можно и солнечную и с аккумулятора, никто не запрещает... Спасибо за разъяснение. Осталось только определить - могу ли я использовать уже существующий гибридный инвертор в комплекте с сетевым инвертором или нужно ставить гибридный на 30 квт. Но тогда к нему нужно докупать аккумуляторы (мне сказали что на 30 квт нужно минимум на 20 квт аккумуляторы), а старый гибридный инвертор станет ненужным. Но это гораздо дороже, чем сетевой на 30 квт и гибридный однофазный. Но технически это наверно сложно (согласовать их работу) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз