МакДо Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 7 хвилин тому, DimaF сказав: Было такое правило: сколько выделено вам от РЭС, столько же мощность СЭС с ЗТ. Таке правило досі зберігається: потужність інвертора по AC не вище виділеної потужності за договором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому В мене поки одна фаза на 5 квт, але я хочу подати заяву на виділення 30 квт три фази. Якщо мої додаткові панелі на 30квт, які я планую встановити, вироблять наприклад 22 квт (неоптимальне освітлення та кут) а мережевий інвертор має обмеження на 30 квт на передачу в мережу - чи може він передавати додаткову енергію виробленою старою однофазною системою? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 година тому, Samaritan сказав: чи робить мережевий інвертор, якщо мережа тимчасово відсутня (я маю на увазі не продаж по ЗТ, а використання сонячної енергії для особистих потреб) Ні. Для цього потрібен гібридний інвертор. Вимкнулась мережа, не працює СЕС від мережевого інвертора, нема мережі, нема нічого в розетках. Мені здається, що і АКБ неможливо підключити до мережевого інвертору, він на це не розрахований. Кажу "здається", бо мала справу лише з гібридним інвертором. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 4 минуты назад, Samaritan сказал: чи може він передавати додаткову енергію виробленою старою однофазною системою? Це як? У вас будет 2 системы энергообеспечения по одному адресу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 минуты назад, allanek сказал: Ні. Для цього потрібен гібридний інвертор. Вимкнулась мережа, не працює СЕС від мережевого інвертора, нема мережі, нема нічого в розетках. Мені здається, що і АКБ неможливо підключити до мережевого інвертору, він на це не розрахований. Кажу "здається", бо мала справу лише з гібридним інвертором. так в мене вже є працюючи гібридна СЕС на 6 квт (без ЗТ). Я хочу зрозуміти - якщо я підключу нову СЄСна 30 квт ( чи може тільки на 24 квт, а існуюча на 6 квт до неї додасться), то чи сможу я зберегти автономію при відключеннях? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 минуту назад, Samaritan сказал: то чи сможу я зберегти автономію при відключеннях? Автономию чого?? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 6 минут назад, DimaF сказал: Це як? У вас будет 2 системы энергообеспечения по одному адресу? Я не знаю, як буде правильно - може це получиться одна СЕС на 30 квт (24+6). Я ж не хочу демонтувати гібридну СЄС яка мене виручає при відключеннях. Я так розумія, що питання в тому, щоб я не використовувала соціальний тариф для зарядки акумулятора з подальшим продажем по ЗТ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 4 минуты назад, DimaF сказал: Автономию чого?? автономію в енергозабезпеченні будинка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 8 хвилин тому, Samaritan сказав: так в мене вже є працюючи гібридна СЕС на 6 квт (без ЗТ). Ви задавали питання, чи буде працювати СЕС від мережевого інвертора при відсутності мережі. Я вам відповіла на це питання. Те, що в вас є і гібридний інвертор на 6 кВт я читала. 14 хвилин тому, Samaritan сказав: чи сможу я зберегти автономію при відключеннях? Від гібридного інвертора зможете, від мережевого ні. 13 хвилин тому, Samaritan сказав: Я не знаю, як буде правильно Чи не простіше вам всі ці питання задати в РЕСі? Якщо ви збираєтесь ще додавати кВт до СЕС, вам все одно треба з ними спілкуватися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 16 минут назад, Samaritan сказал: Я не знаю, як буде правильно - може це получиться одна СЕС на 30 квт (24+6). Я ж не хочу демонтувати гібридну СЄС яка мене виручає при відключеннях. Я так розумія, що питання в тому, щоб я не використовувала соціальний тариф для зарядки акумулятора з подальшим продажем по ЗТ) Если вы смонтируете одну систему на 30 квт с АКБ, то вам хватит на все. Теоретически можно смонтировать СЭС и не подключать к ней дом, и тупо продавать по ЗТ. Но объединять их вряд ли получится, тем более юридически вопросы могут возникнуть. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 41 минуту назад, DimaF сказал: Если вы смонтируете одну систему на 30 квт с АКБ, то вам хватит на все. Теоретически можно смонтировать СЭС и не подключать к ней дом, и тупо продавать по ЗТ. Но объединять их вряд ли получится, тем более юридически вопросы могут возникнуть. но сейчас же не разрешают подключать СЭС к ЗТ без внутреннего потребления домохозяйством? Для меня было бы идеально пользоваться старой гибридной СЭС без подключения к ЗТ и новую не подключать к дому а только на ЗТ - но разьве так возможно? Хотелось бы максимально разобраться в этом вопросе до того как пойду в РЭС на консультацию (там вряд ли захотят помочь) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому почитайте тему все уже обговаривалось и не раз продавать ночной тариф днем, вы не сможете, т.к. от киловатт продажи отнимается потребление дня и ночи не от гривен т.е. если заряженное ночью фактически просто отнимется от проданного днем и вы просто потеряете деньги на потерях в процессах зарядки, разрядки и т.д. гибридник просто не показывайте РЕС и подключайте сетевой 30квт, как-будто только он у вас и есть 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому И я слышала, что для ЗТ устанавливают только сетевой инвертор - то как же к ним подключить аккумуляторы? Тогда нужен гибридный на 30 квт и запитывать от него дом. А тут опять не понятно как будут работать акумуляторы - если возьмут питание от сети - то при разрядке э/э не должна попасть на продажу по ЗТ. Как это кто-нибудь решил на практике - отзовитесь! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому для 3Т можно и сетевой и гибридный продавать можно и солнечную и с аккумулятора, никто не запрещает... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 27 хвилин тому, Vikingua сказав: гибридник просто не показывайте РЕС Цікаво які надлишки дає СЕС з гібридником на 6кВт? Якщо невеликі, то це не суттєво, якщо вагомі, то при оформленні ЗТ вони "мимо каси". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 19 минут назад, Vikingua сказал: для 3Т можно и сетевой и гибридный продавать можно и солнечную и с аккумулятора, никто не запрещает... Спасибо за разъяснение. Осталось только определить - могу ли я использовать уже существующий гибридный инвертор в комплекте с сетевым инвертором или нужно ставить гибридный на 30 квт. Но тогда к нему нужно докупать аккумуляторы (мне сказали что на 30 квт нужно минимум на 20 квт аккумуляторы), а старый гибридный инвертор станет ненужным. Но это гораздо дороже, чем сетевой на 30 квт и гибридный однофазный. Но технически это наверно сложно (согласовать их работу) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 18 минут назад, allanek сказал: Цікаво які надлишки дає СЕС з гібридником на 6кВт? Якщо невеликі, то це не суттєво, якщо вагомі, то при оформленні ЗТ вони "мимо каси". літом надлишки великі - 4-5 квт. То я можу залишити на гібридному інверторі 2-3 квт, а решту панелей переключити на мережевий інвертор? Так, інвертор на 6,2 завищений за потужність, але він вже є в наявності і з ним будуть робити акумулятори. Питання - чи буде він сінхронізуватися з мережевим, чи це йому не потрібно? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Только что, Samaritan сказал: літом надлишки великі - 4-5 квт. То я можу залишити на гібридному інверторі 2-3 квт, а решту панелей переключити на мережевий інвертор? Так, інвертор на 6,2 завищений за потужність, але він вже є в наявності і з ним будуть робити акумулятори. Питання - чи буде він сінхронізуватися з мережевим, чи це йому не потрібно? А какой у вас сейчас инвертор? Название модель? Он умеет продавать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому Хотя это не важно, умеет или нет, дешевле будет просто сетевой со своим полем, а старый продолжит работать как работал на резерв и личную экономию Вообще учитывая ваши вопросы понятно что делать будите не сами, выберите себе монтажников они вам все подберут и оформят Но после выставления сметы посчитаейте успеет ли это все окупиться до 30 года Если все будет хорошо то за оставшиеся пять лет станция на 30 квт потенциально может заработать 15000-18000$ это при условии что все ваше потребление закроет старый инвертор 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 27 минут назад, mib сказал: А какой у вас сейчас инвертор? Название модель? Он умеет продавать? Сонячний гібридний інвертор Daxtromn 6,2 кВт не знаю, чи може продавати. А скільки квт мені можна встановити - 30 квт по мережевому інвертору? Гібридний же не буде враховуватись? Але тоді в мене не буде майже споживання - це допустимо зараз? Десь чула, що навіть у полі приєднують лампочку для імітації споживання)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Samaritan Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Только что, Samaritan сказал: А як не показувати РЕСу свою стару СЄС - вони ж будуть робити проект підключення. Там не обов'язково показувати наявні панелі та інвертор? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 51 хвилину тому, Samaritan сказав: літом надлишки великі - 4-5 квт. То я можу залишити на гібридному інверторі 2-3 квт, а решту панелей переключити на мережевий інвертор? Вам потрібно по якомусь калькулятору порахувати скільки кВт вам потрібно від сонця та чи є сенс щось змінювати. Або ті, хто вам буде ставити СЕС, хай порахують. Коли мені ставили СЕС, то підрядник послухав, що мені було потрібно, порахував та запропонував варіанти, з яких я вже обирала. Встановлювали СЕС на 10кВт, без АКБ. Ділянка вся тільки на електриці + електромобіль. По ЗТ, крім покриття своїх потреб, вистачало ще покрити витрати на опалення взимку, закупівлю дров і ще на дрібниці. Тож краще вам порахувати скільки панелей залишити на гібридному інверторі і який буде в тому сенс . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Альт Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому Роби сам. дСЕС 15 кВт. Огляд. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 37 минут назад, Samaritan сказал: Сонячний гібридний інвертор Daxtromn 6,2 кВт не знаю, чи може продавати. А скільки квт мені можна встановити - 30 квт по мережевому інвертору? Гібридний же не буде враховуватись? Але тоді в мене не буде майже споживання - це допустимо зараз? Десь чула, що навіть у полі приєднують лампочку для імітації споживання)) Потребление у вас хоть какое то но будет, к примеру той же ночью Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому СЕС это может быть и не 1 инвертор. СЕС на ЗТ ограничивается по мощности вашего подключения. Если у вас уже есть ЗТ, то надо будет переоформлять наверное. А если нет ЗТ - то зачем вам сетевой инвертор? По вопросу о самообеспечении - никто не запрещает использовать сгенерировано ээ в своих нуждах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз